• 9.373.663 stemmen

Geregisseerd door: Fabrice Canepa en Jean-Baptiste Andrea

Met onder meer: Ray Wise, Alexandra Holden en Lin Shaye

Plot Dead End

"Read the signs."

Net als elk jaar gaat Frank Harrington ook dit jaar weer met zijn vrouw Laura, zoon Richard, dochter Marion en diens vriend Brad op weg naar zijn schoonfamilie om kerstmis te vieren. Onderweg neemt Frank een kortere weg om eerder bij zijn schoonfamilie te zijn. Maar na een tijdje merkt hij dat er maar geen eind komt aan die lange weg in het donkere bos. Als hij en zijn familie dan ook steeds een vreemde jonge vrouw in het wit en een baby in haar armen langs de weg zien staan, weten ze dat er iets goed fout is. Het simpele ritje verandert in een gruwelijke nachtmerrie.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Frank Harrington

Laura Harrington

Richard Harrington

Marion Harrington

Lady in White

Man in Black

avatar van andy1980

andy1980

heb dze gehuurd zonder dat ik iets van af wist en hij is super meegevallen, is een toppertje

avatar van RookWorstje

RookWorstje

Zeer mooie film! Wss de meest enge die ik tot nu toe aan heb gezien.

avatar van teus66

teus66

jaspertje3 schreef:
Heeeele goedkope film en matige B acteurs

Koop 2 auto's, stop een vrouw in een witte jurk, zet een stuk bosweg af en laat vooral de lijken níet zien... zo ontstaat dus een hele goedkope film

Heb me voor de rest wel vermaakt hoor, had alleen 10x beter uitgewerkt kunnen worden met nét wat meer budget.. Sommige scenes waren best grappig.. Maar ook wel hoop cliche stukjes..

Niet meer dan 2 sterren waard!

jaja, alleen nog ff een script verzinnen...

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Ik kan me het hele verhaal niet meer herinneren. Ik weet alleen dat ik dit een hartstikke enge film vond. Het eind is mysterieus en je moet er goed bij nadenken maar als je de film goed gevolgd hebt vallen de puzzelstukjes wel kloppend in elkaar.

Binnenkort misschien nog maar eens zien.

(4 sterren)

avatar van joyceketje

joyceketje

Identity vind ik echt een slechte film nix eng aan als je my vraagt!

avatar van martijn77

martijn77

Schappelijke suggestieve horror die op een prettige manier de regels van het genre hanteert (voorspelbaarheid kan soms best prettig overkomen). Het einde vond ik wat flauwer dan verwacht maar al met al toch 3,5 *

avatar van Rancid

Rancid

Belachelijke kutfilm, heb me continu dood geergerd. Geen moment overtuigend, niet eng en gigantisch slecht geacteerd. Staat bol van de cliches en eindigt erg flauw en op een klote manier. Eén van de vervelendste films die ik ooit heb gezien, 1,5*

avatar van Film Pegasus

Zeker niet slecht en leuke zwarte humor. Ik heb er echt wel van genoten. Eerst dacht ik dat het de zoveelste variant zou zijn op Texax Chainsaw Massacre (verloren rijden, moorden, ...) maar het draait helemaal anders uit.

avatar van Diesel

Diesel

Niet geheel lege horror roadmovie met een vleugje zwarte humor.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ontzettende rare film, maar wel leuk om naar te kijken!!

Er werd wel slecht geacteerd.

avatar van SpyCow

SpyCow

mensen mensen, als er een objectief oordeel moet komen, dan ben ik namelijk de man die daarover gaat:

DRIE EN EEN HALVE STER!!

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Verrassend goeie film met prachtige humor erin. Heb me vooral in het begin kapot gelachen om reacties van vader en zoon.

'Moeder drink uit een fles water.. Vader: Jesus Laura do you have to suck on it like that'

Geweldig.

Het einde is erg leuk bedacht. Het zet je aan het denken over waar je nou eigenlijk de hele tijd naar heb zitten kijken.

Mijn Theorie: De man in de zwarte auto is 'de dood' (de vrouw in het wit misschien iets van een hulpje van 'de dood') die steeds weer 1 familie lid meeneemt in de auto zodat hij uiteindelijk naar Marcott kan gaan wat natuurlijk de dokter is in het ziekenhuis op het laatst. Op het eind zegt de vrouw in het wit ook tegen de dochter die als enige is overgebleven: 'he didn't come for you'. Hierna zet de dood alles nog even in scene zodat het allemaal op een ongeluk leek waar het briefje het enige bewijs nog is over hoe het echt was gegaan..

Conclusie: erg leuk en slim bedachte B film.

4*en

avatar van code9

code9

Inderdaad verrassend, deze leuke 'kleine' horror/thriller. De wederzijdse irritaties in de auto zijn komisch en realistisch tegelijk, en de zwarte humor laat zien dat de film zichzelf niet al te serieus neemt, wat in dit geval het eindresultaat alleen maar ten goede komt. Met beperkte middelen gewoon knap wat deze film laat zien. Verder hou ik van een mysterieus einde maar in Dead End vind ik het íetsje te geforceerd. Maar goed, dat mag de pret niet drukken. 4*

avatar van digifredje

digifredje

SSeagal schreef:

Nou, ik zie niet in dat My little Eye zoveel slechter is dan die andere twee films. Sterker nog, als ik moest kiezen tussen dead end, identity of my little eye kies ik toch voor my little eye, toch een fractie beter.

Ik zou ze in deze volgorde zetten:

Identity: 5,0 (één van de beste thrillers van de laatste jaren)

Dead End: 4,0 (goede horror, met veel suggestie en zwarte humor)

My little Eye: 2,0 (niet spannend, kon mij geen moment boeien)

avatar van Jonkster

Jonkster

Grappig filmpje.

De interactie tussen de personages binnen de beperkte omgeving (voornamelijk in de auto) werkt goed. De humor sprak mij wel aan. Tegelijkertijd is er toch een creepy sfeertje en blijft het spannend genoeg.

Het einde ben ik helaas niet echt over te spreken. De sfeer die in de gehele film is opgebouwd wordt een beetje teniet gedaan. De personage die de bestuurder van de lijkwagen speelt vind ik erg fake overkomen, kreeg echt het gevoeld dat het de regisseur is (en misschien is dat ook wel zo) die het perse grappig vond om die rol te spelen.

3,5* - 0,5* voor het einde maakt 3*

avatar van otherfool

otherfool

Niet onaardig goedkoop horrorfilmpje dat het vooral van de suggestie moet hebben. Echt eng is het niet, maar de film verveeld geen moment en heeft een lekker vaartje (npi).

Vermakelijk werkje: 3 sterren.

avatar van Friac

Friac

Een meer dan degelijke horrorfilm.

De niet al te originele premise wordt erg sterk uitgewerkt: de verlaten en eindeloze landweg komt erg dreigend en creepy over, maar het ondoordringbare bos erlangs zoniet nog dreigender...(het was dan ook op de nagels bijten wanneer er besloten werd het bos te betreden: hier had ik wel wat meer van verwacht).

De geplande 'scares' deden het in mijn ogen niet zo goed, maar de ijzersterke sfeer en de knappe acteerprestaties zorgden er voor dat de film me tot de laatste 5 minuten in zijn greep wist te houden.

Het einde vond ik niet al te fraai: veel te clichématig en in mijn ogen deed het de film onrecht aan. Een goed einde had deze film wat mij betreft quasi perfect gemaakt als horrorfilm, nu ben ik van oordeel dat 'Dead End' een heel knap gemaakte horrorfilm is die zijn doel zeker en vast niet voorbijschiet: een aanrader!

Mijn oordeel: 3,5*

avatar van JuuB

JuuB

salvatore schreef:

Geweldig.

Conclusie: erg leuk en slim bedachte B film.

4*en

Foute theorie... Toen ze in het begin 'bijna' een ongeluk kregen, hebben ze echt een ongeluk gekregen.. Het leek voor ons alsof ze het net overleefden maar ze hebben die auto wel geraakt, met daarin een vrouw en een kind.. De vrouw in de witte jurk met het dode kind dus.. Ze zijn toen in een soort wereld tussen leven en dood gekomen.. Waardoor ze steeds langs hetzelfde hutje kwamen.. Ze werden 1 voor 1 opgehaald behalve het zwangere meisje.. Zij had het ongeluk overleefd en werd wakker in het ziekenhuis.. Om er een beetje een creapy einde van te maken hebben ze die wegwerkers dat briefje laten vinden, wat er eigenlijk niet kon zijn...
De vrouw in de witte jurk was dus niks geen hulpje van de dood, ze was zelf net zo goed omgekomen in het ongeluk..

2,5 *

avatar van mikoz

mikoz

Helemaal waar Juub.

2,5/3* omdat het veel beter uitgewerkt kon worden.

Verder wel vermakelijk.

avatar van illogical

illogical

Ik vond hem echt eng, hoor. Ik vond dat stukje ook eng in het bos.. Er gebeurde welliswaar niks maar ik was wel bang dat er wel wat gebeurde.

avatar van robin00787

robin00787

Dead End laat zien dat je met een minimaal budget en minimale acteurs een steengoede film kan maken. De film voelt aan als ware nachtmerrie en er hangt constant een onprettig sfeertje. Toch lijkt de film af en toe ook een zwarte komedie, te zien aan de irritaties tussen de familie en af en toe droge conversaties:

Laura Harrington: Was there no dial tone?
Frank Harrington: No, Laura. I just forgot the number to 9-1-1!

Maar het sterkste punt van de film is natuurlijk dat Dead End gewoon een onwijze enge film is. Met als haast klassieke scene aan het eind in dat huisje met die lucifer die steeds opgaat. En de film sluit gelukkig ook af met een lekker mindfuck, waardoor die uren erna nog in je hoofd blijft rondspoken. Als je echt een keer een enge/spanndende wilt zien laat je The Grudge, house of wax en die andere neppe troep links liggen en ga je voor Dead End. Topfilm 4*

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Zojuist heb ik hem weer eens bekeken.

Deze speelfilm stond al een lange tijd op m'n verlanglijstje, maar ze hadden in een omroepblad een zéér slechte recensie geplaatst.

Daarom dat hij mij ook eerst gigantisch tegenviel.

Na het bekijken van de juiste recensie en de boel kort te hebben samengevat, kom ik uit op een vermakelijke film die uiteraard zo z'n creepy momenten bevat.

Echter heb ik 1 punt waarbij ik vind dat ze dit hadden moeten minderen of anders moesten indelen.

Vanwege de spoilers ga ik dit niet bekend maken, maar het is in elk geval geen groot struikelblok die de film minder aantrekkelijk maakt.

2,5 *

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Daarom is er de mogelijkheid op MovieMeter om spoilers tussen spoiler-tags te zetten.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

us_raider schreef:

Bedankt voor de informatie.

Ik ben pas nieuw hier, en moet het een en ander nog uitzoeken.

Komt vast wel goed.

Nogmaals bedankt.

avatar van lins

lins

mooie film!!!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Deze werd mij door mijn vriendin voorgeschoteld en ik had de gedachte weer een standaard matig horrorfilmpje te zien. Wat zat ik ernaast wat een pareltje dit.

De angstaanjagende duistere sfeer, het acteerwerk is ook in orde, lekkere zwarte humor, soms neigde het wat naar het lachwekkende maar dat duurde gelukkig niet te lang. Volle score.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik ben blij dat ik deze heb voorgeschoteld aan je gil, ze kijkt soms wel goeie horror films

De eerste keer dat ik deze zag vond ik hem eng, maar daarna eigenlijk een hele tijd niet meer gezien.

Maar nu ik hem weer gezien heb, snachts in bed, weet ik weer waarom ik hem niet zo vaak keek, wat een creepy film zeg, en die sfeer is helemaal eng.

Ga Dead End toch verhogen, dus van 3* naar een ruime en verdiende 4*

avatar van tommytouch

tommytouch

zeer goede met weinig geld gemaakte enge film! erg spannend en onvoorspelbaar.

Aardig filmpje.

Spannend vond ik het nergens. Eng ook niet. Wel grappig! De relaties onderling en het gelul tussen de familieleden is heerlijk. Die zus die plots zegt dat ze zwanger is, en dat kereltje dat er nog een schepje bovenop doet met "I smoke pot". Redelijk droog en met een aangenaam zwart randje.

Erg veel interesse in de rest van de film had ik verder niet. Visueel is het wel aardig en ook de soundtrack is niet al te erg (maar eerder functioneel). Het verhaaltje zal wel, leek mij meer een catalysator voor het gebeuren. Het einde zal ook allemaal wel. Weinig boeiende twist die gewoon een einde aan het geheel breit en er enige logica aan toevoegt.

Er zit wat (weinig zichtbare) gore in inderdaad, hier en daar een scare, maar voor mij is dit meer een volbloed komisch filmpje. Die opbouwende irritaties zijn gewoon erg fijn.

3.5*, goed geamuseerd, niet te lang.

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Wel een aardig filmpje. Matig geacteerd en weinig bloed in beeld, maar wel veel suggestie wat het behoorlijk spannend maakte. Het einde vond ik op zich wel aardig, maar toch ook een beetje te gezocht.