• 9.377.411 stemmen

The Stepford Wives (2004)

Komedie / Drama | 93 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Frank Oz

Met onder meer: Nicole Kidman, Matthew Broderick en Christopher Walken

Releasedatum: 2 september 2004

Plot The Stepford Wives

"The wives of Stepford have a secret."

Joanna Eberhart is de succesvolle baas van een televisiestation. Wanneer zij wordt ontslagen, stort Joanna in. Haar man Walter staat erop te verhuizen van Manhattan naar het chique, moderne Stepford in Connecticut. Daar aangekomen wordt Joanna goede vrienden met Bobbie Markowitz, een joodse schrijfster en herstellend alcoholiste. Ze komen er tot hun ergernis achter dat alle huisvrouwen in Stepford eng zijn in hun perfectie.

Joanna Eberhart

bazillion

waar sloeg dit op, echt triest, hehe... 1*

avatar van Kisje

Kisje

Niet echt een speciale film, het einde zag je al wel aankomen...

2 *

avatar van nightbreed

nightbreed

Leuk tussendoorfilmpje met een beeldschone Nicole Kidman.

Ik heb me er in ieder geval mee vermaakt.

Cijfer: 3

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Nicole Kidman vond ik idd ook niet geschikt voor deze rol, de film komt maar niet op gang en de hoofdrolspelers kunnen niet boeien, Close was erg irritant, alleen de homo "Bobby" en Christopher Walken vond ik sterk. En je merkt dat het moeilijk was een gepast einde te vinden, want de ontknoping slaat wat mij betreft nergens op.

avatar van uberjason

uberjason

vond dat bobby en roger inderdaad de sterkste spelers waren. Kidman ook hoor, vooral bij de televisie omroep,Geweldig! goeie effecten. weetje:de set waarop de make-over van Kidman gaat plaats vinden, is de originele set van de jaren 70 film. ik vind stepford wives een goeie film, grappig meer, maar he, ik ben een Bette Midler fan. Welcome to stepford! My little energizer

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Ik heb ook het boek the stepford wives van ira levin gelezen, en die was veel duisterder (misschien ook wel zelfs luguber) dan deze film. Er wordt van deze film gewoon een komedie gemaakt, die ik niet eens grappig vind (behalve het beginstuk).

2,5 sterren.

avatar van .adham

.adham

ik moet het boek voor school lezen maar wat ik hier lees is niet veel goeds

avatar van -wietske

-wietske

ik vond het juist wel een leuke film

avatar van Demoniac

Demoniac

Wat een baggerfilm is dit. Het origineel lijkt me wel de moeite waard, maar ik vond dit als komedie niks waard.

avatar van koho

koho

Draak van een film. Het is een eeuwigheid geleden dat ik de originele film zag, of dan toch zeker 20 jaar geleden. Ook heb ik het boek gelezen op de middelbare school. Het gegeven is natuurlijk bizar, maar in boek en film zat een zekere sinistere ondertoon met maatschappijkritische knipoog voorzover ik me herinner, hij ging toch meer richting thriller met erg origineel gegeven.

Deze remake komt op me over als een grote grap die toch vooral lollig wil zijn, en een soort vehikel voor enkele ietwat uitgerangeerde Hollywoodacteurs. 1 sterretje. En hou GVD nu eens op met die remakes!

avatar van Transvaal

Transvaal

Aardige film, met een interessante gedachte erachter. Het idee om vrouwen in gewillige en afhankelijke vrouwen te programmeren komt niet van een man maar van een vrouw....(in de 2004 film dan, hoe het in het boek zit weet ik niet). Een succesvolle hardwerkende wetenschapster die op een gegeven moment haar man thuis in bed aantreft met een van haar student-assistentes. Ze heeft twijfels over het fenomeen carrierevrouw en begint het Stepford project. Het geeft aardig de dubbele houding die sommige vrouwen hebben tov werk. Enerzijds behoefte tot ontplooing anderzijds de wens om een leuke relatie te hebben, voor de kinderen te zorgen etc.

avatar van lottetje

lottetje

hele rare film. Vond hem eigenlijk helemaal nergens op slaan.

echt belanchelijke film

1 voor Nicole kidman

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

hele rare film. hij was er gister op. snapte er niets van. het klopte allemaal niet. heel slechte film. walken fleurt het dan iets op. verder troep van de onderkant van de pan.

avatar van veron35

veron35

Wat klopt er dan niet aan deze film? Ik merkte er iig niks van. Erg leuke film dankzij Kidman en Walken.

avatar van Lady_Movie

Lady_Movie

af en toe dacht ik NOU JAAAAH.

maar eigenlijk als je erover nadenkt best grappig interesant.

Jaaah gwn een filmpje dat je kijkt als je niks beter te doen hebt.

maar het is toch wel interesant .

daarom een 3.0

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Zwakke film ondanks leuke bijrollen van Close en Walken.

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

zeer matige film. van kidman en broderick. vond het eind zeer vaag en ook hoe ze daar beland.

avatar van LotteV

LotteV

Gewoon een leuke film met een paar erg grappige stukjes.

avatar van nele

nele

Vanavond op VijfTV ( in België)

Ben benieuwd wat het gaat worden...

avatar van nele

nele

Was een kleine teleurstelling eigenlijk. Had er wel wat meer van verwacht. Maar het einde was wel verrassend dus dat zat wel goed. Vermakelijke film om één keer te zien, maar verwacht er niet té veel van

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Deze film is echt genieten. Ik was verbaasd van Nicole die ik buiten in Moulin Rouge toch zo graag niet zie spelen.

Dit filmpje heeft me echt meegetrokken in zijn verhaal. Je ziet al snel door wat er aan de hand is, maar omdat het goed geacteerd is, stoorde het me zo niet.

avatar van Gert P

Gert P

Zoals zo vaak zijn de remakes duidelijk zwakker als het origineel, hier ook dus.

Kijken niet waard.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Vind ik ook, het orgineel was een goede horrorfilm, maar deze is echt een flop. Over zo'n budget beschikken om het verhaal van Ira Levin slecht in beeld te brengen, foei! Waar het origineel van Bryan Forbes een beklemmende sfeer had is het hier een hypertechnische en heel slappe komedie - een klein uitzonderingetje voor het filosofische einde - zelfs Nicole Kidman is bij wijlen irritant. Eén van de slechtste remakes van een horrorfilm die ik heb gezien.

Tim Burton werd aangesproken om de film te regisseren, maar hij bedankte. Ik kon hem geen ongelijk geven als je ziet hoe zwak het script van Paul Rudnick is (zeker voor 4/5 van de prent)

Liever nog eens Bryan Forbes' versie uit 1975 opnieuw bekijken dan deze vervelende flauwe remake. Die was erg mooi om naar te kijken en daar kreeg ik tenminste wél de rillingen van.

avatar van FunkStar

FunkStar

Een aardige film. Ik vond het verhaal niet erg boeiend en vooral in het begin ging het nergens over!

Bette Midler was het pluspunt in de film! Ik hou van haar!

avatar van Theunissen

Leuke film met goede rollen van Nicole Kidman, Matthew Broderick, Bette Midler en Jon Lovitz. Het verhaal is misschien niet super maar wel origineel en keek zich ook lekker weg.

avatar van Gert P

Gert P

Geef mij de origenele film maar.

avatar van Aapje81

Aapje81

Overbodige remake die niets toevoegd of verbeterd ten opzichte van het orgineel. Het is dat de acteurs het wel aardig doen maar verder heeft deze film niets te bieden.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Niets speciaals dit filmpje maar met C.Walken valt er altijd iets te beleven, een verrassend einde.

avatar van rubberduckie

rubberduckie

mwah... 2,5 voor bette, de rest vond ik vreselijk

avatar van maxo922

maxo922

tamelijk saaie komdie, met veel amerikaanse 'zeik' stukjes, en de keren dat ik lachte waren op maarliefst 3 vingers te tellen. * 2,0 , voor deze nogal zwakke komedie.