• 9.379.256 stemmen

Misdaad / Thriller | 127 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Seven

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow

IMDb beoordeling: 8,6 (1.994.398)

Releasedatum: 9 november 1995

Plot Se7en

"Seven deadly sins. Seven ways to die."

Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.

Officer Davis

Dead Man at 1st Crime Scene

Workman at Door of Somerset's Office

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Voor de 5de keer gezien ofzo en wat een film blijft dit toch een terechte plaats
Maar wat ik niet snap ik hoor iedereen zeggen van de Joker in The dark knight is magie's
En hoe zit het dan met deze geschifte gast ?
Wat een rol Van brad pitt die ogen als hij het weet wat er in het doosje zit Pure klasse

avatar van JanVR

JanVR

Beijering86 schreef:
Leuke film

Maar vond het einde wel een beetje tegenvallen had er iets meer van verwacht.

verder vond ik brat en morgan het goed doen

Het einde vind ik juist perfect, alle stukjes vallen op hun plaats

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Laatst nog herzien na 6 jaar en hij was na de 2de kijkbeurt uiteraard beter. Natuurlijk want als 11 jarige snap je der natuurlijk geen bal van.

Maar gewoon een zeer goede film. Die regenachtige sfeer zorgt al voor een rauwe situatie. Freeman en Pitt waren een perfecte duo en sommige moorden waren uiteraard erg ziek. Maar toch was dit nou niet een doodenge film zoals achter op het hoesje vermeld stond. Dat viel reuze mee.

Verhoogd naar 4,5

(Whats in the box? )

Naar aanleiding van deze film mijn eerste bericht. En wel omdat ik een heel andere mening ben toegedaan dan de meeste bezoekers van deze site. Deze film gaf ik 'slechts' 3,5* om de volgende redenen:
-de karakters zijn vlak en kennen geen ontwikkeling
-onnodig/overmatig gebruik van citaten die blijkbaar voor cachet moeten zorgen. Vrij goedkoop als je het mij vraagt.
-voorspelbaarheid, dat de hoofdpersoon voor de laatst moord moest gaan zorgen viel in het begin al te verwachten (hoe zou hij anders moeten aflopen?). Na de zesde moord was de uitwerking ook gelijk duidelijk.

Een niet onaardig thema, prima uitwerking van de standaard scènes (schieten, achtervolgen, de ontdekking van lijken) en humor resulteren in het advies: geen verspilde tijd om te kijken.

avatar van Ottoman

Ottoman

gisteren nog gezien, vond het geen denderende en spectaculaire scenario. hij keek wel lekker weg. maar verder niks bijzonders.

avatar van .Fee.

.Fee.

Wat een gruwelijke, zieke film. Maar wel erg goed, adembenemend soms.

Het was natuurlijk duidelijk dat de hoofdpersonen voor de laatste

'zonde' moesten zorgen, maar dat maakt 'm niet minder goed. Zelden zo'n goede film gezien, zat op het puntje van mijn stoel.

avatar van foray

foray

Na de hoge verwachtingen de film bekeken. Ik vond het wel wat tegenvallen, minder angstaanjagend en erg traag. Ook zat er weinig verrassing in de film. Acteer prestaties zijn heel goed. Kevin Spacey speelt een heerlijke rol, jammer dat hij niet veel meer aanwezig was.

Al met al wel een redelijke film maar geen topper voor mij.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ik vond het juist goed dat de "killer" in dit geval Spacey niet veel aanwezig was.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

JohnWilliams schreef:

Inderdaad dat vind ik ook een sterk punt aan deze film

avatar van foray

foray

JohnWilliams schreef:

Dat is voor het verhaal wel goed inderdaad, alleen jammer in de zin van dat het zo'n goed acteur is en hij deze rol ook super neerzet in korte tijd. Had hem graag langer gezien!

avatar van Mankatans

Mankatans

gezien nadat ik hem hier tegenkwam in de toplijsten, waar hij niet voor niets staat. Meesterlijk hoe het plan volbracht wordt, ik had het niet meteen in de gaten.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

zeker wel spannende film. Acteerwerk heel erg goed, en goed verhaal.

nou doei!

avatar van Adrenal

Adrenal

Doei!

avatar van dionj

dionj

Top film! Super-sterk verhaal en super-acteerprestaties. Spannend en de hele film blijft ondanks het trage tempo enorm boeiend.

Het einde was erg goed maar wel een beetje voorspelbaar.

Ongeloofelijk dat deze film geen oscars heeft gewonnen!!

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Leuke film alleen het einde is een beetje tijdverdoening

avatar van kevinhiero

kevinhiero

hoorde veel positieve reacties over deze film en ging hem kijken met hoge verwachtingen, en daar deed hij aan! heerlijke donkere sfeer, echt mijn genre, goede acteerprestaties en een goed verhaal, krijgt een plaatsje in mijn top 10

avatar van eltorro

eltorro

Ik was al een tijdje van plan om deze film te kijken, en zag hem vandaag in de winkel liggen en kocht hem direct. Ondanks dat dit niet mijn gerne is vond ik deze film wel boeiend. De moorden waren echt ziek, maar ik vond hem nou niet zo vreselijk spannend. Het einde is inderdaad goed alleen verwachte ik er toch net iets meer van. Maar iedereen acteert goed vooral Morgan Freeman, en het verhaal zit echt goed in elkaar. Een echte aanrader!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Nog een 5 erbij. De sombere deprimerende sfeer in de film is vrij uniek en wordt erg nuttig gebruikt. Het verhaal voorziet vele plotwendingen maar loopt niet verloren in onwaarschijnlijkheden. Het hangt allemaal stevig aan elkaar. De film heeft één van de meest onvoorspelbare eindes ooit...

avatar van crack1

crack1

Niet echt wereldschokkend,vooral een donkere prent.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Ben na Fight Club en Zodiac eindelijk maar eens deze film van David Fincher wezen kijken. De film begint als een standaard politiethriller, een oudere agent krijgt een nieuwe jonge partner en samen gaan ze naar de crimescene van hun eerste moord die ze moeten oplossen. Vanaf dat moment wordt er al een geweldige sfeer neergezet, beklemmend en spannend maar ook visueel mooi. De 7 moorden zijn redelijk ziek maar zo erg als Saw wordt het nooit en zo is het ook niet bedoeld, de moorden worden hier gebruikt voor het verhaal. Niet andersom zoals bij de Saw films en nog 100 andere horror films. Nog een pluspunt van de film was het geweldige acteerwerk, maar dit zou je ook wel verwachten met zulke grote namen in de hoofdrollen. Enige minpuntje was toch wel de pogingen tot karakterontwikkeling, deze mondt vaak uit op flauwe dialogen die nergens heen lijken te gaan. Verder een fantastische thriller met een nog beter einde! 4.5 ster

avatar van SusanneR

SusanneR

Ook deze film vind ik gewoonweg geweldig. Hoe ze het bedacht hebben. Echt ongelooflijk. Ik kijk hem wel niet als het donker is.

avatar van crack1

crack1

SusanneR schreef:

Film is me dunkt al donker genoeg!

avatar van trainercoach

trainercoach

EEN SUPER FILM!!

avatar van Miron

Miron

Een film die een ongelooflijke indruk op mij heeft achtergelaten. De donkere sfeer laat je in het verhaal -dat volzit met twists en spanning- leven waardoor je je constant op het puntje van je stoel begeeft. De veelzijdige personages worden vertolkt door topacteurs die ervoor hebben gezorgd dat deze karakters nooit uit mijn geheugen gewist zullen worden. De film komt tot een conclusie via een verpletterend en perfect einde dat de film onvergetelijk maakt.

Se7en is een meesterwerk die tot de beste films allertijden hoort.

* * * * *

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Deze film gisteren gezien. Heerlijke film. Heel erg goed geacteerd, een mooie sfeer en af en toe erg spannend. Ook het einde vond ik heel erg goed. Vond hem iets beter dan Silence of the Lambs, die hier toch wel een beetje op leek.

Heb nu geen zin om een ellenlange recensie te schrijven, dus ik ga meteen door naar de punten.

Cijfer van een schaal van 1 op 10: 8.0

Cijfer hier op moviemeter: een hele kleine 4.0 sterren.

avatar van Autopapieren

Autopapieren

Gruwelijk als ze die vent op dat bed vinden.

avatar van bart_pain

bart_pain

gwn een prachtige film:)

avatar van Elkeee

Elkeee

Heeeele goede film!

avatar van Grover

Grover

Prima film en eentje waarop velen anderen lijken te zijn gebaseerd. Het einde is welhaast onhollywood achtig goed. Goed geacteerd en een fijne combi die Freeman en Pitt.