Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Fabrice Canepa en Jean-Baptiste Andrea
Met onder meer: Ray Wise, Alexandra Holden en Lin Shaye
Plot Dead End
"Read the signs."
Net als elk jaar gaat Frank Harrington ook dit jaar weer met zijn vrouw Laura, zoon Richard, dochter Marion en diens vriend Brad op weg naar zijn schoonfamilie om kerstmis te vieren. Onderweg neemt Frank een kortere weg om eerder bij zijn schoonfamilie te zijn. Maar na een tijdje merkt hij dat er maar geen eind komt aan die lange weg in het donkere bos. Als hij en zijn familie dan ook steeds een vreemde jonge vrouw in het wit en een baby in haar armen langs de weg zien staan, weten ze dat er iets goed fout is. Het simpele ritje verandert in een gruwelijke nachtmerrie.
Frank Harrington
Nurse
Man in Black
Worker #1
V
Sinds lange tijd weer eens op het puntje van mijn stoel gezeten. Een beetje een Evil Dead sfeertje met veel droge humor. Vooral de geweldig acterende, sicke moeder is een groot pluspunt. Sterk einde ook! 4*
Phoenix
Blijkt maar weer dat dit niet mijn genre is. Nooit geschrokken van ook maar enig schrikmoment, terwijl het gezelschap om mij heen toch geregeld overeind schoot. Einde vind ik ook wat flauwtjes, net om te camoufleren dat de film eigenlijk niet veel inhoudt. Irritante muziek ook (een koor
) 2,5*. Voor de mooie scènes van het bos, vanboven gefilmd en aardig acteerwerk.
TheRisingSun
Goede horrorfilm (al zie je niet veel bloed en dergelijke dingen). Al zou je bij het genre ook wel comedy kunnen zetten bijna,want er zit me af en toe droge humor in,echt lachen gewoon. Maar wat de horror betreft zijn de schrikmomenten misschien niet talrijk aanwezig,maar is het wel een film die je (wat mij betreft dan) de gehele speelduur in een beklemmende greep houd,doordat je niet weet wie,hoe en wanneer ze het loodje gaan leggen. Klein minpuntje vond ik wel dat ze niet lieten zien wat er precies met Brad (Marion's vriend) en Richard (Marion's broer) was gebeurd,want dat vind ik,ondanks dat het er misschien wel goor uitziet,wel 'lachen' om te zien.
3,5 ster
Phoenix
Elk detail wordt op het einde duidelijk.
Na het ongeval is de familie Harrington in een soort van schemerwereld tussen leven en dood terechtgekomen.
De vrouw in het wit blijkt de zwangere dame te zijn uit de wagen waar ze in werkelijkheid wel zijn tegengereden, vandaar dat ze ook haar dode kind in haar handen droeg.
De naam van de wegwijzer is de naam van de dokter in het slot, die in de allerlaatste scene wegrijd met dezelfde zwarte wagen waarin de slachtoffers tijdens de film werden ontvoerd.
Hieruit kan je ook afleiden dat de dokter onbereikbaar voor hen was, net zoals het wegwijzertje waarnaar ze kilometers aan het zoeken waren zonder vorderingen te maken.
De ganse film blijkt gewoon een bijna-doodervaring te zijn. That's it !
mandy18
nou? als je denkt dat ze hallucineerde, doet het briefje wat de schoonmakers vinden je anders vermoeden......
grijp79
Best een goede psychologische thriller. Het verhaal is natuurlijk niet bijzonder, maar daar gaat het hier ook niet om.
De claustrofobische sfeer is het punt waarop Dead End scoort.
Bovendien is het lange tijd onduidelijk wat er nu precies aan de hand is. Zodra je dit als geoefende kijker in de gaten krijgt, is de spanning weg.
Ik heb mij best vermaakt, 3 sterren. Als je van dit genre houdt, kun je ook My little eye of Identity eens bekijken.
maurice74
Erg origineel, erg spannend en bijwijlen ook erg grappig. Vind het een regelrechte aanrader.
Raider
ik heb af en toe behoorlijk gelachen met de opmerkingen die over en weer gemaakt werden. De moeder was idd een vreselijk personage, maar wel weer kostelijk om te zien wat ze met dat geweer allemaal deed.
Het einde van moviemike klopt trouwens niet helemaal. Ook al ga ik wel van dezelfde theorie uit. De zwarte auto is niet van de chirurg maar van de man die hen had gevonden (of was deze ook een docter?). Ik weet trouwens niet of ik het nou goed of afgezaagd vind dat aan het einde dat 'Things to do' briefje werd gevonden door die stratenvegers. Waarschijnlijk met de bedoeling om deze theorie te laten wankelen.
xangadix
3,5 ster, dik verdiend..! Spannend verhaal doorspekt met geweldige humor. Zo zie je ze niet veel meer.
jaspertje3
Heeeele goedkope film en matige B acteurs
Koop 2 auto's, stop een vrouw in een witte jurk, zet een stuk bosweg af en laat vooral de lijken níet zien... zo ontstaat dus een hele goedkope film
Heb me voor de rest wel vermaakt hoor, had alleen 10x beter uitgewerkt kunnen worden met nét wat meer budget.. Sommige scenes waren best grappig.. Maar ook wel hoop cliche stukjes..
Niet meer dan 2 sterren waard!
93.9
Heeeele goedkope film en matige B acteurs
Niet meer dan 2 sterren waard!
dat kleine budget maakt de film juist zo goed; zo grimmig zoals je ook in sommige (cult) films uit de jaren 70 ziet!
dope
- 20058 stemmen
Leuke film! Schrikmomenten heb ik helaas niet gevonden in de film, maar je zit inderdaad wel de hele film te gissen hoe dit afloopt. Enige minpunt: Je laat je vriendin toch niet midden in de nacht alleen naar dat hutje lopen! 3,5 *
Diesel
Schrikmomenten heb ik helaas niet gevonden in de film,
farhad
Een spanende en hier endaar grapige horor, minpunt vond ik acteerprestaties van de ouders, ze acteren op een soapserieachige manier. Ik vind dat de schrijver af en toe de kijker opluchting biedt door de de iritante personages een voor een laten valen. Vrienden hebben hierboven het einde goed geanaliseerd, wil ik iets tovoegen: ik denk dat de schrijver halde van Dr. Kaligary zijn inspiratie. In dat film is er ook aan het einde een draai gemaakt in de verhalenvertelling van de film, zodanig dat je heel goed nadenken moet om te weten dat dit alemaal in de hoofd van de patienet afspeelt, dat film was over de downe sfeer van zijn tijd, uiteindelijk is er niks zeker, dit is mij denken over dat stuk papier.
femaleappearance
ik ben een grote fan van horrorfilms, en deze film vind ik zelf erg goed. Ik heb echt de hele film vol spanning gekeken en vond hem af en toe echt dood eng. Er zit leuke humor in verwerkt en ik vond de acteerprestaties ruim voldoende. Zeker een aanrader voor iedereen die liefhebber is van dit genre!
sateck
ik ben ook fan van horror, en wil deze echt supergraag kijken, zal hem binnekort wel even kopen in de stad!!!!
vanwege een goed gevoel over deze film geen ik hem alvast een 2,5*, maar ik denk dat het nog wel meer wordt
Wacht daar nog maar even mee, tot je hem daadwerkelijk gezien hebt.
sateck
net gekeken...samen met 3 vrienden en nig zat ik hem aardig te chickenen(was aardig bang)...maar het einde von dik jammer genoeg erg slap...omdat je de hele film denkt:'Hoe zou deze film in godsnaam aflopen..'
en daarom vond k het eind aardig tegenvallen...maar eng was deze film wel
sateck
Wacht daar nog maar even mee, tot je hem daadwerkelijk gezien hebt.
hij is dus nog 1* omhoog gegaan...eerlijk gezegd had ik hem beter verwacht, vanwege de hoge verwachtingen...
Maar het is evengoed een goeie horror...lekker makkelijk gemaakt...vandaar die 3,5*
Peter
Binnen het genre prima film. Inderdaad veel humor, maar soms ook irritant onwaarschijnlijk. 4 sterren.
sateck
Waarom vind je het einde slap?
Dat is een hele goeie vraag...maar ik vind het einde zo.........niet eng(overdag/niet duister enz). ik weet het, het klinkt vreemd, maar ik had meer een 'blair witch' einde verwacht...die vind ik echt fantastisch
Alleen een ding snapte ik niet van het einde(misschien dat ik het einde daarom slap vindt): Die verpleegster gaat met 'die man' mee, maar wie is die vrouw eigenlijk, heeft die nog meer met die film te maken..? is die vrouw dat 'wijf met die baby'?
sateck
Die vrouw vind ik idd heel erg irritant...maar die vader...whahahahahah wat een droge humor..alcoholist
pennywise
ik vond dit een hele leuke film om naar te kijken.
weet iemand of hier nog een deel van komt?
digifredje
Dead End: JA!
Identity: JA!
My little Eye hoort zeker niet in dit rijtje thuis. Dat is gewoon een slecht film.
SSeagal
Nou, ik zie niet in dat My little Eye zoveel slechter is dan die andere twee films. Sterker nog, als ik moest kiezen tussen dead end, identity of my little eye kies ik toch voor my little eye, toch een fractie beter.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' wordt massaal gezocht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Frailty
Horror / Thriller, 2001

Ils
Thriller / Horror, 2006
babygeheimshotgundrive cabinezwangerschapnachtvictimsurvivorwoudwhiskeygrandparentsmysteriefamiliecelebrationautokrankzinnigheiddestinationunfaithful kerstmisroad sign