Genre: Komedie / Muziek
Alternatieve titel: Just the Feebles
Nieuw-Zeeland
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Donna Akersten, Stuart Devenie en Mark Hadlow
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Meet the Feebles
"Hell hath no fury like a hippo with a machine gun."
'Meet the Feebles' is een grote tv-show van Bletch the Walrus en zijn cast bestaat onder andere uit een aan heroïne verslaafde kikker, een rat die adult films probeert te maken, een manisch depressieve olifant en een konijn met aids. Als Bletch' vriendin en tevens de ster van de show, Heidi the Hippo, ontdekt dat haar man haar bedriegt, neemt zij het recht in eigen hand.
Samantha the Cat / The Sheep (stemrol)
Sebastian / Dr. Quack / Daisy the Cow / Sandy the Chicken (stemrol)
Heidi / Robert / Barry the Bulldog (stemrol)
Wynyard the Frog / Trevor the Rat / The Fly (stemrol)
(stemrol) (onvermeld)
Bletch / Arfur the Worm (stemrol)
Sid the Elephant / The Cockroach / Louie the Fish (stemrol)
Heidi the Hippo (onvermeld)
Killer man (onvermeld)
Bletch (stemrol) (onvermeld)

Denden 100 Piek
Snel maar weer Bad Taste herkijken en Braindead eindelijk eens kijken.

Legan
Een leuke zwarte komedie, alleen niet de topper dat ik in gedachten had. Meet the Feebles bevat zonder twijfel vele leuke personages (de vlieg en de babyolifantenkip) en scènes (pornofilm, vietnam, geslachtsziekte, einde, ...). Het probleem is dat het allemaal teveel van het goede is waardoor de meeste personages niet goed uit de verf kunnen komen. Daardoor blijft het drijven in oppervlakkigheid en langdradigheid. Het einde maakt wel weer wat goed.
De film heeft echt leuke vondsten maar is tevens teveel een ongeleid projectiel. Alsof je een olifant zijn gang laat gaan in een porseleinwinkel. En toch heeft het veel meer magie en sfeer dan CGI (vooralsnog) kan oproepen. Alleen komt het niet in de buurt van Braindead en Bad Taste.

PEN15
Deze film is voor mij 5 sterren waard, ik heb hem in afgelopen decenia toch zeker 30 keer gezien waarvan van de week nog een keer voor het eerst MET ondertiteling. Toen ik de dvd kocht in 2000 was ik teleurgesteld dat er geen ondertitelingsoptie bij zat, want ik kon sommige uitspraken niet ontcijferen, dat zijn er nog wel een hoop geweest. Die piano speler zingt de hele tijd over "I got one leg missing", maar dat verstond dus ik echt niet he. Jim (de war frog) zegt bijvoorbeeld, "I wasn't about to see my best buddy peppered with Charlie's lead" Zo vallen uiteindelijk alle stukjes op hun juiste plaats, ik heb hem al zo vaak gezien dat ik precies weet, op welke secondes je een blooper of een hand kunt zien, maar who cares een kniesoor die daar op let. Wat ik nog zou willen weten is of de zang speciaal voor deze film geschreven is, of dat het bestaande muziek is? Die opera die wordt gezongen, what the heck is dat een spoof?? Het klinkt best gaaf.
Trouwens, let goed op de omgeving als Heidi jogt en zo, dat is de karakteristieke omgeving van Wellington, met zijn mooie witte huizen en havens in een bergachtig landschap. En st. James theatre en de golf course.

Pastichio Rocker
Natuurlijk zijn de nummers speciaal voor deze film geschreven.

Leland Palmer
Ge-ni-aal.
Ik dacht vanmiddag; laat ik nou eindelijk die Meet the Feebles ook eens opzetten, heb ik die ook maar gehad. Tsjah, had opzicht best wel een geinig filmpje verwacht, maar dit!
Wat een humor, wat een creativiteit, damn! Peter Jackson maakt met één van zijn 1e films verrassend één van zijn beste films. Tuurlijk heeft-ie o.a. 'The Lovely Bones' gemaakt en die drie films over die ring, maar dit was toch ook echt genieten geblazen.
Die personages! De ene nog grappiger en briljanter dan de ander. De één ziet er nog geestiger uit dan z'n ''buurman/buurvrouw'' (voor zover we daarvan kunnen spreken) en Jackson tovert echt ook op dit vlak weer een enorm creatief geheel uit z'n hoed; die olifant-kip alleen al. De sfeer! Die rommelige kamers en gangen, dat podium met die zaal, Vietnam - eigenlijk de hele creactie van beelden die we voorgeschoteld krijgen.
Ja, briljant. De 'Deer Hunter' scéne is ook hilarisch, net als de hele film, de ene uitspraak of dialoog is nog grappiger dan de ander en dan heb ik vast nog genoeg gemist, omdat ik (helaas) geen ondertitels had. Jackson liet me vaak verbaasd en constant met een brede grijns kijken; die porno-kelder, die strontvlieg, de coke-deal, de golfscéne, etc. En op het einde gaan pas alle remmen los. Die 'Hippo' die alles en iedereen overhoop knalt, hilarisch! Dat konijn heeft net het goede nieuws gekregen dat-ie gewoon een griepje heeft i.p.v. aids, wordt-ie al juichend vreselijk overhoop geknald. Briljant! Heb echt genoten van deze absurde, geniaal gestoorde film. De tijd vloog ultra-snel voorbij. Perfecte speelduur trouwens.
Rokende, drugs gebruikende, zuipende, vloekende poppen. Ik kan me best voorstellen dat mensen dit vreselijk vinden. Maar... ik ga dit vaker zien, met kans op verhoging!

Knotsgekke film met een behoorlijk aantal gekke personages, dat duidelijk een persiflage op o.a. the Muppet Show is.
Wat volgt zijn veel grappige momenten die lekker vaak over de top gaan. Seks, drugs, alcohol, soa's, schietpartijen, kotsbuien. Niets is deze flm te gek. Bijzonder leuk
Alleen een beetje jammer dat er vooral het 1e uur niet echt een structuur in het verhaal zat, waardoor ik soms moeite had om erbij te blijven. Daarbij zijn ook niet alle scenes even interessant.
Toch blijft het prima vermaak, dat dankzij het knotsgekke gehalte nog prima te pruimen valt.
Ruime 3*

dominion
Leuke film in de stijl van de Muppets alleen veel en veel ruiger.
De film is zeker niet voor kinderen maar hij is wel super leuk.
Ik kan gewoon niet geloven dat deze film echt van Peter Jackson is.
En ik snap niet waarom Peter Jackson ook zulk soort films niet meer maakt.
Nu maakt hij alleen Fantasy films.
En de stem van die olifant vond ik ook geweldig.
De film zit ook vol met poppenseks en drugs gebruik.
Volgens mij was dit ook de inspiratie voor Fur TV.
Echt geniaal.
4,5

Montorsi
Hehehehe belachelijk
Wat een debiele film, maar wel echt leuk. Dikke trap onder de gordel naar the Muppets, Sesamestraat enz. Alleen al hoe ze over die golfbaan lopen En dan dat vlak voor die aftiteling. Sowieso was die kikker wel echt fantastisch hoor
Braindead blijft nog steeds ongeevenaard, maar dit vond ik wel leuker dan Bad Taste.

maxcomthrilla
The Frog Hunter!
Een geniale flashbackscene die het waarom van kikker `s drugsgebruik probeert te vergoeilijken is een steek in de maag van allerlei oorlogsfilms die handelen over getraumatiseerde soldaten. Als een totaal onzinnige film als deze er zowaar in slaagt om het personage van kikker wat diepgang mee te geven door zo `n geinige flashbackscene, weet je gewoon dat het gros van de oorlogsfilms uit louter lariekoek bestaat.
Meet the Feebles steekt Braindead absoluut naar de kroon als beste film van Peter Jackson. Dat had ik absoluut niet kunnen bevroedden na het tegenvallende Bad Taste te hebben gezien. De personages in deze film zijn allemaal zo ongelofelijk fout, vals, jaloers, ziek, depressief, grof, pervers, platvloers, eigenwijs, narcistisch danwel overdreven principieel en braaf als contrast dat het onmogelijk is om niet in lachen uit te barsten. Vooral de scenes waarin de Feebles zich in de buitenwereld begeven zijn stuk voor stuk hilarisch, neem alleen al de scenes op de golfbaan waar men een verboden transactie sluit of een joggende Heidi the Hippo, je zult zoiets op straat in het echt tegenkomen.
Geweldig vermaak en daarnaast gewoon een unieke film, die je tegenwoordig nog maar zelden ziet. Alle remmen gaan los, Peter Jackson was niet bang of op zijn hoede om iemand voor het hoofd te stoten of om zelf keihard gevloerd te worden, wat een lef! De climax is uiteraard heerlijk gewelddadig.
Een 4,5*, welverdiend voor iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden.

SaNDuTjE
Tsja, Meet the Feebles. Wat moet je daar nu over zeggen.
Woorden als absurd, geniaal, ranzig en hilarisch komen dan in me op.
Op een geweldige wijze weet Jackson er wederom een feest van originaliteit en ogenschijnlijk oneindige fantasie van te maken. Net als zijn meeste andere 'eerste generatie' films staat deze film ook strak van de ranzigheid, komische personages en vooral veel lol (met zelfs een beetje drama op het eind).
Ook al hebben niet alle scenes mij evenveel kunnen boeien en had ik soms best moeite om de aandacht erbij te houden, door zijn originaliteit ben je toch steeds benieuwd waar Jackson nu weer mee op de proppen komt. Dit gegeven samen met natuurlijk de heerlijk overdreven parodie op de verschillende muppet-personages maken dit tot een unieke film(ervaring).
Zeker een herziening waard, tot die tijd:

jipt
Een grappige film, allemaal best cool. Parodie op de Muppets en andere poppenshows. Aids, geweld, vietnam, drugs & drugshandel komt allemaal aan bod. Het is allemaal lekker grof en het einde is ook lekker over de top geweldadig. De liedjes vond ik dan niet zo boeiend. Poppen zagen er ook grappig uit. Vond de drugverslaafde messenwerpende kikker het leukste.
Wel erg leuk en origineel, maar zeker niet zo'n goede zwarte komedie als Bad Taste of Braindead.

Soedek
Tja dit had ik dus echt niet verwacht he..
Ik had de film samen met Bad Taste meegekregen van een collega met de mededeling dat hij echt lachen zou zijn.
Nou ik heb hem pas na maanden omdat ik echt dacht dat het een vreselijk saai filmpje zou zijn met hele slechte humor..
Maar ik zat er gelijk in! geweldig! alle personages waren om te gieren van het lachen (die strontvlieg!!), alle scene's waren heerlijk, goor, walgelijk en grof en het werkt!
4 sterren.
Bad Taste binnenkort ook maar eens zien dus..

toonsneyers
Na het zien van Bad Taste en Braindead dacht ik dat ik deze wel zou kunnen smaken. Helaas werkt het voor mij niet, zo'n film vol poppen. Ik kan de cult-status wel begrijpen, maar ik kon deze maar met moeite uitkijken.
Toch 1,5*

Humortje!
Even goed als Bad Taste.
Qua humor draait het zich meer rond zwarte humor en de uitstralingen van de poppen.
De humor is minder als die in Bad Taste, maar er zitten meer gestoorde scenes in.
Jackson schrijft samen met Fran Walsh, Stephen Sinclair en Danny Mulpheron een ziek scenario, maar veel scenes zijn toch wel geslaagd en geniaal te noemen.
De film zonder de maffe muziek van Peter Dasent minder leuk zijn.

DVD-T
Briljant.
Fantastische mix tussen poppen, live action en mannen in pakken. Qua schaal briljant gedaan. Eigenlijk lijken Jacksons' eerdere films alleen maar een voorbereiding op Lord of the Rings. Camerawerk is lekker. Je vind hier veel dingen in terug wat inmiddels trademarks zijn geworden van Jackson.
De humor is volop aanwezig. De meest bizarre scènes werken erg goed, en dat komt vooral door de manier waarop het gebracht is. Alle karakters zijn eigenlijk leuk, maar dat konijn steeg er wel bovenuit. Qua acteerwerk soms net even iets te overdreven, maar dat mag de pret niet drukken.

Een compleet gestoorde film dit van Jackson, maar wel behoorlijk vermakelijk.
Ik wist van tevoren eigenlijk niet zo goed wat ik hiervan moest verwachten. Ik had wel enigszins een rare film verwacht, maar dit sloeg echt alles. De film is een soort van parodie op the muppets, maar parodieert daarnaast ook diverse andere films op een vaak redelijk absurde manier.
De film is grof, bloederig, ranzig en gelukkig ook behoorlijk grappig. Hoewel ik de film ook wel wat mindere momenten vond hebben, was de glimlach bij mij vaak wel aanwezig. Net als bij Braindead trekt Jackson aan het einde van de film pas echt de registers vol open. Dat is zo’n film kan en durft te maken verdient veel respect en daarnaast kan Jackson originaliteit in ieder geval niet ontzegt worden. Net als bij Bad Taste valt hier het talent van Jackson al op door het vaak erg goede camerawerk.
Prima vermaak als je eens een leuke onzinnige film wilt zien.

Number23
Wow dit kon ik wel waarderen!! Hoewel ik eigenlijk geen moment hardop heb gelachen, vind ik dit een geniaal gevonden werkje. De dialogen, situaties en personages zijn stuk voor stuk hilarisch.
Een konijn met een geslachtsziekte, een kikker (dacht dat het een krokodil was) met een oorlogtrauma EN drugsverslaving, een olifant met een ongewenst kind, een rat die vieze undergroundporno filmt, een gestresste vos met liefde voor sodomie en een walrus met een wapencollectie en drugshandel. Geweldig toch??
Plus de lekkere gore en leuke liedjes.

RuudC
Zelden na het zien van een film zo met de mond vol tanden gezeten. Op papier klinkt het concept fantastisch! Een lekkere parodie op The Muppets en de uitwerking vond ik best geslaagd, al wist ik niet goed wat ik er mee aan moest vangen. Meet The Feebles gaat sowieso herzien worden, al is het maar, omdat ik hier veel typische Ren & Stimpy humor in terug zie.
De film draait niet zozeer om wat er gebeurt, maar meer hoe de karakters in elkaar steken. Op een of andere manier kreeg ik het idee dat we alleen het resultaat te zien kregen van wat een flinke aanloop gehad heeft. Een hele crew waarvan ieder individueel z’n problemen heeft. Sterk overdreven, maar ergens vrij realistisch. Je moet wel van macabere humor houden met konijnen met geslachtsziektes, en dieren die overspel plegen, drugs gebruiken of de boel op een andere manier versjacheren. Echt een prettig gestoorde poppenfilm, maar ik zal ‘m vaker moeten zien om deze echt op waarde te schatten.

Black Math
Wat moet je hier nu nog over zeggen? Een muppet-versie van werkelijk alles wat in het christendom verboden is. Ik geloof dat werkelijk alles wel voorbijkomt. Sex, drugs, geslachtziekten, ingewanden, overspel, sm-koeien met piercings door elke tepel op de uier.
Meest hilarische was nog het hele Vietnam-gedeelte. Dat krijgt toch echt een bizarre lading als je door muppets uitgebeeld ziet worden. Alleen al hoe die Vietcong-muppets vormgegeven zijn, fantastisch.
Niet perfect, met name in de muziek is de synthesizer dominant, en ik ben daar niet zo'n fan van, maar in geen tijden zo fucked up film gezien. Een vette 4*.

Black Math
Herzien en een halfje omhoog. De hoeveelheid bizarre en smerige momenten is dusdanig groot dat dat niet meer dan terecht is.

leatherhead
Ranzig goed! Hét hoogtepunt uit Jackson's oeuvre wat mij betreft. Heerlijk politiek incorrecte komedie die zonder scrupules een hoop ranzigheid op de kijker afvuurt. De ene briljant foute scene volgt de ander op. Een resem aan geniale personages ook, met als uitschieters de vlieg en de drugsverslaafde kikker. Mede ook dankzij een heerlijk staaltje voice-acting.
Dikke 4* voor nu, verhoging sluit ik niet uit.

Best vermakelijk door de politiek incorrecte grofheid, maar niet echt helemaal mijn ding. Daarvoor vind ik de film te rommelig en ook lang niet altijd grappig. Deze Muppet-parodie is wel behoorlijk origineel en vermoedelijk dat er destijds eind jaren 80 wel wat ophef over was.

Herzien. Blijft een maffe bedoening, een soort Muppets Go To Hell, maar vreemd genoeg werkt het wel. De poppen zijn zo simplistisch als maar kan, maar de geweldige stemmencast weet er unieke personages van te maken. Veel grappen werken, sommige niet, maar de vaart zit er goed in en de snel escalerende gebeurtenissen zorgen voor een ranzige maar fascinerende kijkervaring. Het eindigt allemaal in een heerlijk explosieve finale, waarbij niets of niemand gespaard blijft. Peter Jackson gaat er ook in zijn tweede film als regisseur volledig voor.

Woland
Heerlijk absurde komedie, deze Meet the Feebles. De vergelijking met The Muppets is natuurlijk logisch, al is dit natuurlijk een R-rated variant. Met geweldige personages, een hoop leuke karakters (die vlieg is een baas) en ik heb nooit geweten dat poppen zo smerig eruit konden zien als Trevor de Rat of die drugsverslaafde kikker. Niet elke grap slaagt, en het middenstuk kakt ook een beetje in als de gewenning optreedt en de finale nog niet helemaal is losgebarsten, maar alles gaat in een noodtempo los en je hoeft je daarom alsnog zelden te vervelen. De film is ook best ranzig, wat een hele prestatie is voor een film met alleen maar poppen. Het vroege werk van Peter Jackson blijft me prima bevallen.

Shadowed
Leuk.
Het blijft altijd leuk om te zien hoe Peter Jackson zijn stijl meerdere keren heeft aangepast. Begon ooit bij goedkope films gecombineerd met veel plezier, daarna speelse horrorfilms om te eindigen bij Hollywoodvermaak. Ik kan in principe al zijn films waarderen, maar films zoals Meet the Feebles waardeer ik "apart", wat wil zeggen dat ik dit moeilijk kan vergelijken met zijn overige films.
Meet the Feebles kenmerkt zich door middel van foute humor, smerige beelden en vulgaire teksten. Jackson kent weinig budget om mee te werken, ik meen een totaal van 750.000 dollar. Dat is krap, maar Jackson lijkt precies te weten wat hij met zijn film moet aanvangen. Hij stopt de film dan ook propvol met humor, seks en soms geweld. Niet alles schiet raak, en soms te ver door, maar ik kon een lach hier en daar niet onderdrukken.
Maak daar eigenlijk maar een schaterlach van, want ik heb regelmatig goed kunnen lachen met de kinderachtige en vieze humor die de film hier durft neer te zetten. Ik weet bijna zeker dat maar weinig regisseurs dit nog aandurven, want dit zal uiteraard wat boze blikken gaan trekken op Twitter. Dat maakt de film voor mij alleen maar leuker, want ik kan dit best waarderen op z'n tijd.
De stemmencast is leuk, met absolute uitschieters het nijlpaard en de regievos. De hoeveelheid grappen en verwijzingen volgen elkaar tijdens het verloop van deze film snel op. Soms schiet de film raak, maar het heeft ook missers. Het konijn dat aids heeft bijvoorbeeld was geen toevoeging die ik erg geslaagd vond, terwijl ik vaak hard heb kunnen lachen om de acties van Heide the Hippo.
Het camerawerk en de editing kennen wat stroeve stukjes, en de rommeligheid van de film werkt de ervaring weleens tegen. Rust zit er nergens in, en met de snelheid van het verhaal wil het de kijker nog weleens overkomen dat verbazing de overhand krijgt van het lachen. Dat de film soms ook wat onevenwichtig van toon verandert werkt het als geheel wat tegen, maar de komedie weet uiteindelijk wel te zegevieren.
Oprecht grappige, smerige en foute film. Diegene die Jackson alleen van zijn grotere films kennen zullen stomverbaasd naar deze film kijken, gezien dit erg afwijkend is van zijn latere films. Ik heb regelmatig met een glimlach op mijn gezicht gezeten. Nogmaals, niet alles raakt, maar een merendeel doet dat wel en daar weet de film zijn kracht vandaan te halen. Leuk geheel.

John Milton
- 20507 berichten
[singing] Sooooodomy, you make think it really odd of me/ But I enjoy the act of sodomy/You may call the wrath of God on me/ But if you tried it then you might agree/ That you enjoy the act of sodomyyyyyy!
Bletch: Have you thought of a name for it, yet?
Trevor: I was thinking along the lines of..."Dennis does Daisy".
Bletch: No. That's lousy.
Trevor: How about..."Anal Antics"?
Bletch: "Anal Antics"... yes. It will appeal to the intellectuals.
Shit! I was just about to pop my cookies!
-Didn't you notice you were sitting on his face!
Madame Udder: Well, it was a bit uncomfortable but I thought it was my hemorrhoids.
Meet the Feebles (1989) had ik al een tijd liggen, maar geen idee wat ik kon verwachten. Ik ben opgegroeid met Braindead, keek LOTR grijs toen ik studeerde, en keerde daarna terug naar ouder werk als Heavenly Creatures en en Bad Taste. Op Forgotten Silver na, was Meet the Feebles de enige min of meer bekende Jackson titel die ik nog niet zag. En al moest ik er even inkomen (een weird-ass, rated mature musical (niet continu) met muppet-achtige poppen? Really!?), ik heb me daarna kostelijk vermaakt. Niet alle grappen landen (het kind in PJ heeft soms net even de overhand), maar er zitten ook scenes bij die zo absurd zijn, dat ik het niet kon laten te lachen. En zoals je hierboven ziet, de film heeft soms hele opmerkelijke one-liners.

Guillermo Del Toro en David S. Goyer hadden bijna samen een 'Star Wars'-film gemaakt

'De Veroordeling' over roemruchte Deventer moordzaak vanavond zonder reclame op televisie

Netflix onthult met nieuwe beelden de startdatum van spelshow gebaseerd op 'Squid Game'

Oud basketballer niet rouwig om het stoppen van 'Winning Time: The Rise of the Lakers'

Braindead
Komedie / Horror, 1992