- Home
Releasedatum: 24 juli 1997
Bekijk via Videoland
Bekijk via Viaplay
Plot Men in Black
"Protecting the Earth from the scum of the universe."
Agenten Kay en Jay zijn lid van een top-secret organisatie die in het leven is geroepen om de buitenaardse wezens op aarde in de gaten te houden. Als een buitenaardse terrorist dreigt enkele zonnestelsels te vernietigen, moeten ze in actie komen.
Agent K
Gentle Rosenburg the Arquillian Jeweler
Van driver
Jose
sinterklaas
Zeer lang geleden gezien.(in 2001 ofzo van sbs 6)
Maar ik vond het wel een redelijke film met ook goede humor.
Ook dat eindmonster was leuk.
3,0
The One Ring
Zelden zie ik een film die zo weinig weet te verrassen. Tijdens het kijken kwam ik constant dingen tegen die ik al in een andere film had gezien. Van de reacties van Will Smith als hij erachter komt dat er aliens op Aarde zijn tot de het suffe laatste eindgevecht: alles lijkt een herhaling. Ieder grapje was voorspelbaar. Vreemd genoeg hadden de decors ook nog eens een goedkoop uiterlijk. De film kijkt nog wel aardig weg, maar is verder weinig waard.
Shinobi
Leuke film om te zien, ik heb 'm nog op video en ik heb 'm iets van 15 keer of zo gezien. Ja, ik had zin.
Ik had trouwens nog ergens gelezen dat Fiorentino haar rol had gekregen door de regisseur die een potje poker had verloren met een rolletje in Men in Black in het verschiet.
Ik geef 'm 3, 5 sterren.
brabusRUS
De eerste film die ik in de bioscoop heb gezien.
Leuke mix van actie en humor.
Donkerwoud
Hele leuke luchtige komedie. Het is natuurlijk grote onzin maar dat moet af en toe kunnen, toch?
Lekkere actie en een hoop humor in dit vermakelijke eerste deel. De chemie tussen Jones en Smith werkt prima en de SE zijn schitterend. Niet echt goed maar wel onderhoudend. En ookal heeft het allemaal niet veel om het lijf, het blijft redelijk.
Vermakelijk, vooral in het begin. Goed gespeeld door Tommy Lee Jones, Will Smith vond ik irritant en overdreven spelen.
Vreemd genoeg dacht ik deze film gezien te hebben en ook een stem te hebben gegeven, maar schijnbaar niet. En dat terwijl ik hem wel thuis al lange tijd in de kast heb staan. Ik heb hem daarom maar eens opnieuw gekeken na vele vele jaren.
Het is een geslaagde film met een prettige mix van actie en humor. De chemie tussen Smith en Jones is erg aardig (2 prima rollen) en het levert een stel geinige dialogen op. De film is verder lekker over the top en dat mag best. Het vermaakt en dat was ook de bedoeling. De effecten zien er overigens heel behoorlijk uit wat de film zeker ten goede is gekomen. Er zaten best wat spectaculaire momenten in. De film is zeker geen topper maar wel prima vermaak. Het gemiddelde van 3,08 vind ik dan op zich ook best wat laag. Voor mij een meer dan mooie voldoende waard.
hellblazer93
Leuk om eens te bekijken, maar ik heb er niet echt veel mee. Het verhaal is wel grappig te noemen, en er komen ook genoeg grappige stukjes in voor, maar ik ken veel betere komedies. Verder was de chemie inderdaad goed en waren de effecten absoluut niet slecht.
schram101
Hm. Naast een sterke cast (Jones en Smith) en geinige special effects heeft deze film niets om het lijf en is vooral gemaakt om ons als kijker eens lekker te amuseren, zonder enige boodschap over te brengen of i.d.
Op zich helemaal niets mis mee natuurlijk, sterker nog, zulke films kunnen hardstikke goed zijn. Alleen slaagt Men In Black hier niet in.
Zonde! De zogenaamd komische stukken konden mij niet vaak aan het lachen krijgen. De twee hoofdrollen werden uitstekend vertolkt, door deze twee grootheden. Ook met de special effects was niets mis. Alles zag er goed uit. Zeker wanneer je er aan denkt dat deze film uit 1997 komt!
Waarschijnlijk is deze film gewoon voor een andere doelgroep bedoelt en is ie niet aan mij besteedt. Want echt slecht is ie niet.
Vinokourov
Leuk duo aan het werk: Will Smith
en Tommy Lee Jones
. Weinig pretenties, gewoon een aardig filmpje dat geen straf is om te zien.
Blijf na de zoveelste herziening gewoon op 3,5* staan.
De film is gewoon zeer vermakelijk, heeft een lekker origineel uitgangspunt, fantastische special effects, degelijke acteerprestaties van de cast(vooral de alien in het "Edgar" pak).
Hier en daar vind je wel de stereotype aliens e.d. die bepaalde culturen voorstelt en hadden ze meer met het verhaal kunnen doen. Het wordt echter nooit ergerlijk en het blijft lekker luchtig en hersenloos vermaak.
p.s. die kleding van Will Smith is echt te FOUT in het begin van de film
Fran
- 1953 berichten
Al die verschillende aliens maken de film wel vermakelijk om naar te kijken. Vooral als hij voor het eerst op het hoofdkwartier van de MIB komt is erg leuk. Daarna vind ik het verhaal toch wat te ongeloofwaardig en over the top overkomen waardoor ik me niet meer zo kon inleven. Maar over het algemeen gezien is het toch wel een geinig filmpje om naar te kijken.
Dit is best wel een leuke film, al is het ook weer niet zo speciaal allemaal. Nogal simplistisch met momenten en onozel verhaal, maar de humor werkt wel en dat is soms genoeg om van een film te genieten. Geen topper maar een film die zichzelf niet au serieux neemt. In tegenstelling tot het vervolg dat absoluut niet te genieten is.
tristanrc1
Niet slecht in zijn soort, was soms nog wel lachwekkend of grappig, en af en toe ook spectaculair, maar helaas zijn er ook veel slapstick momenten. Maar het prima acteerwerk van Tommy Lee Jones en Will Smith maakt natuurlijk wel veel goed. Daarnaast is de film onderhoudend en nergens echt vervelend.
John Lee Hooker
Tommy Lee Jones en Will Smith zijn een leuk duo in deze humoristische sci-fi. Nergens wordt het sirieus en er wordt niet getracht om een realistisch beeld te schetsen van NASA of de geheime dienst. We gaan gewoon op pad met de Men in Black waarbij er af en toe wat slijm door de lucht vliegt en de bizarre creaties niet achterwege blijven. De humor is niet altijd even geslaagd maar op de meeste momenten kun je de lachspieren ongedwongen hun werk laten doen. Gelukkig is de speelduur niet te lang want anders vervalde het waarschijnlijk in een uitgerekte toestand. Gaaf eindshot waarbij we naar boven worden gesleept vanuit een melkstelsel, dat een knikker blijkt te zijn waar een monster mee aan het spelen is.
Erg leuke film over buitenaardse wezens, mannen in zwarte pakken en ga zo maar door.
Will Smith en Tommy Lee Jones vormen in deze film een leuke tandem, die samen als agenten de aarde en haar bewoners proberen te beschermen. Vanaf het begin is duidelijk dat de film zichzelf geen moment serieus neemt en af en toe krijgen we de raarste wezens voorgeschoteld in deze film. Vooral de rol als alien van Vincent D'Onofrio is echt hilarisch moet ik zeggen.
De muziek is lekker, de effecten goed, de dialogen aardig en alles bij elkaar zorgt dit voor een lekker relaxt en ongedwongen sfeertje. Het is vooral ook leuk om te kijken of iemand nu wel of niet een alien is, aangezien de film je daarin nogal eens op het verkeerde been probeert te zetten.
Kortom een leuke mix van komedie en science-fiction.
remorz
I've never seen sugar do that!
Redelijk rake film met een Will Smith in zijn hoogtijdagen. Kenmerkend is zijn grote mond, gecombineerd met sulligheid en komische timing, hetgeen allemaal prima werkt in MIB. Tommy Lee Jones werkt goed als zijn mopperige tegenhanger.
Hoe RTL5 het bedacht krijgt deze, op dezelfde avond, op Men In Black 2 te laten volgen is werkelijk onbegrijpelijk; het pakt voor deze echter wel goed uit. Alle uitgekauwde grapjes, terugkerende personages en overige herhalingen van zetten uit deel 2, voelen nog fris aan in dit eerste deel.
Veel heeft het allemaal niet om het lijf. Wat voorspelbaar qua plot, lelijk creature design en brakke soundtrack en CGI; gelukkig zit er genoeg vaart in en neemt de film zichzelf niet te serieus. In tegenstelling tot de vermoeiend ergerlijke zit die deel 2 was, heb ik me hier goed vermaakt. 3*
martijn011
- 2034 berichten
Geinig filmpje wat het volledig van de humor moet hebben. Gelukkig is de humor in de meeste gevallen zeer geslaagd wat vooral komt door het sterke optreden van zowel Smith als Jones.
De twee vullen elkaar goed aan, de wat droge en rustige Jones tegenover de drukke en wilde Smith.
Dat levert genoeg komische situaties op waarbij de timing soms perfect gekozen is!
Het verhaal slaat eigenlijk helemaal nergens op. Als de humor niet zo goed was geweest, was er van deze film weinig tot niks overgebleven.
Flinterdun verhaal dat te belachelijk is voor woorden, maar gelukkig duurt het allemaal niet zo heel lang en zorgen Smith en Jones voor de voldoende!
Leuk om een keer te zien..
Captain Pervert
Zojuist de hele trilogie achter elkaar gekeken.
Een aardige film die echt compleet gedragen wordt door de aanstekelijke combinatie Jones en Smith. Met andere acteurs was het ongetwijfeld minder geweest, want van het verhaal of de special effects moet Men in Black het niet hebben. Hier en daar oogt het wat gedateerd.
De badguy, die kerel uit Law & Order Criminal Intent (Vincent Pinokkio ofzo) moet ook erg veel lol hebben gehad bij het spelen van zijn rol.
De speelduur is ook perfect voor een film als dit.
Herziening.
Ooit op gestemd in de prille beginperiode dat ik op MM zat. Film daarvoor gezien en daarom ook nooit een review bij geschreven. Ondertussen ben ik duidelijk iets milder voor dit soort filmpjes, al had ik eerlijk gezegd toch nog iets meer verwacht.
Blijft opvallend goedkoop, deze film. Herinner het me als toch wel een special effects kannon, maar die vielen nogal tegen. Ogen vaak goedkoop, dan zijn er films die de tijd wat beter overleefd hebben. Vooral die laatste scene kan écht niet meer.
Smith is wel grappig, nogal typische rol, al heeft hij dat ondertussen ook nog wel leuker gedaan. Vlot is de film gelukkig wel, maar echt grappig, leuk of indrukwekkend wordt het niet. Toch aardig genoeg om binnenkort de vervolgen eens op te pikken
TMP
Redelijk acteerwerk van Tommy Lee Jones en Will Smith. Verder een vrij flauw plot, met weinig geslaagde humor. Het ziet er bovendien ook best gedateerd en goedkoop uit qua effecten. De film kijkt nog wel aardig weg, maar is verder niet echt de moeite waard.
Richard_Voorhees
Vanavond voor het eerst in zijn geheel gezien en ik moet zeggen dat ik hier van genoten heb. Vooral de humor en het samenspel van Tommy Lee Jones en Will Smith maakt de film vermakelijk. Het verhaal is niet heel spannend en een klein tikje gedateerd. De special effects zien er nog best aardig uit voor een film uit die periode.
K. V.
Leuk om deze nog eens terug gezien te hebben. Toch wel een origineel verhaal, aangevuld met redelijk wat humor en ook de cast was goed op dreef. De special effects zijn toch nog altijd de moeite waard.
Verder zat de speelduur goed, niet te lang en niet te kort.
Duke Nukem
- 1982 stemmen
niet mijn ding!
Beetje een soort ghostbusters stijl,
maar dan buiten-aartse figuren die zo uit de Muppets-show uit komen lopen!
Dat was ook mijn gevoel toen ik deze zoutloze film jaren geleden zag. Kon er niet om lachen en de aliens ogen echt belachelijk slecht.
IH88
“We're not hosting an intergalactic kegger down here.”
Blijft na al die jaren een sterke film vol humor, actie en smerige aliens. Het belangrijkste pluspunt van de film is het samenspel tussen Jones en Smith, die goed overweg kunnen met het over the top materiaal en de spitsvondige dialogen. Met heerlijke bijrollen van de droge Torn, de sarcastische Fiorentino en de gekke bekken trekkende D’Onofrio. Men in Black straalt plezier uit en benadert het materiaal met een vette knipoog. Precies de goede toon voor dit soort film.
Fisico
MIB omdat hij op TV ook nog eens meegepikt. Blijft een vrij aangenaam kijkstuk als je niets beters te doen hebt. Veel inhoud of logica moet je niet verwachten. Prima wisselwerking tussen T.L. Jones en W. Smith die elkaar goed aanvullen. Grappige oneliners die je van Smith gewoon bent, pakten vrij goed uit. Film zag er grafisch ook nog redelijk uit.
MIB, een film die destijds enorm aansloeg, mede door het liedje dat ook de hitparade bestookte. Een prima amusementsfilm, niets meer, niets minder.
Alathir
Beetje tegenvallend. Lang geleden eens gezien denk ik, of het was misschien de tweede maar het was in mijn herinnering beter dan wat ik gisterenavond zag. Hier en daar enkele leuke grapjes van Will Smith, maar ja het is me allemaal een beetje vergezocht. Wel een stevige cast, waarin Vincent D'Onofrio en Linda Fiorentino nog positiever opvallen dan Smith en Tommy L. Jones. De aliens zien er jammer genoeg toch wel heel gedateerd uit voor een nog maar 20 jaar oude film. Lijkt eerder jaren '80 dan 97.
Black Math
Nog uit de tijd dat Will Smith ook succes als rapper had; de videoclip die bij deze film hoorde vond ik destijds als middelbare scholier best lollig. Nog steeds eigenlijk.
Dat geldt ook voor deze film, die het hele alien gebeuren niet al te serieus neemt en daardoor prettig wegkijkt. Het heeft allemaal weinig om het lijf, duurt ook niet te lang, en is daarom aardig popcornvermaak.
Wel heeft de tijd vat gekregen op de film, met name op de special effects. Beelden van een auto versneld afspelen om de indruk te geven dat de auto snel rijdt kan gewoon echt niet meer. Natuurlijk ook de nodige effecten uit de computer die er ook niet meer al te overtuigend.
Voor die tijd wellicht 3* waard; een ster eraf omdat de ouderdom toch heeft toegeslagen, wat resulteert in 2*.
Kondoro
Ook ‘Men in Black’ moet eraan geloven en stond bij mij op het lijstje om te ‘herzien’. Ik moet zeggen dat de herziening me een beetje tegenviel, en ik houd het cijfer niet dan welke ik hem gegeven heb hiervoor. ‘Men in Black’ moet het vooral doen van erg zwakke humor, actie scenes en een redelijk verhaal waaraan ik toch maar niet kon wennen. Toch weet ‘Men in Black’ je een prima avond te verzorgen alhoewel ik hem gewoon met het avond eten keek, hij was te doen. De film duurt gelukkig lang genoeg dat je interesse er nog is. Nee, ‘Men in Black’ is niet meer mijn favoriet zoals het ooit is geweest.
Toch, ondanks deze negatieve eerste indruk heeft de film iets. De speciale effecten zien er prima uit, en ik kon best wennen aan deze aliens. Zeker de eerste alien vond ik er nog aardig uitzien maar, bij de kakkerlak op het einde vond ik dit iets minder geworden (al was dit ook niet slecht).
Daarbij waren de acteerwerken van Jones en Smith heerlijk. Ik vind Smith een erg leuke acteur en ik kan altijd wel genieten van hem en ook al moet ik meestal lachen om zijn grappen, dat was bij ‘Men in Black’ moeilijk het geval, toch dat mijn mondhoeken wat omhoog gingen staan na het zien van de scéne waarbij Smith opgeroepen word bij de eenheid en hij een schiettest moet doen samen met wat hoge soldaten. Vervolgens schiet iedereen raak op de aliens maar Smith niet, die schiet een meisje door het hoofd met een fantastische uitwerking van zijn daad. Deze scene duurt alleen aardig lang en is zonde om te quoten toch voor spoilers noch voor zijn lengte waarbij de grap weg valt, Smith legt het bijzonder leuk uit. Daarnaast speelt Tommy Lee Jones ook een uitstekende rol als eerst ‘MIB’ in de film die Smith op zal leiden in zijn werk. Samen gaan de twee op pad en gebeuren er veel gekke dingen.
Het verhaal redelijk leuk maar stelt maar vrij weinig voor. In tegen deel zelfs, het concept is uitstekend goed en de film is toch redelijk vernieuwend in zijn soort. We volgen ’Jay’, een NYPD agent die voor het eerst achter een ‘alien’ aanzat waarvan hij niks wist. Eenmaal in aanraking gekomen besluit ‘Kay’ zijn geheugen te verwijderen waardoor Jay niks meer weet. Toch besluit Kay hem uit te nodigen op het hoofdbureau waarbij Jay eerst een toegangstest moet doorstaan. Eenmaal geslaagd (met geluk) moeten de twee achter de alien ‘Edgar’, hij zit tenminste in het huid van ‘Edgar’ waar nog een geniale quote uit kwam:
“Bug : Place your projectile weapon on the ground.”
“Edgar : You can have my gun, when you pry it from my cold dead fingers. “
“Bug : Your proposal is acceptable.”
Waarnaar Bug vervolgens Edgar vilt en op eet en het huid gebruikt om ‘Undercover’ door New York te wandelen alleen lukt hem dat niet altijd even goed. Jay en Kay gaan achter hem aan wanneer hij twee aliens vermoord die een universum bij hun hadden, die hing om de halsband van ‘Orion’. Eenmaal wanneer Bug/Edgar deze heeft gepakt en er mee vandoor gaat moeten Jay en Kay haast maken want de aarde word bedreigt op totale vernietiging. Ze gaan achter Bug/Edgar aan en weten zo de bol veilig te stellen en de aarde te redden waarna Kay afscheid neemt van Jay maar, hij komt gewoon weer in deel twee terug dus heerlijk clichématig.
Bij Orion moet ik tevens wel erg denken aan het instrumentele nummer Orion van de trashmetalband Metallica. En uiteraard leuke soundtrack Men In Black die Will Smith zelf heeft gezongen. Al hoewel ik weinig muziek hoorde in de film (kan aan mij liggen) was het ook geen groot gemis.
Al om al, een redelijke herziening die in eerst instantie erg negatief bleek te zijn maar achteraf heb ik me gewoon vermaakt en daar is ook wel alles mee gezegd. Op naar deel twee die ik ook nog moet herzien maar dat doe ik later op de week wel.

Men in Black: International
2019

Men in Black 3
2012

Men in Black II
2002

Succesvolle sciencefictionreeks 'Men in Black' vanaf zondag te zien op Netflix: 'Kun je blijven kijken'

'Men in Black' met Will Smith en Tommy Lee Jones vanavond (26 augustus) te zien op televisie

'Pirates of the Caribbean'-acteur Sergio Calderón (77) overleden

The Dark Knight
Actie / Misdaad, 2008

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999
new york citygeheime identiteitundercoverspace marineillegal immigrationdeportationnew identitygiant cockroach cannonflying saucerstay permit superheldgebaseerd op stripbuitenaards wezenbuddy copfictional government agency