Genre: Komedie / Misdaad
Met onder meer: Chevy Chase, Dana Wheeler-Nicholson en Tim Matheson
Releasedatum: 10 oktober 1985
Bekijk via SkyShowtime
Plot Fletch
"Meet the only guy who changes his identity more often than his underwear."
Irwin 'Fletch' Fletcher is (Chevy Chase) een journalist in Los Angeles. Vermomd als zwerver wil hij een drugsnetwerk op het strand aan het het licht brengen om zo deze primeur te publiceren. Op een dag wordt hij benaderd door een zakenman, deze biedt Fletch een groot bedrag om hem te vermoorden. Fletch stemt toe, maar vertrouwt de zaak niet en gaat op onderzoek uit.
Irwin 'Fletch' Fletcher
Fat Sam
Stanton Boyd
Speaker
Fletch
Fletch is Chevy Chase op zijn best. Sommige vinden hem helemaal niks, maar ik kan er echt van genieten.
Wat deze film zo goed maakt zijn de tiepetjes en de geweldige one-liners. Stop daaabij een typische jaren 80 soundtrack en je krijgt een film die je kunt blijven kijken, zelfs na al die jaren.
GerwinF
Zipedidoodah! (Of was dat deel 2?) Op zich best leuke film...3 sterren.
FisherKing
Goeie komedie en een van de beste rollen van Chevy Chase :en je moet ervan houden en in de goeie stemming zijn
You do own rubber gloves?
Fletch: I rent 'em. I have a lease with an option to buy.
Of deze..
Receptionist: Can I help you Dr.--?
Fletch: Oh it's me, Dr. Rosenpenis. I'm just here to check out Alan Stanwyk's file.
Receptionist: Dr. who?
Fletch: Dr. Rosenrosen, i'm here to get into the records room.
Receptionist: What was that name again?
Fletch: It's Dr. Rosen, I want to check the records room.
Receptionist: Dr. who?
Fletch: Dr. Rosen! Where's the records room?
Tijdens het quote-spel weer eens over nagedacht en ik moet 'm gewoon naar 4 sterren verhogen..
(.........) Fletch: It's Dr. Rosen, I want to check the records room.
Receptionist: Dr. who?
Fletch: Dr. Rosen! Where's the records room?
En dan:
Fletch: Where am I?
Receptionist: You're in the records room.
Fletch: Oh. Do you have the Beatles White Album? Never mind, just bring me a cup of hot fat. And the head of Alfredo Garcia.

Hobbes
moet um idd ook es opnieuw zien.
wellicht dat ik de humor nu meer snap/waardeer.
FisherKing
Misschien is het een film die met de jaren beter wordt.
FisherKing
Misschien is het een film die met de jaren beter wordt.
Nee dus. Schaamteloos verouderd met een irritant pingeltje dat aan Falkemeier doet denken (Miami Vice Kloon). Toch is het spel van Chevy Chase charmant, mooie onliners en zijn er aardige verwikkelingen. 0.5* aftrek naar 3.0*
davidov
ik vond juist de tune echt geweldig....verukkelijk deuntje dat lekker simpel en oh zo ouderwets is heerlijk. Ik vond de film gewoon verassen leuk en een interessante mix van serieus, detective en humor....keek erg lekker weg. En dan te bedenken dat ik het niet zo op meneer Chase heb (lampoon is altijd wel geinig maar thats it)
davidov
heb hem meteen gisteravond gedownload en ik kan er maar geen genoeg van krijgen
Dustyfan
Gisterenavond gezien, maar ik vond er weinig aan. Flauwe, soms overbejaarde humor (stoel wegtrekken... )die niet meer dan een glimlach kan opwekken. Verder een weinig aansprekend verhaal, dat menig maal de wenkbrauwen doet fronsen. 't Zal allemaal wel.
Ik heb hem met moeite uitgezeten. Met 2,5* ben ik nog erg mild.
SSeagal
Leuke wat oudere komedie met Chevy Chase. De humor zit er heel subtiel in verwerkt in de vorm van heerlijke onliners. Heb me hierom echt kapot gelachen : Chevy : I've saved his life during the war / Vrouw : You were in the war? / Chevy : No, i just got him out. Hahaha, en meer van dat soort onliners, heb me prima vermaakt. Het verhaal was simpel maar zeker wel verrassend. ****
Tja, het zijn voor mij ook de oneliners die 't hem doen. je moet er van houden.
En Chevy's geweldige kop natuurlijk
SSeagal
Schiet me net te binnen, andere favourite onliner waarbij ik in een deuk lag. De scene dat hij de ouders van Alan bezoekt, en dan wil hij wat informatie, dat ze met de trouwfoto's komt en zegt, : "Wanna see the reception?" en Chevy antwoordt : "No, thanks, i'm trying to quit! ", begin nu al weer bijna te lachen als ik dit typ.
SuperSideSwipe
Amusante film waarin Chase maar weer eens laat zien waar hij toe instaat is. Evenals in het vervolg kun je bljiven genieten van al die rare typetjes die Chase neerzet. Heb toch wel erg moeten lachen tijdens deze film.
3,5
Waku
Leuke film met Chase.
De verkleedpartijen/vermommingen zijn hilarisch evenals zijn droge onnozele humor.
Bij Chase is het een beetje als met Jim Carrey, je houdt van zijn grappen of je verafschuwt hem..
FisherKing
Verdorie, ik was in de verkeerde stemming.
Heb de dvd inmiddels.
4* voor dit 80-jaren cult werkje.
ewalk
Bij de doktor die zijn prostaat onderzoekt.
Fletch: "You using the whole fist, Doc?"
Dr. Joseph Dolan: So where do you know Alan from?
Fletch: We play tennis at the club.
Dr. Joseph Dolan: Really? California Racquet Club?
Fletch: Right.
Dr. Joseph Dolan: That's my club too. I don't remember seeing you there.
Fletch: Well, I haven't been playing in a while because of these kidney pains.
Dr. Joseph Dolan: Right. Now, how long have you had these pains, Mr. Barber?
Fletch: No, that's "Babar".
Dr. Joseph Dolan: Two B's?
Fletch: One B. B-A-B-A-R.
Dr. Joseph Dolan: That's two.
Fletch: Yeah, but not right next to each other. I thought that's what you meant.
Dr. Joseph Dolan: Arnold Babar. Isn't there a children's book about an elephant named Babar?
Fletch: I don't know. I don't have any.
Dr. Joseph Dolan: No children?
Fletch: No elephant books.
Bij de patholoog anatoom:
Pathologist: Ever seen a spleen that large?
Fletch: No, not since breakfast.
mikey
Het verhaal is best amusant, de regie is prima, script hilarisch, maar het talent van Chase komt hier wel erg goed uit de verf. 4

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Bad Boys
Drama / Misdaad, 1983

Neskolko Dnej iz Zhizni I.I. Oblomova
Drama, 1980
journalistrio de janeirodirty copcorruptie bij de politievermommingassumed identityheroin addictfletchcabana country clubdivorce lawyerinsurance scamsanta monica, californiasocial engineering