• 9.373.992 stemmen

Geregisseerd door: Fabrice Canepa en Jean-Baptiste Andrea

Met onder meer: Ray Wise, Alexandra Holden en Lin Shaye

Plot Dead End

"Read the signs."

Net als elk jaar gaat Frank Harrington ook dit jaar weer met zijn vrouw Laura, zoon Richard, dochter Marion en diens vriend Brad op weg naar zijn schoonfamilie om kerstmis te vieren. Onderweg neemt Frank een kortere weg om eerder bij zijn schoonfamilie te zijn. Maar na een tijdje merkt hij dat er maar geen eind komt aan die lange weg in het donkere bos. Als hij en zijn familie dan ook steeds een vreemde jonge vrouw in het wit en een baby in haar armen langs de weg zien staan, weten ze dat er iets goed fout is. Het simpele ritje verandert in een gruwelijke nachtmerrie.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Frank Harrington

Laura Harrington

Richard Harrington

Marion Harrington

Lady in White

Man in Black

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Voor 2,50 gekocht en totaal geen spijt van! Dit is het soort mysterie wat mij bij m'n keel grijpt. Heerlijk mysterieus, donker bos, Lynch achtige soundtrack en beelden. Geweldig. De horror was niet eens zo erg aanwezig en de humor op een aantal momenten net niet storend waardoor het mysterie goed overeind bleef. Het einde vond ik ietwat simpel en teleurstellend, dat wel, maar Dead End heeft me erg vermaakt. Met een geniaal einde was dit een klein meesterwerkje geweest.

avatar van trebor

trebor

Recent gezien op filmnet, zapte er midden in en heb 'em later nog eens van begin af bekeken. Aardige film, verhaal gaat nergens over maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de conversaties tussen de gezinsleden, best wel humor.

avatar van Reinbo

Geinig niemendalletje 2,5-3*

avatar van Skuller

Skuller

helemaal niet slecht deze film.hij heeft mijn aandacht steeds vast weten te houden,je moet de film wel tot het einde kijken om het helemaal te snappen.

avatar van Lieke1976

Lieke1976

Film die wel even blijft hangen hoor,

low budget maar wel heel spannend!

avatar van metaledje

metaledje

zalige film, soms echt geflipt,soms lig je dubbel,en soms pure spanning, was wel even doordenken aan het einde als je naar slaap verlangt maar hem toch wil afkijken,heeft me 5 min gekost om even stil te staan en na te denken en alle puzzel stukjes op zijn plaats te leggen terwijl het uiteindelijk best simpel in elkaar steekt, heel lekker sfeertje, 3.5*

avatar van melanie178

melanie178

Deze film gaat nergens over, en toch kun je 'm niet uitzetten.....da's dus best knap gedaan.

2 * voor de moeite

avatar van koho

koho

Voor 2.50 gekocht bij een witte boekhandel.

Leuk gegeven, achteraf (pas op 't end wordt duidelijk wat er nu echt aan de hand is). Inderdaad komisch hier en daar. Niet de beste acteurs, nogal een B-film, maar beslist onderhoudend. Ik had me wat meer schrikeffecten kunnen voorstellen met de dame-in-t-wit, die met wat extra schmink er aanzienlijk afschrikwekkender uit had kunnen zien (een gemiste kans); maar voor een low-budget B-film (en voor 2.50) zeker geen miskoop.

avatar van sydney

sydney

Een aardige low budget film, die nooit echt bloederig wordt. Er is wel voortdurend de suggestie van verminking en bloederigheid, maar het wordt nauwelijks in beeld gebracht. Eén van de belangrijkste ingrediënten is de suspense. Die weet tot vlak voor het einde van de film de spanning op een hoog niveau te houden. Jammer derhalve van het vergezocht plotje... De kijker hoopt toch op een inelkaar vallende puzzel. Dat blijft hier achterwege. 3,0*

avatar van JodyWeistra

JodyWeistra

melanie178 schreef:

2 * voor de moeite

Haha Inderdaad !

2 sterren ook.

avatar van mikey

mikey

Te vaak gezien (road to nowhere) maar toch nog verrassend omdat de supsense de boventoon voert en niet de gore of cannibalen of zo.. Die moeder steelt de show en is bijzonder eerieeeeee 4 of minder.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ga helemaal mee met de mening van V, het is ook voor mij een lange tijd geleden dat ik zo heerlijk op het puntje op m'n stoel heb gezeten bij een film als bij Dead End. Kocht 'm voor 2 euro kocht in de winkel en nadat ik het nogal cliché plot las, waren de verwachtingen niet bepaald hoog. Maar toen het schijfje gisteravond eenmaal in de DVD speler ronddraaide, kwam ik er al redelijk snel achter dat dit wel eens twee goed bestede euro's konden zijn. En inderdaad, Dead End was een geweldig werkje.

Ten eerste was ik erg onder de indruk van de manier hoe de film tegelijkertijd ontzettend spannend als erg hilarisch is. Want waar bepaalde scènes me behoorlijk de stuipen op het lijf wisten te jagen (met name de autoradio met de krijsende baby gaf me zo'n heerlijk naar gevoel), waren andere scènes weer erg grappig. Vooral de scène waarin Richard zijn grap uithaalt met die kinderwagen op de straat. Maar vooral erg sterk in de film is de geweldige sfeer. Eén van de grootste oorzaken hiervoor is de briljante en uiterst sfeervolle muziek van Greg De Belles. Het geeft de film (zoals dutchuga hierboven ook al aangeeft) een beetje een Lynch gevoel en het geeft de film daarnaast net dat extra beetje mysterie. Daarnaast zijn de beelden ook schitterend en het geheel kijkt hierdoor erg lekker weg.

Verder zijn de personages leuk en vermakelijk en leveren de acteurs stuk voor stuk prima werk af (met name Lin Shaye is weer lekker op dreef). Verder erg leuke dialogen, een aantal goede schrikmomenten en een perfecte speelduur, die ervoor weet te zorgen dat de film geen moment weet te vervelen of langdradig gaat worden. Al met al óntzettend genoten van Dead End. Heb eigenlijk nu al zin om de film nog een keertje te gaan kijken.

4,5 sterren. Nu al één van mijn favoriete kerstfilms.

avatar van FillumGek

FillumGek

Eén van de meest verrassende horrors sinds tijden. Het verhaaltje klinkt erg matig, maar de uitwerking is echt heel goed. Ik zat echt continu op het puntje van m'n stoel en leefde me ook helemaal in. Het zal je maar gebeuren; je komt 's nachts vast te zitten in een groot bos, je hoort stemmen, er gebeuren vreemde dingen, je familie wordt langzaam gek...

Zoals al eerder aangegeven is er leuke afwisseling tussen spanning en hilariteit. De meeste leuke grappen kwamen toch wel van Richard, maar ook van Laura, die in haar shock de ene na de andere onzin uitkraamt. Ook vond ik de slechte timing van de personen soms grappig.

- Op het moment dat de zoon dood op de grond ligt zeggen dat je de echte vader niet bent
- Na de klapband:
Marion: Ik ben zwanger
Richard: Ik rook wiet

Aan de andere kant was er dus veel spanning en was het best onvoorspelbaar. Een aanrader! Zeker voor zo'n prijs.

****

avatar van Ozarklynch

Ozarklynch

Na zo’n 34 keer minachtend langs dit filmpje te zijn afgekuierd, toch maar eens mee gegrist. En dat bleek later een prima impuls te zijn geweest.

Dead End is een heerlijk lichtzinnig filmpje dat parodie-gewijs de draak steekt met een mixtuur aan typische horror clichés. Echt zo’n filmpje dat alles behalve zichzelf aux sérieux neemt en smakelijk om zichzelf durft lachen. In die opzet, die makkelijker lijkt dan het daadwerkelijk is, zijn ze in mijn ogen dik geslaagd.

Een dikke duim dus voor de humor, die hoe vreemd het ook lijkt geen afbreuk doet aan het unheimische sfeertje dat de film oproept. Gniffelen met klamme handen zeg maar. Vreemd, maar erg lekker.

De minimalistische setting bestaande uit een aardedonkere ‘Lost Highway’ werkt als geen ander. Monotoon, repeterend en dreamlike. Visueel is er duidelijk leentje buur gespeeld bij Lynch. Zie dit niet echt als het wannabe syndrome, maar eerder als knipoog naar, wat dan weer perfect binnen het kader van de film past.

Onverwacht vermakelijke wegkijker dus, en bovendien leuk om ook Ray ‘Twin Peaks’ Wise nog eens bezig te zien. 4*

avatar van dafoefan

dafoefan

Een hele apparte film.

Slecht geacteerd.

Jammer dat het meeste bloed uit beeld bleef.

Het einde was wel erg verwarrend vond ik.

Een erg voorspelbaar stukje vond ik toen Marion in nood, de auto probeerde te starten en dat natuurlijk niet ging.

avatar van Sutherland

Sutherland

Op een avondje dacht ik; ik heb zin in een lekker nietszeggend spannend filmpje!
Nou, ik vergiste me hierin. Wat een heeeerlijk filmpje. Naar mijn idee alle ingredienten: heerlijke humor, spannend, en ook nog es even nadenken op het einde.
Mijn idee over het einde:

De familie heeft echt een ongeluk gehad en zijn allemaal omgekomen, behalve de dochter die zwanger blijkt te zijn. Dan begint de film pas echt, want vervolgens "leven" de personages in de film een eigen leven. Misschien droomt de dochter het wel allemaal in het ziekenhuis, maar het kan ook zijn dat ze nog tussen leven en dood zweven. De zwarte auto lijkt De Dood te zijn die iedereen 1 voor 1 op komt halen. De vrouw in de witte jurk en haar baby zijn ook dood want zij zaten in de andere auto waar de familie dat ongeluk mee heeft gehad.(Wordt ook duidelijk met de scene in het ziekenhuis) De doktor daar blijkt dezelfde naam te hebben als de plaatsnaam op het bord waar de familie heen wil rijden. Op het einde komt de man in de zwarte auto en neemt de doktor mee. De schoonmakers op het einde vinden het briefje van de vader waarop hij had geschreven wat hij had willen doen wanneer hij het zou overleven. Op dat moment kun je je afvragen of het nu allemaal WEL gebeurd is allemaal. Dat wordt niet duidelijk. Maar ik denk dat de makers ons zelf wil laten bepalen zodat wij er zelf een eigen interpretatie aan kunnen geven. Want niet elke film hoeft helemaal perfect uitgelegd te zijn, een stukje eigen fantasie/interpretatie maakt het juist een stukje leuker!

Mede door het leuke, niet standaard, einde een hele goede film..!

4 *

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

de film had wel potentieel, die spookauto en de baby en zo, maar int algemeen vind ik het enorm saai, elke keer hetzelfde

er zijn betere films hoor

avatar van CatC

CatC

prima film dit, acteerwerk kan misschien wat beter en het is ook niet altijd even geloofwaardig.

Maar de vele spannende momenten en schrik-effecten vergoeden heel veel

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Heerlijk om Ray Wise te zien spelen vind ik, die man heeft zo een intressante kop!
Verder vond ik de film zeer sfeervol en werd het verhaal lekker mysterieus -en hier en daar komisch- vormgeven.
Het probleem, voor mij dan, ligt hem bij 't einde:
Ik zit een beetje in een tweestrijd: langs de ene kant verbrot het slot het heerlijke absurde horrorgevoel waarin de film zit ondergedompeld, en herleidt het de film tot een eenvoudige "Ach, het was maar een droom.".
Maar langs de andere kant toont hij ook hoe mooi alles symbool staat voor elkaar, zoals Sutherland hierboven als zei.

Maar, wat het einde ook moge wezen, ik heb me vermaakt en heb zeer geboeit zitten kijken.
En ach, omdat het een debuut is, geef ik 'm nog een halfje meer. 3.5*

avatar van zjandannybob

zjandannybob

deze film is gewoon echt grappig, echt geen horror te noemen wordt niet eng. maar toch echt een leuke film... slecht einde dat maakt het minder.

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Net ('s nachts) Dead End gezien, en ik moet zeggen, het is een sfeervol filmpje. Wat ook meteen het grootste pluspunt is van de film: de sfeer. Maar ook het acteerwerk (behalve van de zoon) valt niet tegen, het verhaal is - alhoewel niet denderend of vernieuwend - in orde en de film spannend.

De film had ook minpunten. De personages in de film zijn soms nog dommer dan de meeste blondjes in slashers (zoals je dochter laten lopen op een onbekende weg in het donker, zodat je een spookachtige, bebloede vrouw kan meenemen opgepikt op diezelfde weg en ook het einde vind ik wat minder; het doet afbreuk aan de sfeer van de film. Ook sommige schrikmomenten zag je van verre aankomen (daarentegen zaten er ook schrikmomenten in, of spookachtige dingen -zoals de stemmen uit de radio- die wel onverwacht of eng waren). Bovendien is deze film zeker geen 'must see' of vernieuwer in het genre; we hebben het meeste wel eens eerder gezien. Verwacht dus geen topfilm!

En juist in de bovenstaande zin van mijn review ligt de clou: ik had de film voor 2 euro gekocht en verwachtte er dus inderdaad niet teveel van: een lowbudget horror misschien leuk om een keer te zien, heel misschien twee keer. En juist daardoor werd ik aangenaam verrast. De film is opzich best effectief, en duister. Ook steekt de film boven menig andere b-film uit. Het blijft dus een b film, maar wel 'n goeie. Toppers in de film vond ik: de dode baby, de afgebeten lip, de dode moeder op de achterbank en de schimmen langs de auto. Zulke dingen wil ik zien!

Dus: geen geweldige film, maar wel een effectieve horror die erg leuk is om een keer te kijken, zeker in het donker. En ja, zelfs leuk om twee of meer keer kijken. 3,5* welverdiende sterren voor een lekkere horrorfilm vol suspense

avatar van HorrorFilms4Life

HorrorFilms4Life

Leuke film. Eigenlijk constant spanning bijna anderhalf uur lang. Als je echt kijkt voor de horror dan zou ik deze film afraden, want dat gedeelte was beneden de maat vond ik. Dit was vond ik dan ook het enige minpunt.

Pluspunten waren de al eerder genoemde constante spanning en ook vond ik het acteerwerk veel beter dan in de gemiddelde horror film. Het einde was wel tof en liet zoals al eerder goed uitgelegd werd (naar mijn mening) door Sutherland in zijn analyse van het verhaal ook nog wat aan de eigen interpretatie over. Bovendien was de film niet al te lang dus het ging zeker niet vervelen.

Ondanks de talrijke pluspunten vond ik de film niet indrukwekkend en ik heb ook niet het gevoel dat ik er nog dagenlang aan zal denken.

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Echt een heerlijke film zeg. Zo'n goeie horrorfilm had ik echt weer effe nodig. Stond ergens onderaan in de videotheek. Maar hij was echt heel eng. Goed verhaal en een heel goed doordacht einde wat niemand had kunnen raden. Ik geef hem gewoon 5 * want er waren voor mij geen noemenswaardige minpunten aan deze film.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

wat een onverwachtse topper zeg!

alles lijkt richting extreem onorgineel B-niveau te gaan maar halverwege de film kom je er achter dat de film toch echt wel heel erg onaangenaam en creepy aan het worden is!

een echte aanrader.

Ik vond deze weer eens ouderwets best wel eng!

avatar van mikeh

mikeh

echt een heerlijke film.

Vind weinig films echt eng maar deze....

4 sterren dus voor deze welgeslaagde horror

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

een zalige film die van mij meteen een 5 krijgt

hij bevat alles wat ik in een goeie thriller zoek !!

avatar van KwintenS

KwintenS

Verrassend goeie film.

Er is constant een claustrofobisch, creepy sfeertje. De horror is zeer goed, niet expliciet maar dat is in deze film een pluspunt.

Maar wat de film zo goed maakt is de humor. Dit is meteen ook het grote voordeel van Dead End. De film neemt zichzelf niet serieus en stijgt daardoor uit boven andere B-horrorfilms. En het belangrijkste is dat de combinatie droge/zwarte humor met horror perfect werkt. Je zit op het puntje van je stoel maar moet ondertussen ook eens lachen. Een zeer geslaagde combinatie.

avatar van Halcyon

Halcyon

Volledig eens met de meeste posters hier: een onverwacht juweeltje met heerlijk bijtende humor en een creepy, surrealistisch sfeertje. Het cliché-einde is helaas een beetje een domper op de feestvreugde, maar denk dit even weg en je krijgt een uiterst eenvoudige doch efficiënte griezelfilm.

avatar van Bloody Mary

Bloody Mary

Ik had nog nooit van deze film gehoord, maar omdat de cover me wel aansprak besloot ik hem eens te kijken. Zonder grote verwachtingen heb ik hem op een koude zondagavond gekeken, met het geluid extrahard.

Van begin tot eind heb ik echt met ingehouden adem zitten kijken! Het was een creepy film met een speciaal sfeertje! Helemaal anders dan ik verwacht had. Vooral de moeder (Lin Shaye) bezorgde me kippenvel! Ik snap echt niet dat sommige mensen hem saai vinden, want ik vond hem echt heel erg spannend!

Een echte aanrader om bij Halloween te kijken!

avatar van Khd

Khd

Bedankt voor je uitleg Sutherland. Zo heb ik 'm niet bekeken, maar ik zat er ook niet stil bij. Voor mij was 't gewoon een 'gewone' spannende film waar ik af en toe de juiste kriebelprikkels kreeg.