• 9.374.006 stemmen

Met onder meer: Dominique Horwitz, Thomas Kretschmann en Jochen Nickel

Gesproken taal: Duits en Russisch

Plot Stalingrad

"Till the last man..."

In de herfst van 1942 sluiten twee Duitse soldaten een weddenschap af terwijl ze in een goederentrein zitten die door de Russische steppe dendert. De ene is Hanz Van Witzland, een idealistische jonge luitenant die ernaar snakt het militaire verleden van zijn aristocratische familie alle eer aan te doen. De andere is de onderofficier Manfred 'Rollo' Rohleder, een rauwe waaghals die erop uit is de hoofdprijs, het IJzeren Kruis, weg te kapen. De trein is op weg naar Stalingrad waar één der bloedigste veldslagen aller tijden wordt uitgevochten...

Obergefreiter Fritz Reiser

Leutnant Hans von Witzland

Unteroffizier Manfred 'Rollo' Rohleder

General Hentz

Hauptmann Hermann Musk

Edgar Emigholz

avatar van andolini

andolini

Aangrijpende oorlogsfilm. Laat zien wat de gewone Duitse soldaat moest doormaken. 3,5 ster.

Weer gezien, verhoogd naar 4*.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Heel sterke oorlogfilm, geen heroïek, geen bad guys-good guys, gewoon doffe ellende,

heel geloofwaardige vertolkingen en heel aangrijpend.

100x beter dan die "Enemy at the gates".

****' 4,5 op 5 ****'

avatar van frenzy

frenzy

absolute topfilm!!!!!!

1 van de beste oorlogsfilms ooit gemaakt, en deze film bekijkt het ook eens van de kant van de duitsers. helemaal top dus!

Aangrijpende film over een tragische geschiedenis.

Je ziet nu eens een keer alles vanuit het perspectief van de Duitse soldaat. Het mooie ervan is dat dit perspectief niet zo veel verschilde van die van de Geallieerden. Niet alle Duitsers waren beulen.

Prachtig om te zien hoe ze fantaseren over na de Krieg. Wat voor plannen ze hebben. Maar bovenal zie je ze worstelen met doodsangst.

Het begin is heel sterk. Uit Italie, waar ze een paar dagen verlof hebben gehad, vertrekken ze met de trein naar Rusland.

Dan barst de hel los. Lopend langs zwaar verminkte gewonden slaat het moraal snel om.

Blijkt dat ze met veel te weinig zijn, en de Russen met zoveel.

Als ratten in de val, zet het verhaal nog een tandje zwaarder in. Dit laatste deel waarin de bittere kou en de hongerwinter intreedt vond ik het indrukwekkendst. Puur overleven, waarbij de contrasten tussen de soldaten zich vergroten. Er ontstaan scheuren in het kameraadschap. Met verstrekkende gevolgen..

Een film die nog lang in mijn hoofd bleef nadreunen.

avatar van Hans69

Hans69

Ik vroeg me af of er inmiddels al versies op de markt zijn verschenen in de (originele) Duitse taal, maar wel ondertiteld in het Nederlands. Ik heb al wel gekeken op ondermeer de Amazon sites in de UK en Duitsland, maar er wordt hier niets gezegd over ondertiteling. Op NL sites is de film niet te vinden.

Heeft iemand een tip waar ik het beste kan zoeken?

avatar van Pierre1

Pierre1

Ik ben ook al aan het zoeken Hans, ik denk dat ik maar gok op die bij amazon.co.uk van 5,19 pond

Ik neem aan dat die orgineel duits gesproken is met engelse ondertiteling.

avatar van Hobbes

Hobbes

Niet als dat dezelfde versie is als bij play.com (wat ik eigenlijk wel verwacht, aangezien het beide britse bedrijven zijn) die is enkel nagesynchroniseerd in 't engels.

avatar van herman78

herman78

Ik kan alle lovende woorden die hier zijn uitgesproken onderschrijven: wat een indrukwekkende film. Inderdaad doffe ellende en niet die overdreven heldhaftigheid die je vaak in oorlogsfilms ziet. Ik voelde me er naar bij. En zo hoort het ook.

avatar van wizzlewaxx

wizzlewaxx

Ik heb deze film in m'n handen gehad een jaar geleden ofzo in zweden, Helaas zonder ondertiteling dus niet gekocht, nu heb ik de film gedownload ( als dvd, met ned ondertiteling ) ik weet niet of er al een dvd te koop is in nederland met ned ondertiteling?Die ('gedownloade')DVD heeft iemand zelf vertaald en ondertiteling ondergezet. best professioneel gedaan.. maar ik wil deze film zeker nog een keer kopen!

avatar van Stevo

Stevo

Ik heb hem eindelijk gezien en ik moet zeggen dat het één van de meest realistische oorlogsfilms is di ik gezien heb. Jammer dat de film aan het einde behoorlijke verslapte. Grappig detail is een stuk aan het begin van de film als ze net in Stalingrad zijn en in de kapot geschoten huizen overnachten. Iemand bij EA games heeft de film duidelijk ook bekeken voordat medal of honor gemaakt werd. de map Stalingrad bevat een exacte copie van dat shot uit de film.

avatar van MWX

MWX

goede film. jammer dat deze film nooit echt doorgebrokken is.

avatar van De GeuS

De GeuS

Mooie film over het andere "kamp" van de tweede wereldoorlog.

Het merendeel van de soldaten waren gewoon pionetjes die gebruikt en opgeofferd werden.

Vond persoonlijk wel dat de film er "ouder" uit zag dan de negentiger jaren; eerder jaren 70/80.

4 sterren in elk geval....

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

De GeuS schreef:

Ik denk dat ze dat express hebben gedaan om de film meer een donkere oorlogsfeer van Rusland te geven.

avatar van De GeuS

De GeuS

Ja, dat zou inderdaad kunnen....

avatar van gemaster

gemaster

Goede film, maar de hosanna verhalen zijn niet terecht. Het is niet erg als een film de oorlog van de andere kant laat zien(bij Das Boot werkte het perfect), maar bij deze film kreeg ik totaal geen betrokkenheid bij de personages. Het maakte me echt geen reet uit wie er zou overleven en wie niet. Bovendien was het allemaal moeilijk te volgen wie nou wie was. Misschien dat dat allemaal de bedoeling was van de film, maar dan vind ik het nog steeds niet fantastisch. Pluspunten waren het grote realisme en prachtige plaatjes van het verwoeste Stalingrad. 3,5 ster.

Ik moest overigens ook gelijk aan die map van Medal Of Honor denken. Toch wel grappig.

gemaster schreef:

Het maakte me echt geen reet uit wie er zou overleven en wie niet.

Misschien heb je te veel Medal of Honor gespeeld...

Bovendien was het allemaal moeilijk te volgen wie nou wie was.

Quatsch. Erg makkelijk te volgen in deze film.

avatar van gemaster

gemaster

kappeuter schreef:

Misschien heb je te veel Medal of Honor gespeeld...

Mwah valt wel mee. Laatste tijd was het meer Call Of Duty. Dat had pas een mooie Stalingrad scene(overgenomen uit Enemy At The Gates).

Quatsch. Erg makkelijk te volgen in deze film.

Het zal er ook mee te maken hebben dat de karakters allemaal 1 dimensionaal waren en dat het me daardoor dus ook allemaal geen fluit kon schelen. Dan is het vaak toch allemaal wat moeilijker te volgen.

avatar van Ghost-dog

Ghost-dog

Ik heb de film in het Duits gezien met Swe ondertiteling, maar dat maakt niks uit..

eindelijk een goede oorlogs film waar je de Duitser kant ziet en niet de amerikaanse

avatar van Frantic01

Frantic01

super goede oorlogs film heb hem eerst op vhs gezien omdat ie eerst niet officieel op dvds was uitgebracht maar nu ik hem op dvd kwaliteit gezien heb dus gewoon ram orgineel is ie net zo goed een van de beste oorlogs films ooit gezien ik hou normaal niet zo van oorlogs films maar vond deze steengoed!!

avatar van gemeren

gemeren

Ik heb Stalingrad gezien en vind het de meest realische oorlogsfilm, die er is en gelukkig zonder Amerikaanse poespas; de film mag niet in de collectie ontbreken zeker voor degenen, die van oorlogsfilms houden. De film is volgens mij te vergelijken met een ander Duitse film namelijke 'so weit die füsse tragen', dat gaat over een Duitse officier, die uit een Siberisch kamp ontsnapt en na jarenlange omzwervingen erin slaagt uit Rusland te komen. Het zijn 2 topfilms!

avatar van Diederik58

Diederik58

De personages werden in het begin niet goed neergezet, waardoor je niet direct "iets" hebt met de film. De film probert de psychologische kant te laten zien, maar volgens mij lukt dat niet helemaal.

Zeer realistisch gefilmd. Goed geacteerd.

Een film die je beslist moet hebben gezien. Vooral omdat het eens WOII vanuit de Duitse "johan soldat" laat zien.

avatar van MasterMind

MasterMind

Deze film staat toch wel hoog op m'n verlanglijstje. Daarom vind ik het nogal vreemd, zeker met de hoeveelheid WWII DVD's die dezer dagen aangeboden worden (60 jaar bevrijding), dat deze nog steeds niet in een NL uitvoering te koop is. Gisteren toevallig nog even gezocht op 't net en weer nada.

avatar van Roisin Dubh

Roisin Dubh

dvd is gewoon te bestellen bij Boudisque voor 30 euro

avatar van Timmy757

Timmy757

Deze film is te koop bij bol.com voor 7,99.

avatar van Bone*Thugs

Bone*Thugs

Ik vind het echt een goede film.....ja ook deze heb ik aan mijn verzameling toegevoegd!

Ook omdat het de andere kant van t verhaal laat zien!

Ik heb mijne in duitsland gekocht....handig als je vloeiend duits kan!

avatar van Filmnerd

Filmnerd

Film hoogstandje!!

avatar van rondh

rondh

Ghost-dog schreef:

Het word erg lastig; er waren niet zoveel amerikanen in deze slag

avatar van offermans

offermans

Weet iemand iets over een release met nederlandse ondertiteling en met duitse spraak? Komt die nog?

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Nu bij Fame voor 5 euro

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Briljante film.

Wat kunnen die duitsers grauw en realistisch de boel verfilmen he?