• 9.373.905 stemmen

Met onder meer: Whoopi Goldberg, Maggie Smith en Harvey Keitel

Releasedatum: 10 december 1992

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Sister Act

"No booze! No sex! No drugs!... No way!"

Delores (Goldberg), een zangeres in een club in Reno, is getuige van een moord van een werknemer door haar vriend die een gangsterleider blijkt te zijn. De politie wil Delores niet kwijt, en daar zetten ze haar voor bescherming in een oud klooster. Ze maakt al snel vrienden bij de zusters. Nadat ze met twee vriendinnen wegsluipt om naar een bar te gaan wordt ze door de hoofdzuster in het koor gezet. De volgende mis wordt iedereen verrast door een swingend groepje zusters. Dankzij haar goede werk komt Delores in de krant. Maar nu weten de gangsters natuurlijk dat ze in het klooster zit, waarop haar oude gangstervriend eens een bezoekje brengen...

Deloris Van Cartier/Sister Mary Clarence

Vince LaRocca

Lt. Eddie Souther

avatar van Jordy

Jordy

Dit eerste deel was nog wel redelijk: niet bijzonder, maar wel een paar komische momenten... 2 en een halve ster.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Ik vind de sisteract films gewoon niet goed. Er kunnen wel eens grappige momenten in zitten. Maar die maken het verhaal niet goed. En het einde is helemaal slecht.

avatar van Blindfold

Blindfold

Deze was inderdaad nog wel te pruimen, maar de tweede sloeg echt helemaal nergens op.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Deel twee is inderdaad niks aan, dit deel is nog wel oké, met een aantal grappige momenten. 2,5 sterren.

avatar van Brightie

Brightie

Ik vind vooral de muziek in de beide films erg leuk.

Het acteerwerk hoeven we het verder niet over te hebben toch????

avatar van Quido

Quido

Een paar grappige momenten en leuke liedjes. Maar geen echt bijzondere film zoals ook al eerder vermeld. 2.5*

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Grappig en enigszins origineel te noemen. Vandaar mijn *** als waardering.

avatar van Tommeh

Tommeh

Niet echt een bijzondere film, maar ik vond de muziek leuk, dus 3 sterren van mij

Flauwe film met alleen maar cliché-personages.

avatar van WB

WB

Deze film heb ik al een hele poos niet meer gezien, maar toendertijd vond ik et een leuke (bioscoop)film! Leuke nummers, en weer es iets anders dan de standaard komediefilms...

Kreeg overigens de nummers niet meer uit me hoofd de hele dag "Feel my ryth'm!"

3,5 sterren voor de eerste indruk...

avatar van Treht

Treht

Saving Pvt. Pyle schreef:

Flauwe film met alleen maar cliché-personages.

das ook de bedoeling van de film

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Erg aardige komedie die soms bijzonder origineel en grappig uit de hoek komt. De sfeer is charmant en dit is toch wel een erg goede rol voor Whoopi Goldberg. Het verhaal is vermakelijk en de film kijkt goed weg . 3*

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Mijn stem maar verlaagd naar 3 sterren. Ik zit me steeds meer te ergeren aan die Whoopi Goldberg. Maar desondanks een vermakelijk filmpje.

avatar van frigo

frigo

ik vin da na keiiiiiiiiiiii goeie film den 1 is goe mo den 2 is nog beter!!!!!!!!!!! die liekes zen kei plezant en die hemme kei show klere aan!!!

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

....

avatar van Egbertbos

Egbertbos

Een gemiddelde film met een tikeltje humor en een goede parodie op oude motown muziek.

vond de film toen hij net uit was erg leuk, maar ik moet toe geven na dat ik hem vanavond op dvd terug heb gezien ik het nog steeds een heel aardige cliche prent vondt, maar toch wel iets te cliche matig was

avatar van Kwebbel

Kwebbel

Leuke muziek, maar dom verhaaltje.

1 ster

avatar van Hanne

Hanne

Ik vind hem niet super leuk maar ook nie super saai. Hij heeft soms wel leuke grappen maar daar blijft het ook bij. De muziek is wel leuk en er word goed in geacteerd. Kinderachtig vind ik hem niet. Aleen als er iemand in word vermoord merk je het niet zo goed.

Ik geeft hem ***.

avatar van Bigbazznizz

Bigbazznizz

heerlijke muziek

avatar van flipsen

flipsen

Deze film valt in de categorie: "Ooit eens-verplicht moeten kijken" (tot twee keer toe zelfs) Wat een marteling, onmenselijk gewoon.

0,5 sterren, dik en dik verdiend!

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik vond hem niet slecht. Deze komedie kijkt lekker weg.

avatar van Yensey_97

Yensey_97

Het verhaal is niet bijzonder goed, maar van de muziek wordt k toch wel vrolijk --> 3 sterretjes

avatar van Bianca26

Bianca26

geweldige film..ik kan deze film echt blijven kijken en hij zal me nooit gaan vervelen.

Ik ben eigenlijk de tel kwijt geraakt hoevaak ik hem al gezien heb

avatar van Vive La Fête

Vive La Fête

Hij is ook al zo ongelooflijk vaak op tv geweest!

en elke keer blijf ik hem toch weer kijken!

blijft cool

avatar van Nieke

Nieke

Wat heb ik gelachen. Toen. Vorig jaar. Zelfs nu nog.

3.5*, Whoopi in haar gloriedagen.

avatar van spuit11

spuit11

De eerste keer toen ik de film zag was hij erg leuk, maar hoe vaker je hem ziet, dan begint hij wel saai te worden. Wel een prima rol van Whoopi

avatar van J.Bell

J.Bell

Whoopi is leuk vind ik , net als in "Ghost".

*** van mij

avatar van The_Game

The_Game

flipsen schreef:

0,5 sterren, dik en dik verdiend!

vind ik een hele mooie

0.5

bah

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Deel 2 was wel erg matig, maar deze vond ik vrij geinig en nog een beetje swingend ook

3,0

avatar van markie1978

markie1978

Saaie film, flauwe humor, erg doorzichtig, niet grappig.