• 9.374.006 stemmen

Look Who's Talking Now (1993)

Komedie | 96 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Tom Ropelewski

Met onder meer: John Travolta, Kirstie Alley en Danny DeVito

Releasedatum: 19 mei 1994

Plot Look Who's Talking Now

"The World's Favorite Family is Back."

In dit derde deel van de serie krijgt de Ubriacco-familie te maken met twee honden: Rocks, een bastaard van de straat, en de verwende poedel Daphne. James heeft net een nieuwe baan, en Mollie zit de hele dag thuis aangezien zij haar baan net kwijt is.

James Ubriacco

Mollie Ubriacco

Daphne (stemrol)

Rocks (stemrol)

Mikey Ubriacco

Julie Ubriacco

Charles Barkley

avatar van Zinema

Omdat de uiers van de melkkoe inmiddels verschrompeld waren kwam men bij dit overbodige derde deel met hondjes op de proppen. Het eerste deel was al niet hilarisch maar zelfs dat, nog enigszins vermakelijke, niveau wordt nergens behaald.

avatar van Elineloves

Elineloves

Veruit de slechtste film van deze reeks. Waar ik 1 en 2 nog erg vermakelijk vond, viel deze ontzettend tegen. Heb een enkele keer een glimlach op mijn gezicht weten te toveren, maar daar bleef het bij.

avatar van pollyke

pollyke

jammer om een zo laag gemiddelde te zien... Zo slecht was hij nu ook weer niet hé.

Persoonlijk vind ik het een hartverwarmende film, deze film zou in feite rond kerst moeten

uitgezonden worden ipv tot vervelens toe 'the sound of music' of 'home alone'

Veel humor zit er niet in, veel minder dan in het eerste deel.

Maar des te meer liefdevolle, hartverwarmende scene's zoals de kleine rocks

die het opneemt tegen een wolf om z'n gezin te beschermen.

Honden die hun baasjes zoeken in de sneew, James die zijn 'loopse' bazin laat staan

voor z'n 'simpele huisvrouw'...

Nu het verhaal volledig is uitgemolken is er geen 4de deel meer. Misschien ook beter

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Voor wie het na de herhalingsoefening getiteld Look Who’s Talking Too nog niet doorhad, de Look Who’s Talking franchise had duidelijk munitie voor slechts één romkom. Dat er na het succes van de eerste meteen een kopie wordt gemaakt als sequel is niet vreemd, denk aan een Beethoven’s 2nd of Home Alone 2. Beide series gingen daarna nog verder, maar geen van de originele castleden keerde terug. Dat is niet het geval bij deze derde Look Who’s Talking, zowel John Travolta als Kirstie Alley zijn weer van de partij, evenals een paar van de bijrolacteurs uit de eerste twee delen. Maar in plaats van een kind gaat het ditmaal om twee honden met stemmen van beroemdheden - in dit geval Danny DeVito en Diane Keaton. Bruce Willis en Roseanne Barr zijn niet meer nodig, de kinderen van Travolta en Alley kunnen inmiddels gewoon zelf praten.

Het zal niemand verbazen dat deze film over pratende honden anders voelt dan de vorige twee; Look Who’s Talking Now is veel meer een kinderfilm dan een romantische komedie voor dertigers, vol met seksgrappen. Look Who’s Talking Now is braaf en veelal flauw. Enige positiviteit valt er te halen uit de chemie van het gezin, Travolta en Alley zijn nog steeds een prima stel en de scènes met hun twee aardig gecaste kids zijn best oké. Maar als het Lady en de Vagebond- verhaal begint met de poedel en de straathond zakt alles naar een niveau Beethoven deel 5. Men haalt nog wel elementen uit de eerste film - als de relatieperikelen en droomsequenties - terug, maar de film focust vooral op honden en de kerstman. Look Who’s Talking Now is een onschuldig braaf familiefilmpje, die nergens echt belabberd wordt, maar ook geen seconde het niveau van de - niet eens zo fantastische - eerste film bereikt. Inmiddels zou een sequel met Travolta en Alley als grootouders nog wel kunnen, maar ik verwacht eerder dat er over een tijdje een reboot zal verschijnen van de Look Who’s Talking serie.

2 sterren.