Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Nicole Kidman, Matthew Broderick en Christopher Walken
Releasedatum: 2 september 2004
Zaterdag om 22:20 uur op Comedy Central
Plot The Stepford Wives
"The wives of Stepford have a secret."
Joanna Eberhart is de succesvolle baas van een televisiestation. Wanneer zij wordt ontslagen, stort Joanna in. Haar man Walter staat erop te verhuizen van Manhattan naar het chique, moderne Stepford in Connecticut. Daar aangekomen wordt Joanna goede vrienden met Bobbie Markowitz, een joodse schrijfster en herstellend alcoholiste. Ze komen er tot hun ergernis achter dat alle huisvrouwen in Stepford eng zijn in hun perfectie.
Joanna Eberhart
Dave Markowitz
Pete Kresby
Kimberly Kresby
ToNe
Ik heb een naar voorgevoel dat Kidman als protagoniste de ban wél weet te breken in tegenstelling tot het origineel.
Ik hoop dat ik ongelijk krijg...
Justice4All
Waarom is dit nou komedie/drama, originele versie is toch een thriller? Volgens mij zit hier ook een beetje musical in.
Esteban
M'n verwachtingen zijn bij geevolueerd van "Wow" naar "Zero!". Ik kan ze bij Joblo perfect volgen, ik weet gewoon niet meer wat te denken, vandaar. adhv De trailer ziet het er niet grappig uit en ook alles behalve spannend, dit terwijl de luchtig plezante muziekje van Men In Black op de achtergrond speelt? Als 'ode' en/of 'parodie' op/aan enkele oudere films in het genre zie ik het al eveneens de mist in gaan. Waar willen ze nu in godsnaam naartoe? We allready know everything. Het kan natuurlijk ook zijn dat ze ons hier verassen met een fabulastisch script in de lijn van Andrew Niccol. Then there's hope. Hoedanook, zien doe ik hem.
titia
Had een berichtje gehoord dat de film bij het testpubliek zulke slechte reacties kreeg dat er wat scènes overnieuw moeten worden geschoten. Nicole Kidman heeft echter geen tijd, omdat ze al weer met een nieuwe film bezig is.
magnolia_
wat een onding is dit geworden seg,
de film is nergens grappig en kidman, midler en walken lopen een hele film zich belachelijk te maken.
Zonde van tijd en geld !
bioscoopzaal
Aardig filmpje, vermakelijk en met een paar grappige ideeën, maar het tempo ligt gewoon té laag om écht te kunnen boeien.
De toon en sfeer wisselen ook voortdurend, en de ene keer lijkt het op een Tim Burton-achtig sprookje, het andere moment weer op een kinderfilm. Het acteren was over de hele lijn gelukkig erg behoorlijk, en vooral Nicole Kidman doet haar uiterste best om er nog wat van te maken (maar wat ziet ze er de hele film afschuwelijk uit!)
Helaas gaat Stepford naar het einde toe stevig uit de bocht, en er zit eigenlijk geen noemenswaardige ontknoping aan het verhaal. Toch maar eens het boek lezen, dan.
2.5 sterren.
Wolkenmeter
Een film die je om al de verkeerde redenen nieuwsgierig maakt naar het origineel: je merkt dat er een interessante film in had kunnen zitten, maar de uitwerking laat helaas veel te wensen over. Net als Bioscoopzaal kon ik maar niet opmaken of ik naar een kinderfilm of een komedie aan het kijken was, en die veel te nadrukkelijke muziek hielp me daar ook al niet bij. 2 sterren
Vari Shmari
Heerlijk clichématig (die muziek is toch simpelweg zo fantastisch stereotiep) met grote dosissen overacting, die vrijwel altijd perfect op hun plaats zijn.
De vele kleine verwijzingen/grapjes naar/over huidige acteurs, firma's, etc. zijn meestal wel te smaken, hoewel ze hier en daar een tikje te geforceerd overkomen
Niettemin, ***1/2 voor anderhalf uur simpel entertainment
Maar waar kwamen die drie kinderen van Bette Midler ineens vandaan?
mazdalfa
Wat een verschrikkelijke draak en een geweldige verspilling van talent (Kidman, Close, Midler, Walken en ja, ook Jon Lovitz).
De hierboven genoemde grapjes mogen die naam niet eens dragen. Volslagen overbodige en simplistische verwijzingen naar andere films en/of levende personen en bedrijven.
De film wordt nooit een komedie (gezien de oorspronkelijke baan van Frank Oz bij Jim Henson's Muppet Show én de aanwezigheid van Midler en Lovitz, lag dat wel in de lijn der verwachtingen), nooit een thriller (zoals Ira Levin het bedoeld heeft) en nooit een dramafilm (wat met de inbreng van Kidman en Close niet onmogelijk was geweest).
Sla deze maar lekker over.
Pellini
Niet echt slecht, af en toe zitten er wel leuke fragmenten in maar dan... valt... het... weer... stil wel heerlijk hoe Broderick op het einde voor zijn vrouw kiest, oooooooooh
Sander D.
Voor Chris Walken 3*. En dan ben ik nog mild, was totaal niks bijzonders. Heb het origineel niet gezien, maar ik denk wel dat hij als thriller veel beter had uitgepakt.
Mike Lopez
Ik en mijn vriendin hebben deze film gekeken en we vonden deze film erg bizar en beetje grappig. Het is wel apart film. een 3.5
feanaro surion
Ik ga der zondag heen, en zal dan ook stemmen al ben ik wel bang geworden door alle reacties hier.
feanaro surion
Wat ik ook erg stom vind is dat ze de clue vertellen in de recensie in het parool. Onder het motto: Iedereen weet het toch wel(ik dus niet!)
KarinV
Gisterenavond met een heel stel naar de film geweest. Een paar zijn er naar deze film geweest (zelf ben ik naar I, Robot geweest) en ze vonden er niks aan. Eentje zei dat ze misschien maar 2 keer heeft gelachen, dan heb ik meer gelachen om Will Smith denk ik. Geen aanrader dus.
jassonn
Als je naar de poster van het origineel kijkt weet je toch al wel een beetje hoe het zit?
jassonn
Vond het geen goede film. Van komedie valt niet echt te spreken en het drama is eigenlijk ook ver te zoeken. Ze hadden er misschien beter een thriller van kunnen maken. Verders is het tempo ook niet echt lekker, valt vaak dood. En Kidman is niet om aan te zien, maar dat zal nodig geweest zijn voor het contrast. 2*
feanaro surion
Ik kijk dus niet naar de poster van het origineel, maar bij nader inzien was een clue in deze film ver te zoeken. Ook mensen die het niet wisten hadden het zo ongeveer bij de begintitels wel door.
Mike Lopez
he ik heb die film gezien in bioscoop en ik vond redelijke film. Het is alleen rare onzin verhaal, maar ik heb toch genoten. De acteerwerk van Nicole Kidman, Bette Midler en Glenn Close zijn erg sterk en doen geweldig. Vooral Nicole Kidman. een 3 en half punten (***1/2)
tjp1994
Film hangt een beetje tussen spanning en comedy in, en is eigenlijk nergens spannend en nergens echt grappig. Acteurs zijn erg goed. Bette Midler is briljant, en Ferris Bueller ook. Christopher Walken is een beetje jammer en het allerergste vond ik die homofiel die bij de vrouwen zat. Dat kon echt niet.
Geen thriller geen komedie en geen drama....jammer gemiste kans 2.5*
moviemike
Vond hem ongeveer even goed als de versie uit 1975, alleen is deze op een heel andere (komische) manier gemaakt. Ik denk dat de film beter had kunnen zijn zonder de humor.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime