Signs (2002)
Gesproken taal: Engels en Portugees
Releasedatum: 5 september 2002
Bekijk via Netflix
Plot Signs
"It's not like they didn't warn us."
Graham Hess is een voormalig geestelijke in een dorpje op het platteland van Pennsylvania. Na de dood van zijn vrouw heeft hij zijn baan opgegeven, en leidt hij samen met zijn broer en twee kinderen een rustig leven. Op een dag verschijnen er mysterieuze graancirkels in zijn land. Bij zijn zoektocht naar de waarheid achter de cirkels wordt hij in zijn geloof getest.
Graham Hess
SFC Cunningham
Tracey Abernathy
Mr. Nathan
notorious_kim
nog zo'n prachtfilm door shyamalan, met alweer een supercast!
Biglia
nog zo'n prachtfilm door shyamalan, met alweer een supercast!
En met in de hoofdrol Mel Gibson die jij "niet kan zien spelen"...
Het is moeilijk om M.Night in te schatten. Veel mensen dachten na The Sixth Sense dat het hier om een one-day-fly ging. Na de prima film Unbreakable lijkt het dat die mensen gelijk gaan krijgen. Signs is namelijk niet goed genoeg. Bij vlagen spannend maar absoluut niets bijzonders. De suspense wordt voornamelijk door de soundtrack gebracht en het verhaal is niet heel sterk. Het geheel is redelijk.
otherfool
De suspense wordt voornamelijk door de soundtrack gebracht
Een weggetrokken been, schaduwen, geklop op deuren... ik vind Signs een schoolvoorbeeld van opgebouwde spanning!
MrHorror
ik heb de film alweer een lange tijd geleden gezien, maar wat ik er nog van weet, is dat ik de suggestie erg spannend vond. het moment dat je die alien het graanveld in ziet lopen, dat die op het dak staat en dan ineens weer op de grond... en die scene van dat verjaardagsfeestje was echt geniaal!
Kikopuz
Waarom kon het gewoon niet mysterieus blijven
?!
gebruiker_56935
Die verjaardagsscene is idd een scene die ik niet meer zal vergeten. Die heeft destijds echt heel veel indruk gemaakt bij mij.
Pastichio Rocker
Bij de eerste helft heb ik me prima vermaakt. De acteerprestaties waren over het algemeen prima, en de aanloop naar de 'visitors' is erg goed opgebouwd. Ook vond ik het een leuk idee dat de graancirkels door aliens zouden worden gebruikt als navigatiemiddel. Maar helaas gaat de film de mist in wanneer de aliens daadwerkelijk voet aan land zetten. Er wordt niks meer uitgelegd en de ontwikkelingen zijn potsierlijk en cliché. Het is ook totaal niet duidelijk wat ze precies te zoeken hebben op onze planeet. Het is toch belachelijk dat ze de aarde hebben uitgezocht maar niet tegen water kunnen. Als je in staat bent om zo'n ruimteschip te bouwen dan ben je toch ook wel zo slim om een planeet uit te zoeken die niet voor 60% uit water bestaat? Na al deze verwikkelingen laat de afloop zich raden. Zal Graham zijn geloof terugvinden?? Jammer hoor, want de film had veel potentie, maar deze is maar voor de helft ingelost. 2,5*
Mr. Olaf
Ik vind dit best een aardige film, spanning is goed opgebouwd en er wordt goed geacteerd. Alleen het einde is minder. Eigenlijk vanaf het moment dat de alien gezien is, is het een stuk minder spannend geworden.
Seifer
lol net of de leefbare planeten zo voor het uitzoeken zijn.
Pastichio Rocker
lol net of de leefbare planeten zo voor het uitzoeken zijn.
Voor ons niet nee. Wel voor de maanmannetjes.
eltorro
Vond dit een zeer goeie thriller sf. goed verhaal geod geacteerd
en best enge aliens. wat vooral de film goed maakt is als de invasie begint en de aliens het huis proberen binnen te komen
Vond het wel een aardige film. Het verhaal is best goed en is in het begin ook nog spannend. Acteerwerk was ook best aardig.
Van Nunen
Ik hoop dat ik ik dit ooit nog eens echt mag meemaken. Dan hebben we tenminste wat anders te doen in plaats van elkaar een beetje kapot liggen te schieten..
Sannepan
Redelijke film.
In het begin wordt de spanning goed opgebouwd en zit je een aantal keren op het puntje van je stoel. Ik kreeg al kippenvel toen die hond zo vals werd en toen het camerastandpunt veranderde met de vader die zegt: 'ik hoor mijn kinderen niet!' en die toen heel hard begon te lopen.Eng, eng, eng, en ook een geweldig weergegeven scene.
Je blijft lang in het duister tasten over wat er nou eigenlijk aan de hand is.
Wanneer dat duidelijk wordt, zakt de film echter ook als een pudding in elkaar. De alien is gezien en je kunt dan ook van mijlenver al zien aankomen hoe ze die buitenaardse wezens uiteindelijk kunnen verslaan
Vanaf dat moment wordt er ook niks meer uitgelegd. Waarom bezoeken de aliens uitgerekend onze planeet en dat terwijl ze niet tegen water kunnen, om ons daar zonder reden uit te roeien (aangezien gezegd werd dat het niet eens om de aarde zelf ging) Wij gaan toch ook niet naar een planeet die voor het grootste gedeelte bijv. uit zoutzuur bestaat om daar de aliens uit te roeien, een beetje een intelligent wezen (wat die aliens toch wel zouden moeten zijn) zou toch moeten weten dat dat geheid misgaat.
En uiteindelijk hoop je dat er tenminste nog een keigoede ontkoping komt, zoals in eerdere films van dezelfde regisseur, maar ook diehoudt helemaal geen stand, integendeel: het maakt de anticlimax helemaal af. Zou de voormalige eerwaarde zijn geloof terugvinden? Ja natuurlijk, want hij komt tot de conclusie dat toeval niet bestaat. Op dit gebied gaat de film er ook nog eens vanuit dat wij dom zijn, hij stoelt deze conclusie slechts op drie kleine dingetjes die ik zelfs terwijl ik toch wel enigszins gelovig ben nog als toeval durf te verslijten.
Al met al 2,5*
Resh
De sfeer van deze film is toch het beste van de film. Zelde een film gezien die zo een sfeer volgens de thema heeft kunnen weten neer te zetten
***MaYa*1001***
Best een saaie film maar het idee waar het allemaal om draait is echt SUPER. Daarom hou ik wel van Shyamalan's films
***( behalve 'Lady in the Water' dan )
Hercules
Dus dat maakt voor jou echt de film minder goed ? Waarom moet een verhaal altijd perfect uitgewerkt zijn enzo. Ze kunnen niet tegen water maar kiezen Aarde uit die voor 60% uit water bestaat..Dus ? Lekker boeiend
Dat jouw mening maar mij boeidt zo'n detail geen reet. Ga niet als je een film hebt gekeken bekijken wat er allemaal onlogisch was maar geniet er gewoon van weetje. Ze konden niet tegen water klaar, slaat idd nergens op want als het gaat sneeuwen hebben ze al een probleem maar mij boeide dat niet zo. Ik zie liever zo'n einde dan dat ze de aliens verslaan met het leger ofz. Gewoon de tuinslang pakken uit de tuin en je verslaat de aliens
Hercules
Trouwens dat wisten jullie al natuurlijk maar die alien die z'n zoon vasthoud op het einde van de film is de alien wiens vingers eraf werden gesneden.
Hercules
Dan gaat het publiek janken dat ze niks te zien krijgen etc In het echt zijn er ook geen harde bewijzen wat de reden achter de cirkels zijn, maar 1 van de dingen die mensen beweren zijn dat er aliens zijn die het maken duss daar kozen ze hiervoor.
eltorro
Redelijke film.
Je blijft lang in het duister tasten over wat er nou eigenlijk aan de hand is.
Ik weet niet of het je opgevallen is maar in het begin als dat meisje niet kan slapen omdat er een monster op het dak zit, draait de camera naar het dak en als je dan goed kijkt zie je gewoon een hele alien op het dak staan
Pastichio Rocker
Dit bedacht ik me al tijdens de film en niet erna. Een beetje filmkenner heeft dit soort plotholes wel meteen door. Dat jij er nou een andere mening op nahoudt en niet zo kritisch bent interesseert me geen reet.
Hercules
Ik ben wel kritisch maar ik stem ALLEEN op de films die ik(steen) goed vind hihi
Hercules
Klopt dat is cool die vader gelooft er uiteraard geendrol van en gaat dan kijken/met dr praten XD
maerk
Aardige film maar niet meer dan dat.
Wat de film nekt zijn de erg slappe dialogen en de humor die niet aanslaat. De acteurs doen het wel aardig maar de dingen die ze uitkramen kon ik niet uitstaan. En weer een vader die problemen heeft met zijn kinderen maar later komt alles natuurlijk goed. Rory Culkin (broertje van Macaluaydinges "Home Alone" Culkin?) irriteerde me mateloos. En niet zo zeer zijn acteerwerk maar vooral zijn personage was heel irritant. De humor werkt niet echt want het laat de creepy sfeer een beetje verdwijnen in de film. Een erg mooie scène is wel de 'home-video' beelden bij een Braziliaan thuis waar je een alien ziet lopen.
Jammer dat de alien op het laatst er zo lelijk uitziet.
AC/DC
Vond hem helemaal niet spannend. Had het geluid wel hard aanstaan dus schrok ik me kapot toen de alien in die 'home-video achter die heg vandaan kwam. Wel jammer dat je de aliens maar 3 of 4 keer in de hele film zag, want daar ging de film toch hoofdzakelijk over? Heb me niet geïrriteerd aan personages, vond dat Mel Gibson wel goed speelde (net als gewoonlijk). Speelt M. Shyamyalan (ofzoiets, de regisseur) ook niet in de film een klein stukje, als Ray, de man die Graham's vrouw aanreed?
Over het algemeen een matige film. Verhaal zat wel goed in mekaar maar vond wel dat ze op het laatst iets te makkelijk van de alien afkwamen.
psycholamp

Foo Fighters: Back and Forth
Documentaire / Muziek, 2011

Cast Away
Drama, 2000
symbolismwaterboerderijgeloofhorrorbuitenaards wezenfamilie relatieslandelijk gebiedbuitenaardse invasiecrop circle alien attackloss of faithalien encounteraliens