Genre: Thriller
8,2 (1.132.805)
Gesproken taal: Latijn, Spaans en Engels
Releasedatum: 23 december 1999
Plot The Sixth Sense
"Not every gift is a blessing."
Dr. Malcolm Crowe, een kinderpsycholoog, neemt de taak op zich om een jongetje te genezen dat geesten ziet. Het jongetje, Cole, heeft door z'n gave veel problemen op school en met z'n moeder. Door Cole te helpen hoopt Crowe in het reine te komen met zichzelf, nadat hij in het verleden bij een soortgelijk geval niet voldoende heeft kunnen helpen.
Malcolm Crowe
Sean
Stanley Cunningham
Mrs. Collins
xenne
gisteren nog eens gezien, was blijkbaar al een tijd geleden dat ik deze gezien had want was het verrassende slot vergeten (dat ik ook in de herhaling niet zag aankomen, een slecht geheugen kan handig zijn!) en had er ook nog niet op gestemd ....
deze film lijkt nogal op unbreakable, het is dan ook van dezelfde maker - ik ben geen fan zenne ... want ook deze film verloopt nogal traag, maar hier is dat niet zo erg, omdat de film toch de hele tijd spannend blijft (nooit eng). voor de rest een vrij simpel verhaal, de film moet het vooral van de sfeer hebben
ik heb ook de indruk dat deze regisseur graag uitpakt met verrassende ontknopingen, wat hier wel goed gelukt is moet ik zeggen... een halve ster extra daarvoor, zo haalt ie toch nog een 3,5
vdc
Tijdens mijn eerste kijkbeurt dacht ik even na, bij die conversatie (I see dead people ; they don’t know that they are dead). Ik dacht ‘Hier zou Willis ook kunnen bijhoren’, maar weigerde ogenblikkelijk om daar ook maar verder op in te gaan (nochtans wetende dat hij in de buik geschoten was).
Achteraf bekeken vond ik dit magistraal : je wordt misleid ; je wordt geconfronteerd met die misleiding ; en je verwerpt als bij automatisme die confrontatie.
Ik vond het de sterkte van deze film : de sfeer, de spanning, het jezelf voor schut zetten.
Als je in deze film naar inhoud zoekt, tja, dan kan je op een ontgoocheling uitkomen. Dit is een thriller, geen Forrest Gump of Beautiful Mind.
Anderzijds : de plot afdoen als “uitermate onbelangrijk” zie ik meer als een frustratie dan een ontgoocheling.
RDS
Hoewel het me heel sterk lijkt dat je zoiets niet merkt, vond ik het einde echt heel goed. Ik was compleet overdonderd.
GuirY Rose
Wat een gezeur. Het was gewoon een geweldige film. Punt.
(leuk einde,,, jammer dat je het kunt zien aankomen, maar wel super bedacht!)
moest die zombie nou aardig doen want vanaf dat moment werd het een drama
Het einde vond ik wel verassend...
DRJeFF
moest die zombie nou aardig doen want vanaf dat moment werd het een drama
Het einde vond ik wel verassend...
Welke zombie ??
Turkeyloverz
Cole luistert naar Willis en stapt op een dode af en vraagt wat er aan de hand is.weet je nog?? met de video waarop je kan zien hoe de moeder gif ofzo in haar bord deed??
Turkeyloverz
ja oke ze zag eruit als een zombie..
maar als het een geest was: neem het me niet kwalijk....
feanaro surion
ja oke ze zag eruit als een zombie..
maar als het een geest was: neem het me niet kwalijk....
Dan heb je de film toch niet helemaal begrepen...
Turkeyloverz
Ik begreep hem wel: dat joch ziet dode mensen..
maar omdat die dode mensen er zo angstaanjagend eruitzagen (je zag hoe ze zijn gestorven,bijv de man met een bijl in zijn hoofd) noemde ik ze zombies.
maurice74
Goeie film met ijzersterke start en toch een slap Hollywood-einde, dat net zo goed van Disney had kunnen zijn.
Horrorfilms moeten eng zijn - en blijven. Dus niet van die geesten die opeens lief doen.
Woutjinho
best goede film, maar ik had gehoord dat ie echt cool was en daardoor verwachtte ik te veel
Modar
alweer tijd geleden dat ik deze film heb gezien, blijft een goede film. Goed geacteerd ook van het kleine jochie...
Regan_Robbie24
geweldige film!!! Haley Joel Osment is heel goed, de bron van het verhaal is prima, en naast Haley is iedereen top! ben blij dat ik em gezien heb! 5*
Sannepan
Ben ik het niet mee eens. De bedoeling van deze film was juist dat Cole de geesten zou gaan helpen en met z'n gave zou kunnen leven. En tja... dan zijn de geesten niet meer eng, als ze de hulp krijgen die ze zoeken. Als deze film was geweest zoals jij zegt dat hij moest zijn, zou het zo'n standaard horrorfilmpje zijn geweest. Deze film is juist zo goed omdat het die bekende weg niet neemt.
Einde vond ik trouwens fantastisch. Ik snap ook niet waarom je DAT een Disney-einde noemde, want ik vond het allesbehalve een Disney-einde. Het was een goed en zelfs geniaal einde waardoor iedereen nog lang over de film blijft nadenken. Topeinde!!
Het blijven 5 dikverdiende sterren
MXO
Ik vind het een goed verhaal, knap bedacht en goed geacteerd. Alleen moeten je kiezen tussen een drama óf een thriller. En aangezien ik een hekel heb aan die 'thriller' momenten hadden ze die wegmoeten laten. En het is einde is wél erg goed.
WB
Hmmm, na herzien toch wel een halve ster verhoging! Blijft briljant geacteerd en de spanning is ook erg goed opgebouwd!
4,5 sterren
Vera
Echt een geweldige film! Goed geacteerd en het verhaal is heel erg ontroerend.
Dat jongetje speelt erg goed trouwens en natuurlijk Bruce Willis ook
4.5 *!
Dylan Blanker
Vond het op zich een geweldige film, met goed acteerwerk van Bruce Willes als kinderpsycholoog, en in het bijzonder van Cole (het is fantastisch om te zien hoe Cole langzaam met zijn gave leert omgaan). En goede dialogen tussen Bruce en dat jongetje (Cole). Gewoon geweldig geacteerd!
Bovendien een paar angstige schrikmomenten, waar ik echt hartkloppingen van kreeg! (van de angst). Verder een goed uitgewerkt verhaal, met een redelijk goed einde! Maar ik vond dat de film ook een paar nadelen had. Soms vond ik de film wat langdradig en saai, en het duurde soms lang voordat er echt iets ging gebeuren (vooral in het eerste begin van de film: Ongeveer het eerste uur). Bovendien duurde het wat lang, voordat Cole eindelijk zijn geheim verklaarde (dat hij dode mensen kon zien). Als dat iets eerder was verklaard, zou de film in het eerste begin, misschien nog boeiender, en pakkender zijn geweest.
Ik geef de film net geen 4 sterren, vanwege het eerste gedeelte wat een beetje tegenviel (saai en er gebeurde nog niet zo veel). *** en een half (3,5).
Desondanks zeker de moeite waard!
kimelie
.......
wie heeft jou wijs gemaakt dat dit een horror is ??
heb de film nu al 2x gezien en hij blijft goed
JingleBells
Pfff.. Fantastische film..
Ik heb hem het eerst gezien toen ik.. 8/9 was denk ik..
Ai.. Ik kijk sindsdien nog altijd onder mijn bed of er geen spoken zitten

*Chrissie*
Echt een super film. Dit is niet zo'n standaard film en dat vindt ik er zo goed aan. Het verhaal vindt ik echt helemaal geweldig en het einde zet je inderdaad aan het denken. Maakte ze maar meer van dit soort films. Kort maar krachtig en met een goed en orgineel verhaal.

'The Sixth Sense' van M. Night Shyamalan morgenavond te zien op tv

Mystery-klassieker 'The Sixth Sense' met Bruce Willis dinsdagavond te zien op televisie

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

The Shawshank Redemption