Genre: Animatie / Familie
Geregisseerd door: George Scribner
Met onder meer: Joey Lawrence, Billy Joel en Cheech Marin
Releasedatum: 22 december 1989
Plot Oliver & Company
"The first Disney movie with attitude."
De zwerfkat Oliver zwerft door de straten van New York, waar hij is opgenomen in een groep honden die overleeft door te stelen van anderen. Tijdens één van deze criminele acties ontmoet Oliver de rijke Jenny Foxworth. De ontmoeting zal het leven van beiden voorgoed veranderen.
Oliver (stemrol)
Roscoe (stemrol)
Desoto (stemrol)
Sykes (stemrol)
jeroentje125
Ook op deze film zou een vervolg moeten komen. Volgens de Disney corner zelfs al in 2003!!
Meer info? Kijk hier:
jeroentje125
Weet je wat het leuke is?
Disney is ook nog bezig met vervolgen op Lilo and Stitch (nog niet eens in de bioscoop), Peter en de Draak, Sneeuwwitje en de 7 dwergen, De Reddertjes, Mulan, Toy Story, Monsters en Co en een Luizenleven!
jeroentje125
Blijkbaar levert het veel geld op, want anders zouden ze het niet doen.
jeroentje125
Ja natuurlijk, ze hoeven nu geen/weinig tijd te steken in het ontwerpen van figuren. Sommige achtergronden kunnen nog gebruikt worden. En om die goedkope verhaaltjes te verzinnen heb je ook niet veel tijd nodig!
De tekeningen zijn ook iets sneller gemaakt en iets minder. Ze zetten ook niet hun topteams er op. Enkel The Rescuers Down Under en Fantasia 2000 waren pretentiezer, maar die gingen dan ook de bioscoop in.
The One Ring
51 stemmen maar? Ik dacht dat deze Disney toch best bekend was. Ik heb 'm vroeger best vaak gezien.
Angrod_Pallanén
Weet je wat het leuke is?
Ik weet niet of het nu iets uitmaakt (het is al 3 jaar geleden) maar het vervolg op Sneeuwwitje komt er niet. Té veel fans hebben geprotesteerd tegen dit idee en god zij dank verdwenen de dollar tekens in de ogen van de WDC...
IcU
Gzus, ik ben steeds weer verbaasd uit welk jaar de disney films komen! Ik dacht dat deze film uikwam toen ik 10 was ofzo! Mooi niet dus.
1,5* voor de film zelf.
Angrod_Pallanén
Er zijn vóór de opkomst van de video nog re-releases geweest, misschien dat er in 1995 (ik betwijfel het) een re-release was..
Suutje
hey, ik zoek de muziek van "ik hou van herrie". zou iemand mij een link kunnen geven waar ik hem vandaan zou kunnen halen?
alvast bedankt
Pieter Montana
Tegenvallend filmpje.Niet echt een goed verhaal en de liedjes zijn behoorlijk saai.
Slechtste Disneyfilm van de 80'
Angrod_Pallanén
Het verhaal is werkelijk prachtig (van Oliver dan), de bewerking van Disney is slecht. Maar het verhaal niet.
Suutje
ik vind het een leuke film, en als die leuk is kan mij de bewerking ook niet zoveel schelen. okee, het is wel mooi als het eruit ziet. maar toch. ik let daar niet zo heel veel op
* 5,0
Rianneke_Dan
Leuke disney film!!
het is zeker een leuk verhaal, en er zitten wel leuke stukjes in, maar de liedjes zijn minder.
film_kaza
vroeger had ik het bandje van de film. later kreeg ik de film en ik vond hem wel leuk. maar verder niet echt iets specials.
murtcelP
Erg leuke en ondergewaardeerde Disneyfilm.
New York is een aparte setting voor een Disneyfilm, maar voor deze Oliver Twist bewerking werkt het allemaal toch erg goed. Het kleine katje Oliver is echt heel zielig en hulpeloos in het begin. Het onderwerp vriendschap wordt goed uitgewerkt. ****
Bulle
De zwerfkat Oliver zwerft door de straten van New York, waar hij is opgenomen in een groep katten die overleeft door te stelen van anderen.
Een groep honden dacht ik toch wel?
Maar in ieder geval, ik vind het echt een heel schattiger en leuke film!
*4,0
Boothead
Vooral een goed gevoel aan deze film, aangezien het de 2e film was die ik in de bios gezien heb. Maar ook nu weet hij me niet te vervelen en vind ik het tussen alle Disneys er erg hoog bovenuit steken. Ongetwijfeld dat het met mijn jeugd sentiment te maken heeft.
Mug
Oliver & Company vind ik ook een van de meest ondergewaardeerde Disney 'klassiekers'.
De animatie borduurt voort op de Don Bluth style, die Disney al lange tijd verlaten had, maar toch een geduchte tegenstander werd van Disney, die last had van bloedarmoede.
Oliver & Company moet het hebben van geweldige karakters (de hilarische Cheech Marin als Tito, Roscoe Lee Browne als cultuur-liefhebbende (Shakespeare in een Disney film, zozo) Francis, Bette Midler als Georgette [wat een geweldig MGM musical-nummer kwam daar opeens uit het niets!], en Billy Joel als de coole, jazzy Dodger).
En daarnaast is het de uitermate swingende jazzy muziek die zorgt voor de juiste tonen in de film. Tevens proef je de jaren 80 die de film uitdraagt.
Prima Disney animatie, met een keurige 3,5* waardering.
angelique83
Ik vind dit een super leuke film
heb ook een tijde moeten zoeken naar de dvd
de muziek is erg leuk in de film
horsefilmfan
Ik was vroeger weg van die poedel,en dat laatste liedje "ik ben een hond van de straat" was ik ook weg van.dat liedje van georgette was ook geinig!
tommykonijn
Best een geinige Disney film sommige scene's vind ik zelfs grappig, goede animatie en een super leuk verhaal kortom : een zeer vermakelijke film vind ik dit!

vigonoah
Dit was vroeger mijn favoriete Disney film.
Nu ga ik toch meer voor de Lion King en Beauty & The Beast,
maar deze staat zeker in mijn top 10 Disney films.
4,5 sterren

De western 'Horizon: An American Saga - Chapter 1' verdwijnt binnenkort van Netflix

De Argentijnse dramafilm 'Goyo' van Marcos Carnavale is een kijktip op Netflix

Waargebeurde misdaadthriller 'City of Lies' met Johnny Depp morgenavond op televisie

Netflix-documentaire 'Jeffrey Epstein: Filthy Rich' wordt na zes jaar weer goed bekeken

African Cats

The Land before Time
Animatie / Avontuur, 1988

Mickey's Christmas Carol
Animatie / Fantasy, 1983
new york citygebaseerd op boekhondkittengreat dane