• 9.378.606 stemmen

Met onder meer: Mel Gibson, Joaquin Phoenix en Rory Culkin

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 5 september 2002

Plot Signs

"It's not like they didn't warn us."

Graham Hess is een voormalig geestelijke in een dorpje op het platteland van Pennsylvania. Na de dood van zijn vrouw heeft hij zijn baan opgegeven, en leidt hij samen met zijn broer en twee kinderen een rustig leven. Op een dag verschijnen er mysterieuze graancirkels in zijn land. Bij zijn zoektocht naar de waarheid achter de cirkels wordt hij in zijn geloof getest.

BoordAppel

Als je te veel nadenkt kan je denk ik best veel plotgaten vinden.

Ik vraag het me af, op IMDb staan er geen.

Lees deze thread nog eens door zou ik zeggen.

BoordAppel

Heb ik al eens gedaan. Nog geen overtuigende gezien.

Yeah right.

avatar van Wouter

Als je niet te veel na kan denken vind ik het meestal niet lang spannend.

avatar van Lennert

Lennert

Goeie acteurs, maar een toch een teleurstellende film naar mijn mening. Geen enkel moment heb ik echte spanning meegemaakt en het einde 'aliens-kunnen-niet-tegen-water' was zwaar cliche

Jordy

Dat heb ik inderdaad in tientallen andere films gezien Denk je trouwens aan de spoilers? Zie de FAQ, bericht aangepast.

Mister_Pink

Niet in films, wel in tekenfilms.. Het slaat trouwens nergens op.

BoordAppel

Het slaat trouwens nergens op.

Hoezo niet?

Mister_Pink

Kom op zeg. Laten we het even over de beweegredenen hebben van onze groene makkers. Alles is zo ontzettend onwaarschijnlijk.

BoordAppel

Er wordt niets gezegd over de beweegredenen van onze groene makkers.

Angie

ga hem vanavond bekijken, maar als ik alle commentaar zo lees, is ie niet echt geweldig

avatar van Facedown

Facedown

Ik vind em super!

Angie

oef gelukkig toch nog een iemand nou ik gA hem zeker kijken, kom ik morgen wel met mijn commentaar

avatar van Facedown

Facedown

Ben benieuwd

Angie

zo gisteravond voor het eerst gezien. Oke het is geen meesterwerk, maar ik vond het wel degelijk een goede film. ten eerste goede acteerprestaties van Gibson en Phoenix. ten tweede was ik blij dat het beeld werd overspoeld door groene mannetjes en het gewoon erg subtiel gebracht werd. aantal schrikmomenten. kortom Angie heeft zich gisteravond vermaakt=een ruim voldoen, oftewel 3,5 sterretjes

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Angie schreef:

Moet je je niet zoveel van aantrekken. Dat komt door dat het een film is van Shyamalan en die worden altijd met veel te hoge verwachtingen ontvangen. The Sixth Sense was een hype, maar wordt nu door iedereen afgekraakt. Het briljante Unbreakable wat volgde was ook maar middelmatig volgens de meeste critici, en Signs was gewoon gedoemd tot flop.

Daarnaast is het thema van de film gewoon risicovol, het is lastig een dergelijke film te maken die volledig "waterdicht" is enzo. Wat dat betreft wil ik me op de vlakte houden, maar de spanningsopbouw in deze film verdient alleen al 4 sterren. Hij is echt wel goed hoor.

En Phoenix roelt de pan uit

avatar van WB

WB

Captain Pervert schreef:

...maar de spanningsopbouw in deze film verdient alleen al 4 sterren.

Dat kujje ook verhalen onder Shyamalan-stijl! In elke film van hem zit iets duisters, en wekt dat de spannende sfeer! Deze film kreeg daarom ook wel 3,5 sterretjes...

BoordAppel schreef:

Er wordt niets gezegd over de beweegredenen van onze groene makkers.

Goh! Dat bedoel ik nu juist.

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

of dat uitmaakt??

wil je ook nog weten hoe hij zich voortplant???

het is gewoon het mysterieuze en als ze daar nog een hele verklaring over moeten geven zijn we weer een uur verder terwijl het niet belangrijk is

Niet?

Jordy

Nee niet. Als je in deze film gaat zoeken naar "waarom komen de aliens" kan ik me voorstellen dat je er geen reet aan vind, inderdaad. De vraag die beantwoord wordt is "hoe reageert een 'normaal' gezin op zo'n cliché buitenaardse invasie".

avatar van Wouter

Heb de film niet gezien. De spoilers vliegen zovaak om je oren dat ik dat ook niet snel zal gaan doen.

(Zeker niet na het debakel The Village)

Mister_Pink

Goed excuus om een slechte film goed te praten. Zo lust ik hem ook. Op die manier weet ik Titanic nog goed te praten.

avatar van MaryCorleone

MaryCorleone

--->

Jordy schreef:

Hoezo Denk aan spoilers??? Staat hier trouwens 'groen' van de spoilers...

Wouter schreef:

(Zeker niet na het debakel The Village)

Signs - The Village

twee totaal verschillende films!...

MaryCorleone schreef:

Hoezo Denk aan spoilers??? Staat hier trouwens 'groen' van de spoilers...

Wat ik zeg is ook in de trailers te zien. Dat de aliens uiteindelijk niet tegen water blijken te kunnen niet, dat vind ik een gigantische spoiler

Mister_Pink schreef:

Goed excuus om een slechte film goed te praten.

Waarom zou ik een slechte film goed willen praten? Ik zag blijkbaar iets anders in de film dan jij, zie niet in waarom dat een excuus zou zijn. Ik kan dat van jou dan net zo goed "een goed excuus om een goede film slecht te praten" vinden. Alsof je Schindler's List slecht vindt omdat hij helemaal niet grappig is.

Mister_Pink

De film is verantwoordelijk voor wat hij zelf brengt. Een hoop in de film is zo ontzettend geforceerd. Wanneer ik de film bekijk met de theorie: "hoe reageert een 'normaal' gezin op zo'n cliché buitenaardse invasie" in mijn achterhoofd, is het nog steeds slecht. Dat spreekt me totaal niet aan en het is een goed excuus voor Shyamalan om er geen inspiratie in te stoppen. het is gewoon te makkelijk. Verder vind ik het volgens de "hoe reageert een 'normaal' gezin op zo'n cliché buitenaardse invasie" totaal overbodig om die religieuze vergelijkingen erbij te halen. Waarom zou je zo diep willen gaan als de doelstelling zo plat is?

Mister_Pink schreef:

is het nog steeds slecht (...) spreekt me totaal niet aan (...) het is gewoon te makkelijk. (...)

Tja sorry hier kan ik verder niet zoveel mee.

avatar van MaryCorleone

MaryCorleone

Skuuzie en sorry...
Heb de trailer nooit gezien (alleen de film... die ik overigens verassend goed vond! Ben dan ook een Night fan...)