• 9.373.940 stemmen

Met onder meer: Mel Gibson, Joaquin Phoenix en Rory Culkin

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 5 september 2002

Plot Signs

"It's not like they didn't warn us."

Graham Hess is een voormalig geestelijke in een dorpje op het platteland van Pennsylvania. Na de dood van zijn vrouw heeft hij zijn baan opgegeven, en leidt hij samen met zijn broer en twee kinderen een rustig leven. Op een dag verschijnen er mysterieuze graancirkels in zijn land. Bij zijn zoektocht naar de waarheid achter de cirkels wordt hij in zijn geloof getest.

avatar van Michaelpitt

Michaelpitt

Ik vond het maar saai.

Het was erg ongeloofwaardig dat er óveral in het huis glazen water stonden, maar ze hadden piepkleine keukenkastjes. Rara.

Het enige schrikmoment was de home-video. Verder was er maar weinig aan.

avatar van dvd-me

dvd-me

Vond het erg goed, lekker donker en spannend maar weer totaal niet eng!

Lijkt qua actie-momenten af en toe wat op war of the worlds.

avatar van F. Gump

F. Gump

Hercules schreef:

Ik ben wel kritisch maar ik stem ALLEEN op de films die ik(steen) goed vind hihi

Bewijsstuk A

De staven met 0,5* en 1* moeten wij dan ook vooral niet verkeerd interpreteren. Vind je gewoon steengoede films!

avatar van Anouk.

Anouk.

Ik heb Signs gezien toen ik veel jonger was en het idee zelf maakte nogal veel indruk bij mij. Aliens. Doodeng vond ik het. Het was dan ook mijn allereerste 'enge' film die mijn ouders me mee lieten kijken.

Ik zag hem vanavond in de videotheek staan en heb hem meegenomen, omdat ik wel wilde weten of ik het nog steeds zo eng vond. Toen vond ik het eng, tegenwoordig ben ik kritischer en heb de film anders bekeken.

Ik vind het een goede film. Het zit goed in elkaar, mooie muziek, goede cast. De spanning is mooi opgebouwd. Niet te snel, niet te langzaam. En als het op een punt komt dat het niet verder opgebouwd kan worden, zetten ze er een paar mooie schrikmomenten in (alien in de kast, homevideo

avatar van lambertjan

lambertjan

Mell Gibson met een folie pet op zijn hoofd omdat de aliens anders in zijn hersens kunnen kijken???????!!!!!!!!

Do i need to say more (1) voor de moeite

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Mel Gibson doet in de film helemaal geen petje van folie op.

avatar van Glacius

Glacius

BoordAppel schreef:

Mel Gibson doet in de film helemaal geen petje van folie op.

He might aswell have!

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Glacius schreef:

He might aswell have!

Maar hij doet het niet. Dus die 1 ster vind ik ongegrond, als dat lambertjan's enige motivering voor een 1 is.

avatar van Blackhole

Blackhole

jee....pfff...petje van folie....of een petje van brood...

We gaan toch niet microwaven..

nee...geen folie....misschien deodorant...wat maakt het uit..

MNight is nog steeds mijn held....en deze film is nog steeds

mijn sprookje....donker weliswaar...

altijd mooi, simpel gespeeld...niet moeilijk..en ik zal je verklappen...

nee het is niet echt gebeurd...kijk gewoon...zeur niet 4.5*

avatar van S4nd0r

S4nd0r

The patriot meets Niburu!

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Matige scifi-thriller.

Het hoofdverhaal, de aliens veroveren de aarde, is redelijk. De andere verhaallijnen verpesten de film een beetje.

Ik ergerde me aan dat moralistische gezeur over 'toeval' of 'voorbestemd', en dat sentimentele gedoe met zijn overleden vrouw.

Een kwartier voor het einde lijkt er een regelrechte anti-climax te ontstaan, als duidelijk wordt dat de aliens zich terugtrekken en de 4 hoofdrolspelers dus niet eens in contact zijn gekomen met de buitenaardse wezens.

De film redt zich dan nog enigszins door zo'n alien toch nog in het huis terecht te laten komen. Maar het eindigt dan toch weer wat moralistisch.

2,5*.

avatar van Poppe

Poppe

Bovengemiddelde sci-fi thriller, de spanning is af en toe om te snijden !

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Een spannende film met goed acteerwerk. Bij mij is het bijna de enige science fiction film die niet verveelt maar dat komt dan ook door de zeker aanwezige spanning. De spanning is gewoon de film. Vind deze echt wel een aanrader. Het verhaal is sterk maar ook niet een meesterverhaal, iedereen begrijpt het.

verhaal 3.5*

Kill_illumovie

GinolaEHV schreef:
Matige scifi-thriller.

2,5*.

De aliens trokken zich niet terug, ze gingen gewoon terug naar hun thuis planeet. Ze waren hier om te oogsten zoals in de film werd gezegt, de mensheid staat namelijk op het menu.

Ik vind dit een erg goede film. De kracht van de film zit hem in dat Aliens erg weinig worden laten zien. Dat maakt de boel extra mysterieuzer en spannender.

Ook de struggles van Gibsons personage komt hier goed naarvoren.

avatar van MNV2

MNV2

Typische film van M.Night Shyamalan: een doodgewoon gezin dat terecht komt in een mysterieuze situatie. Wat de films van Night zo goed maken is dat hij van de eerste tot de laatste minuut een realistisch en geheimzinnig verhaal weet neer te zetten waarbij af en toe een schrikmoment voorkomt. De scène met het gefilmd kinderfeestje op tv waarbij een alien vanachter de struiken komt is geniaal, een van de weinige momenten dat ik ooit echt geschrokken ben bij een film.

avatar van medansavamhel

medansavamhel

Best een aardige film. De eerste helft is vrij traag en oninteressant, maar naarmate de film vordert, wordt het spannend. Wat mij wel irriteerde is hoe on-kinds (en af en toe te gemaakt kinds) het kleine jongetje is. Ach, zeker de moeite waard om eens gezien te hebben.

avatar van niethie

niethie

Na The Sixth Sense en Unbreakable leverde Shyamalan opnieuw een erg sterke film af. Hij doet wat mij betreft wat onder aan zijn eerste twee films maar dat nam verder niet weg dat ik weer erg van heb genoten. De constante drijgende sfeer in combinatie met de wat droogkomische momenten vond ik er leuk werken. Daarnaast zet Gibson een sterke rol neer en bewijst hij weer eens dat hij meer kan dan enkel de actieheld uithangen, ook Phoenix deed het zeker niet onaardig. Verder vond ik ook het verhaal opnieuw erg boeiend en heb ik een groot deel van de speelduur op het puntje van mijn stoel gezeten, al vond ik het einde zelf wat makkelijk en zoetjes.

3,5 sterren

avatar van dragonlady1982

dragonlady1982

ik heb de film toen in de tijd in de bioscoop gezien.

ben toen met de 2e helft weggegaan uit de bioscoop.

heb op tv toen nog maar een keer tot het eind gekeken maar blijf bij mijn mening.

het is gewoon een saaie film

zit niets spannends in.

geen film voor mij

avatar van misterwhite

misterwhite

Ik vond de film erg saai. Ik vond hem totaal niet boeiend. IK geef de film 1,5 voor Mel Gibson.

avatar van Rosicky

Rosicky

Goede SF/thriller. Geen spektakel, maar een mooi ingetogen drama over een klein gezinnetje dat in een ongewone situatie terecht komt. De film is erg spannend, maar word af en toe een beetje vermoord door over-sentimentele scenes die de spanning verbreken.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Score van 3 is iets te weinig. Nog boven de 3.5* geweest.

Spaninig en goed acteerwerk !

avatar van Kill_illumovie

Kill_illumovie

Het verhaal loopt naar mijn mening niet geheel goed af. De Extra Terrestrials komen voor de oogst, dit betekent dat ze ooit nog terug komen als de voorzieningen opraken.

Misschien een idee deel 2?
Met Will Smith die weer als David Levison in een straaljager kruipt.

avatar van 1nevitable

1nevitable

Vond dit een heel spannende film die leuk was om te kijken.

Het einde vind ik dan weer zo kut dat de film een magere voldoende krijgt.

avatar van SoNick

SoNick

Spannende film met een aantal schrikmomenten die ik nooit zal vergeten. Jammer van de clichématige punten in de film (Spoiler: astma)

avatar van bild

bild

Zeer spannende film waarin Joaquin Phoenix al weer een zeer goede rol neerzet. Leuk eng en spannend sfeertje.

avatar van Woutrr

Woutrr

Pffff niet echt sterk.

Sommige dingen die mij direct opvielen:

- een deur die NAAR BUITEN opengaat spijkeren ze LANGS BINNEN met planken vast???

- als er zoiets gebeurd zorg je op z'n minst dat je iets van "wapen/bescherming" bij de hand hebt ... in plaats daarvan verteld 'ie verhaaltjes over hun geboorte ???

- het is wel een pluspunt dat ze geen honderden aanvallende "aliens" in beeld brengen.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Het begin is best wel leuk maar als we in het midden aankomen

avatar van chevy93

chevy93

Zeer spannend film.

Toch blijf je kijken. Je MOET en ZAL weten wat er gaat gebeuren

avatar van latrat

latrat

ja, er zitten foutjes in en zo'n weinig originele en tastbare vijand is niet alles. Maar Shyamalan is zo'n meester-verteller, dat dat in het niets verdwijnt.

avatar van powerman

powerman

De manier waarop vader Gibson met zijn kinderen omgaat, is het sterkste onderdeel van deze film. Aanvankelijk fascinerend, met een moede mix van drama, spanning en humor. Maar wanneer het geheimzinnige wezen op 'tv-beelden' vertoond wordt en het niet meer blijkt dan een kikvorsman die rechtstreeks uit een z-film uit de jaren '50 lijkt te zijn gelopen, is er van spanning geen enkele sprake meer. Signs verzandt dan ook in melodrama en knoopt er ook nog eens een wel erg moraliserend einde aan vast.