Sister Act (1992)
Met onder meer: Whoopi Goldberg, Maggie Smith en Harvey Keitel
Releasedatum: 10 december 1992
Bekijk via Videoland
Plot Sister Act
"No booze! No sex! No drugs!... No way!"
Delores (Goldberg), een zangeres in een club in Reno, is getuige van een moord van een werknemer door haar vriend die een gangsterleider blijkt te zijn. De politie wil Delores niet kwijt, en daar zetten ze haar voor bescherming in een oud klooster. Ze maakt al snel vrienden bij de zusters. Nadat ze met twee vriendinnen wegsluipt om naar een bar te gaan wordt ze door de hoofdzuster in het koor gezet. De volgende mis wordt iedereen verrast door een swingend groepje zusters. Dankzij haar goede werk komt Delores in de krant. Maar nu weten de gangsters natuurlijk dat ze in het klooster zit, waarop haar oude gangstervriend eens een bezoekje brengen...
Deloris Van Cartier/Sister Mary Clarence
Joey
Willy
Choir Nun
soom
Whoopi Goldberg is altijd goed en leuk om naar te kijken. Ik vond het een leuke film, en de liedjes zijn ook wel goed bedacht. Goede afloop gegarandeerd.
Roodkapje
Met nostalgie nog es terug gezien. Eerlijk: de film is entertainend, en er zit zeker en vast humor in. Het verhaal zelf is natuurlijk niet realistisch, maar het is gewoon het idee dat een vuilbekkende negerin tussen een bende blanke nonnen terecht komt. Al bij al vond ik deze film wel meevallen... de "spirit" zat erin.
bert_vl
Prachtige film.
Inderdaad niet al te realistisch maar zeer vermakelijk.
D-ark
Humor... dat is het probleem van deze film toch een 1,5 voor het redelijke verhaal
Woopi Yannick
Ik vind deze film echt prachtig!
Ik denk dat ik hem al zo een 100 keer heb gezien, maar hij blijft gewoon Tof!
Vooral leuke liedjes!
-*5.0
Gothepica
Ik vind deze film echt prachtig!
Ik denk dat ik hem al zo een 100 keer heb gezien, maar hij blijft gewoon Tof!
Vooral leuke liedjes!
-*5.0
Dat is bij mij ook zo
Djistus
Leuk, echt grappig. De liedjes swingen lekker, leuke humor en het verhaal is gewoon geinig.
anne J
zo'n stoere film!!
echt al té vaak gezien. en gisteren weer op tv natuurlijk, haha.
héérlijk, die liedjes enz.
moviegirl
Ik heb deze film wel 1000
keer gezien maar krijg er nooit genoeg van. 3*
Movie_fan#
Zeker grappig, vooral als je van dit soort humor houd
Dirigent
Flauwe grappen zitten erin en ik vind de film over het algemeen niet top, Whoopie acteert matig en redt het daarom nog een beetje maar ik ben echt niet onder de indruk van deze film!

* *
Sportingerke
Leuke film - toch ook al verscheidene malen gezien.
Ondertussen ken ik het verhaal al van buiten en toch vind ik het nog steeds leuk om enkele scenes opnieuw te bekijken als ik een televisie passeer waarop ze deze film uitzenden.
3.5 sterren, mede dankzij de blanke dikke en de magere bedeesde sidenonnen van Whoopi.
timburton
Van dit scenario had je zó'n grote filmhit van kunnen maken. Het script is geweldig originale en interresant. Helaas... De film is niet meer dan een geinige Amerikaanse slap-stick komedie.
Whoopi speelt enorm grappig en zeer veel films.
Maar afentoe vallen haar filmkeuzes mij tegen.
Dit is er een voorbeeld van, maar grappig is de film wel.
1,5 , maar dan toch maar voor dat verhaal één puntje erbij.
Midnighttemptres
ach wat het is sister act kijk de film al vanaf ik klein ben.
zal hem altijd leuk blijven vinden, hij heeft toch een klein plaatsje in mn hart. 3,5
nele
Begrijp niet waarom deze film maar 2.6 * heeft. Ik vind hem nochtans heel goed, en kan ernaar blijven kijken. Origineel concept, schitterende actrice en zelfs het vervolg is goed, en dat komt niet vaak voor...
tommykonijn
Niet zo'n zeer geslaagde Film van Whoopie Goldberg, Sister Act is totaal niet mijn Humor maar het is wel Leuk om eens te zien en hij is in ieder geval Leuker dan Deel 2 dus ... toch wel een beetje Leuk om te zien/huren.
Wassup !
Sister Act, flauwe komedie!
Oké, de film heeft een degelijk achtergrondverhaal, maar alle grappen zijn té doorzichtig, té flauw en Whoopi Goldberg acteerde té matig...
Niet slecht, als je het 2de deel al hebt bekeken, want het 2de deel is dramatisch slecht!
Cijfer: 2,5*!
kimberlyVD
zo'n lage score?! Ik vind dit echt een leuke film... geen topper maar toch een klassieker...een 3,5
Zo niet leuk he....ik kan Whoopi Goldberg sowieso al niet uitstaan maar dit is echt een vreselijke baggerfilm met een idioot verhaal en een uitwerking die grappig moet zijn maar de plank helemaal misslaat.
notorious_kim
Leuke film; maar begint zo stilaan een beetje beu te worden omdat ze die bijna elk jaar spelen.
selientje
echt een meesterlijke film heel erg grappig, (niet rasistisch bedoeld ofzo) maar het gaat toch wel opvallen als er opeens een donkere non is
al met al een erg leuke en grappige film
The Scorcher
Een geweldige komedie over kracht en vriendschap.
Greeneyelady1
Deze film mag er absoluut zijn. Whoopi Goldberg is een immens grappige vrouw. Dat laat ze bij deze film weer eens zien. Ben daarom ook blij dat ie overmorgen op tv is. Alvast veel kijkplezier gewenst aan iedereen!

Sister Act 2: Back in the Habit
1993

Disney maakt eindelijk werk van derde film 'Sister Act', maar rol Whoopi Goldberg onzeker

De kogel is door de kerk: er komt een derde Sister Act-film

Any Day Now

La Guerre du Feu
Avontuur / Drama, 1981

Don Camillo
Komedie, 1952
nonchurch choirwitness protectionmusicalgospel concertmoordzangersinging nun vis op het drogewitness to murdermother superiormonasteryroman catholic churchmob boss