Genre: Komedie / Romantiek
Met onder meer: Adam Sandler, Téa Leoni en Paz Vega
Gesproken taal: Spaans en Engels
Bekijk via Viaplay
Plot Spanglish
"Every family has a hero."
De mooie, trotse Latinovrouw Flor en haar dochtertje verhuizen naar Los Angeles. Flor neemt een baantje aan als huishoudster bij de familie Clasky, maar merkt al snel dat het er in deze familie niet zo aan toe gaat als dat ze gewend is. De familieleden kennen ieder zo de nodige problemen en ondanks dat Flor de Engelse taal niet machtig is, probeert ze haar gevoelens over de situatie te uiten.
John Clasky
Cristina (sechsjährig)
Monica
Flor's Husband
Paalhaas
Nou, een feel good movie wil ik dit eigenlijk niet eens noemen. Zo happy is het einde niet. Ik hoor u vragen: 'Welk einde dan?' Goede vraag, deze film heeft namelijk eigenlijk verschillende kleine filmpjes in zich. En dat is voor mij misschien het grootste minpunt aan deze mooie film: dat de regisseur misschien wel teveel hooi op zijn vork heeft genomen en dat hij daardoor niet meer weet wat hij wil laten zien. Hij kan niet meer kiezen, dus laat hij het allemaal maar zien, maar minder goed uitgewerkt als mogelijk was.
Desondanks vond ik het een mooie film, vooral het eerste uur was erg veelbelovend en ik verveelde me geen moment. Tea Leoni zet op overtuigende wijze een moeilijke rol neer van de schijnbaar onsympathieke moeder die eigenlijk gewoon in de knoop met zichzelf ligt.
Sandler (Ik ken niet veel van hem, maar hij schijnt een geschiedenis van flauwe humorfilms te hebben) laat hier zien dat hij op geheel eigen wijze een geloofwaardige rol kan spelen in een film met meer diepgang. En ook Paz Vega slaagt prima, vooral in het deel waar de taalbarrière nog voor de nodige problemen zorgt. Puike acteerprestaties dus, terwijl ook Brooks zich een meester betoont in het realistisch neerzetten van een gezinsleven, vreemde grillen incluis.
Al met al een erg vermakelijke film dus, die jammergenoeg iets te veel verhalen, hoewel op zich allemaal interessant, probeert te integreren. 3,75/5
Waku
Spanglish kon uiteindelijk mij ook niet helemaal boeien.
Hoofdzakelijke reden,het wordt nooit duidelijk of de film nu bedoelt is als komedie,drama of romantische speelfilm.
Het is van alles wat.Wordt Sandler nou verliefd op de dienstmeid of niet?Waar komt het geschifte gedrag van zijn vrouw vandaan?Wat voor rol speelt zijn restaurant in het verhaal?Een hoop vragen die niet worden beantwoord na twee uur Spanglish kijken.
Door het lage tempo van de film wordt Spanglish na verloop van tijd helaas ook nog eens langdradig.
Vreemd is het ook dat de spaanstalige huishoudster die
geen woord engels begreep na twee lesjes hoofdtelefoon
talencursus ineens de engelse taal geheel machtig is
Spanglish komt simpelweg niet uit de verf.
Een zeer krappe 3
JanReintjens
Prachtige film, met goed acteerwerk en mooie mensen.
Vooral Téa Leoni speelt hier een prachtige rol. Veel humor maar ook voldoende drama.
In deze film worden de belangrijke dingen des levens gescheiden van het oppervlakkige.
4,5 sterren

4*RTL 4 Film, maar hier braaf, lang en weinig bijzonder 2*
chinchi
vond dit een erg langdradige film waar het verhaal ver te zoeken is. Sandler vond ik anders spelen dan ik gewend was maar speelde wel goed.. dat de vrouw vreemdging vond ik er erg dik opliggen, ook vond ik dat ze haar de hele tijd als onsympathiek neer zetten en bij de scene dat ze verteld dat ze vreemdging moet je opeens medelijden met haar krijgen of zo? Waarom ze flor nodig hadden is me ook niet geheel duidelijk omdat tea niet werkt.....dus wat doet ze met al haar vrije tijd? Ook het einde maakte niet veel goed flor wordt verliefd heeft een leuke avond en vertrekt dan met haar dochter..en dochterlief moet dan ook maar alles opgeven. Je hoopt de hele tijd op een happy end om nog een beetje prettig gevoel over te houden aan deze film maar helaas ontbreekt dit
Al met al vond ik het geen prettige , erg langdradige film, die zelffs door het goed acteren niet gedragen kan worden
Lotteke
Best een leuke film, alleen een beetje te lang, een film in dit genre moet maximaal 90 min duren vind ik. Goed acteer werk, leuke scenes en best een oke verhaal. Af en toe was het wel wat saai en vooral naar het einde toe was het soms moeilijk nog wakker te blijven.
Al met al toch wel genoten.
En ligt het aan mij, of lijkt die Paz echt sprekend op Salma Hayeck? Zowel in uiterlijk (ontzettend mooi allebei overigens), accent als in gezichts uitdrukkingen.
3.0 *
tovenaar
En ligt het aan mij, of lijkt die Paz echt sprekend op Salma Hayeck?
Nubis
Ik vond het eigenlijk best wel een hele leuke film.
Beetje apart, maar wel leuk. Die Paz speelde echt wel goed.
kArIzMa_TuRk
Adam Sandler is echt de bom. echt een goeie man die goed kan acteren. ik welke film hij ook inspeelt hij doet het goed. ook hier goeie film ***
Norma
Mee eens, dat zijn wel dingen die je je af blijft vragen. Maar toch vond ik het een hele fijne film. Misschien wel juist omdat er zoveel verhaallijnen zijn. Je lijkt er zomaar midden in te vallen, en het houd ook niet echt op aan het einde. Maar houdt het ook ooit op? Het zijn de gezinsperikelen waar een vrouw met haar dochter (en jij als kijker) een stukje van meemaken en die van invloed zijn op bepaalde keuzes die moeder en dochter daarna zullen maken. Dat daarmee niet alle verhaallijnen tot een eind komen is misschien juist wel de kracht van deze film.
Tot slot vond ik de acteerprestatie van Adam Sandler op zijn zachts gezegd verrassend te noemen!
MarkFish
Tuurlijk is die verliefd op haar, en zij op hem. Maar ze besluiten, scene op die bank in restaurant, dat de verantwoordelijkheid van het hebben van kinderen hun relatie in de weg staat. Zijn vrouw is gek aan het worden omdat ze sinds kort fulltime moeder is ('dubbele slik') en geen huisvrouw is.
MarkFish
Sandler heeft in Punch Drunk Love ook al laten zien dat ie goed, en ingetogen, kan acteren.
Ninto
Wel een schijt eind hoor. Misschien ben ik zo'n happy-ending geilaard, maar dat vind ik gewoon leuker. Leoni krijgt een smack van Sandler, gooit haar het huis uit en Flor en Sandler zijn gelukkig voor altijd. Overigens een mooie film! *3.5*
janssen16
Ik vond het wel een leuke film, alleen had ik wel gehoopt op een ander einde. Verder zaten er wel een paar grappige stukken in en werd er over het algemeen wel goed geacteerd.
*3.5
Tun-89
Hele mooie film. Veel grappige stukjes. Adam Sandler speelt zijn rol wel goed vind ik, maar zie ik hem liever in een film waar hij gewoon een lolbroek is en minder serieus. Paz Vega, mooie vrouw, acteerde erg goed en ik vind dat ze een beetje op Salma Hayek lijkt. Leuke en vermakelijke film, alleen het einde vind ik maar niks. De film leek voor mijn gevoel ook een beetje lang te duren.
Mochizuki Rokuro
Brooks heeft natuurlijk al superieur meldorama gemaakt met Terms of Endearment xxx, dit is een beetje in dat straatje (en niet in het straatje van zijn andere films gelukkig). Toch kon het me minder boeien, omdat Sandler, maar vooral Leoni niet zo heel erg overtuigend zijn. Niet als échte mensen en niet dat ze échte problemen hebben. Sandler speelt gewoon zo'n goeiige goedzak, daar krijg je jeukende bulten van, zoveel begrip en empathie etc.
Paz Vega blijft moeitleloos overeind en redt de meubelen.
Dit is een luchtige onderuitzak feelgood komedie. Ik vind het juist leuk dat ik ook krijg wat ik verwacht.
Geen echte mensen? Vreemd, ik vind namelijk dat deze romcom heel wat menselijker en echter is dan het gros van de romcoms.
nele
Ik heb gisteren een filmdag gehouden. één van de films die we hebben bekeken was deze, op zich wel een leuke film om eens op een avondje te bekijken. Wanneer je hem echter ziet samen met 6 andere, dan vind ik hem net iets minder.
DJ Pierre
Leuke feelgoodmovie die me positief verraste.
Mensen die voor Sandler kijken kunnen teleurgesteld raken gezien z'n rol niet zo op de voorgrond is.
Binnen het genre een 4 sterren film wat mij betreft.
kanjertje
Hele leuke romantische film doorspekt met humor van de bovenste plank. Is een film die in mijn geheugen zal blijven omwille van de speciale omstandigheden.
Duurde vrij lang maar verveelde toch geen moment en was zeker niet voorspelbaar.
wwelover
Fijne feelgood movie. Sandler zet z'n rol leuk neer. (Niet flauw of iets dergelijks)
Verhaal is ook orgineel.
tommykonijn
Ging wel, Aan de reacties en de stemmen leek de Film me heel wat maar het viel best mee, Nu niet denken dat ik de Film slecht vond want ik vond hem ondanks dat toch best wel Leuk, Adam Sandler acteert z'n rol zoals hij hoort te zijn en het Verhaal is ook wel aardig niet Top maar wel aardig genoeg om eens te zien.
***
Moviefreak95
Ik had deze film gezien toen hij uit was en ik kon hem me niet meer voor de geest halen ik gaf hem daarom 3* en daarna wou ik hem zo snel mogelijk herzien om mijn cijfer te geven wat ik er werkelijk van vond. Eenmaal deze dvd gekocht te hebben ging ik hem thuis gelijk kijken en ik heb me echt geweldig vermaakt. Adam Sandler zet een top rol neer, een rol die ik zelden zie maar ook de vrouwen Paz Vega en Tea Leoni waren schitterend. Het verhaal is heel goed, een vrouw en een kind uit een ver land verhuizen naar L.A. en trekken in bij de familie Clasky en ondanks dat moeder Vega geen woord engels kan weet ze meteen welk probleem zich in het gezin ontstaat. Het stuk dat Vega op Sandler verliefd raakt is zeker goed, ik kan me bijna geen betere film wensen dan dit, een geweldige topper die echt ontzettend mooi gemaakt is, acteerprestaties, verhaal, goede drama, goede komedie kortom : deze film heeft voor mij alles wat hij nodig heeft dé nr. 1 van Sandler voor mij en dé nr. 1 in de categorie film.
***
Ik heb hem laatst nog herzien ik vind hem veel beter geworden dan de eerste keer dat ik hem zag, ik ga nog niks verhogen daarvoor moet ik hem nog eens kijken maar ik denk dat hij wel een kansje maakt om een flink dik cijfer te stijgen.
tommykonijn
Ik verhoog hem naar 4,0* maar het kan zijn dat het ooit nog 3,5* wordt want dat vind ik ongeveer van de film, maar ik vind Sandler erg sterk in een serieuze rol en dat laat ie zich hier maar al te goed zien, goede film met erg mooie en grappige stukjes (o.a. drankverslaafde oma).
dalma
wat een saaie en langdradige film is dit !! er zit gewoon geen verhaal in. heb het einde van de film niet gezien, want ik ben in slaap gevallen. misschien ook omdat ik geen echte fan ben van adam sandler ?. vond "click" ook een bijzonder saaie film.
Een film waar bitter weinig in zit. De film begon nochtans wel leuk, met af en toe een glimlach. Gaandeweg ging het echter over naar wat vervelend. En de dochter van Paz Vega was met momenten zelfs vrij irriterend. Vega zelf was dan ook de publiekstrekker. Niet echt mijn ding dit. 2*
The Scorcher
Complexloze en sympathieke film met een voor zijn doen rustige Adam Sandler.

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Reign over Me