Genre: Avontuur / Familie
4,8 (550)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 19 februari 2004
Plot Suske en Wiske: De Duistere Diamant
In het nabij de boerderij gelegen moeras vinden Suske en Wiske een donkere diamant die ze nietsvermoedend meenemen. Al snel wordt duidelijk dat degene die de diamant in zijn bezit heeft het lachen letterlijk vergaat. Iedereen die het juweel vrijwillig koopt verliest alle levensvreugde en kwijnt langzaam weg.
Suske
Baron Roger de Lacheloze
Magier
Sjaak (herbergier)
Movie_Diva
Ik heb hem zoals bijna altijd met mijn nichtje gekeken. En mijn nichtje vind veel dingen leuk maar dit vond ze echt niks. Ze vond het ook raar dat tante Sidonia zo veel op een man lijkt. Ze hadden gewoon een vrouw moeten neerzetten. Verder vind ik het een magere film. De trailer ziet er wel leuk uit. De poster ook. Maar de film zelf vind ik echt verschrikkelijk. Ik lees vaak de Suske & Wiske maar ik ben geen Suske & Wiske-film fan. De humor van de strips liet zich hier geen enkele keer zien. Dat vond ik ook jammer. Ik vind het er echt zo uit zien als een rommeling goedkoop filmpje voor het geld. Want ja ze maken het om het geld!
mikey
Bizar ik vond deze strip (duistre diamant)vroeger heel eng.. Deze film moet ik zien.
mr.gaunt
als fan van de strips,vond ik de film redelijk goed
de karakters van de personages komen wel niet altijd helemaal overeen met die uit de strips, behalve lambik vind ik geslaagd, leuke bijrollen van urbanus en herr sele
soms ergerde ik me ook wel aan de film
een beetje te kinderachtig soms naar mijn mening
ik bedoel, hoeveel volwassen lezen er geen suske en wiske strips?
AmazingPP
Wat een belachelijk slechte film is dit! Waarom een man nemen voor Sidonia?? Heel slecht uitgewerkt, slecht geluid, slechte decors, bereslecht acteerwerk, kortom: een prutsfilm!
Kaffeefiltjer
Ik heb de film nog niet gezien,
maar in de strips kan je Sidonia ook moeilijk echt "vrouwelijk" noemen
(zoekt nu de smiley waarbij die ene smiley een hamer op zijn hoofd slaat
Ikkeuh
'k Heb lang nagedagt maar nu uiteindelijk toch van 1 ster naar 2 sterren gedaan.
Eigenlijk best goed maar toch niet echt de moeite waaard.
Schreef ik dat?

Slechte film, 0.5*
Je kan ook bijna niets van de stemmen verstaan, er moet echt ondertiteling bij.
Hij is ook niet echt mooi gemaakt en de acteurs zien er stom uit.
Ticket naar flop 100 aub.
IcU
Tante Sidonia had zich wel even mogen scheren, althans die acteur...
Dynamovie
Was vroeger een groot liefhebber van de stripverhalen van Suske & Wiske maar deze film is inderdaad een aanfluiting. Met name tante Sidonia en Lambik zijn zeer slecht neergezet.
prutnek
gezien de tijd van het bericht hierboven heb je de film niet uit kunnen kijken en dat is begrijpelijk
ik lag echter voor jaffa op de bank na een zware nacht en heb deze film kunnen ondergaan enkel omdat ik wiske erg kinky vond in dat jurkje
voor de rest ellende vooral sidonia was tenenkrommend vooral haar(zijn)stem
maar goed 1.5 voor celine verbeeck(jummie)
(hoe oud is ze eigenlijk zijn mijn opmerkingen wel ethisch verantwoord?)
wavanbuuren
De rommelige manier van verfilmen zorgt er voor dat dit vrij simpele verhaaltje soms toch lastig te volgen is. De cameravoering vond ik niet sterk en de personages van Lambik, Jerom en inderdaad Sidonia (wat mij betreft ook ronduit belachelijk dat ze een man gekozen hebben) zijn zelfs hoogst irritant te nomen.
Flop 100 werk wat mij betreft.
Quentin
(hoe oud is ze eigenlijk zijn mijn opmerkingen wel ethisch verantwoord?)
razor911
Jezus gasten, wat een smerige opmerkingen over dat meisje dat Wiske speelt.
Ze was 14 toen! Misschien eens praten met een psycholoog?
Overigens een bar slechte film dit.
Chattingforum
Ik vond de film wel leuk. Maar niet spannend genoeg.
Dat meisje Wiske. Lijkt goed op de personage uit de echte dingen. Maar sorry vind er niet echt goed haar rol spelen.
Die tante, die is gewoon een man in vrouwencostuum in deze film. Door dat loopt iedereen zo weg.
Voor het eerst dat ik dit doet maar goed. Een 1!
En me oren zijn slecht denk ik, ik verstond er geen bal van!
HeatWave
Wat doet deze film ernorm afbreuk aan deze strip van Suske en Wiske.
Ik mag nog steeds de strips van Suske en Wiske graag lezen al doe ik dat overigens niet veel meer, vriend en vijand zal toch toe moeten geven dat de strips metname uit het tijdperk Vandersteen van grote klasse is.
Deze film voegt werkelijk niks toe aan de strip "De duistere diamant" sterker nog het verhaal word volledig verkracht om over de slechte akteerprestaties nog maar te zwijgen.
Niet te hopen dat er in de toekomst nog meer Suske en Wiske-strips verfilmd gaan worden, dit vond ik echt tenenkrommend.
Ramon K
10 minuten van gezien en maar weer afgezet. Tenenkrommend slecht.
timbo_
Wat een schande deze film. Ik snap niet dat een regisseur na het bekijken van zijn eindversie niet inziet dat hij een wanproduct heeft afgeleverd. Afschuwelijk acteerwerk. Het ergste is die vrouw die Sidonia speelt. Deze rol komt bij mij in aanmerking voor slechtste ooit. Ik ga er verder ook geen woorden meer aan vuil maken.
0,5
Ramon K
Man toch? Inderdaad niet om aan te zien.
Purmerend
Met ook kleine rolletjes van Urbanus en Willeke van Ammelrooy.
Stijntje
Moet je zien wat ik hier op een website lees... om te bescheuren!!!
Het is dan eindelijk zover: de eerste Suske en Wiske film is een feit! Na jaren van planning en tegenslag is het er dan toch van gekomen, Rudi van den Bossche heeft met een groot budget een film gemaakt die in februari 2004 in première gaat. Zoals gezegd kende de productie veel tegenslag... het begon allemaal alweer in 2001 toen bekend werd gemaakt dat het meest succesvolle stripduo van de Benelux een eigen film zouden krijgen, toen nog onder de regie van Dominique Deruddere. Het zoeken naar acteurs duurde langer dan verwacht en dit bezorgde al wat uitstel, maar dit was pas het begin. De film werd meerdere malen uitgestelt om diverse redenen en uiteindelijk stapte regisseur Deruddere zelfs op! Ook waren er problemen met de financiering, de kosten zouden namelijk erg hoog gaan worden omdat men er echt een professionele film van wilden maken met mooie special effects. Uiteindelijk kwam het nieuws dat de film gesubsidieert zou worden door Europa en de regie kwam in handen van Rudi van den Bossche, waardoor de film eindelijk gemaakt kon worden
Hando
De strips zijn al een tijdje helemaal niks meer. Nu weer dit wanproduct. Waarom blijf ik hier geld aan besteden?
Stijntje
die peperdure special effects heb ik gemist eigenlijk... evenzo als de goede acteurs waar zolang naar is gezocht: de 'acteurs' dreunen een tekst op.. van acteren is nou niet echt sprake...
ik geef 1.5*... 1 voor albina en wiske, een genot om naar te kijken, en een half voor lambik, die vond ik als enige nog wel geinig spelen.
Bagger bagger bagger... arme kinderen dat dit speciaal voor hen bedoeld is.
Thomas83
Ik ben echt opgegroeid met de Suske & Wiske-strips, ik heb ze allemaal van vroeger.
Maar het werd in de jaren 90 al wat minder allemaal, en wat er de afgelopen jaren is gemaakt vind ik zelfs een schande voor de goede naam de Suske en Wiske-strips. De film past eigenlijk ook in die categorie.
Waar de grapjes in de goede strips leuk blijven, ook al zijn ze vaak ook wat flauw, in deze film komt het allemaal alleen wat kinderachtig over. Het verhaal is ook ontzettend voorspelbaar. Ik heb volgens mij nog nooit gehad dat ik zo exact van tevoren kon voorspellen hoe alles zou aflopen.
Natuurlijk, het is een kinderfilm en zo moet je de film ook beoordelen, maar ik kan me niet voorstellen dat veel kinderen deze film wel leuk vinden.
Jammer, een gemiste kans. Ik had vroeger zo'n band met een poppenspel van een van de Suske & Wiske-verhalen, en die was beter dan deze film.
2.0* omdat Wiske wel een lief en mooi koppie heeft in de film. Eigenlijk moet je stripverhalen helemaal niet verfilmen vind ik. Mij irriteert het in elk geval alleen.
neo
Sidonia gespeeld door een man, Wiske met borsten (en in een nachtscene harde tepels) , Lambik stelt voor Jerome in te schakelen, Sidonia is naar de achtergrond gerdrukt, je mist de magie van de strips toch wel... Dat was genoeg om mijn broek te laten afzakken. Maar ondanks dat alles zat mijn brieksriem toch nog strak om mijn middel; helemaal waardeloos was het niet. Al geef ik liever dan de voorkeur aan de tekenfilm serie die gemaakt werd. 2 sterren
Stijntje: Peperdure effecten hoeven niet persee gelijk in het oogspringende te zijn; het zijn vaker een boel dingen die je totaal niet opvallen.
Epitaph
Gemiste kans, wat een slecht geluid kon de tekst amper verstaan. Dacht dat in de strip ene Tante Sidonia meedeed, maar hier doet er een Oom Sidonia mee. Wiske zag er trouwens wel goed uit.
dvdschaaf
Na Superman en Batman dachten ze ook deze striphelden wel te kunnen verfilmen, Nou niet dus...
Wat een drama!
Kaffeefiltjer
het is tante sidonia, gespeeld door een vent wegens de lengtevan Sidonia
Thomas83
Wiske met borsten (en in een nachtscene harde tepels)
Niet alleen in de nachtscene hoor. Tegen het einde van de film viel het me opeens op.
Gemiste kans, wat een slecht geluid kon de tekst amper verstaan.
Inderdaad, dat was ik nog vergeten te melden. Vaak waren de acteurs erg slecht te verstaan.
Soeperman87
Moet dit geen avontuur / erotiek zijn in plaats van avontuur / familie?!
Ik heb de film niet gezien, maar aan jullie reacties te lezen moet het wel 'super geil' zijn, ofzo...?!
In de strips heb ik in ieder geval nog nooit Wiske met 'harde tepels' gezien...

Rundskop
Misdaad / Drama, 2011