Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Rowdy Herrington
Met onder meer: Bruce Willis, Sarah Jessica Parker en Tom Sizemore
Releasedatum: 21 juli 1994
Plot Striking Distance
"They shouldn't have put him in the water, if they didn't want him to make waves."
Tom Hardy is als politieagent werkzaam bij de 'Water Rescue Squad'. In een rivier vindt hij een paar lijken, die hem aan zijn tragische verleden herinneren. De mysterieuze omstandigheden doen bij Tom namelijk de woede weer oplaaien om de dood van zijn vader. Twee jaar geleden is Tom zijn politiepenning kwijtgeraakt omdat hij beweerde dat zijn vader, politiechef Hardy, vermoord werd door een politieagent. Niemand hechtte hier enig geloof aan en het hele politiedepartement beschouwde hem als een deserteur. Toms nieuwe collega, Jo Christman, is van mening dat zijn verhaal op meer berust dan enkel fantasie. Samen starten ze een illegaal onderzoek naar de nieuwe moorden.
Det. Tom Hardy
Lt. Vince Hardy
Dist. Atty. Frank Morris
Sgt. Fred Hardy
film88888
Nog wel en goede Willis film, en hij speelt hier ook weer zalig in zoals in elke andere met hem. Het verhaal is totaal niet orgineel of spannend, het is gewoon een leuke film om naar te kijken op een avond, en de actie scene op die boot liet mij wat denken aan de Die Hard films. Ook Tom Sizemore speelt goed, maar voor de rest was het maar tussen in. Ik vond dat Willis, en Sizemore eigenlijk de show steelde, en de film was ook op geen moment saai. Het einde was wel erg voorspelbaar dat is wel jammer, maar toch nog een 3,5
Gerritj
Ik vond dit een geweldige film.
Spannend, amusant, mooie mensen, stomme mensen natuurlijk ook en voor mij niet voorspelbaar wat de vader betreft.
Ik heb echt zitten genieten.
3.5
Santucci
Slappe thriller met een hoog Scooby Doo gehalte qua plot. Zeker niet onvermakelijk, maar de acteerprestaties van de hoofdrolspelers vind ik gezien hun namen en prestaties in het verleden erg tegenvallen.
Leland Palmer
Redelijk leuke film. Bruce Willis is gewoon weer leuk bezig, Jammergenoeg is de rest van de cast dat niet. Matig verhaal, erg voorspelbaar, maar toch wel vermakelijk.
loer
Erg tegenvallende film. De onderkoelde, fluisterende en haast lakonieke toon van Bruces Willis' stem, waarmee hij de verongelijkte held wil uithangen, kennen we zo langzamerhand wel...
film88888
Stem verhoogd naar 4,0
Blijft een hele goede film, en de spanning blijft er echt in (Ook al weten we wie de dader is )
Rosicky
Wat is Jessica Parker toch lelijk!
Destijds in de bioscoop gezien. Beetje een standaard film die nergens in uitblinkt. Wel goed gespeeld door Bruce Willis. Dit was tevens mijn eerste film waarin ik Sarah Jessica Parker zag verschijnen. Ik wist toen nog niet zeker of het een man of een vrouw was. Wat een draak is het toch.
The Scorcher
Heb van deze film het eerste half uur gemist maar de rest
was wel vrij goed.
Bruce Willis opnieuw in een sterke rol.
Aapje81
Slaapverwekkende film met nietszeggende personages, waardeloos scenario en routinematige acteurs. De beoordeling spreekt dan ook voor zich.
SubzeroX
bruce willis vind ik meestal goed spelen en dit is ook weer 'n standaard film voor bruce willis
politie actie met 'n vleugje humor maar wel voorspelbaar
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Goede politie-actiefilm, waarin Bruce Willis goed speelt. Het verhaal was inderdaad voorspelbaar, dat was wel jammer maar dat is wel vaker met de films van Bruce Willis. Er zaten inderdaad stukjes in die wel komisch waren.
Bartt88
God, wat een zwakke vertoning, zeg. Het leek in het begin nog aardig maar hoe langer het duurde, hoe zwakker het werd. Met name vanaf die hele ontknoping in die blokhut
matthijs_013
Deze film is zo ontzettend slecht dat 'ie leuk wordt. Bruce Willis speelde in een hoop foute actiefilms, maar - op Die Hard na - dit is toch wel echt het ergst. Al vanaf de eerste minuut is er een explosie aan clichés. Wat het goed te doen maakt is de heerlijke jaren '90 sfeer. Ik heb in ieder geval genoten.
Filmkriebel
Thriller met heel wat actie en humoristische one-liners, die voornamelijk inspeelt op plottwists. Ik vond dit bijlange geen slechte film met Willis; het wist me bij de eerste kijkbeurt in 1993 al flink te verrassen, waardoor ik hem later op DVD gekocht heb en intussen toch nog eens voor de vierde keer heb bekeken en mijn mening is er niet slechter op geworden.
Natuurlijk is het verhaal simpel en zit het vol toevalligheden. Maar de film heeft ook enkele scènes die goed genoeg zijn om bij te blijven zoals de achtervolgingsscène in het begin en de twist waarin getoond wordt hoe Willis' vader gedood werd . Ook het snelle tempo zit goed en zorgt ervoor dat de film geen dode momenten kent.
Ik ga hier misschien wat tegen de algemene opinie in, maar een 3,5* mag Striking Distance gerust hebben.
KILLERBEE99
Zeer goede film, misschien vinden jullie het raar, maar vind deze zo goed dat hij in mijn top 10 komt.
Ik ben niet echt een persoon die een hele stuk tekst kan schrijven over een film, maar dit is wat ik ervan vind:
Ik vond het helemaal niet voorspelbaar (en als het dat wel was, was het dan zo erg?), heel spannend, grappige stukjes en een goed verhaal dat nergens in het verhaal verveelt!
Zeker een aanrader!
mnrk
Een film met Bruce Willis is altijd wel de moeite waard...
Zo ook deze film toch wel prima te kijken is, het verhaal is goed en de actie is ook in orde.
Bruce Willis zet weer een rol neer zoals we hem kennen ( alcohol drinkende politieagent
) en de overige cast was ook in orde. SJP ziet er hier een stuk beter uit als dat ze er nu uitziet in ieder geval
....
erpunited
Lekkere actiefilm. Typisch een bruce willis film. Ik heb me uitstekend vermaakt. Ik vond alleen Sarah Jessica Parker wat minder in de film acteren. Maar misschien omdat ik de rol niet goed bij haar vind passen. Maar een aardige film om een keer te kijken
DragQueen
Aardige Thriller, met een onderhoudend verhaal. De actie is ook prima, en Willis acteert degelijk. 3 Sterren.
aburex
Goede actie-thriller met Bruce Willis op zijn best. Heb deze DVD gekocht voor 5€ en deze is zijn prijs meer dan waard. Heb ervan genoten
Matige film, met een script dat door teveel toevalligheden aan elkaar wordt gehouden.
Willis doet het redelijk, maar komt niet in de buurt van zijn “Die Hard” rollen. Tegenspeelster Sarah Jessica Parker is ook niet zo goed op dreef en speelt ook maar matig. Er zit behoorlijk wat actie in, dat door de soms best spectaculaire stunts nog wel vermakelijk is, om naar te kijken.
De uiteindelijke ontknoping is ook niet al te sterk en weinig bevredigend. Hierdoor is Striking Distance maar een standaard filmpje dat alleen door de goede actie nog weet te vermaken, maar verder dus behoorlijk ondermaats is.
Gang_Star
Het is het allemaal net niet met deze film. Film is niet echt spannend en de redelijke actiescene's zijn voornamelijk het hoogtepunt in deze film, maar echt bijzonder wil deze film ook geen enkel moment worden. Standaard.
Lennert
De vergeten Willis film, dat is zowel aan de box-office cijfers als de recensies hier wel te zien. Toch heeft de film genoeg te bieden om uit te zitten zoals een fantastische achtervolging van een illegaal vuilstorter waarbij Willis diens auto opblaast met een lichtkogel of de sterke supporting cast met mensen als Dennis Farina, Brion James en Tom Sizemore. Willis zelf acteert bij vlagen sterk, maar op andere momenten te overdreven om iets voor zijn personage te voelen, terwijl ik eigenlijk nog geeneens zo negatief ben over Parker als de meesten hier.
Het verhaal is interessant genoeg om de aandacht er bij te houden en levert mooie shots op van Pittsburgh. Voor de Die Hard liefhebbers zal er ongetwijfeld niet genoeg ontploffen (al levert de achtervolging in het begin daarvoor wel wat materiaal) en zal Bruce niet genoeg oneliners leveren, maar voor de mensen die open staan voor een actiefilm die zich iets meer focust op menselijk drama en minder op schieten, is Striking Distance geen verkeerde film. Zag er overigens op blu-ray prima uit.
yesplease
Inderdaad, een standaard film die bol staat van de cliches. Deze kun je best overslaan.
AnthonyG.
ik had de film vroeger een paar keer gezien op tv, maar op een paar scene's na wist ik er niks meer van.
De film is vermakelijk om naar te kijken en alhoewel sommige dingen misschien karikaturaal zijn, neemt de film zichzelf serieus. (imo dé voorwaarde voor een goede film)
De afgelopen jaren is de film in de vergetenheid geraakt, onterecht want het blijft leuk om te zien, leuker dan veel over the top actiefilms van deze tijd.
3.5 ster
macrobody
Een film uit de oude doos zeg maar. Het is een niet al te ingewikkeld verhaal en we weten natuurlijk dat Bruce gelijk gaat krijgen. Toch is het een interessante film met een aantal wendingen die sommigen zal verrassen. Het zou een goeie zaterdagavond film kunnen zijn voor op de tv.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

The Glenn Miller Story