• 9.378.487 stemmen

Geregisseerd door: Joel Coen

Met onder meer: Frances McDormand, Steve Buscemi en William H. Macy

Releasedatum: 17 oktober 1996

Plot Fargo

"A lot can happen in the middle of nowhere."

Jerry Lundegaard (William H. Macy), een autoverkoper in een klein stadje in Minnesota, zit tot over zijn oren in de schulden... maar hij heeft een plan. Hij zal zijn vrouw laten ontvoeren door twee schurken (Steve Buscemi en Peter Stormare) om vervolgens aan zijn rijke schoonvader een flink bedrag aan losgeld te vragen. Het zou een eenvoudige klus moeten worden, ware het niet dat de criminelen direct na hun aankomst in Fargo drie inwoners koudmaken. De hoogzwangere politie-agente Marge Gunderson (Frances McDormand) wordt belast met het moordonderzoek. Wie denkt dat haar gebrek aan ervaring met grote misdrijven in haar nadeel zal werken, komt bedrogen uit. Marge ontpopt zich tot een ware speurder met de neus van een bloedhond en de vastberadenheid van een terriër.

Marge Gunderson

Jean Lundegaard

Shep Proudfoot

Mike Yanagita

U-96 schreef:

maar uniek kan ik het absoluut niet noemen.

Het unieke zit ook niet in het verhaal, maar in details (zoals vrijwel altijd in de Coens). Lees hier maar de reacties met betrekking tot de weergave van Minnesota. Alleen de Coens weten die plaats op zo'n manier neer te zetten. Maar ik vind alleen de casting van Peter Stormare al briljant. Het accent dat in deze film zoveel voorkomt stamt af van een Scandinavische taal. Het is dan niet vreemd dat de Coens de Scandinavische Peter Stormare casten. Maar wat doen ze dan: ze geven hem 1 van de 2 rollen zonder dat accent. Je moet er de humor van in zien, maar ik vind het bijzonder leuk.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Peter Stormare is sowieso een prachtige acteur, zijn rol in the big lebowski zorgt ook altijd dat ik met een brede glimlach de dag doorkom

italian

voor mij zijn de Coen brothers ongeveer de kleine broertjes van Tarantino dus of je vindt de film helemaal te gek of je vindt het pure brol.

avatar van gotti

italian schreef:

Kleine broertjes van Tarantino? Mocht ie willen...

avatar van De GeuS

De GeuS

italian schreef:

Hmmm , dat slaat helemaal nergens op....

italian

Joel Coen heeft toch in Fargo humor en geweld gemixt net zoals Tarantino in zijn films ook doet. alleen doet Tarantino dat beter. daar ook een grotere broer...

en zoals bij Tarantino ook: je houdt er van of je houdt er niet van.

toch niet zo raar...

Net als tig andere regisseurs. Onzinnige vergelijking dus.

The One Ring

Het geweld mixen met humor is geen uitvinding van Tarantino. Ik denk ook niet dat de Coens dat van hem hebben overgenomen. Daarbij is de humor van de Coens totaal anders dan die van de Tarantino (naar mijn mening ook beter). Het idee om Coen met Tarantino te vergelijken is sowieso nooit in mij opgekomen. En sowieso: als je Fargo uit het oeuvre van de Coens zou laten is er eigenlijk al totaal geen vergelijking meer te maken. Tarantino heeft niks dat lijkt op O Brother, Big Lebowski, Raising Arizona, Hudsucker Proxy, etc.

avatar van gotti

En de Coen's zijn ook al iets langer bezig dan Tarantino en het zal me dan ook niets verbazen als juist Tarantino zich heeft laten beinvloeden door de broertjes Coen.

avatar van mr.jax

mr.jax

mss niet zo grappig als de big lebowski , maar toch nog dichtgelegen !

heerlijke film jaaaah

kos schreef:

Net als tig andere regisseurs. Onzinnige vergelijking dus.

voorbeelden ? zijn dat dan regisseurs die het even goed doen als Coen of Tarantino ? want Brett Ratner bijvoorbeeld (Rush Hour) reken ik daar niet bij..

gotti schreef:

dat wilt voor mij niet zeggen dat Coen het beter doet dan Tarantino.

avatar van Riddick

Riddick

Ik vind geen regisseur met elkaar te vergelijken, ik ben een beetje een tarantino fan, vind zijn films heel goed en ze zitten altijd goed inelkaar, bij de coens aan de andere kant zijn de films altijd super gelikt. Geen foute overgangen, bijna geen fouten gewoon. Dat is mijn mening, maar ze zijn lang niet te vergelijken. Zo kan je net zo goed zeggen dat 50% van de regisseurs Hitchcock na doet.

avatar van cornelis

cornelis

...fouten...

italian schreef:

dat wilt voor mij niet zeggen dat Coen het beter doet dan Tarantino.

Dat is ook niet het discussiepunt. Jij zegt dat de Coens hun stijl van Tarantino jatten en wij zeggen dat dit niet waar is. Of de Coens het dan slechter doen is een mening (naar mijn mening niet), maar eigenlijk verschillen de films te veel om een eerlijke vergelijking te maken. Of wil je Fargo nu vergelijken met Pulp Fiction?

italian

ik vind Tarantino's films gewoon beter dan die van de Coen's maar ik heb in geen enkel bericht geschreven dat de Coen's de stijl van Tarantino jatten.Hij zal misschien wel van ze 'afgekeken' hebben maar dat maakt er zijn films niet minder op.

we begrijpen elkaar waarschijnlijk niet...

maar laten we hier mee ophouden voordat er nog verder misverstanden onstaan...

avatar van Flipman

Flipman

Tja, ik weet niet wát deze film zo geniaal maakt, maar hij is het wel! Een heel vreemde kijkervaring, op de een of andere manier. Gave personages, en onverwacht veel humor ! Mooie muziek ook!

Ik geef een vier en 'n half.

avatar van otherfool

otherfool

Meest geprezen Coen is zondermeer grappig, maar kan bij mij niet in de schaduw van Hudsucker staan. Is intussen een tijdje geleden dat ik hem zag dus hij komt op mijn te herzien lijstje.

Voorlopig 3,5*.

avatar van Muzikant

Muzikant

Fargo is een prachtfilm, met orginele karakters en plotwendingen. De ijskoude wereld van North Dakota wordt prachtig vastgelegd. De omgeving waarin het verhaal zich afspeelt en de heerlijk dom acterende bewoners van Fargo maken het plaatje af. Fargo is een apart en sfeervol wereldje op zich. Top!!

Wil je een hoogst originele film zien die boven de standaard Hollywoodfilms uitsteekt, dan is Fargo zeker een aanrader!

Ik heb genoten.

avatar van LaCaméraStylo

LaCaméraStylo

Jàh. 4 sterren

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Die Jerry is hilarisch, echt geweldig. Wat een nitwit! Uitstekende cast verder en heerlijk verhaal.

****-sterren

avatar van 606

zeer leuk actie komedie met leuke rollen erin verwerkt.

met een leuk verhaal.

Mooi gesproken!!

Helemaal mee eens!!

avatar van KristofBeckers

KristofBeckers

Prachtige film. Alles was perfect, mooie beelden, mooi verhaal,...

...Alleen was er een klein ding dat ik raar vond.

Het andere verhaallijntje met die aziaat.

Ik vond het niet veel met het verhaal te maken te hebben.

Kan dit een soort van symbolische betekenis hebben?

Mijn score staat voorlopig op 4.

KristofBeckers schreef:

Prachtige film. Alles was perfect, mooie beelden, mooi verhaal,...

...Alleen was er een klein ding dat ik raar vond.

Het andere verhaallijntje met die aziaat.

Ik vond het niet veel met het verhaal te maken te hebben.

Sterker nog: het heeft niks met het verhaal te maken. Gewoon een karakterschets zonder betekenis. Komt wel vaker voor in de Coen-films

Kan dit een soort van symbolische betekenis hebben?

Nee.

avatar van Riverson

Riverson

Vreselijke film, met dat irrante "Jaah, jaah". Owww wat erg! Wat een K&$%&^$%^* film!! Smaakloze humor en heel slap verhaal...

avatar van LaCaméraStylo

LaCaméraStylo

jaah jaah is echt geniaal

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Film viel wel goed mee nog moet ik zeggen.

Dit is de 2 de film dat ik Zie van de Coens en moet zeggen ze bevallen me wel.

De film heeft wel een bepaalde stijl en dat had ik bij de andere ook.

Voor de rest verhaal viel wel mee soms wel wat grappig enzo en goed geacteerd allemaal enzo.

3.5 sterren

avatar van pjutter

pjutter

erg goede film, met een relatief simpel verhaal, maar dat is bij al de films van de Coen broers
in deze fim zit geen enkel stukje medeleven,
echt heel goed gedaan, telkens als je verwacht dat iemand niet doodgaat, wordt hij toch vermoord
erg goed geacteerd en het accent was ook heel grappig.

avatar van Jurado

Jurado

verdraaid...er zijn toch nog mensen die fargo lager dan 2 ** durven te geven, aargh zelfs een halve * ...hoe is dat mogelijk?

avatar van Geronimus

Geronimus

Echt een geweldige film. Komisch (jaah, jaah!) en een simpel, maar boeiend plot!