The Village (2004)
Geregisseerd door: M. Night Shyamalan
Met onder meer: Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix en Adrien Brody
Releasedatum: 26 augustus 2004
Plot The Village
"There is no turning back"
De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...
Ivy Walker
Vivian Percy
Robert Percy
Victor
jaspertje3
Je moet deze film niet gaan bekijken met de instelling jaaah vanavond lkkr een griezelfilm kijken! Het is een verhaal waar je ff voor moet gaan zitten, en waarbij je opgeslokt moet worden door het beklemmende sfeertje. Nou wou dat niet de hele tijd lukken, en had ik soms best wel stukjes dat ik moeite had om m'n ogen open te houden.. Voor de rest wel een aardig filmpje, soms net iets té langdradig, en hadden wel iets meer schrikmomenten in gemogen.
Als dat was gedaan, had de film toegangkelijker geweest voor een breder publiek, maar dan krijg je weer zo'n massale uitgebuite cliche film. Nopes, lekker laten zo, en goed voor 3 sterren
nickvanzutphen
en er was zeker nog nooit een vliegtuig over het dorpje heengevlogen waarvan de jongeren bewoners al hun twijfels konden trekken
MaryCorleone
Je hebt blijkbaar niet goed opgelet, wordt duidelijk uitgelegd!
Goodfella_90
Je hebt blijkbaar niet goed opgelet, wordt duidelijk uitgelegd!
daar kan je niet kwaad om worden want het is ook erg moeilijk bij zo'n verschrikkelijk saaie film je kop er bij te houden
Naomi Watts
MaryCorleone
Al de dames in koor: Joaquin was genoeg reden om wakker te blijven.
Joaquin was genoeg reden om wakker te blijven
Andy Dufresne
Nadat ik deze had gezien, was mijn eerste gedachte. Wat een verschrikkelijke, saaie en slechte film! Ik snap niet dat mensen deze film goed kunnen vinden. Ik vond het tijdverspilling om deze te zien....
Een thriller zeggen ze dan ook nog, nou ik vond het 1 moment spannend en dat was met die achtervolging in het bos, verder was het erg slaapverwekkend. Maar ik kijk wel altijd films uit, maar nu vond ik dat zonde.
Sexy Lee Ryan

frankstruijk
Vond dit echt een zware tegenvaller! 1,5* maar dat vind ik eigenlijk nog aan de ruime kant....
HiLL
Tja..een film met mooie scenes, zoals wanneer hij die hand pakt van het blinde meisje bij de eerste 'aanval'. Heel mooi en wanneer Phoenix wordt neergestoken. Het blinde meisje speelt sowieso fantastisch!!
Verder is het een ontzettende kutfilm! Die M. Night Shyamalan mag van mij wel weer verdwijnen van het toneel. Het is een frustrerende film, die ik wel wilde zien en zeker afzien en dan toch denk grrrr kutventje waarom zo'n film?? Je flikte het mij al met Signs, ook zo'n baggerfilm! Het idee erachter is namelijk best goed, maar helaas. 2*
HiLL
Kutventje
ja misschien een wat ongelukkige uitspraak
zat nog in mijn verslagen fase na de film..
vamozz
haha de makers van signs en sixth sense, wa een troep hebbe ze er nu weer van gemaakt..the sixth sense was super! en nu krijg je iets wat helemaal nie op gang komt,geen spanning,enkele stukjes waar je in 'schrikt' zijn de harde geluidseffecten
!..en het einde..tja.. ehh had de producer tijdnood ofzo?? damn foute film!
Miss////
Zeker niet slecht... Goed verhaal, een sfeertje van dr kan wat gaan gebeuren alleen weet je niet wat... Had helaas al heel gauw de clou van het verhaal door... Je moet films tegenwoordig al helemaal niet gaan kijken met t idee van hij kan eng, grappig of blabla zijn... Zowat alle trailers van tegenwoordig voorspellen de meest gruwelijke film ooit en dat valt 9 van de 10 x gruwelijk tegen... Gelukkig was dat bij deze niet het geval! 3,5 *
storms
Leuke film om een keer gezien te hebben. Is met een leuk idee gemaakt maar eigenlijk toch heel simpel. Je verwacht meer spanning als je de trailers hebt gezien.
P.G.
Hoe Mr. Night Shymalan dat plot iedere keer flikt is geweldig. Hij laat je richten op iets wat al heel bijzonder is(de monsters in het bos) maar eindigt dan met iets wat nog zieker is. De dorpsmensen zijn gewoon ziek in hun hoofd. En dit deed die bij Signs en bij Unbreakable ook.
Een goede film met als enig echt spannend punt de achtervolging in het bos.
savi_7
had veel verwacht maar niet dat ze er zelf achter zitten, erg flauw allemaal vond het wel erg goed neergezet dat wel
martijntjuhh
YO savi_7 je verklapt nu wel het einde. Het enige wat er goed aan de film was was de cleu en die verneuk jij hier even. Ik vond dit echt een slechte film. Ik had verwacht dat hij spannender zou zijn. Maar in plaats daarvan krijg je een moeilijk saai verhaal, met veel te weinig spannende momenten. (1 ster)
Knarf Kenobi
Mooie sfeer! Ik denk dat alle verwachtingen te hoog warenen dat iedereen een enge thriller/horror verwachtte, maar het is een mengeling van alles geworden. Voor de niet-horror freak een mooie film waar alles net iets te vroeg duidelijk word waardoor de spanning er een beetje af is. Maar verder is het de geweldige sfeer die je nablijft! voor nu 4,0*, gaat misschien nog naar 3,5*
tv1984
Hoe kunnen ze hier nog zetten mooie goeie film en het gemiddelde 2,88 zijn. Deze film is de naam thriller niet waard net zoals die andere film the sixth sense van m night shyamala de naam horror niet waard is. Mensen gewoon in het zak zetten ja als je de achterkant van de dvd leest dan lijken het goeie films maar ik heb mij gewoon kei hard verveeld bij het kijken van beide films. plus dat ik mijn geld kwijt ben voor films dat niets waard zijn er staan hier films in de flop 100 die veel beter zijn dan the village en de sixth sense hoor. Ik geef 0,5 omdat 0 er spijtig genoeg niet tussen staat.

El Laberinto del Fauno

Sleepy Hollow
Horror, 1999

Phone Booth
Mystery / Thriller, 2002
pennsylvania, usageheimtwistwoudhorrorlandelijk gebiedblindheidcourtshipmentally handicapped manauraromanticvillage council twist endingbosque plot twist