Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Fabrice Canepa en Jean-Baptiste Andrea
Met onder meer: Ray Wise, Alexandra Holden en Lin Shaye
Plot Dead End
"Read the signs."
Net als elk jaar gaat Frank Harrington ook dit jaar weer met zijn vrouw Laura, zoon Richard, dochter Marion en diens vriend Brad op weg naar zijn schoonfamilie om kerstmis te vieren. Onderweg neemt Frank een kortere weg om eerder bij zijn schoonfamilie te zijn. Maar na een tijdje merkt hij dat er maar geen eind komt aan die lange weg in het donkere bos. Als hij en zijn familie dan ook steeds een vreemde jonge vrouw in het wit en een baby in haar armen langs de weg zien staan, weten ze dat er iets goed fout is. Het simpele ritje verandert in een gruwelijke nachtmerrie.
Frank Harrington
Nurse
Man in Black
Worker #1
damon
terwijl ik hele positieve reviews hierover heb gelezen!
[email protected].=-
Was best leuk te kijken... Niet veel origineels ofzo, maar redelijk spannend...
TVGids
Weet iemand waar ie onder andere te koop is?
jeroene
vandaag gezien,als horrorliefhebber een b-film,klein beetje leuk door de humor en stunteligheid.2**
subliminal
Ik vond dit een stuk genietbaarder dan bv. Wrong Turn en Cabin Fever.
TVGids
hij is bij play.com te koop voor 12 pond
Is ie al in Nederland uitgekomen?
DaveV
Is ie al in Nederland uitgekomen?
Te verkrijgen bij nlstore.nl voor 7 euro 50.
@rno
Bizarre film, laat je niet los, je eigen fantasie maakt overuren, vraagtekens, discutabel einde... Pfff, hier laat ik 't even bij, ben benieuwd wat er hier nog meer over geschreven wordt.
wackyboy
Deze film weet je met een laag budget en minieme middelen ongelooflijk de stuipen op het lijf te jagen. De hoes van de DVD en het low budget verhaal achter de film deden me vermoeden iets als Cabin Fever voorgeschoteld te krijgen. Maar waar Cabin Fever uiteindelijk ten onder gaat aan een voorspelbaar script en slecht acteerwerk, grijpt deze film je vanaf het begin al in je nekvel, om je vervolgens niet meer los te laten.
Het beklemmende gevoel om met je auto ergens verzeild te raken en je opeens niet meer veilig te voelen deed me een beetje denken aan de eerste helft van Jeepers Creepers. Maar waar Jeepers Creepers in de tweede helft verzandde in een belachelijk verhaal met een even belachelijk monster, weet je bij deze film tot het eind niet waar het gevaar vandaan komt en dat is wat de film zo spannend maakt. Dat hebben de makers in ieder geval goed begrepen. Tijden niet meer zo'n enge film gezien. Petje af voor de makers.
Horrorfanaat
Vond hem erg goed en spannend die Ray wise is trouwens wel een goede acteur het einde vatte ik alleen niet zo erg. Kan iemand mij dat via een prive bericht doorgeven?
Prips
ik vond deze film echt super spannend!! heeft mij vanaf begin tot einde eigenlijk wel geboeid, alleen kan iemand mij vertellen wat het plot nou eigenlijk is?? mijn hersens maken overuren vanwege het einde.. was het meisje nou in shock dat het nou allemaal nep was? dat dacht ik, totdat die werkmannetjes dat briefje vonden...
Shades*
Dit is een super spannende film waar je echt geboeid naar blijft kijken. Het is misschien dan wel een simpel verhaal maar het laat je voorlopig niet los. Als het verhaal leest waar het over gaat dan denk je aan films als WRONG TURN of CABIN FEVER maar daar moet je DEAD END absoluut niet mee vergelijken. Ik zou hem gewoon een keer huren en s’avonds laat kijken ik garandeer je 85 min kijk plezier
Voor vragen over de film kun je me een PM sturen
moviemike
een bijzonder akelige griezelfilm die zeker niet geschikt is voor gevoelige kijkers. Goedkoop gemaakt maar met geweldige acteurs (Ray Wise heeft nog altijd die griezelige Leland Palmer-blik in zijn gezicht), fijne regie en een ongelooflijke claustrofobische impact die je van de eerste tot de laatste minuut in de greep houd.
Doet een heel klein beetje denken aan de Blair Witch-project, maar dan zonder handcamera's.
Dead End is een trip naar de hel, voer voor elke horrorliefhebber.
montenegro
Heb op aanraden van een brussellse vriend deze film gehuurd. Ray Wise toont hier zijn kunnen, die mimiek alleen al!
Van in het begin bekruipt je een akelig, macaber gevoel dat de spanning opdrijft tot een verrassende ontknoping die (denk ik) niemand ziet aankomen. De andere acteurs zijn mij onbekend maar spelen hun rol met verve.
Wat betreft het slot , is voor verschillende meningen vatbaar maar toch verrassend goed!
Met beperkte middelen zo'n film maken getuigt van regisseurs kunnen.
Te volgen die mannen. 3.5 ***
ps; wie er nood aan heeft stuur ik wel mijn visie van het einde.
montenegro
Tip van diezelfde vriend : heb 'm nog niet gezien!
"Alexandra's project"
SSeagal
Zeer verassende horrorfilm die je echt waar voor je huur/koopcentjes geeft. Het einde zie je niet aankomen en de spanning weet de film vast te houden. Met minimale middelen maken ze een goede sfeer. Het acteerwerk is prima en eindelijk weer eens een horrorfilm met niet enkel alleen maar irritante tieners die dom worden afgeslacht. De sarcastische opmerkingen van de vader zijn erg leuk. Het einde is redelijk te snappen, maar als er iemand mij dat briefje kan uitleggen op het laatst...? Dat was een beetje tegenstrijdig met mijn theorie...vandaar
! Prima film, ***1/2
De GeuS
Aardig einde in een verder matig verhaaltje; langdradig en saai is de beste omschrijving. De regiseur zal wel een "David Lynch" fan zijn.
2 sterren....
SSeagal
2 sterren....
Langdradig? (85 minuutjes) Saai? Dat smaken verschillen snap ik wel, dat deze film geen superhoogvlieger is of een classic snap ik ook nog wel, maar vond hem zeker niet slecht en best spannend en kundig gemaakt voor een straight to video thrillertje.
De GeuS
Langdradig heeft natuurlijk niet alles met de lengte van een film te maken, ook al is hij maar 85 minuten lang. Ik had het na een tijdje wel gehad in die rijdende auto, beetje gezeur en gezwam. Ik liep bijna te juichen toen de moeder het loodje legde, wat ik het irritantste personage uit de film vond.
Redelijke thriller maar ik kon de vergelijking met Wrong turn niet maken..... die vond ik trouwens ook een stuk beter....
moviemike
Wrong turn en Dead end zijn twee totaal verschillend soorten horrorfilms.
Terwijl Wrong turn eerder een slasherfilm is waarin om een gore scene meer of minder niet wordt gekeken, Laat Dead end je zo weinig mogelijk zien en boezemt hij je angst in vanwege het onbekende.
Thorak
Originele film idd, met weinig middelen toch veel weten te bereiken. Het suggetsieve is ook een erg groot pluspunt in deze film aangezien veel films door overmatig "gore" toch vaak daarmee juist de mist in gaan.
Afgezien dat de film nog geen anderhalf uur duurt is t soms idd wat langdradig doordat er gewoon niets anders gebeurt dan alleen maar rondjes rijden... aan de andere kant bouwt dat juist wel weer de spanning op.
Dat die moeder eindelijk eens een keer dood ging was ook wel een opluchting
Ondanks dat ik de hele tijd wel een vermoeden had hoe het plot inelkaar zou zitten bleef ik toch de hele tijd gissen naar het einde... en dat gebeurt tegenwoordig nog maar zelden met films, films zijn tegenwoordig allemaal zóóóóó voorspelbaar
Goed voor 3.5*
KoenK
Bagger film. Dochter laten lopen? En die boom scene. Echt super matige acteerprestaties! Was niks spannends aan. Kortom een not done movie
eastwood_fan
Voor een low-budget film was de film niet slecht. Alleen een raar einde. Kan me misschien iemand zijn interpretatie van het einde vertellen ?
moviemike
Elk detail wordt op het einde duidelijk.
Na het ongeval is de familie Harrington in een soort van schemerwereld tussen leven en dood terechtgekomen.
De vrouw in het wit blijkt de zwangere dame te zijn uit de wagen waar ze in werkelijkheid wel zijn tegengereden, vandaar dat ze ook haar dode kind in haar handen droeg.
De naam van de wegwijzer is de naam van de dokter in het slot, die in de allerlaatste scene wegrijd met dezelfde zwarte wagen waarin de slachtoffers tijdens de film werden ontvoerd.
Hieruit kan je ook afleiden dat de dokter onbereikbaar voor hen was, net zoals het wegwijzertje waarnaar ze kilometers aan het zoeken waren zonder vorderingen te maken.
De ganse film blijkt gewoon een bijna-doodervaring te zijn. That's it !
blitzwingz
Bizarre film met zeer spannende momenten en een verassend einde. Maar geen topper vanwege matige acteerprestaties, vrij eentonige setting en slecht uitgewerkte characters. eindcijfer: 2,5
GFM
Wat een bizarre film is dit!! Zonder er ook maar iets van te verwachten opgezet en ik heb de laatste tijd niet zo een goede / enge horror film gezien...
Naast een aantal geweldige schrikeffecten is het hele sfeertje in de film geweldig...
Nog een pluspunt is de geweldige humor die erin zit (vooral de one liners van de vader zijn geweldig).....
toppers zijn de opmerking van de vader als vrouwlief vraagt na een paar seconden als hij aan het bellen is "en hoor je al een kiestoon" het gortdroge antwoord "nee, ik ben het nummer van 911 vergeten...."
Als de vader met dochter over is, en de dochter vraagt wat de vader aan het schrijven is antwoord deze "dingen die ik wil doen als ik hier uit ben...." en laat dan weer het briefje zien waar exact deze tekst opstaat...... kostelijk!!!
Enige minpunt van de vader is dat deze man zo slecht acteert (echt een bordkartonnen soapkarakter) dat dit wel eens kan gaan storen....
De zieke uitspattingen van de moeder en het goede plot maken deze film voor mij tot een zeer goede film....
De uitleg van moviemike lijkt mij de juiste....

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

Waargebeurde dramafilm 'Dark Waters' met Mark Ruffalo vanaf komende week op Netflix

Haute Tension

Frailty
Horror / Thriller, 2001

Ils
Thriller / Horror, 2006
babygeheimshotgundrive cabinezwangerschapnachtvictimsurvivorwoudwhiskeygrandparentsmysteriefamiliecelebrationautokrankzinnigheiddestinationunfaithful kerstmisroad sign