Genre: Thriller
8,2 (1.132.805)
Gesproken taal: Latijn, Spaans en Engels
Releasedatum: 23 december 1999
Plot The Sixth Sense
"Not every gift is a blessing."
Dr. Malcolm Crowe, een kinderpsycholoog, neemt de taak op zich om een jongetje te genezen dat geesten ziet. Het jongetje, Cole, heeft door z'n gave veel problemen op school en met z'n moeder. Door Cole te helpen hoopt Crowe in het reine te komen met zichzelf, nadat hij in het verleden bij een soortgelijk geval niet voldoende heeft kunnen helpen.
Malcolm Crowe
Stanley Cunningham
Mrs. Collins
Mc
- 2092 stemmen
Shyamalan's eerste meesterwerk, al zeg ik het zelf. Zijn vorige vielen me erg tegen... Unbreakable vond ik ook erg goed.
Willis, Osment, en Colette spelen overweldigend goed. Prachtige muziek, een perfect einde.
Hoewel ik nooit zo op thrillers zit te wachten vond ik dit geweldig, Osment's "cry on cue" kwam goed van pas trouwens.
**** 1/2 !!
franco
FANTASTISCHE FILM!!!!!!!!!! Deze haal ik zeker binnenkort op DVD...echt een leuke film om te zien...vooral in de avond...want er waren aardig wat spannende momenten in de film....
4 sterren!!!!!!
dien
Dezuh Film Is Helemaal Geweldig... ik hou echt van zulke films.. maar waarom heeft ie zoon lage score ..
:P
Angie
een erg spannende film, ik heb me geweldig goed vermaakt. (wel creepy omdat ik het zelf ook twee keer heb meegemaakt)
Angie
yep it was me, kon je dat niet zien dan, heb nog zo mijn best gedaan!
Angie
Leuke acteurt idd. Man ik moet kotsen van die gast. Compleet overschat ding. Maar de tijd zal het leren.
hmm vind je dat echt, ik vind hem wel goed eigenlijk voor zijn leeftijd, in vergelijking met andere acteurs, ik noem geen namen
is deze jongen een goed acteurtje
oh ja en bij de weg, iemand een ding noemen vind ik een beetje respectloos...
Jordy
Zonder twijfel.
Ga toch weg. Slechts iets minder dan Unbreakable.
katteke
& nu nog even de waarom :$
Geen idee, mar het blijft gewoon niet in mijn geheugen hangen. Ik denk er nu alleen aan terug omdat deze film besproken word in de top en ik deze film gezien heb.
J.S.
Deze film heb ik zon 3 of 4 keer gezien,misschien M. Night Shyamalan's zijn beste film maar ik zal Unbreakable ook nog eens herzien.
4.5
Disneyclassicfan
Ik heb hem 1x gezien. Ik vond hem buitegewoon saai. Die jongen komt me de keel uit (hij verschijnt overal) en die M. Night Shyamalan heeft alleen goed gedaan aan Bruce Willis. Het einde is wel een goed, maar daar blijft het bij. Toen Haley zei: I see dead people kon ik mijn lach niet binnen houden. Als iemand me kan vertellen waarom het wél een goeie film is, wil ik dat maar al te graag horen.
Naomi Watts
die M. Night Shyamalan heeft alleen goed gedaan aan Bruce Willis
Pardon??
Wat is hier in hemelsnaam grappig aan??
EmDee
Als iemand zegt dat hij jou nog serieus neemt, dan wil ik dat graag horen.
mikey
je moet er van houden; gestileerde suspense met een kindje in de hoofdrol dat wordt lastiggevallen door psychiater bruce willis. het mannetje ziet af en toe geesten die hun verhaal aan hem kwijt willen. bruce lust daar wel pap van. soms best wel spannend. maar het is een trage vertelling dat sterk leunt op vormgeving gecombineerd met herfstkleuren. jammer genoeg kon ik de clou snel raden.
Hanne
IK vind dit eigenlijk wel een goede film. Het was niet zo'n goede film maar soms best wel eng als je die geesten zag. Maar de meeste die eng moesten zijn vond ik eerder grappig. Maar hij schijnt beter te zijn dan de village.
Ik geef hem een 2,5.
mister blonde
Alejandro lift niet mee maar doet shamalyan voor hoe je een interessant concept goed uitwerkt. Shamalyan concentreert zich alleen steeds op de in zijn ogen geweldige plotwending en vergeet de rest van de film interessant te maken. Whoops there it is..
[edit kapp: spoilers voor andere film verwijderd]
Wolverine
Ik geef hem een 2,5.
, dat verhaal van mister Blonde kom ik niet echt wijs uit
mister blonde
wat snap je allemaal niet? (niet zo moeilijk als je beide films gezien hebt).
bisse
Deze verrassende uitleg van het verhaal kun je dus wel degelijk de plotwending noemen. Met die vette bull waar je later mee komt bevestig je alleen maar mijn punt dat al de films van shamalyan draaien om deze verrassende wending (als jij de plotwending graag zo wilt noemen). In mijn ogen bestaat een Shamalyan film uit de uiteindelijke plotwending met verder wat saai geneuzel om deze te verantwoorden.
mister blonde
geweldig om te zien hoe mensen met een stuk tekst niets nieuws toevoegen, maar zich slechts herhalen. (ik noemde het geen verrassende wending, maar uitleg --> lezen)
dit was geen plotwending, maar de uitleg van het verhaal. hier werd de hele film al naar toe gewerkt en was geen goedkope poging om de kijker op het verkeerde been te zetten
ben ook blij dat je niet op mijn inhoudelijke punten ingaat.
tyleet11
En weer hebben we het alleen over de inhoud (niet dat ik wil zeggen dat dit onbelangrijk is) van een film en niet het visuele. En dat is film; visueel. Kunnen we het niet over de techniek hebben? Misschien worden jullie het dan eens...
mister blonde
wat is dit nu weer voor onzin? de inhoud is minstens net zo belangrijk als het visuele.
ik vond the sixth sense er trouwens ook beter uitzien dan [knip]
[edit kapp: spoilers voor andere film verwijderd]
bisse
Man wie leest hier nu niet goed!!!!!! Er staat letterlijk deze verrassende UITLEG kun je ook plotwending noemen. Daarna ben jij juist degene die in herhaling valt door niet te lezen en geen nieuwe kennis te vergaren en weer doorleuterd over het verschil tussen wending en uitleg. Lees dus liever zelf goed ipv te gaan ligge miereneuke over woordkeuze. Waar het dus om gaat is dat je deze verrassende uitleg dus wel degelijk als de plotwending kunt omschrijven.
MaryCorleone
Sorry hoor maar gebakken lucht...
mister blonde
ik vind het aardig dat je nu persoonlijk dreigt te worden (bijna een persoonlijke overwinning), maar berperk je tot de inhoud van mijn tekst.
mijn woordkeuze is in deze discussie trouwens verre van onbelangrijk.
bisse
Fijn van je fictieve persoonlijke overwinning blonde. Maar ik moet toch ff kwijt dat het gaat om mijn woordkeuze die jij onterecht aanhaalt in deze discussie. Over het feit dat er wel degelijk Uitleg staat ipv wending(in de eerste zin) hoor ik je niet meer over. Daarnaast hoor ik je ook niet meer over het feit dat je die verrassende uitleg wel degelijk een plotwending kunt noemen. Het spijt me maar jij bent degene die de functionele discussie niet wilt voortzetten.

'The Sixth Sense' van M. Night Shyamalan morgenavond te zien op tv

Mystery-klassieker 'The Sixth Sense' met Bruce Willis dinsdagavond te zien op televisie

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

The Shawshank Redemption