• 9.384.103 stemmen

Gesproken taal: Bulgaars, Engels, Frans, Russisch en Spaans

Releasedatum: 16 september 2004

Plot The Terminal

"Life is waiting."

Een Oost-Europeaan, Viktor Navorsky, bezoekt New York. Wanneer hij op Kennedy Airport is aangekomen breekt er in zijn thuisland oorlog uit. Hij kan niet terugvliegen en mag met zijn huidige papieren de VS niet in. Viktor improviseert en maakt van Kennedy Airport maandenlang een tijdelijke thuis, waar hij de mensen bekijkt en verliefd wordt op stewardess Amelia.

avatar van clercato

clercato

moviemafketel schreef:

Ik vind Tom Hanks sowieso niet echt een geweldige acteur om naar te kijken. Hij mag altijd in topfilms spelen, maar om dan meteen te zeggen dat het dan ook een topacteur is gaat me te ver. Cast away en the terminal zijn echt van die kleine stukjes waar dan alles(meestal niks) plaats moet vinden. Hij komt in beide rollen soms als een idioot over en dan niet op een grappige manier. Nee wat ik al zei hij krijgt echt topfilms, maar hij maakt ze niet perse nog beter.

maar the green mile staat wel in uw top tien, en daar speelt tom hanks toch in mee

clercato schreef:

The green mile is zoals ik eigenlijk al aangaf weer een fantastisch script dat toevallig Tom Hanks mocht spelen.

Ieder ander acteur met een beetje talent had deze rol prima van hem kunnen overnemen en dan was dit nog een dijk van een film.

Je geeft dus eigenlijk commentaar op iets wat juist mijn mening bevestigt. Tom Hanks krijgt mooie rollen aangeboden in mooie films, maar is zelf geen grote factor waardoor een film nog beter kan worden.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Een hele komische film met goed acteer werk.

Zowel van Tom Hanks en Catherine Zeta-Jones wat altijd wel zo is.

Het verhaal is gewoon goed uitgewerkt en prima te volgen.

Ook is deze film al lang geleden voor mij maar ik kan hem nog wel herinneren.

avatar van TheBoss076

TheBoss076

Amusante film, top acteerwerk!

mooie mix van het thema:

YouTube - Harrison - Victor Navorski

avatar van Pierre1965

Pierre1965

Deze ga ik kijken vanavond.

Waarom?

Omdat Tom Hanks erin speelt.

Als iemand een rol meerwaarde kan geven dan is het Tom Hanks.

Het zijn die kleine dingen, een bepaalde blik, een uitdrukking.

Hij hoeft dan niks te zeggen, je weet wat hij bedoeld, wat hij voelt.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Juist omdat Tom Hanks erin speelt twijfel ik of ik vanavond ga kijken. Vreselijke acteur. Maar goed, wie weet kijkt de film wel lekker weg. Gewoon weinig verwachten dan kan het alleen maar meevallen.

avatar van Pierre1965

Pierre1965

Joy4ever schreef:

Oke we kijken en praten morgen verder.

Zul je toch zien.

Dat ik het geweldig vind en jij niks.

Toch interessant dat smaken zo verschillen.

Zonder dat feit was deze site een stuk minder leuk.

avatar van The Goss

The Goss

Ben ik het niet mee eens. Kijk maar eens naar Cast Away, juist door zijn doorsnee uitstraling maakt hij dat deze film fantastisch wordt e dat je meegesleept wordt in het lijden van de man op het eiland.

Daarbij lijkt het juist door zijn uitstraling dat hij door elke andere acteur ingeruild zou kunnen worden, maar dat is nou net de kracht van zijn acteertalent, want juist door deze uitstraling hij kan deze rollen zo goed spelen en dat geldt ook voor zijn rol in The Green Mile. Zou deze rol door bijvoorbeeld Tom Cruise gespeeld worden, dan verdwijnt de kracht van deze films, alleen al omdat Cruise veel te gladjes is.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1945 stemmen

Wat je zegt. Tom Hanks is absoluut geen acteur die erg overdreven speelt, en elke seconde een ander overdreven gezicht probeert te trekken.

Juist in de simpelheid en natuurlijkheid van zijn acteren is Tom Hanks een grote uitblinker in Hollywood, die zich gerust tot "de grootsten" mag noemen.

Over hetgeen dat hij alsmaar mooie rollen krijgt aangeboden is werkelijk onzin.

Want op die manier kan ik elke acteur bestempelen als slecht acteur, omdat deze "toevallig" en met veel "mazzel" zo'n 20 mooie rollen "krijgt" in plaats van dat hij telkens een fantastisch personage tot leven brengt.

avatar van Hemelbewoner

Hemelbewoner

jezus wat saai, zelfs geen glimlach.

avatar van Fixi88

Fixi88

Zeer geslaagde film. Tom Hanks die leuk speelt en het humor gehalte zit oke. Weer een tijdje geleden dat ik hem heb gezien. Zag dat hij op tv kwam maar heb er geen tijd voor.

avatar van Justinw

Justinw

Typische Tom hanks, ik vind hem grappig. Leuk concept goede uitvoering.Einde is wat cliché jaar geleden ook gezien. Maar verlaag mijn stem met 0.5 dus een 3.5*.

avatar van Fabian123

Fabian123

Geen geweldige film. Spielberg moet geen comedy's maken, veel te veel mislukte slapstick-achtige momenten. Romantische verhaal was uitgemolken. En die hele aanklacht tegen de bureaucratie komt op een gegeven moment wel je neus uit. Vond het wel knap dat Tom Hanks geloofwaardig bleef, zelfs met dat accent.

Overigens de laatste keer dat ik een film op een commerciële zender heb gekeken, kutreclames. Als ze niet dwars door je film heenkomen, onderbreken ze hem wel weer (iedere 20 minuten ofzo nu?)

• 19752 berichten

Ik heb hem nog maar eens bekeken om te zien of mijn vorige aantal sterren misschien niet iets te weinig was. Ik vond het een hele slechte film. Tom Hanks leeft zich altijd goed in in een rol (dat geef ik hem nog wel na), maar hier slaat die behoorlijk de spijker mis. Verschrikkelijk belabberd accent. Drama kon ik er verder ook niet uithalen en de komedie overigens ook niet. Geen enkele keer hoeven lachen of gedacht aaah wat romantisch of oo wat mooi. Doe me dan nog maar liever zijn rol in Cast Away. En elke keer als ik die b-acteur(die vliegveld-beveiligingsbaas of zo) zag, dacht ik alleen maar aan Flodder in Amerika en toen was het voor mij helemaal klaar.

Nee, je mag een Hanks-liefhebber zijn, maar denk toch dat zelfs die moeten toegeven dat dit wel een erg mager verhaaltje was.

avatar van jipt

jipt

beetje een hap slik weg film

avatar van Elineloves

Elineloves

Tsja.. in mijn ogen een missertje van Hanks, hij wist mij in ieder geval niet te amuseren of overtuigen met deze rol. Het thema van deze films is herkenbaar, wachten.. alleen duurde het mij net iets te lang voordat ik in de film kwam.

Wat ik wel mooi vond, was de set. Zou niet denken dat het een nagemaakt vliegveld was.

avatar van Justinw

Justinw

Fabian123 schreef:

Heb ik nou ook kijk weinig films direct van de TV. En ik vind de reclames ook echt irritant, ze halen je uit de film. Nog een reden om een film te kopen,huren of bios

avatar van Rouleerder

Rouleerder

Ook een low budget drama film kan meesterlijk goed zijn, bijna geheel te danken aan Tom Hanks, elke filmliefhebber moet deze film gewoon gezien hebben....

****

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Grappige film zonder veel diepgang, maar met een goede amusementswaarde.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Joy4ever schreef:

Na een half uur was ik het al zat. Wat een waardeloze film. Ik kan er niets anders van maken.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20222 berichten

Je hebt maar een half uur gezien, en stemt toch?

• 19752 berichten

Na half uur stemmen is inderdaad niet de bedoeling natuurlijk , maar ben het met hem eens dat de rest van de film niet noemenswaardig was en hij dus niet echt veel gemist heeft. Voor sommige Hanks-liefhebbers is het volgens mij erg moeilijk toe te geven dat dit wel een heel zwak verhaaltje was met niet echt indrukwekkende acteerprestaties.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

moviemafketel schreef:
Ik ben niet de grootste Hanks-fan, zeker ook geen Hanks-hater, maar dit is geen zwak verhaaltje. Wel een vrij simpel gegeven, waarbij de beperking van de setting tot een maximum wordt uitgewerkt. Ik noem een scene waar Hanks de 'muntjes'-tactiek ontdekt om z'n hamburgertje te kunnen scoren, hoe hij de mensen weet te bespelen of simpelweg te raken als een man die in een moeilijke situatie er het beste van wil maken. Ik denk dat het eerder een kwestie is dat mensen die niet van Hanks houden, zijn films beter mijden en in het geval van 'The terminal' niet de diepgang van een 'Schindler's list' moeten gaan verwachten?
moviemafketel schreef:
Stanley Tucci kan ik toch onmogelijk een b-acteur vinden, maar ik denk dat je Tucci met Jon Polito verwart? Overigens ook niet bepaald een b-acteur(volgens mij), ondanks zijn optreden in 'Flodder in Amerika'.

P.s. Het accent Oost-Europese ligt er idd érg dik bovenop, dat geef ik na meerdere kijkbeurten eerlijk toe...

avatar van Fnd-

Fnd-

Een leuke film, maar snap niet dat dit wordt aangegeven met de genre drama? en de humor in de film vind ik ook wel mee vallen. Het was eerder leuk dan grappig, maar goed dat is mijn mening

Maar dat hij uiteindelijk niet met die stewardess vandoor ging, verbaasde me toch wel.

En ik snap niet waarom er wordt getwijfeld aan de acteerprestaties van Tom Hanks? Ik ben geen fan van hem maar ik vind hem wel een goede acteur! en zijn rol in deze film heeft hij goed gespeeld. Juist door hem is deze film geworden wat die geworden is, en dat geldt precies hetzelfde voor onder andere de Greene mile.
De nadruk dat hij uit oost Europa komt is misschien wat overdreven, maar toch stoorde ik mij daar niet aan.

Een 3,5!

avatar van dims

dims

Ik heb hem gisteren voor de 4e keer gezien en vind hem nog steeds toppie. Tom kwam schattig over als Victor en natuurlijk, het was een typisch Amerikaans feelgood filmpje, maar toch. Ik blijf hem leuk vinden.

avatar van the.real.deal

the.real.deal

Leuke film met ijzersterke Hanks.

avatar van skitz0frenix

skitz0frenix

Wat een heerlijke film! Topwerk van Spielberg en de rol is absoluut weggelegd voor Hanks. Heerlijk zo'n feelgood movie rond deze dagen

avatar van skitz0frenix

skitz0frenix

Fnd- schreef:

maar snap niet dat dit wordt aangegeven met de genre drama?

Wat moet het volgens jou dan zijn? Ik denk dat je een verkeerd beeld heb bij de betekenis van drama.

avatar van Fnd-

Fnd-

skitz0frenix schreef:

Blijkbaar..

drama (gebeurtenis); een droevige en/of aangrijpende gebeurtenis

Droevig? Nee

Aangrijpend? Nee

Bij aangrijpend kan ik me wel voorstellen dat sommige dat wel vinden, maar ik vond dat in ieder geval niet

avatar van ILDIB

ILDIB

de 2e keer beduidend minder dan de 1e. Hanks zijn acteren is matiger dan gedacht, rol is enigzins ongeloofwaardig qua domheid bij aanvang. Zeta Jones zet gewoon een gedrocht van een rol neer. Zo nepperdenep. En hij is echt te lang. In het algeheel wel prima te pruimen.