Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Marc Forster
Met onder meer: Ewan McGregor, Ryan Gosling en Naomi Watts
Plot Stay
"Between the worlds of the living and the dead there is a place you're not supposed to stay."
Henry Letham (Ryan Gosling), een jongeman die levend uit een auto-ongeluk ontsnapt, wordt opgevangen door de psychiater Sam Foster (Ewan McGregor). Zijn trauma begint als een soort van paranoia die hem in staat stelt dingen te voorspellen, zoals zijn eigen dood. Sams vriendin Lila Culpepper (Naomi Watts), die eveneens een zelfmoordpoging ondernam, wil samen met Sam koste wat kost de zelfmoord van Letham vermijden. Maar wil Henry wel geholpen worden?
Sam Foster
Dr. Bradley Ren
Custodian / Piano Mover #1
Cabbie / Piano Mover #2
Webby
Kinkt idd heel goed. En ook van een regisseur die oké is! Kan mooie goeie film worden.
tyleet11
Poster is ondertussen online:
Kan ook niet wachten tot deze draait, maar de meeste first screening reviews zijn nog niet bijster enthousiast. Hopelijk hebben ze de film opnieuw ge-edit.
bebdn
Mooi, wel één dat ik een paar keer zal moeten zien om volledig te begrijpen, maar zijn dit juist niet de interessantste? Leuk: Mc Gregor met een te korte broek en blote enkels, Naomi goed en mooi
zoals altijd, Gosling bevestigd na de Notebook.
Die Amerikanen toch, was de enige in de zaal op vrijdagavond, zat wel vol voor Zorro!
AjCaramba
Wat een trieste film zeg, er is echt geen touw aan vast te knopen. Je blijft maar hopen op een klein beetje logica. Helaas zal geen enkele normale kijker dit vinden.
Als Bebdn zegt: je moet hem een paar keer kijken om volledig te begrijpen; er valt niets te begrijpen!!
My opinion: better STAY AWAY!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bebdn
Zelfde werd gezegd van Memento, Mullholland Dr, waarmee ik niet wil zeggen dat deze van hetzelfde niveau is, maar alles moet ook niet allemaal voorgekauwd worden.Hier toch een korte verklaring:
Henry Letham (Ryan Gosling) een jongman die levend uit een auto-ongeluk ontsnapt, wordt opgevangen door de psychiater Sam Foster (Ewan McGregor). Zijn trauma begint als een soort van paranoia die hem instaat stelt dingen te voorspellen, zoals zijn eigen dood. De psychiater,s vriendin Lila Culpepper (Naomi Watts) die eveneens een zelfmoordpoging ondernam, wil samen met Sam kost wat kost de zelfmoord van Letham vermijden.
Maar wil Henry wel geholpen worden...
tyleet11
Ik denk dat de "spoiler" van bebdn meer in de buurt van het algemene plot van Stay komt, dan de beschrijving die helemaal bovenaan bij deze film wordt gegeven. Ten eerste speelt het verhaal niet af op een highschool. Ten tweede draait het om 1 student en niet een aantal studenten. En ten derde is er ook geen sprake van een psycholoog die de student zelfmoord aanpraat.
bebdn
Juist, ook ik bergreep de beschrijving niet en schreef dan maar een "betere".
Kos: als moderator beter de beschrijving wijzigen daar ze alleen maar voor onjuiste en verwarrende info zorgt.
Naomi Watts
Ga je gang.
Inderdaad, ik heb de film niet gezien in tegenstelling tot jullie dus een correctie zou fijn zijn.
radjezz
Deze film is echt freakin vaag.
De beschrijving die erbij staat klopt niet echt, als je die leest lijkt het een normale film maar de film is a-normaal en dat maakt hem leuk.
Het leuke aan de film is, en dat is ook de reden waarom er geen duidelijke beschijving van het verhaal is, is dat je aan het einde van de film het verhaal in verschillende perspectieven kan zien. En dat is vrij uniek.
Mensen die deze film hebben gezien en hem "snappen" kunnen ,onderling, uiteindelijk een heel andere film gezien hebben.
Topklasse.
Houssin
My opinion: better STAY AWAY!!!!!!!!!!!!!!!!!!
helemaal mee eens een hele slechte film is het
heb m ergens in oktober 2oo5 gezien
saaai en vervelende film is het
idd Beter STAY away,,,,,,,
cijfer hahaha -0
alweer zo'n niet boeiende, wannabe-mindfuck film. When will it stop
Puthenaer
Ik ga um denk ik deze week eens bekijken; leuk dat er zo verschillend over gedacht wordt....ik ben benieuwd.
stiertje
Ik kan helaas geen cijfer geven want ik weet bij god niet waar die film nou toch over ging, (snap er geen bal van
) waarschijnlijk ben ik degene die in de war is haha
jimbo79
vond hem echt wel goed gemaakt en heel wat beter dan de meeste commerciele thrillers. heel goed in mekaar gestoken en aparte sfeer. alleen spijtig dat naomi watts haar rol niet meer is uitgewerkt voor de rest aanrader
Koos Voos
Gewoon een goede film en aan het eind wordt alles duidelijk. Wel een klein beetje opletten.
Leuke film, positieve verrassing. Valt uiteindelijk iets te licht uit om met de groten mee te draaien, maar een filmpje dat zeker overtuigt.
Vooral visueel erg veel moois. Zowal qua locaties, als shots (hoewel ook hier weer de kritiek dat ze vaak te kort aangehouden worden), maar ook opvallend de vele leuke sceneovergangen. Geen nieuwe techniek, maar het gebruik hier zorgt wel voor wat extras. Verder doet vooral Ryan Gosling het erg goed, en heeft Watts eindelijk nog eens een goeie film uitgekozen. McGregor verpest het jammer genoeg iets te vaak. Speelt nogal sullig, wat de sfeer af en toe uit de film haalt. Leuke cameo ook van die Pi opa trouwens
Qua verhaal lijkt het mij dat de hele film een soort van hersenspinsel is van Henry, die halfdood op de baan ligt. Een halve droom die hij samenraapt met de elementen die hij in z'n heldere momenten opvangt. Fair enough, en meer zoek ik er ook niet achter. Het was sfeervol gedaan, en dat zoek ik in dit soort films. Was ook weer een tijdje geleden dat ik zo'n goeie gezien heb (laatste was Zhixi).
Fijne film, verkeerd publiek. Lijkt wel een One Point O geval. Kleine maar verdiende 4*
squash2002
Sluit me aan bij een vage film , moeilijk te volgen. Of misschien gezien het einde, een te simpele film. Tja....
Jordy
Visueel hier en daar wel aardig. Verder zo ongeveer de 10e keer dat deze film de afgelopen 5 jaar gemaakt is. No offence, maar je moet wel heel erg onder een steen gezeten hebben de laatste jaren als je dit onbegrijpelijk of uniek vindt.
2,5 *
Jordy
Kan David Benioff trouwens niet weer gewoon boeken gaan schrijven? Ging 'm een stuk beter af.
No offence, maar je moet wel heel erg onder een steen gezeten hebben de laatste jaren als je dit [onbegrijpelijk of] uniek vindt.
2,5 *
Noem ze maar ... Ik ken weinig films die het beter gedaan hebben. Het enige wat ik ken is sfeerloze junk als The Mothman Prophecies.
bebdn
Yep, ook bij mij overwoog het positieve, heb eigenlijk nog geen slechte ervaringen met Foster
obuma
Ik had graag anders gedaan, maar meer dan 2,5*kan ik niet geven.
Vooraf wist ik dat dat deze film een mindfucker was, dus extra goed opgelet, maar aan deze film valt werkelijk geen touw vast te knopen. Ik heb gelezen wat Hebdn geschreven heeft. Als zijn uitleg klopt, dan vind ik zelfs Sesamstraat (no offence) meer diepgang hebben.
Ik sluit me aan mij radjezz (iederen kan er zijn uitleg aan geven). Daardoor is deze film mij te vaag.
grid8400
vage film. gaat het er nou om dat die gast henry zich schuldig voelt omdat hij dacht dat hij het ongeluk heeft veroorzaakt, en daarom in zijn leven dat voor zijn ogen voorbij vliegt, zelfmoord wil plegen hierom? en dus steeds dat forgive me terugkomt? en dat de omstanders bij het ongeluk hij in die tocht tegenkomt..op zoek naar vergeving, en dat uiteindelijk hij toch doodgaat omdat ze zeggen dat het ongeluk niet zijn schuld was?? whatever...
2,5

The Life of David Gale