• 9.385.255 stemmen

Geregisseerd door: M. Night Shyamalan

Met onder meer: Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix en Adrien Brody

Releasedatum: 26 augustus 2004

Plot The Village

"There is no turning back"

De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...

Doom

JA kan het wel vinden in de bovenstaande reactie, nadat ik de film heb bekeken, in begin best spannend, opzich leuk verhaal maar aan het einde dat het een "verzonnen verhaal" bleek te zijn voel je je behoorlijk bekocht....

Echt, heb lang nagedacht toen wat ik moest stemmen maar het acteren enzz is wel goed, het verhaal begon leuk maar het einde, is gewoon zeer slecht, daarom een 1,5*

Snap niet dat dit zo geweldige film kan zijn voor sommige, ik voelde me gewoon bekocht na het einde...

avatar van wraps

wraps

de hoes deed meer vermoeden dan de film, gaandeweg verloor ik steeds meer de interesse omdat de verhaallijn zeer dun was. Spannend zeker niet, en boeiend ook niet. Na 3/4e van de film toen werd uitgezoomd op het dorpje was de teleurstelling compleet.

Een farce.

Doom

Is gewoon heel jammer, had echt veel mooier kunnen worden als je het mij vraagt... Dit is gewoon zonde, net zoiets als The Forgotten, begin met veel potentieel maar ze halen het er niet uit en eindigen eigenlijk als flop

avatar van krabat

krabat

Doom schreef:

Deze slechte film wordt nog ondraaglijker door bovenstaande spoiler!

Het slimste wat je dan kunt doen is het NOG een keertje quoten denk ik...

Off-topic/onzinnige/slowchat berichten verwijderd.

avatar van Nubis

Nubis

Gaat dat over mijn post?

Zo ja: mag ik dat niet zeggen dan?

Laat ik het dan zo zeggen: ik vond het een slechte film.

Ook nog argumenten?

avatar van Peter

Peter

Prachtige film. Aanrader. 4 sterren.

avatar van tv1984

tv1984

Peter schreef:

Prachtige film. Aanrader. 4 sterren.

Geen aanrader hoor. Als je hem echt wil zien huur hem eerst en dan is het nog zijn geld niet waard. Het is totaal geen thriller mijn petekind van 3,5 jaar heeft meer schrik van kabouter plop dan van deze film.

Goodfella_90

Ik vraag me ook af wat sommige mensen hier goed aan vinden. Ik vind het 1 van de grootste flops die er maar zijn.

Goodfella_90 schreef:

Volkomen mee eens, het is gewoon ongelovelijke flop! Helaas want het leek wel veel belovend

Doom schreef:

Dat zal ook meegewerkt hebben. Ik had hier een hoge verwachting van, mede door al die reclame op tv, waarin het een erg spannende horror leek. Hier bleek al niks van te kloppen. De film was ook ongelooflijk saai. Tijdens de film hoopte ik nog dat een leuke ontknoping wat goed zou maken, maar het einde zoog aan alle kanten. Het hele verhaal, wat er nou aan de hand was, was al net zo teleurstellend.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Ben 1 van de weinige die deze film echt goed vind, vind hem helemaal niet saai, juist spannend en ook het einde vind ik briljant, snap juist niet wat mensen er slecht aan vinden.

feanaro surion schreef:

Vond je het dan niet behoorlijk dom toen je erachter kwam dat dat 'monster' (wat er trouwens niet uit zag) gewoon een dorpbewoner bleek te zijn met een halloweenkostuum? Ook klopte het hele verhaal eigenlijk niet, dat ze nooit ontdekt zijn en zo. Het enige moment van de film, wat bij mij nog enige spanning opleverde, was ergens aan het einde, toen die broer van haar in zo'n kostuum op haar af kwam rennen. (heel even dacht ik dat ze toch echt bestonden, maar helaas... )

avatar van Menni

Menni

Página's zit ik terug te zoeken naar lui die verder durven te kijken dan standaard-genreaanduidingen, of die zich oprecht afvragen wat Shyamalan nou precies BEDOELT in plaats van wat hij volgens verwachtingspatronen zou moeten doen, zou moeten laten zien. Het laatste dat ik tegenkom is een opening van ondergetekende, gevolgd door enkel een rappe belediging aan mijn adres, waarna ik geen zin had om er nog verder op in te gaan.

ZIJN er überhaupt nog mensen die niet bang zijn voor zwaar metaforische, politiek getinte films? Vrijwillige afzondering, afbakening, angst van binnenuit voor iets dat niet écht bestaat, blindheid, kostuums, maskers zo je wilt, IEMAND? Of het op dat gebied geslaagd genoemd mag worden is een tweede (ik vind van wel, met verve, dat hoeft natuurlijk niet voor iedereen te gelden), maar gek genoeg hééft zelfs zelden iemand het erover.

Doet me eraan denken, ik moet mijn top 10 van meest ondergewaardeerde/onbegrepen films van de laatste tijd eens gaan samenstellen.

tv1984 schreef:

Hoe kunnen ze hier nog zetten mooie goeie film en het gemiddelde 2,88 zijn. Deze film is de naam thriller niet waard net zoals die andere film the sixth sense van m night shyamala de naam horror niet waard is. Mensen gewoon in het zak zetten ja als je de achterkant van de dvd leest dan lijken het goeie films maar ik heb mij gewoon kei hard verveeld bij het kijken van beide films. plus dat ik mijn geld kwijt ben voor films dat niets waard zijn er staan hier films in de flop 100 die veel beter zijn dan the village en de sixth sense hoor. Ik geef 0,5 omdat 0 er spijtig genoeg niet tussen staat.

Alleen het acteerwerk van Adrien Brody, verdient een dikke 4.

Maar, ja...zoals ik lees, lijken sommige mensen nog steeds in de tijd van The Evil Dead (1981) te leven.

feanaro surion schreef:

Nou, dan ben je niet de enige!

Het is een master film.

Night

Dat was ook de bedoeling, om jou en de rest voor de gek te houden.
Dat ze niet bestonden, maakt de film niet minder slecht. Alsof je nu meer banger was, als ze echt bestonden??!!!!
Juist, de realistische kant van het film is zo leuk. Je bang maken om niks....of in jou geval dan, spannend maken.
Dit is het leuke en originele aan dit film. Geen typical another horror movie.
Je moet in M. Night films, ook nooit die overvloed aan horror en lelijke gezichten verachten. Als je dat doet, dan zit je verkeerd. Je moet altijd bedenken, wat hij nou weer flikt, om het verhaal weer een andere plot te geven. En de psychologie acher elke verhaal te vinden...dat is wat bij hem juist aan overvloed is.

Menni schreef:

Ja, dat komt omdat ik mijn fascinatie voor Shyamalan zijn werk ergens anders heb geuit.

Namelijk hier: http://www.moviemeter.nl/film/95/info/240

Hier is een voorbeeld van:

Night schreef:

Damn, het is juist de inhoud van Shyamalan's films wat echt fascinerend is.

In al zijn films heeft hij één of andere van die big issues verborgen.

Onderwerpen als geloof ( the signs), psychologie ( the sixth sense), kritiek op de maatschappij ( the village) en hier dan de alter-ego van iedere mens in zich, vertelt hij in een manier wat alleen hij kan. Op zijn Shyamalan's.

Hij is een buitengewone regisseur en daarmee zijn bijna al zijn films, op zichzelf een meesterwerk.

En inderdaad, het is zijn M. Night Shyamalan's The Village, Signs, The Sixth Sense en Unbreakable.

"We have always had, since the day we settled here, a gentle understanding with the creatures who live beyond our borders: we do not stray into their woods, they do not come into our village."

-The Village

"It's hard for many people to believe that there are extraordinary things inside themselves."

- Unbreakable

"People break down into two groups when the experience something lucky. Group number one sees it as more than luck, more than coincidence. They see it as a sign, evidence, that there is someone up there, watching out for them. Group number two sees it as just pure luck. Just a happy turn of chance. I'm sure the people in Group number two are looking at those fourteen lights in very suspicious way. For them, the situation isn't fifty-fifty. Could be bad, could be good. But deep down, they feel that whatever happens, they're on their own. And that fills them with fear."

- Signs

"We were supposed to draw a picture, anything we wanted. I drew a man who got hurt in the neck by another man with a screwdriver."

"You saw that on TV, Cole?"

"Everyone got upset. They had a meeting. Mom started crying. I don't draw like that any more."

"How do you draw now?"

"Draw...people smiling, dogs running, rainbows. They don't have meetings about rainbows."

- The Sixth Sense.

Prachtig gewoon. Je moet het gewoon begrijpen waar hij het over heeft. Let niet alleen op het context binnen de film, maar zie het in het algemeen en je zult achterkomen, dat ze massaal kritiek hebben op huidige denkwijze en opvattingen.

Dan moet je toch geniaal zijn als je dit kunt doen binnen een horror film.

Night.

Night.

avatar van JannekeB.

JannekeB.

eigelijk wel een aparte film, maar ik vond het uiteindelijk wel tegen vallen!

avatar van Voodoo

Voodoo

Na de trailer gezien te hebben, denk je over vreemde wezens of monsters. Wat een shit film. ben ik blij dat ik toen niet naar de bios ben geweest, ik was er zo weer uitgelopen.

avatar van tiffany

tiffany

ik had op een spannende film gewacht,en heb dan ook tot het laatste gewacht....

Ik vondt deze film niet goed!

Ik vondt hem nogal saai.

Doom

Mijn favo klaag-film topic dit....

Blijft gewoon zwakke film, sorry moest het toch nogmaals zeggen.. Zou het nu nooit meer zeggen.. hehe uuhh, gok ik.

avatar van -renemeijer-

-renemeijer-

echt jammer dat ik zoveel van deze film had voor gesteld... opzich een mooi verhaal maar geen thriller...

The Conqueror

In het begin dacht ik dat het wel een goeie film zou zijn maar helaas, want die film slaat echt nergens op zogenaamd uit de stad gaan en ergens anders een dorpje bouwen waar het veilig zou moeten zijn omdat iemand uit je familie omgebracht is nou in ieder geval vind ik deze film een BIG ZERO

avatar van feanaro surion

feanaro surion

ff op spoilers letten aub.

Bericht aangepast. Zie pm voor uitleg over hoe je spoiler tags kunt plaatsen.

The Conqueror

Wat is een spoiler nou in hemelsnaam

avatar van Phoenix

Phoenix

Dat staat dus in de PM en FAQ, snuggere.

Phoenix schreef:

Dat staat dus in de PM en FAQ, snuggere.

Ey phoeni bij mijn bericht boven aan staat je hebt gestemd, spoilers zijn automatisch leesbaar terwijl ik niks heb gedaan en trouwens vorr wat moet je stemmen