• 9.381.008 stemmen

Ghost Rider (2007)

Actie / Fantasy | 114 minuten / 123 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 114 minuten / 123 minuten (extended cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië

Geregisseerd door: Mark Steven Johnson

Met onder meer: Nicolas Cage, Eva Mendes en Sam Elliott

Releasedatum: 29 maart 2007

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Ghost Rider

"Hell is about to be unleashed."

Om zijn stervende vader te redden, verkoopt motorstuntman Johnny Blaze zijn ziel aan Mephistopheles. Maar de duivel misleidt hem en zijn vader sterft alsnog. Gedesillusioneerd verlaat Johnny de stad en laat zijn hele leven, waaronder zijn vriendin Roxanne, achter zich. Jaren later is Johnny een beroemde motorstuntman waarbij hij zijn leven willens en wetens in de waagschaal legt voor zijn stunts. Dan komt hij zijn voormalige vriendin weer tegen, maar ook Mephistopheles. Mephistopheles belooft Johnny hem los te laten van zijn contract als hij de "Ghost Rider" wordt en een bepaalde opdracht volbrengt.

Johnny Blaze / Ghost Rider

Barton Blaze

Young Roxanne Simpson

avatar van jpbosch

jpbosch

Matige film, verwachtte er ook niet veel van en is dus uitgekomen. Vond hem zelfs een tikkie saai.

Cage acteert redelijk, maar kan veel beter.

Mendes is mooi, maar acteert tenenkrommend slecht

avatar van charmed one

charmed one

een gewldige marvel vefilming. op zulke films ben ik gek. nicholas cage is een goeie acteur vind ik. bijna alle films van hem zijn goed vind ik. in deze film speelt cage het ook goed. en mendes ook.er komt ook nog een tweede ghost rider . die lijkt me ook weer vet goed. ik zie er nu al naar uit.

avatar van wklooster

wklooster

tja, ik vind em gewoon vet!

avatar van Thorak

Thorak

Deze film is absoluut niet Nicholas Cage waardig! Eva Mendes daarentegen laat ook in deze film weer eens zien dat ze niet kan acteren. Véééél te weinig screentime voor Sam Elliot, helemaal als de oude Ghostrider!
Ik verwachtte aardig wat van deze film, maar helaas werd dit niet waar gemaakt. Eén heel klein pluspuntje van helaas nog geen minuut is het ritje van beide ghostriders samen. Wat overigens ook een complete nutteloze scene is.
Verder zéér slechte dialogen, voorspelbaar verhaal en slecht acteerwerk van vrijwel allee acteurs.

avatar van Xen0n

Xen0n

Matige film, in de tv gids hier word ie zelfs bestempeld als superheldenfilm, daar heb ik ook zo m'n twijfels bij...

In zulke films moet tog de 'held' het maken alleen deze vond ik daarop ook een beetje tegenvallen. De scenes met z'n motor vond ik het best eruit zien, was in ieder val goed gemaakt, de rest vond ik maar matig.

Ook het acteerwerk is maar matig, jammer, had wel wat meer in gezeten...

avatar van Rosicky

Rosicky

Slechte stripverfilming. Uitermate slecht verhaal en een inspiratieloze stripheld doen al niet veel goed, maar dan komt ook Eva Mendes nog meedoen. Waarschijnlijk de slechtste actrice van haar tijd, en niet eens zo knap. Cage - waar ik zeker geen fan van ben - redt nog wat er te redden valt, hoewel dat niet veel is.

avatar van f2sputnik

f2sputnik

606 schreef:

Ja ik vond het ook goed te doen en snap ook de slechte kritieken niet helemaal.

Helemaal mee eens, waarom wordt er zoveel vergeleken, we hebben het hier over een film, niet over een Marvel Comic.

Cage is weer in topvorm, Mendes is en blijft voor mij helaas niets, ze is absoluut niet één van de knapste, daarvoor hadden van mij wel een andere actrice kunnen nemen.

Verder dus gewoon erg goed.

avatar van Spetie

Tja zeker een niet al te beste film. Wat een inspiratieloos zooitje lijkt en is het eigenlijk allemaal. Cage speelt zijn personage op de automatische piloot en daarnaast is het ook nog eens een vervelend en uiterst charismatischloos personage, waarvan het niet uitmaakt of het goed of slecht afloopt. Ook Mendez loopt er wat verloren bij en acteert maar matig. Gelukkig is daar dan nog Wes Bently, die wel overtuigd als schurk en het gewoon goed doet. Ook de fijne vertelstem van Sam Eliott is altijd prettig om naar te luisteren. (Dude!) Verder is het tempo goed, de Sfx redelijk en kijkt het op zich nog wel makkelijk weg, maar goed wordt het nergens.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Enorme buttfilm. Rampzalig verhaal, het gaat echt helemaal nergens over. Opzich hoeft dat geen probleem te zijn, maar dan moeten er nog wel wat andere punten zijn die de boel compenseren; Dat is hier dus niet het geval. Beroerde special effects, trieste one-liners, matige dialogen, matig acteerwerk, lachwekkende personage's. Elliot doet het opzich nog prima, maar ook zijn personage slaat gewoon nergens op.

Op het einde wist ik nog niet waar de film heen wou eigenlijk. De film neemt zichzelf dan misschien wel niet serieus, maar dan wil ik eigenlijk wel even lachen... en dat heb ik niet gedaan. Nou jah, de eerste keer dat Cage in de Ghost Rider - met die foute schedel - veranderde moest ik een beetje lachen, maar dat kwam gewoon om hoe dramatisch die scéne was. Mendes blijft leuk om te zien, bakt er helaas niks van. Hoogtepunt is de scéne wanneer Elliot en Cage samen door de woestijn rijden, maar dat is uiteraard veel te weinig. Dikke onvoldoende voor dit prul.

avatar van theike

theike

zo slecht als sommigen hem hier afschilderen .

Vind ik wel heel overdreven.

Oke hij is niet goed maar voor een avondje op de bank ging het nog wel

** 1/2

avatar van Theunissen

Deze film wordt vrijwel overal afgekraakt maar ik heb me best goed geamusseerd met deze film (het is natuurlijk geen topper). Ik vind Nicolas Cage best aardig spelen in de film en Eva Mendes zag er met haar twee jongens natuurlijk ook zeer aantrekkelijk uit. De slechterik in deze film valt overigens zwaar tegen en speelt ook zeer matig. De special effecten zijn in deze film soms goed maar ook regelmatig slecht. De Ghost Rider had er wel wat beter mogen uitzien. Maar al met al heb ik me wel vermaakt met deze film.

avatar van Aapje81

Aapje81

Vanavond een klein stukje gezien en ik vond het wel koddig vooral Sam Elliot vond ik erg leuk, maar ik heb te weinig gezien om de film te kunnen beoordelen. Overigens vind ik die acteur die hier de boef speelt en ook in P2 zat wel erg zwak acteren.

avatar van drlina

drlina

Het viel heel erg tegen. Ik had er gewoon meer van verwacht. Het begin vond ik echt heel erg slecht dat ik zelfs wou stoppen met kijken, maar ik heb doorgezet en hem helemaal afgekeken. Ik vond het verhaal niet erg goed. Je snapte eigenlijk niet wat de hoofdrolspeler nou wel kon doen en wat hij niet kon doen. Einde was ook heel erg slecht.

Het enigste pluspunt hier is wel dat Nicolas Cage het natuurlijk weer goed deed. Alhoewel ik hem in betere werken heb gezien.

avatar van nightbreed

nightbreed

Niet al te goed uitgewerkt en die brandende schedel zag er ook zeer gedateerd uit. Met je verstand op nul kijkt de films desondanks nog wel lekker weg.
Wie kan me vertellen wat er in de laatste 5 minuten gebeurde? Die minuten heb ik gemist omdat er een andere film begon en ik had totaal geen zin om een videoband te pakken om die laatste paar minuutjes op te nemen. Ik wil eigenlijk alleen weten of hij een tweede kans krijgt vader terug, vriendin terug, of dat hij vanaf nu de eenzame 'Ghost Rider' zal zijn.

Edit: Antwoord op vraag inmiddels ontvangen.

avatar van 10-StepKill

10-StepKill

Mijn god, wat was deze slecht!

Alleen al het feit dat de computeranimaties zoooo slecht waren, wat eigenlijk toch een speerpunt had kunnen en moéten zijn van deze film, maakt dit een matig, zo niet slecht, product.

Over het verhaal hoeven we het al helemaal niet te hebben en ik heb ook nog nooit zo'n slechte acteerprestatie van Cage gezien.

En die Mendez kan niet acteren en is gruwelijk irritant.

avatar van Lovely Boy

Lovely Boy

Inderdaad, mijn god wat slecht! Het verhaal was matig, het acteren was matig, de speciaal effects waren nog tot daar aan toe....maar verder? Ik was blij dat de film overgelopen was en dat ik kon doorzappen naar de Jupilerleague. Laat dat genoeg zeggen.

Ik had ook wat meer humor en spektakel verwacht. Misschien dat het dan nog wat geworden was maar nu werd er ook nog geprobeerd verhaal in te brengen. Totale mislukking, snel vergeten alhoewel ik de voorgevel van Eva mendes nog wel even onthouden heb. Wat een k*tfilm!!!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ja, het schijnt dat ze deze film nu als straf voor criminelen hebben.

Een ter dood veroordeelde krijgt de keus. De rest van je leven deze film iedere dag kijken of een dodelijke injectie. Tot nu toe hebben ze allemaal voor de injectie gekozen.

avatar van Xen0n

Xen0n

JacoBaco schreef:

Ja, het schijnt dat ze deze film nu als straf voor criminelen hebben.

Nu niet té veel overdrijven

avatar van Prudh

Prudh

Dat zo'n Mark Steven Johnson nog aan de bak komt, na zowel Daredevil, Elektra én Ghost Rider geschreven te hebben. Wat een waanzinnig slecht script weer zeg. Huilen met de pet op. Superheldenfilms kunnen altijd wel cool worden, maar helaas falen Marvelverfilmingen vaker dan dat ze slagen. Zo ook Ghost Rider dus.

Naast het pauperscript is er weinig goeds te ontdekken. Misschien Sam Elliot, hoewel dat meer aan de man zelf ligt. De animaties, Cage, Mendes en zelfs Fonda verdrinken allemaal in de zure pis die het verhaal moet vormen. Pijnlijk om naar te kijken.

avatar van Lovely Boy

Lovely Boy

JacoBaco schreef:

Hulde!!!

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Matige film inderdaad, maar Cage maakt de laatste tijd bijna alleen maar matige films.

avatar van salland 1971

salland 1971

de een vindt deze film niks de ander gewldig.

zelf vind ik deze film wel lekker wegkijken

ti's niet hoogstaand allemaal, maar voor een vervelende zondagavond is ie best te doen.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Tsjonge jonge, dit was weer zo'n typische Blockbuster

zoals er 13 in een dozijn gaan

De eerste 40 minuten zijn écht standaard stuff, vanaf dan wordt het nog een vermakelijk filmpje dat echter nergens méér wordt dan je er van verwacht.

De Special Effects zien er afgelikt uit en hij verveelt nergens.

6/10.

Lichtzinnig vertier voor de hele familie,

maar voor een genrefan als ik komt hij eerder middelmatig over.

Leuk om één keer gezien te hebben, niet meer dan dat

Filmsite: Ghost Rider

avatar van StickStickly

StickStickly

It's said that the West was built on legends. Tall tales that help us make sense of things too great or too terrifying to believe. This is the legend of the Ghost Rider.

De film begint uitstekend met de voice over. Maar dan, vanaf dat hij het eerst Ghost Rider wordt is het allemaal erg vaag en voorspelbaar. Zoals de scéne in het café. Die trok absoluut op niks.
Nicholas Cage acteert matig, vind ik. Maar tegenwoordig speelt hij niet echt in goede films. Die man verdient veel beter voor zijn niveau. However. Ghost Rider doet ook een beetje te veel zijn best om " grappig " te zijn. En de sfeer mocht ook nog iets donkerder zijn. Want nu lijkt het me juist een film waar kinderen onder de twaalf zich erg goed mee zouden kunnen amuseren. Eva Mendes is een verschrikkelijk minpunt aan deze film, waar ik zonder spijt graag een puntje voor aftrek.
Begrijp me niet verkeerd, want ik vind Eva Mendes best een goede actrice.
Maar in deze film kan ze er gewoon niks van. Volgens mij is de rol gewoon niet echt geschikt voor haar. Sam Elliot zou dan inderdaad wat meer screentime mogen. Aangezien hij zijn rol als ex-ghostrider erg goed speelt. Overtuigend, ook. Tja, de film is gewoon niet al te goed.
Het verhaal is zeer zwak en voorspelbaar. Ook bepaalde dingen voor ik raar. ' Waarom gebeurt dit nu weer? Dat is toch voor niets nodig! '. Uiteindelijk boeide de Elementen mij wel.
Hey. Dirtbag.
Hier had gerust nog wel wat meer uitleg over gemogen. Want ze worden allemaal zo rap vernietigd dat ze uiteindelijk maar een bijschuifsel zijn in de film, terwijl ik vind dat ze gerust veel groter zouden mogen spelen.
Dat is eigenlijk een plus en minpunt te samen.
Dan wil ik nog even zeggen dat de badguy (Blackheart) mij enorm irriteert.
Die man kan echt niet goed acteren, hoor. En dan zal ik nog zwijgen over wat hij deed op het einde.
My name is Legion. For we are many. Met een goedkoop computerstemmetje erbij, héél bleek geschminkt en contactlenzen. Zo maak je tegenwoordig iemand eng?
Laat me niet lachen. Als je het mij vraagt zijn er veel betere acteurs dan deze amateur. Lucifer ( vader van Blackheart) viel nog wel mee. Gematigde film. Maar voor een Ghost Rider verfilming had ik veel beter verwacht, moet ik toegeven. Maarja, oordeel zelf maar.
5/10

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Ik vind dit een mooie film, met goede special effects. Het verhaal vond ik opzich ook wel mooi.

avatar van Geijselaers

Geijselaers

Egt een goede film vindt k.

Maar wanneer kom nou deel 2??

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Vroeg me al af hoe deze me gepasseerd had. Was dus ook niet zo, maar vond de herziening niet erg.

Ben schijnbaar een van de weinigen die hier echt van kon genieten, maar ik vond het toch zeker vermakelijk met een aantal aardige momenten en een Cage die ik eens een keer graag z'n rol zie spelen.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

belachelijke film. Vreselijk macho, matig verhaal, vaak nogal saai en sommige scenes zijn echt lachwekkend slecht. Vooral de cowboy-road scene.

Het enige wat zo niet slecht is zijn de acteerprestaties en de special effect, maar dat redt de film echt niet tot een voldoende.

avatar van sofripa

sofripa

Heerlijke flauwekul. Inderdaad, dertien in een dozijn. Zo wil ik wel een gros in een dozijn. Kom maar door.

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

Goede film maar Cage overtuigt niet EN EVA MENDES AL ZEKER NIET .redelijke special effects leuk verhaal ,en zeer geslaagde actie