• 9.378.954 stemmen

Misdaad / Thriller | 127 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Seven

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow

IMDb beoordeling: 8,6 (1.994.134)

Releasedatum: 9 november 1995

Plot Se7en

"Seven deadly sins. Seven ways to die."

Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.

Officer Davis

Dr. O'Neill

Dr. Santiago

Police Captain

Detective Taylor at First Murder

Dead Man at 1st Crime Scene

Workman at Door of Somerset's Office

Minotaures

Nee, het was niet de bedoeling om de meest thrillende film ooit te maken, maar ik denk wel dat de intentie was om de spanning erg hoog te houden, en dat is voor mij zekers gelukt.

avatar van Tarkus

Tarkus

Wellicht een van de beste misdaad-thrillers die er ooit zijn gemaakt deze film.
Een ijzersterk scenario, prachtige vertolkingen, Morgan Freeman als vanouds steengoed, maar ook Brad Pitt is in deze prent werkelijk subliem, en hoewel hij maar ik het laatste half uur van de film in beeld komt, is de prestatie van Kevin Spacey ronduit indrukwekkend.
De gruwelijke moorden worden hier ook tot in de details in beeld gebracht, dit is dus geen film voor gevoelige zielen, maar een aanrader van jewelste is het zeker wel.
Superprent !!!

avatar van wrist

wrist

Zo'n goeie film dit, je kunt niet anders dan het eens zijn met brad, gewoon afmaken die mafkees. En dat is toch dubbel als je, normaalgesproken, geen vlieg kwaad doet...

van mij de volle punten

avatar van zeebodem*

zeebodem*

Een geweldige misdaad/thriller! Voor mij de beste in zijn catagorie, samen met silence of the lambs, een steengoede klassieker.

Brad Pitt speelt echt fantastisch. En ook het debuut van Palltrow is erg goed! Het scenario van de film zit goed in elkaar en vooral de meest bizarre/gruwelijke moorden zijn geweldig!

avatar van guylopez93

guylopez93

geweldige misdaad thriller

uitstekende acteerprestaties van Pitt en Freeman, goed verhaal, heftige moorden en spannend van begin tot eind

een echte klassieker!!!!!!!!

avatar van Mustanglover

Mustanglover

1 van de beste films ooit gemaakt, met een geweldige samenspel tussen de heren Pitt en Freeman.

Goede opbouw van de film met een verrassend en spannend einde.

wrist schreef:

van mij de volle punten

Aber naturlich, als je zou meegemaakt hebben wat Brad had, vooral op het einde, dan zou je inderdaad het beslissing van Brad meer dan logisch vinden. Maar het is zoals Morgan zei, dan wint hij alleen maar, want hij krijgt toch wel ze zin.

avatar van donemans

donemans

Ik ga deze film nog es een kans geven, had er niet zo n hoge pet van op de eerste x

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Eindelijk heb ik deze gezien!
Hij scheen namelijk erg goed te zijn en....

Ja! Dat was die inderdaad ook.
Brad Pitt speelt geweldig net zoals Morgan Freeman.
De eindscene vond ik het beste + de scene waarin ze Spacey gingen achtervolgen en waarbij Pitt nog dat pistool tegen zich aan kreeg (op zijn hoofd). Goeie onverwachte momenten dus! En leuk gedaan met die aftiteling (achterstevoren)...wel een onverwacht einde. Een steengoeie film met spanning tot op het bot! 4,5*.

avatar van takkiej

takkiej

Eindelijk SEVEN gezien!:)

En...ge-wel-dig:) Echt een slimme,intelligente film met superrr Pitt en Freeman:) Einde is idd geniaal, vond de hele sfeer wel erg goed.

4 sterren wat mij betreft:)

avatar van ANTONIOB

ANTONIOB

Heb 'm laatst op een rommelmarktje op videoband gekocht. Lang geleden al eens gezien, maar ga 'm snel weer kijken!!!! Kan me nu alleen die dikke nog herinneren die steeds in leven wordt gehouden.

avatar van chatris

chatris

Meesterlijke film met Pitt en Freeman maar alle lof naar Spacey die de rol van een psygopaat zeer sterk overbrengt.iedere keer als deze film weer op tv komt moet ik hem toch even weer kijken.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

Iron Maiden schreef:

einde viel flink tegen.

dan ben je waarschijnlijk de enige die dat vind, leg uit als je wil.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Iron Maiden schreef:

einde viel flink tegen.

Het is toch een van de beste einde's ooit ( Vind ik dan)

Kan je mischien effe uitleggen waarom ?

avatar van ®Tc

®Tc

Ik kan het wel begrijpen waarom Iron Maiden het geen goed einde vond: Ik verwachte me nog een een heuse plottwist waarin het onmogelijke tot nog werkelijk werd, wat ik dan precies verwachte kan ik niet vertellen. Maar geen kwaad woord over het einde hoor, het is goed gevonden en het best goed bij de psycho in de film maar misschien tot niet de grote plottwist. De psycho in deze film is wel een schoolvoorbeeld hoe een psycho moet zijn: Gruwelijk in zijn daden, zwarte kijk op de wereld en dan nog een schitterende acteur ala Kevin Spacey de rol laten spelen, geweldig deed hij het weer. Van de film zelf verwachte ik veel want hij staat dan ook zo hoog in de top 250. Na het zien van de film kan ik niet anders dan concluderen dat die positie gewoon veel te hoog is. Het is een zeer goede film en beter dan de gemiddelde politiethriller maar veel meer dan dat is het ook niet in mijn ogen. De film is wel spannend enzo en er zit wel wat sfeer in maar dan heb ik toch al films gezien die veel spannender waren. Al bij al toch een propere 4 sterren.

avatar van Gil -Galad

Gil -Galad

Heel goede film, maar naar mijn mening geen 5 sterren waard. Het einde is wel heel goed, maar ik vind dat er tussendoor af en toe te weinig duidelijk wordt, ik had graag iets meer gezien van het gebeuren in de stad, hoe die ook geschokt reageren, want je ziet nooit iets van de stad zelf.

Het acteerwerk was best goed, alleen Pitt heb ik wel eens beter zien acteren, maar het was gewoon goed. Daar valt niks over te zeggen. Freeman was ook goed, en eindelijk eens niet in zo'n zeik rol (president of iets in die richting) waar ik ook heel blij over was.

Voor de rest valt er gewoon niets over op te merken, een topper, niet meer niet minder.

4 en een halve ster.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

takkiej schreef:

Eindelijk SEVEN gezien!:)

4 sterren wat mij betreft:)

4 sterren? ik zie da niet hoor is maar om te muggenziften.

avatar van masteryoda14

masteryoda14

Heb hem nog steeds niet gezien! wanneer komt ie eindelijk weer is op tv?!

avatar van Baard

Baard

Je moet hem gewoon aanschaffen, iedereen moet deze film in zijn collectie hebben!

Geniale film in zijn genre!

avatar van TimoGoedhart

TimoGoedhart

Het is een goede film, dat staat voorop, maar de dvd-hoes vertelde mij dat dit een angstaanjagende film was die je in zijn greep hield en dat ik me kon verheugen op een van de engste films die er is.

Dat vond ik dus alles behalve waar. De film gaat naar mijn idee te langzaam, bevat behoorlijk standaard acteerwerk en eindigt helemaal niet zo spannend als ik dacht.

Daarom van mij een 3.5. Ik vond bijvoorbeeld Untraceable heel goed. Minder acteerwerk, maar wel spannender.

avatar van Moow17

Moow17

Echt de beste thriller/misdaad film. Meesterwerk!

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

TimoGoedhart schreef:

Untraceable is zo'n 13 jaar later gemaakt. In 1995 was dit echt een van de eerste thrillers in deze stijl. Kort daarop gevolgd door producten als The Bonecollecter, Fallen en Kiss the girls. Natuurlijk zijn er daarna ook goede thrillers in deze stijl gemaakt en sommige zullen ongetwijfeld Seven overtreffen, maar ze waren er nooit gekomen zonder deze laatste.

avatar van A.v.D.

A.v.D.

Goede film, maar voor mij geen vijf sterren waard.. Ik baal enorm dat de grootste gedeeltes in het donker zijn opgenomen en dat moet sfeerverhogend werken maar voor mij werkt dat averechts.....

avatar van pikachu!

pikachu!

Mooie film,erg leuk dat die 7 hoofdzonden als thema gebruikt werden. Het idee van de film is leuk, had volgens mij op meerdere punten nog beter kunnen worden uitgewerkt.

Brad Pitt was bijvoorbeeld niet zo gefixeerd op de zaak als Freeman, zo bleek vooral aan het begin van de film. Hij las dat stukje uit de boeken 'ongeveer', hij zat wel eens te niksen als Freeman bezig was, etc. Ik verwachtte dat daar later iets mee zou gebeuren in het verhaal.

Ook Freeman's rol had volgens mij beter uitgewerkt kunnen worden. Er wordt een gedesillusioneerd persoon neergezet, maar dit blijkt vooral uit zijn woorden, niet uit zijn daden.

Ook met het thema had volgens mij nog meer gedaan kunnen worden. Een paar kleine details erbij maken het geheel zoveel mooier.

Spanning: Knap hoe de spanning werd opgebouwd, terwijl op het einde uiteindelijk niet eens gruwelijke dingen gebeuren (niet als in heel bloederig in ieder geval).

Het verhaal zal ik me nog lang blijven herinneren, voor mij een kenmerk van een goede film, en daarom geef ik de film 4*

avatar van xNorbxCorex

xNorbxCorex

Ik was niet echt te spreken over de uitwerking van de karakters. Het karakter van Brad Pitt was naar mijn idee echt zo'n cliche domme Amerikaan en Morgan Freeman was juist precies het tegenovergestelde en dit werd zo ontzettend breed uitgemeten dat het voor mij af en toe gewoon vervelend werd.

Het verhaal was natuurlijk wel sterk met die 7 zondes, ondanks dat sommige moorden af en toe wat onrealistisch overkwamen. En volgens mij waren er 2 van de zondes niet uitgewerkt. Maar dat kan vergeven worden. Het acteerwerk was wel erg sterk moet ik zeggen.

avatar van speranza

speranza

xNorbxCorex schreef:

Dit is nou precies waarom ik helemaal niets met deze film heb.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

xNorbxCorex schreef:

Heb je wel goed opgelet?

xNorbxCorex schreef:
En volgens mij waren er 2 van de zondes niet uitgewerkt.

De laatste scene worden de 2 zondes uitgewerkt, zelfs ik snapte dat..

avatar van Beijering86

Beijering86

Leuke film

Maar vond het einde wel een beetje tegenvallen had er iets meer van verwacht.

verder vond ik brat en morgan het goed doen