• 8.711.169 stemmen

Gesproken taal: Engels en Italiaans

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Confess, Fletch

"A dead body. A stolen Picasso. And this guy."

Onderzoeksjournalist en ex-marinier Irwin Maurice 'Fletch' Fletcher komt midden in een moordonderzoek terecht. Er zijn meerdere doden gevallen en bij één wordt Fletch als hoofdverdachte aangewezen. Terwijl hij op zoek is om zijn onschuld te bewijzen, krijgt Fletch tegelijkertijd de taak om de gestolen kunstcollectie van zijn verloofde Angela terug te vinden. Het is de enige erfenis die ze heeft verworven nadat haar vader vermist raakte en dood wordt geacht.

Irwin 'Fletch' Fletcher

Angela de Grassi

Ronald Horan

Inspector Morris Monroe

Countess Sylvia de Grassi

Frank Jaffe

Tatiana Tasserly

Owen Tasserly

Huh? Is dit een Fletch remake?

kos schreef:

Huh? Is dit een Fletch remake?

Geen remake, dit vertelt IMDb trivia er over:

IMDb trivia schreef:

Although Fletch is known primarily as a Chevy Chase vehicle since 'Fletch' is Chase's most beloved film and character (followed by the sequel 'Fletch Lives'), there were many popular books by Gregory McDonald about the investigative reporter, making this an adaptation of McDonald's literary character as opposed to an altered continuation of Chase's cinematic character.

Hmm er is voor mij maar een Fletch en dat is die met Chevy Chase.

avatar van macrobody

macrobody

Echt een niemendalletje en de schrijvers moeten zich schamen als ze dit soort teksten in de film stoppen:

There's a lot of other things

you could be ashamed of.

Like your arrogance,

your white privilege, your feet.

avatar van assowise

assowise

Heerlijk luchtige detective film gebaseerd op een boek van Gregory McDonald. Er zijn 9 Fletch boeken, twee verfilmd in de jaren 80 met Chevy Chase als Fletch. Nu is Jon Hamm aan de beurt en hij doet het heerlijk. De man heeft een goede komische timing en speelt de ietwat arrogante Fletch met verve. De andere karakters worden ook prettig vertolkt. Komiek, bekend van o.a. The Daily Show, Roy Wood Jr. speelt de politieinspecteur belast met het onderzoek naar de moord waar Fletch de hoofdverdachte is. Marcia Gay Harden gaat helemaal los in haar rol als de Italiaanse Contessa.

Het zit goed in elkaar, ik heb een paar keer erg moeten lachen en over de gehele linie kon deze film mij zeer bekoren. Ik hoop dat er meer Fletch boeken verfilmd gaan worden als ze dit niveau krijgen.

avatar van mrklm

mrklm

Het personage van Irwin ‘Fletch’ Fletcher was een kolfje naar de hand van Chevy Chase die de rol speelde in Fletch (1985) en Fletch Lives (1989). Jon Hamm doet zijn best, maar mist de komische timing en de ironie van Chevy Chase. Het verhaal, waarin Fletch niet alleen betrokken raakt bij een moord maar hoofdverdachte is, doet regelmatig denken aan Fletch. Wat opvalt is dat Mottola het mysterie – rondom handel in gestolen kunstwerken – niet al te serieus neemt, getuige de vele komische bijrollen. Daardoor is het voor fans van de oorspronkelijke films (waaronder ik) een tegenvaller. Los daarvan is dit een niet meer dan aardige misdaadkomedie die je snel weer vergeten zult zijn. Kyle MacLachlan is vermakelijk als een miljonair met smetvrees.

avatar van swiper

swiper

Niks mis mee, lekkere wegkijker voor de zondagmiddag,

ik heb me vermaakt en dat is het belangrijkste !

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een voormalig onderzoeksjournalist betrokken raakt in een moordonderzoek. Het heeft niet veel om het lijf, maar kijkt wel gemakkelijk weg. Hier en daar best grappig, en alhoewel Jon Hamm geen Chevy Chase is, weet hij het wel leuk te brengen. Het plot had best iets minder complex mogen zijn voor een film als deze.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Te zien op VOD (Paramount Pictures International Limited)