Genre: Horror / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 4 juli 1996
Bekijk via SkyShowtime
Plot From Dusk till Dawn
"One night is all that stands between them and freedom. But it's going to be a hell of a night."
De gebroeders Seth (George Clooney) en Richard (Quentin Tarantino) Gecko zijn op de vlucht richting Mexico, na een bloederige bankoverval in Texas. Maar ook onderweg laten ze een spoor van vernietiging en bloedvergieten na; vooral Richard kan zijn slechte kant maar niet beheersen. Om de grens ongemerkt over te kunnen gaan, gijzelen ze de getergde weduwnaar en dominee Jacob Fuller (Harvey Keitel) en diens kinderen Kate (Juliette Lewis) en Scott (Ernest Liu). Het plan slaagt en ze gaan alle vijf naar de 'Titty Twister', een ruige bar die tussen schemering en dageraad geopend is. Dat dat laatste niet zonder reden is, zal het gezelschap snel duidelijk worden...
Seth Gecko
Razor Charlie
Sex Machine
Frost
savi_7
Quentin Tarantino zou eigenlijk, met Clooney een nieuwe film moeten opnemen, en dan de film in de trand van het eerst kwartier. want ik denk met twee gekken kan je een erg goede film maken. ik zou gewoon een film maken die zich voor dit verhaal afspeelde, als ik Tarantino was.
sju
'Bizar', dat is het beste wat bij deze film past. En ook al is het vampier-gedeelte ietwat nep, het blijft een geweldige, memorabele en vooral komische film. hoogtepunt van de film is het dansen van Salma Hayek met de slang
****
Dickozzz
Zeer goede film dit, tarentino en clooney zijn echt goede acteurs, het verhaal is geloofwaardig etc. Goede Film!
JoeCabot
Ik hoop dat dit sarcastisch bedoelt is.
Eerste deel vond ik prachtig. Deed me sterk denken aan films zoals Reservoir Dogs en was soms zelfs nog beter. Tweede deel, als de hel losbbrak, was ook niet mis en was in het begin zelfs ongelooflijk grappig.
4.5* voor het eerste deel
3.5* voor het tweede deel ==> 4****
The Watcher
Leuke en ook wel grappige film. Goede cast is geen film waar je heel goed bij op hoeft te letten is gewoon een BIGFUN film. optewel een hele leuke film.
djelle
Al vele malen gezien deze film, en hij blijft geweldig. Het grote verhaal is niet altijd even consistent, maar Tarantino weet de aandacht goed af te leiden met enkele staaltjes quality writing. De dialogen en over the top humor(versterkt door de goedkope effecten) zijn dan ook de grootste pluspunten van de film.
Veel mensen klagen ook over het acteerwerk van Tarantino zelf; ik vind hem ruimschoots overtuigen. Clooney is met deze rol als een vis in het water en leeft zich zichtbaar uit. Het contrast met zijn rol in O Brother kon niet groter zijn; niet te onderschatten acteur. De rest van de cast speelt acceptabel, de muziek past perfect bij de sfeer en omgeving van de film en het camerawerk is goed verzorgd (mooiste vond ik als Jacob schuilt achter de bar, wetende dat de bar zich vult met vampiervleermuizen. Als hij dan opstaat met zijn 'kruis' van shotgun en baseball bat, wordt zijn (niets onthullend) gezicht gefilmd en het volgende shot zien we de bar stampvol met vampiers, hem aangapend. Brrr.). Grootste minpunt vond ik die speech van Jacob waarin hij zijn kinderen vraagt te zweren hem te vermoorden als hij in een vampier verandert. Onvergeeflijke tijdverspilling (van Jacob én van de film).
Heerlijke macho/roadmovie meets pulp/vampierflick, met hoog vermaak-gehalte en een lange houdbaarheidsdatum.
Echt weer een origineel, verfrissend en creatief staaltje Rodriugez (in samenwerking met QT hier). Heer-lijk vermaak. Uiterst talentvol, kundig ineengestoken. 4,5*
SuperSideSwipe
Werkelijk heerljike film.
Was erg verrast door de aparte plot. Wat op een vrij standaard film lijkt verandert ineens van het ene op het andere moment in een hele leuke Horror vol met humor.
Ik vond deze film echt meesterlijk gemaakt. Alleen zonde dat de naam Dusk till Dawn dan weer verpest moet worden door een stel bagger vervolgen. (maar zo gaat het nou eenmaal vaak)
Ook een pluim voor de acteerprestaties van Clooney en de verrasend goed acterende Tarantino.
4,5
Niriath
Ik sluit me helemaal aan bij de anderen. Een heerlijke verrassende, frisse film, met clooney als een echte 'bad, maar van binnen toch ook wel een beetje 'good', guy.
Idd met een paar geniale uitspraken als;
"And now we gonna kill that fucking band"
"Come on, Sexmachine"
"No thanks, I already had a wife"
"Well, excuse me all the hell"
"I maybe a basterd, but I'm not a fucking basterd"
en "God damn, that was intense!"
Ik kan nog wel eventjes doorgaan, maar voor nu laat ik het hierbij
Diesel
"This wild film never seems as wonderful as it did on its first viewing, but man - what a first viewing it was."
4.5* -> 5*
SiSsY bOY
I think you mean, what a kutfilm it was 2*
Gizzmann
I think you mean, what a kutfilm it was 2*
I think you mean, what a cuntfilm it was

silhoupin
Een zeer vermakelijke en stoere film in de typische rodriguez-stijl. het eerste deel van de film is prachtig gedaan, daar is het nog de tarantino-way dat zie je eraan, vb het filmen vanuit de koffer en dergelijken. twee gangsters, een stoere stijlvolle slimmerik en een debiele sul aka het kleine broertje. heel mooi gedaan en trouwens prachtig gespeeld door clooney en tarantino. het tweede deel als ze aankomen in de titty twister is ook nog goed maar anders, dan word het helemaal rodriguez-way, misschien ietwat overdreven maar ik vind dat het de film niet verpest, natuurlijk heb je met de vampiers te zien wel de indruk dat het een stomme b-film is maar het hele geheel is zeer goed. natuurlijk had dit veel beter kunnen uitgewerkt worden maarja, het was waarschijnlijk de bedoeling een bloederig hels feestje van dat tweede deel te maken, eens lekker te overdrijven. het personage seth gecko is voor mij wel legendarisch. 3,5 sterren.
flipsen
Does anybody know what’s going on here?
I know what’s going on, we have a bunch of fucking vampires out there, trying to get in here and suck our fucking blood, and that’s it, plain and simple. And I don’t wanna here anything like, “I don’t believe in vampires”, because I don’t fucking believe in vampires, but I believe in my own two eyes and what I just saw, were fucking vampires. Now do we all agree that what we’re dealing with here, is vampires?
I always said that god can kiss my ass, but I just changes my life-time-tune about 30 minutes ago, cause I know that whatever is out there trying to get in, is pure evil straight from hell… and if there is hell and those sons of bitches are from it, there’s got to be a heaven Jacob, there’s gotta be!
jassonn
Zojuist eindelijk herzien en verhoogd naar 4,5*. Is hij toch wel waard imo.
Mc
- 2092 stemmen
Zeer aparte film, met een twist die je echt totaal niet verwacht (als je er tenminste nog niet van hebt gehoord). Geweldige dialogen, en wat perfect acteerwerk van George Clooney, Quentin Tarantino, en natuurlijk ook van Harvey Keitel. Toch vond ik het jammer dat de twist al zo vroeg in de film kwam, en dat het daardoor nogal 'splatstick' werd.
Diesel
Splatstick van de aller bovenste plank.
666south park
leuke film hoor leuk om te zien 4 keer ofzo nie meer anders gaat hij verveelen na de 3 keer eigenlijk al een 4,0 hiervoor hoor leuk verhaal ook
flipsen
Pulp ficton
From Dus Till dawn
jacki Brown
Alledrie in een box voor slecht 9.99 bij de mediamarkt. Dat is een meer dan redelijke prijs en daar hoef je niet voor te gaan downloaden.
Prudh
Haha heeft iemand die achterkant wel eens gelezen op de DVD box? Echt belachelijk dat daar alles al op verklapt wordt... Volgens mij is dat echt de grootste spoiler ooit... Die gast die dat heeft geschreven moet echt opgeknoopt worden aan een te dun touw boven een heuvel begroeid met brandnetels en braamstruiken, waar aan de voet een roedel hongerige hyena's woont.
GerwinF
ehh... auw?
BlueSword
toen ik het voor het eerst zag was het op tv en wist nie waar het over ging.
ik denk dus zo een gewone ontvoering blablabla komen er ineens freaking vampieren!
en ik ben gek op vampieren dus die film werd alleen maar beter.
super goed geacteerd, vette vampieren, goed verhaal.
i love it!
Nando
Goeie film..Quentin tarantino heeft zowiezo altijd goeie films..vooral KILL BILL
Relexio
aan de ene kant heeft die wending wel wat maar aan de andere kant denk ik dat de film nog beter kon zijn als t verhaal wat anders was en gewoon verder ging met die gijzeling....vanaf die wending is t toch op 1 of andere manier niet leuk meer! maar toch wel op vermaakt....wel erg jammer dat er een deel 2 en 3 van moest uitkomen!
lukske00
het eerste deel van de film is echt magnifiek : lekker tarantinosfeertje en zeer goede, coole dialogen ( zoals we het gewoon zijn).Maar de totale ommekeer in de film was er echt te veel aan. ik snap ook niet echt waarom dit moest gebeuren ( mss was dit bij wijze van experiment ofzo...?)
ik geef
4.5 ster voor deel 1
en
2.5 ster voor deel 2
dat maakt een totaal van....... 3.5 ster
metaledje
ijzersterke rollen van george clooney en quentin himself,harvey keitel is ook altijd goed..ik heb genoten..
xenne
goeie film ... het eerste deel is zelfs erg goed (superspannend!) ... ergens halverwege neemt het verhaal een belangrijke wending (lijkt me leuk als je dat niet vooraf weet dus vandaar het spoilergebruik), vanaf dan is het eigenlijk een vampieren shoutout, de film moet het dan vooral van z'n humor hebben ... in het algemeen een zeer vermakelijke 2-in-1 film, de twist is origineel, maar deed het niveau toch wel een beetje zakken ... 3½

From Dusk till Dawn 3: The Hangman's Daughter
1999

From Dusk till Dawn 2: Texas Blood Money
1999
Het iconische 'From Dusk Till Dawn' van Robert Rodriguez is vanavond te zien op televisie
Het iconische 'From Dusk Till Dawn' is vanavond (29 augustus) te zien op televisie

Films van andere regisseurs die werden geschreven door Quentin Tarantino

Faust: Eine Deutsche Volkssage
Drama / Horror, 1926

Sin City
Actie / Misdaad, 2005
dansenbroer of zus relatieshowdownsheriffbank overvallervampierholy water siegestripperpriesterbank overvalpreacherhostage situationcrucifixrecreational vehicleconvenience storemexican american borderfemale strippingboa constrictorfoot fetishbarefoot