Genre: Oorlog / Drama
Met onder meer: Dominique Horwitz, Thomas Kretschmann en Jochen Nickel
Gesproken taal: Duits en Russisch
Plot Stalingrad
"Till the last man..."
In de herfst van 1942 sluiten twee Duitse soldaten een weddenschap af terwijl ze in een goederentrein zitten die door de Russische steppe dendert. De ene is Hanz Van Witzland, een idealistische jonge luitenant die ernaar snakt het militaire verleden van zijn aristocratische familie alle eer aan te doen. De andere is de onderofficier Manfred 'Rollo' Rohleder, een rauwe waaghals die erop uit is de hoofdprijs, het IJzeren Kruis, weg te kapen. De trein is op weg naar Stalingrad waar één der bloedigste veldslagen aller tijden wordt uitgevochten...
Obergefreiter Fritz Reiser
HGM
wo2-Freak
Geen zin om in discussie te gaan, straks gaan me vingers nog uit van het typen
Geen zin om in discussie te gaan, straks gaan me vingers nog uit van het typen
Heeh! dat is alweer een tijdje geleden. Ja laten we de discussies maar direct achterwege laten
Vermeer
Even alle Wereldoorlog discussies achterwegen te laten (want iedereen weet het toch beter
) en terug te komen op de film.
Duiters worden in vele oorlogsfilms altijd afgeschilderd als 'monsters', hoewel de Wehrmacht-soldaten natuurlijk weinig keuze hadden.
Ik vind het daarom prachtig dat deze film laat zien dat ook deze mensen het zwaar k.#.t hadden tijdens deze grootse oorlog.
klute89
Zwaar k*t is nog lichtjes uitgedrukt, zeker voor de mensen die bij de veldtocht in Rusland betrokken waren, voor zowel de Duitsers als de Russen was het de hel op aarde. De hel van Dante.
Alleen al in Rusland tijdens de tweede wereldoorlog meer dan 10 miljoen doden, 10 miljoen!
HentheMan
Goede film! Nog even voor de zgn. "deskundigen" op dit panel:
Als de Duitsers deze slag hadden gewonnen dan was de oorlog toch verloren gegaan. Met een slag wint men nog geen oorlog.
Het potentieel van moedertje Rusland is zo groot en vergeet niet dat sinds Pearl Harbor de Verenigde Staten aan de oorlog deelnamen. Rusland kreeg al steun via Moermansk denk maar aan de complete assemblagelijnen die om het nodige oorlogstuig te pruduceren zo werden aangevoerd ect.ect.! De Japanse admiraal Yamamoto was een groot tegenstander van de aanval op Pearl Harbor, Toen deze plaatsvond zei hij"nu hebben we een "slapende reus" wakker gemaakt deze oorlog gaan we verliezen!
Al met al had de oorlog voor de Duitsers wat langer geduurd maar uiteindelijk was de nederlaag onvermijdelijk!
Goede film! Nog even voor de zgn. "deskundigen" op dit panel:
Off-topic: een twee fronten oorlog is nooit slim ( oostfront-westfront)
Petrikske
Speciaal voor deze een accountje gescoord hier.
Gewoon een fette fijf foor deze fimmel.
Ligt in balans met Das Boot.
klute89
Speciaal voor deze een accountje gescoord hier.
Gewoon een fette fijf foor deze fimmel.
Ligt in balans met Das Boot.
Vind ik nou ook, alletwee ook steengoede films
Bibelonseberg
Deze film is zeer waarheidgetrouw neergezet. Niet mooier of slechter gemaakt dan het was...gruwelijk dus. Je leeft als het ware mee met een groep soldaten die aanvankelijk de oorlog in het oosten een makkie vinden. Dat het zo bar zou worden had niemand kunnen vermoeden. Eenmaal vast in 'Der Kessel' werd het een bittere strijd op leven en dood. Ik vind deze film zeer indrukwekkend en het nodigt tevens uit om meer over deze gruwelijke oorlog te weten te komen. Deze film is een dikke 5 waard.
Bibelonseberg
Je moet je zeker eens hierin verdiepen, in Stalingrad, in het oostfront. Je zal geen leuke beelden tegenkomen en de teksten ( ooggetuigenverklaringen) zijn ook akelig, maar het geeft een zeer goed beeld van de waanzin van de oorlog.
Tha Luz
Iedereen vond dit een goede film maar ik vond het wel meevallen mischien lag het ook wel aan mij maar toen ik de film keek zat ik niet te springen om hem te kijken maar ik verveeld me gewoon:)
3.5
Bramha Bull
bijzonder goede oorlogsfilm, helaas wel met wisselende acteerkwaliteiten.
toch zit de film goed in elkaar, en voor zover ik kan beoordelen, waarheidsgetrouw weergegeven.
vooral bijzonder, daar het hier geen hollywood productie betreft!
een dik verdiende 4*
klute89
[quote]vooral bijzonder, daar het hier geen hollywood productie betreft![quote]
En dat zorgt er voor dat films als Stalingrad, The Pianist, Das Boot en Die Brücke naar een hoger niveau getrokken worden
Dutchero
Het is toch echt zuidflank!!! maar dan op het oostenfront
het oostenfront was opgedeeld in eerste instantie in 2 grote tankbatalions en later opgedeeld in 3 grote tankbatallions.
1 richting sintpetersburg 1 in het midden van rustland en 1 naar het zuiden van rustland stalingrad!
Werd beschermd voor wat buitenlandse troepen.
Italianen en aantal roemenen
Ja sorry je hebt gelijk, ik las het verkeerd
HPayne
Deze film laat duidelijk zien wat voor hel er rondom Stalingrad zich heeft afgespeeld. Goed verfilmd..
=michael=
In en om stalingrad
In en om stalingrad
Boven Stalingrad
Vermeer
Haha! Fascinerend om te zien hoe je een oorlog en haar feitjes probeert te verdedigen, Klute.
Ik studeer Master of History (of Western Society) op de Universiteit te Nijmegen en weet dus wel het een en ander over deze oorlog
Maar als je op een site als deze komt, zul je altijd zien dat ineens bijna heel Nederland verstand heeft van geschiedenis. Net als bijna heel Nederland verstand heeft van politiek of mode. Erg leuk om te zien altijd!
Maar jij doet het lang niet slecht, Klute
Ik zou je bij deze willen aanraden (tenminste, als je dat nog niet doet) eens te gaan kijken op een geschiedenis-opleiding.
Dan leer je er bijvoorbeeld nog eens bij dat deze oorlog hand in hand gaat met meer dan 40 verschillende 'ismes'. En dán heb je nog eens stof om mensen uit te lullen!
Keep up the good work.
super in druk wekkende film dat je bekijkt vanuit het standpunt van de duitsers.
en ja hoe gek het ook is er waren ook duitsers met gevoel.
klute89
en ja hoe gek het ook is er waren ook duitsers met gevoel.
Alle Duitse soldaten hadden toen gevoel, of die nou slecht was of niet
Alle Duitse soldaten hadden toen gevoel, of die nou slecht was of niet
dat klopt maar veel lieten dat niet zien en vermoorde iedereen zoals kinderen en er waren er ook bij die dat echt niet wilde.
klute89
Ja, je hebt wel gelijk. En de meest moordadige duitsers waren toen, voornamelijk ook veel SS'ers. vele van hen waren emotieloos en kende ook bijna geen medelijden. Oorlogsmisdadigers zijn dat.
helemaal en hoop dat er geen 1 meer van leeft van die gekken
en ja (gelukkig) waren er ook bij die hevig verzet toonde.
nu weer ontopic
geweldige film maar vond hem te langdradig worden...
geweldig en dan 0,5 heb je dat goed
klute89
geweldige film maar vond hem te langdradig worden...
Inderdaad een beetje vreemd, en dan 0,5* geven?
Quaest
Geweldige film! maar jammer dat soms langdraadige scene in...
Mooie oorlog film.
Een vraagje.. Wat is eigenlijk hoger? luitenant of kapitein :/
Geweldige film! maar jammer dat soms langdraadige scene in...
Mooie oorlog film.
5e Luitenant
6e Sergeant
7e Korporaal
8e Soldaat

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Napola - Elite für den Führer
Drama / Oorlog, 2004

Europa Europa
Drama / Oorlog, 1990
wintertweede wereldoorlogstalingrad machine gunhorrors of warworld war ii eastern front german soldiercomradeship violencegerman soldierssoviet tank