Sister Act (1992)
Met onder meer: Whoopi Goldberg, Maggie Smith en Harvey Keitel
Releasedatum: 10 december 1992
Bekijk via Videoland
Plot Sister Act
"No booze! No sex! No drugs!... No way!"
Delores (Goldberg), een zangeres in een club in Reno, is getuige van een moord van een werknemer door haar vriend die een gangsterleider blijkt te zijn. De politie wil Delores niet kwijt, en daar zetten ze haar voor bescherming in een oud klooster. Ze maakt al snel vrienden bij de zusters. Nadat ze met twee vriendinnen wegsluipt om naar een bar te gaan wordt ze door de hoofdzuster in het koor gezet. De volgende mis wordt iedereen verrast door een swingend groepje zusters. Dankzij haar goede werk komt Delores in de krant. Maar nu weten de gangsters natuurlijk dat ze in het klooster zit, waarop haar oude gangstervriend eens een bezoekje brengen...
Deloris Van Cartier/Sister Mary Clarence
Joey
Willy
Choir Nun
Jordy
Dit eerste deel was nog wel redelijk: niet bijzonder, maar wel een paar komische momenten... 2 en een halve ster.
Obiwannes
Ik vind de sisteract films gewoon niet goed. Er kunnen wel eens grappige momenten in zitten. Maar die maken het verhaal niet goed. En het einde is helemaal slecht.
Blindfold
Deze was inderdaad nog wel te pruimen, maar de tweede sloeg echt helemaal nergens op.
Jerome-B
Deel twee is inderdaad niks aan, dit deel is nog wel oké, met een aantal grappige momenten. 2,5 sterren.
Brightie
Ik vind vooral de muziek in de beide films erg leuk.
Het acteerwerk hoeven we het verder niet over te hebben toch????
Quido
Een paar grappige momenten en leuke liedjes. Maar geen echt bijzondere film zoals ook al eerder vermeld. 2.5*
Ralfke
- 2075 stemmen
Grappig en enigszins origineel te noemen. Vandaar mijn *** als waardering.
Tommeh
Niet echt een bijzondere film, maar ik vond de muziek leuk, dus 3 sterren van mij
WB
Deze film heb ik al een hele poos niet meer gezien, maar toendertijd vond ik et een leuke (bioscoop)film! Leuke nummers, en weer es iets anders dan de standaard komediefilms...
Kreeg overigens de nummers niet meer uit me hoofd de hele dag
"Feel my ryth'm!"
3,5 sterren voor de eerste indruk...
Treht
Flauwe film met alleen maar cliché-personages.
das ook de bedoeling van de film
sn@ke
- 2077 berichten
Erg aardige komedie die soms bijzonder origineel en grappig uit de hoek komt. De sfeer is charmant en dit is toch wel een erg goede rol voor Whoopi Goldberg. Het verhaal is vermakelijk en de film kijkt goed weg . 3*
Nick Kang
Mijn stem maar verlaagd naar 3 sterren. Ik zit me steeds meer te ergeren aan die Whoopi Goldberg. Maar desondanks een vermakelijk filmpje.
frigo
ik vin da na keiiiiiiiiiiii goeie film den 1 is goe mo den 2 is nog beter!!!!!!!!!!! die liekes zen kei plezant en die hemme kei show klere aan!!!
Egbertbos
Een gemiddelde film met een tikeltje humor en een goede parodie op oude motown muziek.
vond de film toen hij net uit was erg leuk, maar ik moet toe geven na dat ik hem vanavond op dvd terug heb gezien ik het nog steeds een heel aardige cliche prent vondt, maar toch wel iets te cliche matig was
Hanne
Ik vind hem niet super leuk maar ook nie super saai. Hij heeft soms wel leuke grappen maar daar blijft het ook bij. De muziek is wel leuk en er word goed in geacteerd. Kinderachtig vind ik hem niet. Aleen als er iemand in word vermoord merk je het niet zo goed.
Ik geeft hem ***.
flipsen
Deze film valt in de categorie: "Ooit eens-verplicht moeten kijken" (tot twee keer toe zelfs) Wat een marteling, onmenselijk gewoon.
0,5 sterren, dik en dik verdiend!
Yensey_97
Het verhaal is niet bijzonder goed, maar van de muziek wordt k toch wel vrolijk
--> 3 sterretjes
Bianca26
geweldige film..ik kan deze film echt blijven kijken en hij zal me nooit gaan vervelen.
Ik ben eigenlijk de tel kwijt geraakt hoevaak ik hem al gezien heb
Vive La Fête
Hij is ook al zo ongelooflijk vaak op tv geweest!
en elke keer blijf ik hem toch weer kijken!
blijft cool
Nieke
Wat heb ik gelachen. Toen. Vorig jaar. Zelfs nu nog.
3.5*, Whoopi in haar gloriedagen.
spuit11
De eerste keer toen ik de film zag was hij erg leuk, maar hoe vaker je hem ziet, dan begint hij wel saai te worden. Wel een prima rol van Whoopi
The_Game
0,5 sterren, dik en dik verdiend!
vind ik een hele mooie
0.5
bah
SuperSideSwipe
Deel 2 was wel erg matig, maar deze vond ik vrij geinig en nog een beetje swingend ook
3,0

Sister Act 2: Back in the Habit
1993

Disney maakt eindelijk werk van derde film 'Sister Act', maar rol Whoopi Goldberg onzeker

De kogel is door de kerk: er komt een derde Sister Act-film

Any Day Now

La Guerre du Feu
Avontuur / Drama, 1981

Don Camillo
Komedie, 1952
nonchurch choirwitness protectionmusicalgospel concertmoordzangersinging nun vis op het drogewitness to murdermother superiormonasteryroman catholic churchmob boss