• 9.376.422 stemmen

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 8 juli 2004

Plot Mean Girls

"Watch your back."

Cady Heron wordt opgenomen bij de populairste meiden, de Plastics, van haar nieuwe school waar ze, na haar hele leven in Afrika te hebben gewoond, naar toe gaat. Totdat ze verliefd wordt op het ex-vriendje van de leidster van het groepje, Regina George. Regina papt het, terwijl ze zegt een goed woordje te doen voor Cady, weer aan met Aaron en kust hem voor haar ogen. Dan besluit Cady samen met outlaw Janis en homo Damian Regina het leven zuur te maken.

avatar van Phooze

Phooze

trailer vond ik verbazing wekkend nog best grappig! Typische female-tiener filmpje.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

avatar van empirekees

empirekees

moviefreak#1 schreef:

Geschreven door Tina Fey die voor SNL schrijft.

De screenplay, niet het verhaal.

avatar van Dreamstar

Dreamstar

Lijkt me een leuke film. Het zal wel een goede film zijn, want in amerika zat de film bij the boxoffice op nummer 1 en lindsay lohan is een goede en grappige actrice. In film freaky friday is ze ook grappig.

avatar van Wouter

Hier zit Wouter niet op te wachten...

avatar van Wouter

moviefreak#1 schreef:

Wat is dat?

Echt die trailer!

Dia Lohan kun je je nog wel eens in vergissen in een dronken bui [/stoere praat], als je 25 zou zeggen geloofde ik je ook.

Wouter schreef:

Wat is dat?

Saturday Night Live

avatar van lily-rose

lily-rose

hier ga ik zeker heen

avatar van zeus

zeus

Een film die makkelijk wegkijkt en toch af en toe nog iets leuks heeft. En de meiden zijn ook niet onaardig om te zien. Een 7, dus 3,5*

avatar van Faramir

Faramir

Phooze schreef:

vond ik verbazing wekkend nog best grappig! Typische female-tiener filmpje.

Het is inderdaad een typische (redelijk standaard) meiden- en tienerfilm. Voor het verhaal hoef je er in ieder geval niet heen te gaan.. De film is leuk om een keer te zien en zitten een paar leuke grappen in, maar verwacht er in ieder geval niet te veel van.

een voldoende, dus 2,5 *

avatar van Koen@moviemeter

Koen@moviemeter

Lindsay is vandaag 18 geworden:)

avatar van ericck

ericck

Ik heb hem gezien, vind het een typische meisjesfilm. Wel aardig, maar allemaal erg Amerikaans (overdreven). Sommige stukjes zijn wel grappig, aardige film maar ik zou er niet voor naar de bioscoop gaan. 2,5 *

Jordy schreef:

Echt die trailer!

Tot mijn schrik zie ik dat dit overal goede recensies krijgt toch maar kijken dan, een keertje...

avatar van neo

neo

Ik zou het niet wagen

T®inity

Weer veel goede hoop voor een succesvol weekend. Mijn vriendin wou hem graag zien, en heb heel dom 'ja oke lieverd' geantwoord

avatar van Gorro

Gorro

neo schreef:

Ik zou het niet wagen

Zou zonde zijn, want het is een leuke comedy.

Jordy schreef:

toch maar kijken dan, een keertje...

... en zo loop je na The Ladykillers naar buiten en dan zie je dat in de zaal daarnaast Mean Girls net 3 minuten bezig is. Snel naar de wc, en dan loop je al fluitend en schijnheilig om je heen kijkend een zaal vol 14-jarige meisjes (met hier en daar een balend vriendje) binnen.

Hij is voor een groot deel inderdaad een stuk beter te genieten dan ik aan de hand van de trailer dacht. Lekkere cynische blik op de verhoudingen op een High School. Heeele leuke rol van die Lohan, leuke meid. Dat richting het eind alsnog het moraal gigantisch hard de film in gefietst wordt houdt de film net van een voldoende af, maar prima te kijken verder.

avatar van Double Deuce

Double Deuce

Het verhaal van Jordy komt wel behoorlijk bekend voor met als verschil dat mijn vriendin me niet had meegesleept maar ik vrijwillig mee ben gegaan naar deze film.

Vervolgens blijkt dan dat de zaal gevuld is met ongeveer 50 meiden van rond de 13/14 en dat de mannelijke persoontjes op 1 hand te tellen zijn…..

Maar goed, misschien een echte “meidenfilm” maar dat doet aan de film zelf niets af. Deze is namelijk zeer vermakelijk met leuke humor en natuurlijk mooie meiden Ook het acteerwerk viel me niet tegen en hoewel het einde van de film wat voorspelbaar is vind ik dat deze film een ruime voldoende scoort.

Maar ligt het nu aan mij of niet: in de spotjes op TV en radio zit volgens mij een stukje uit een scene die ik in de film zelf niet heb kunnen ontdekken (en ik was toch echt wel wakker :evil ): het stukje over “frienemies” en andere variaties op friends en enemy’s. Iemand anders dat ook opgevallen

avatar van lily-rose

lily-rose

Gister was ik hier heen gegaan en tot mijn grote verbazing zat de hele zaal bomvol! Dat is me in tijden niet overkomen. En natuurlijk bestond 9/10 uit meisjes.

Ik voelde me bij sommige stukjes zo vebonden met 'vrouwen' en als ik die enkele jongens dan zag kijken van 'what the .....?!?!' al helemaal!

De film was verder leuk en luchtig, maar dat had ik wel verwacht. Ook erg grappig gefilmd, vooral de stukjes van cady's (lindsay) gedachten hoe het zou gaan in 'animal world'.

alleen het enige nadeel.....in de pauze moest je echt een UUR in de rij staan voor de wc! maarja, dat heb ik er wel voor over..;)

T®inity

Vond het een matige comedy, te weinig geslaagde grappen en het verhaal komt beetje overeen met duizende comedies die in omloop zijn... 1*

avatar van Linda

Linda

Zoals gewoonlijk bij dit soort films: vooral aan het begin best vermakelijk met al die 100% blond-acties (of moeten we huilen omdat het niet veel van de werkelijkheid afwijkt?) maar het is altijd weer het laatste half uur dat het moet verpesten. Wel leuk geacteerd maar dat kan de film niet redden. 2,5 ster.

avatar van Reptile

Reptile

Ik vond het wel een leuke film.

Alleen 1 stukje miste ik.

In de trailer en de reclame op tv heb je een stukje waar ze het hebben over Frenemies.

Was ik afgeleid door alle mooie dames in beeld of kwam het stukje gewoon niet voor in de film? (bios)

Mijn vriendin kan het zich ook niet herinneren.

Reptile schreef:

Welke mooie dames ?

avatar van Patrickw81

Patrickw81

Het was een redelijke film... standaard verhaal flauwe grappen, fraaie dames

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Erg geinige komedie, vol scherpe subversieve humor en soms prachtige dialogen. Alleen naar het einde toe verliest de film een beetje vaart, en belandt Mean Girls toch weer in bekend vaarwater. Gelukkig zijn er nog de prima acteerprestaties van Lindsey Lohan en vooral Tina Fey (als cynische lerares) die de film met gemak boven de middenmoot uittillen. Ik heb me in elk geval bijzonder goed vermaakt.

3.5 sterren.

avatar van Clover

Clover

voor de pauze: super! erna begon ik mij te vervelen. De film verloor vaart en probeerde serieus te worden, ai.

avatar van prisje

prisje

ook een leuke film lekker kunnen lachen

maar als je een man bent heb je de film niet gezien alleen de vrouwe die er in mee doen

prisje schreef:

WHat the hell is that supposed to mean

avatar van Fiend

Fiend