• 9.378.664 stemmen

Ghost Rider (2007)

Actie / Fantasy | 114 minuten / 123 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 114 minuten / 123 minuten (extended cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië

Geregisseerd door: Mark Steven Johnson

Met onder meer: Nicolas Cage, Eva Mendes en Sam Elliott

Releasedatum: 29 maart 2007

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Ghost Rider

"Hell is about to be unleashed."

Om zijn stervende vader te redden, verkoopt motorstuntman Johnny Blaze zijn ziel aan Mephistopheles. Maar de duivel misleidt hem en zijn vader sterft alsnog. Gedesillusioneerd verlaat Johnny de stad en laat zijn hele leven, waaronder zijn vriendin Roxanne, achter zich. Jaren later is Johnny een beroemde motorstuntman waarbij hij zijn leven willens en wetens in de waagschaal legt voor zijn stunts. Dan komt hij zijn voormalige vriendin weer tegen, maar ook Mephistopheles. Mephistopheles belooft Johnny hem los te laten van zijn contract als hij de "Ghost Rider" wordt en een bepaalde opdracht volbrengt.

Johnny Blaze / Ghost Rider

Young Roxanne Simpson

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Heb er geen hoge verwachtingen van, maar wie weet

avatar van goegs

goegs

hij lijkt me interesant benieuwd

avatar van Wassup !

Wassup !

Een nieuwe 'Marvel' film. Kijken dus, kan niet wachten !!!

lijk me vette film wacht er al tijd op hoop dat er nog hoop marvel films komen . aangezien cage top acteur is verwacht ik wel veel van deze film,

avatar van as

as

Was ik al bang voor. Ghost Rider wordt volledig de pan in gehakt: http://www.aintitcool.com/node/31612

Of:Rotten Tomatoesmeter: 2.6

"Ghost Rider" is the kind of movie that's great stupid fun as long as someone else is buying the tickets."

"When "Ghost Rider" ended, infectious widespread laughter and comments of ridicule broke out in the theater. That is probably not the reaction director Mark Steven Johnson was aiming for."

avatar van Wouter

Zou daarom Garth Ennis geen credit hebben (tenminste, volgens imdb)?

avatar van bohica

bohica

Horrordude schreef:

Hé bah, waarom kiezen ze iemand als Nichlas Cage voor zo'n film?

ze hebben Cage niet voor deze film gekozen, het is meer andersom, Cage is een grote comic nerd (hij heeft zijn zoon zelfs kal-el genoemd). Hij wilde deze film erg graag maken, ongeveer hetzelfde als Wesley Snipes met Blade heeft gedaan

avatar van aerogp1

aerogp1

Ben erg benieuwd naar deze. Cage is mijn fav acteur all times. En Eva Mendes is natuurlijk ook altijd leuk om naar te kijken.

avatar van koiboy

koiboy

Heb de film net gezien en normaal hou ik niet van films met dit thema maar omdat het een marvel superheld is moest ik hem wel zien. Het verhaal is leuk. Het caracter is ook niet zo ingewikkeld als bv superman of spiderman die hun identiteit moeten verbergen. Ik las al weer dat er ook weer een deel 2 in de planning staat. ben benieuwd voorlopig komen er nog genoeg leuke films uit.

avatar van streeter

streeter

koiboy: Hield iemand een pistool tegen je hoofd aan toen je dit 4 sterren gaf?

avatar van koiboy

koiboy

Het is toch altijd een persoonlijke smaak. ik vond nic goed spelen en de film heeft me niet verveeld. ondanks het simpele verhaal lijn en standaard einde vind ik hem toch een 4 waard. ach ja over smaak moet je niet discuseren.

avatar van streeter

streeter

daar heb je gelijk in.

Om eerlijk te zeggen vond ik het ook een vermakelijke film, maar er waren teveel momenten in die gewoon silly waren. En van dialoog en akteerwerk is niet te spreken.

avatar van dr channard

dr channard

in belgie is ie woensdag in de bios

avatar van Wouter

In de States loopt ie goed

avatar van Recow

Recow

Ik moet zeggen dat marvel story's altijd leuk zijn om naar te kijken net als deze (4STER)

avatar van Reinbo

Sinner schreef:

Wordt de zoveelste Marvel flop.

Kan je beter je geld stoppen in de huidige ongoing comic reeks.

Niet dat ik denk dat die goed is...

avatar van vincentclaesen

vincentclaesen

De film moet het hebben van van Mendes' dikke tieten en diepe décoltes. Dit was't enige boeiende en opwindende aan de film

avatar van g_unitboy

g_unitboy

in belgie is deze film al 2 dagen uit

avatar van Plankje

Plankje

Niet de moeite waard.

Nicolas Cage met geverfd haar om wat jonger te lijken.

Ziet er echt niet uit.

Koste me echt moeite om deze film uit te zitten.

Kan niet anders dat dit een echte flop wordt voor Marvel.

avatar van BS

BS

zoals met andere strip-verfilmingen is het begin langzaam opgebouwd om zo wat verhaal en diepgang kwijt te kunnen.Gelukkig zitten daar nog wat stunts in om het op te leuken.

Het is toch een beetje wachten tot we van zijn jeugd naar het heden gaan en de actie begint te komen.

De CG ziet er goed uit en er zit genoeg actie in om het vermakerlijk te houden.

Wat er minder is, tja, het pakt mij niet echt.Tuurlijk hebben we allemaal wel iets pyromanisch in ons en vinden we vuur en vlammen mooi om te zien maar ik ben toch bang dat ze het met de spidermannen en zeker x-men het beter blijven doen.

Overall ziet het er goed uit maar speelt Cage niet echt de sterren van de hemel.Volgens imdb zit er nog niet echt een vervolg in.Das misschien jammer, want dat belooft meer actie en spectacel dus wie weet.

Voor nu moeten we het met deze doen en die krijgt van mij 3 *

avatar van dennisloquet

dennisloquet

1 ster voor de nog vrij degelijke effecten, belachelijk en voorspelbaar verhaal, overdreven flashy montage, totaal ongepaste muziek, waardeloos

avatar van marb

marb

Ik ben erg benieuwd naar deze verfilming, maar denk weer dat deze ook hier in Europa niet echt zo aan zal slaan als in de States. [Hiermee bedoel ik dus een rampzalige Fantastic Four]. Ik ben benieuwd hoe hij het hier gaat doen en ga hoe dan ook morgen naar België om hem te zien.

Dan kan ik ook pas een oordeel geven over de film.

avatar van Hilarious

Hilarious

Ja ik heb hem juist al in België in de bioscoop gezien. Ik moet wel zeggen dat ik toch veel hogere verwachtingen had.

De film moet het vooral hebben van Eva Mendes, hier ook weer een zeer knappe dame die heel goed acteert. Maar ik kan er nog altijd niet aan uit dat mensen Nicolas Cage zo een goeie acteur vinden. In het begin van de film was hij verschrikkelijk, naar het einde toe kon ik hem net iets meer verdragen maar toch blijft hij mij op de één of andere manier altijd irriteren.

De effects zijn best goed, het verhaal is inderdaad maar wat slapjes en het is ook weer heel erg voorspelbaar! In het begin vond ik het ook wat saai allemaal, gelukkig kwam de film al wat beter toen Mendes erbijkwam. Verder was dit standaard filmpje wel vermakelijk voor een keertje.

Maar het einde vind ik toch niet echt goed waardoor ik dus niet met een voldaan gevoel de zaal verlate. Eerst staat hij Roxie weer zo lang onder die boom te zoenen. Maar ze blijven toch niet samen omdat hij dus verder de ghost rider wil zijn. Dus er komt dan waarschijnlijk ook een vervolg.

De film scoort dus net geen voldoende bij mij. Maar de film is zeker niet superslecht ofzo en er zitten ook een paar leuke momenten in.

avatar van evelknevel

evelknevel

ik vond dit dus echt wel een hele leuke vermakelijke Fantasy film.***

avatar van filmsjefke

filmsjefke

evelknevel schreef:

ik vond dit dus echt wel een hele leuke vermakelijke Fantasy film.***

mee eens, enigste nadeel is dat de meerderheid van de mensen die hier stemt alleen maar van drama's houdt en dus krijgen andere genre's veel te lage beoordelingen (kijk maar naar de toplijsten) ik gok dat 80% drama is.

avatar van achtung

achtung

Was best een leuke film, maar ik had hogere verwachtingen van deze film. Inderdaad was Mendes de dragende factor in deze film. Cage vond ik tegenvallen. Hij doet het beter in een ander genre bijv. pure actie of drama ( denk aan Leaving Las Vegas, World Trade Center). Ik hoop niet dat het nog meer bergafwaarts gaat met deze fantastische acteur. Ik dacht dat The Wickerman zijn dieptepunt was, maar nu ik Ghostrider gezien heb....

Natuurlijk is het vermakelijk voor een zaterdagavond, maar niet meer dan dat. 3* (en dat puur voor Mendes)

avatar van orginaliteit

orginaliteit

Geweldige film vond ik.Het lijkt nep maar eigenlijk ziet het er allemaal heel goed uit. Ik vond dat Eva Mendes echt er goed uit zag,ik vond ze goed spelen.Daarom verhoog ik ook mijn stem.Zeer goede fanastyfilm !!

avatar van Herman D

Herman D

Ik heb deze film nog niet gezien, maar ik kijk er erg naar uit, ik vind N. Cage de beste acteur die er in hollywood rond loopt.

Ik ben vooral benieuwd hoe hij de rol als stripheld vertolkt. Maar ik heb er alle vertrouwen in!

avatar van lowhusky

lowhusky

Volgens mij zijn de effecten waardeloos, de foto's van IMDB zeggen genoeg.

avatar van Horrordude

Horrordude