Genre: Actie / Fantasy
Speelduur: 114 minuten / 123 minuten (extended cut)
Verenigde Staten / Australië
Geregisseerd door: Mark Steven Johnson
Met onder meer: Nicolas Cage, Eva Mendes en Sam Elliott
Releasedatum: 29 maart 2007
Bekijk via CANAL+
Plot Ghost Rider
"Hell is about to be unleashed."
Om zijn stervende vader te redden, verkoopt motorstuntman Johnny Blaze zijn ziel aan Mephistopheles. Maar de duivel misleidt hem en zijn vader sterft alsnog. Gedesillusioneerd verlaat Johnny de stad en laat zijn hele leven, waaronder zijn vriendin Roxanne, achter zich. Jaren later is Johnny een beroemde motorstuntman waarbij hij zijn leven willens en wetens in de waagschaal legt voor zijn stunts. Dan komt hij zijn voormalige vriendin weer tegen, maar ook Mephistopheles. Mephistopheles belooft Johnny hem los te laten van zijn contract als hij de "Ghost Rider" wordt en een bepaalde opdracht volbrengt.
Johnny Blaze / Ghost Rider
Young Roxanne Simpson
Mack
Team Blaze
Killer-Instinct
Wat een matige films is dit geworden,met weinig tot geen hoogtepunten.
Het grootste manco aan deze film zijn de badguys,die totaal geen dreiging uitstralen.
De zoon van de duivel 'Blackheart' is meer een pretty-boy/babyface type en er gaat totaal geen dreiging van hem uit,o.a. omdat z'n krachten de hele film verborgen blijven.
Ook zijn handlangers zijn weinig bijzonder en de gevechten tussen Ghost Rider en deze gozers bevat geen spanning en zijn al helemaal niet boeiend.
Het verhaaltje is wat simpel en vaag en loopt af in een anti-climax wanneer Blackheart extra krachten krijgt op een scene die me deed denken aan Stephen Dorff in Blade aan het einde,maar waar Blackheart amper sterker door lijkt te worden,en de hele film dus ergens over ging wat helemaal niet zo bijzonder was
Eva Mendez ziet er heerlijk uit maar heeft gewoon een heel standaard karakter en Cage doet het nog wel goed.
Saai filmpje die meer vervelend dan boeiend was.
witboek
Special effect zeer goed. Alleen het begin is verwarrend.Johnny blijkt namelijke een grote metamorfose gemaakt te hebben. Doch maakt Cage het uiteindelijk wel goed.
mnrk
Een leuke film met prima special effects...
Nicolas Cage speelt gewoon redelijk en natuurlijk de zeer mooie Eva Mendez
...
Het verhaal is redelijk maar wordt wel op een leuke manier gebracht, maar vooral de special effects zijn dik in orde in deze film.
Het transformeren naar de Ghost Rider is erg goed en ziet er ook goed uit.
DonViseroo
Vond deze film niet erg goed
de verandering van de jonge Johnnny naar de oudere Johnny was te groot, het uiterlijk was een veel te grote verandering en het karakter was ook te sterk veranderd.
Vond dit zeker niet de beste acteerprestatie van zowel Cage als Mendes.
De stukken waarin Johnny veranderd in de Ghost Rider en de acties die daarop volgen vind ik wel goed.
mer1973
Een van de mindere van Nicolas Cage.
Maar Eva Mendes maakte mijn avond weer goed
Pete_033
Niet goed en ook weer niet slecht. De film heeft zo zijn mooie leuke momenten en vele slechte over-the-top.
Het verhaal wordt bijna precies hetzelfde opgebouwd als DareDevil. Dit is ook niet zo verwonderlijk want beide films zijn gemaakt door een en dezelfde regisseur. Het voelt bijna aan alsof hij het script van DareDevil heeft gepakt en alleen de namen heeft veranderd.
Het ziet er allemaal erg mooi uit maar het allemaal wat te mat. Bijna te kinderachtig zou ik zeggen maar dat is niet het juiste woord. De film is wel duidelijk gemaakt voor het gezin met badguys die net zo poeslief zijn als de Predators in Predators.
Als Cage fan ben ik wel blij om hem hier te zien al vraag ik me wel af of hij wel de juiste keus was voor de film. Mendes heeft niet meer te doen dan er lekker uitzien.
Al DeNiro
Vermakelijke Marvel-film.
Vooral de opnames en special effects zijn fantastisch, met name in het donker als Nicolas Cage (en zijn motor) transformeert en daarna stoer door straten/gebouwen/water gaat rijden en criminelen aanpakt.
Nicolas Cage is een uitstekende keuze met zijn uiterlijk, manier van acteren en humor, de oude Sam Elliot heeft een verdienstelijke bijdrage als ex-Ghost Rider en de bad-guys zijn elk eng op hun eigen manier.
Peter Fonda is een sluwe Mephistopheles en Wes Bentley is als Blackheart zelfs slechter dan de duivel zelf. Zijn hulpjes zijn ook beslist bijzonder, omdat die de krachten beheersen van aarde, water en wind.
moviemafketel
- 19752 berichten
Snap de lage score hier niet. 1 van de meest donkere, zwaar ondergewaardeerde actiehelden die er ooit is bedacht. Schitterend die schedel in de fik en die motor. Ach ja het is weer een simpel opgezet verhaaltje, maar er valt genoeg te genieten. En anders kijk je maar naar Eva Mendes.
mikey
Hilarische & snelle actiepulp bomvol infantiele fantasietjes over brandende motoren, Mexikaanse settings, rockmuziek, spontaneous combustions en malle heroiek (maar wel tongue in cheek). Heel aardig gebracht door Cage, overigens. De F/X van de karakters is wel erg rommelig. Maar de held is goed gemaakt.
oemoemenoe
tja Eva,s sportschoolbody mag er zijn , maar deze film is grappig als tussendoortje als je in de stemming bent voor fantasierijke lulkoekverhalen.
ondanks sommige leuke momenten , geen film om in de prive-collectie op te nemen.
Decec
Ik vond een goede Actie/Fantasy film...
Nicolas Cage speelt nog steeds goed (ik vond zijn haar beetje kort geknipt...
Wel leuk voor schitterend die schedel in de fik en die motor... = dus Fantasyfilm...
Prima acteerwerk...
3,5 sterren!
Timecop
Viel me reuze mee, goeie Marvel verfilming. En das al een prestatie op zich.
pierrrke
toch wel de slechtste marvel verfilming buiten dat gedrocht electra, zeer goed begin, maar dan met die vijanden, leek net alsof ze hun best niet deden om ghostrider te verslaan.
ghost rider zelf zag er belachelijk uit zover ik mij kon herinneren,
sta echt nie te springe voor het vervolg, maar die kan alleen maar beter zijn (hoop ik )
wel prachtige stunt in het begin.
aspro
heel vermakelijke film,hou wel van dit genré vind die Nicolas Cage toch een goede acteur.
en dan die moters die in de making off the zien zijn.een kleine docu van +/- 45 minuten.
en voor een groot deel in australië opgenomen en wel op het groetste kerkhof van de wereld.
hebbben ze helemaal geen set voor hoeven te bouwen.
heerlijk vermaak 2uur
TimZor
Zowel cage als Mendes zijn nooit mijn favorieten geweest. maar ondanks dat een vermakelijke film met zo nu en dan nog best redelijke effecten. Ik vond het meisje dat de jonge Roxane moest spelen persoonlijk er leuker uit zien dan Mendes.
Lennert
Ghost Rider gaat in bijna alle opzichten de mist in als het gaat om het maken van een goede comic verfilming. De slechteriken zijn oninteressant en tot op het cartoonesque af, de special effects zijn uitzonderlijk slecht (wat wil je met een geanimeerde schedel waar geen emoties van zijn af te lezen?) en het script is eveneens weinig verheffend. Tel daar ook nog eens een bijzonder inhoudsloze acteerprestatie van Mendes bij op en we kunnen concluderen dat Ghost Rider gewoon slecht is.
Zo slecht dat het leuk is ja, want de film heeft met Cage en Elliott twee sterke acteurs die duidelijk lol in hun rol hebben en samen verantwoordelijk zijn voor een van de meest epische scenes ooit uit stripboekverfilmingen (ik heb het natuurlijk over de prachtige scene waarop beide Ghost Riders samen uitrijden tegen het kwaad, de een te paard en de ander per motor) Daarnaast is het overduidelijk dat de film zichzelf, ondanks het redelijk zware onderwerp (je ziel verkopen zou ik niet direct lichtvoetig noemen), totaal niet serieus neemt (iets wat in de hilarische scene waar Cage probeert uit te leggen aan Mendes dat hij in een monster zal veranderen)
Ondanks het gemis aan klassieke actiescenes heb ik door het uitstekende, droogkomische acteerwerk van Cage, de oneliners en enkele hilarische situaties uitstekend genoten van deze film. Wat mij betreft moeten de Marvel verfilmingen dan ook gewoon lekker luchtig blijven: zoals men het hier heeft gedaan is het allemaal zoveel malen leuker dan het had kunnen zijn met foute dramatiek en geforceerd acteerwerk. Pluspuntje nog voor de uitstekende soundtrack, heerlijke combinatie van pseudo-metal/cowboyliedjes en classic rock!
Vinokourov
Wat een lamme bende is Ghost Rider. Nicolas Cage schittert in al zijn suffigheid in dit prutswerkje, wat nergens maar speciaal wil worden.
Leno
Niet een al te beste film maar doordat het verhaal en de vertolkingen net even anders zijn dan in veel vergelijkbare films niet eens zo onaardig. Het verhaal is bespottelijk, maar dat weet je ook wel van te voren. Het verhaal gaat echter hier en daar net een andere kant op dan je zou verwachten en dat maakt de film dan ook wel redelijk de moeite waard. Niet best, maar kan er net mee door.
bobbydigital01
toch komt er een volgend deel aan genaamd Spirit of Vengeance
hoop wel dat hij minstens net zo leuk is.
DVD-T
Het enige wat Ghost Rider nog een beetje het kijken waard maken zijn eigenlijk Cage, Elliot en de momenten waarop Blaze in de vlammende schedel veranderd.
Mark Steven Johnson doet een beetje hetzelfde als met DareDevil. Hij doet erg weinig met het concept, want beide films hebben genoeg geschiedenis om er iets leuks van te maken. Overall is Ghost Rider nogal saai. Buiten de veranderingen van Cage en de actie is er weinig te genieten. Zeker in de extended cut blijft er weinig te genieten over. Logisch dat er voor de bios release zoveel is uitgeknipt. Nu duurt het te lang voor er echt iets gebeurt. Dit is echter ook wel een beetje het geval in de originele cut. De momenten beginnen leuk, maar eindigen een beetje in een anti climax.
Met de designs zit het wel goed. Ghost Rider ziet er geweldig uit, en ook zijn motor is geweldig om te zien. Het element om er een moderne western van te maken is best geslaagd. Fonda lijkt soms precies op zijn vader. Echter kunnen hij en Bentley weinig pep aan de film meegeven. De muziek schiet ook ernstig te kort. Nog saaier dan de verwikkelingen in de film, en soms te lawaaierig.
Steven Johnson kan beter weer een kleinere film als Simon Birch gaan maken, want met dit genre doet hij weinig en weet zo het publiek bijna in slaapte laten vallen. Hij kan het wel, maar moet echt wat leukers verzinnen. Ook heeft hij een te klein budget gekregen om meer van Ghost Rider te laten zien. Jammer want daar komt het publiek voor Marvel.
John Lee Hooker
De comics van Marvel worden allemaal vrij mooi verfilmd. Visueel is het schitterend met zeer overtuigende special-effects.
Cage in een vrij standaard rol. Zoals altijd goed genoeg maar niet erg indrukwekkend. Ik blijf z'n prestatie in Snake Eyes het beste vinde maar dat komt misschien ook doordat hij daar meer ruimte had om zichzelf te bewijzen.
Eva Mendes viel me erg tegen, zij zal nooit mijn favoriete actrice worden.
Qua verhaalstructuur is het allemaal wel te voorspellen. De drie handlangers van Blackheart worden natuurlijk allemaal stuk voor stuk afgemaakt om een eindgevecht mogelijk te maken. Ik vond ze er trouwens wel bijzonder uit zien, die badguys.
Dat laatste duel had iets indrukwekkender gemogen, zeker aangezien Blackheart zichzelf had volgestopt met al die dode zielen. Zijn kracht in San Venganza leek niet veel te verschillen met zijn 'normale' personage. Het was ook wel te raden dat Mephistopheles daarna nog 'n keer zou opduiken om nog even afgerekent te worden door Johnny.
De Caretaker vond ik een vrij clichématig figuur. Leuk dat ook hij een vlammetje op z'n hoofd kon zetten maar verder was het echt zo'n oude wijze opa die verhalen van vroeger komt vertellen om de kijker zo meer te betrekken bij de gebeurtenissen.
Dat Johnny en Roxanne op het einde weer bij de boom staan en elkaar liefdevol aankijken stoort me in dit geval niet, dat kon je wel zien aankomen. Om je hier alsnog aan te irriteren is een beetje zinloos.
Lekkere show.
tommykonijn
Vanmiddag gezien. Ik vind de score erg laag. Ik ben zeker niet heel erg onder de indruk van alle superhelden, maar deze vond ik toch wel behoorlijk gaaf. Nicolas Cage zet een erg sterke rol neer net als de rest van de cast. De film heeft een lekker grimmig sfeertje en zodra Johnny, Ghostrider wordt is er genoeg actie te beleven. De special effects vond ik ook erg mooi. De film neemt wel zijn tijd want de film duurt best lang, maar dat maakte in dit geval helemaal niks uit want er was genoeg te zien en het bleef interessant. Zeker genoten van deze film.
dutchtuga
Erg leuk om Cage in zulke rollen bezig te zien, maar hij wordt ondergesneeuwd door het erg slechte script. Jammere casting ook van Bentey als de zoon van de duivel. Wat heeft die gast een cleane en weinig charismatische uitstraling.
DragQueen
Toch wel een vermakelijke film, met een aardig verhaal, en goede special effects. De uitwerking had wel wat beter gekund, en het verhaal verloopt grotendeels via het standaardpatroon. Cage zit verder wel goed in zijn rol. En de mooie Mendes is een leuke toevoeging. Minpunt waren wel de badguys. Die hadden wel wat dreigender gemogen. 3 Sterren.
Metalfist
He'd be normal during the day, but at night, in the presence of evil, the Rider takes over
Ghost Rider moet volgens mij één van mijn eerste bewuste Marvel verfilmingen zijn geweest. Een aantal jaar geleden bij uitkomen gezien en eigenlijk vrij hard teleurgesteld want dit was toch niet zo fantastisch. Een aantal zaken kwamen vreemd op mij over maar sinds ik The Champions heb gelezen (waar Blaze een teamlid is), begon ik het personage Ghost Rider meer en meer te waarderen. Met de sequel in verschiet, werd het toch eens tijd om dit eens terug op te pakken.
En eerlijk gezegd, ik ben blij dat ik het heb gedaan want Ghost Rider is een stuk beter dan in mijn herinnering. Veel zal daar hoogstwaarschijnlijk mee te maken hebben dat ik vroeger Johnny Blaze maar een flauw en futloos personage vond maar in de comics komt die veel beter tot zijn recht. Mark Steven Johnson doet dan ook een degelijke poging om het personage in beeld te brengen maar het werkt niet altijd even goed. Dit is vooral te wijten aan het feit dat het verhaal niet echt denderend is. Johnson heeft nochtans kunnen oefenen met Daredevil (toevallig de minste Marvel verfilming tot nu toe) maar heeft blijkbaar niet van zijn fouten geleerd. Gelukkig is het niet tenenkrommend slecht en is het plot achter deze Ghost Rider film nog altijd wel redelijk vermakelijk, al had er zich gerust een betere villain mogen aanmelden. Wat ook nog wel leuk is, zijn de verwijzingen naar de originele Ghost Rider in de vorm van Caretaker/Carter Slade. Dat is een soort van voorloper vanuit de Western jaren van Marvel (noemt ondertussen Phantom Rider) maar wordt hier wel op een andere manier geportretteerd. Ach, het geeft in ieder geval wel een leuke touch aan het verhaal.
Qua effecten ziet dit er nog vrij degelijk uit met als uitzondering de schedel van Ghost Rider, toch iets enorm kenmerkend voor het personage. Het ziet er gewoon echt enorm ongeloofwaardig en fake uit en dat is vreemd want het is een driedimensionale x-ray van Nicholas Cage zijn schedel maar ergens hebben ze het dus toch weten te verkloten. Voor de rest is dit een lekkere actie-film zoals er elk jaar wel een aantal van uitkomen. De cast is op zich bij vlagen nogal vreemd gekozen. Nicholas Cage (zelf een fervent comic aanhanger en heeft zelfs een Ghost Rider tattoo die in de film moest worden gecamoufleerd met make-up) is een goede keus voor Johnny Blaze te spelen. Ik heb hem altijd al wel graag zien spelen, de laatste jaren is hij echter wel vrij futloos aan het worden maar daar is hier gelukkig nog niet veel van te zien. Eva Mendes is dan weer een keus die ik niet had verwacht maar doet het nog vrij goed. Wel leuk om Donal Logue nog in een bijrol te zien, die man zie je echt in de meest verscheidene films een bijrol hebben, maar ook Peter Fonda was lekker op dreef als Mephistopheles.
Ik heb de indruk dat ik negatiever klink dan ik eigenlijk bedoel. Ghost Rider is een typische blockbuster film die wel potentie heeft maar nergens goed genoeg wordt om zich echt te onderscheiden van zijn soortgenoten. Blaze is een cool personage maar het verhaal had wel wat beter gemogen, net als het design van Ghost Rider zelf. Nicholas Cage is gelukkig wel een goede keuze voor het personage en ook de bijrollen zijn degelijk ingevuld. Vermakelijk.
K. V.
'k vond hem eigenlijk niet zo goed. Het verhaal was niet erg bijzonder en 'k vond dat de nadruk te veel op de special effects lag.
'k Vond het toch een mindere stripverfilming (al heb 'k de strip zelf niet gelezen). Geef toch maar Spider-man.
Katharina
Leuke film! Vond hem aan het begin wel vrij verwarrend. En wat een lelijkerd is hij in zn ghostrider gedaante! (superman en spiderman zien er toch beter uit
Dandeman
Er zaten zeker leuke momenten in de film maar verder leek het allemaal niet erg lekker op gang te willen komen. De momenten met de caretaker vond ik persoonlijk het interessantst. Op een bepaald moment kreeg ik door waar het naartoe ging en dat de caretaker feitelijk ook een ghostrider was. Uiteindelijk vind ik dat er meer ingezeten had. Het lijkt er op dat de film zichzelf té serieus neemt om echt goed te kunnen zijn. Daarom voor mij slechts 2.5 sterren.

Ghost Rider: Spirit of Vengeance
2011

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

King Kong
Actie / Avontuur, 2005

X2
Actie / Sciencefiction, 2003
religion and supernaturalsterven en dooddevil's songhost worldstuntflame stuntmaneenmansshow bezitsuperheldgebaseerd op stripsoul sellingfallen angel motorfietsduivelperson on firedemoneerste liefdenews reporteradventurermarvel cinematic universe (mcu)stunt riding supernatural horrormarvel comicsfirst love returnstortured soullost soulsdeal with the devil