• 9.369.537 stemmen

The Alligator People (1959)

Horror / Mystery | 74 minuten

Genre: Horror / Mystery

Geregisseerd door: Roy Del Ruth

Met onder meer: Beverly Garland, Bruce Bennett en Lon Chaney Jr.

Plot The Alligator People

"Nerve-shattering terror!"

Een pasgetrouwd koppel gaat met de trein op huwelijksreis, maar al bij het eerste station stapt de man uit en verdwijnt spoorloos. De vrouw zoekt verbeten naar haar vermiste echtgenoot en ontdekt hem jaren later op een boerderij in het zuiden van de VS. Helaas is de man zwaar ziek geweest en doordat hij verkeerde medicijnen heeft gekregen, is hij inmiddels in een krokodil veranderd.

Joyce Webster, aka Jane Marvin

Lientjuh

Waar halen ze het toch?

avatar van Zinema

Leuke monstermovie.

Sfeervol en spannend, edoch qua SFX behoorlijk gedateerd. Hilarisch dieptepunt in dat kader is uiteraard de transformatie.

Toch maakt dat niet zo gek veel uit, want bij het aanschouwen van dit soort obscure filmpjes moet je je ook een beetje kunnen verplaatsten naar het tijdsbeeld van 50 jaar geleden. Daarbij komt dat de effecten sowieso niet zo heel erg storen, omdat de film erg lekker weg hapt. Steengoed o.i.d. wordt het dan weer niet, helaas.

The Fly is beter, maar dit doet leuk mee.

Goed.

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Weer een vermakelijke fifties "horror-light".

Uitstekend qua sfeer, setting en opbouw van het verhaal.

De gedateerde special effects vind ik er eigenlijk goed bij passen, en de make-up is zo slecht nog niet.

Beverly Garland is niet alleen mooi, maar speelt haar rol ook prima, ze is bovendien een pracht van een "scream queen" .

De scènes met echte alligators zijn best indrukwekkend.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Tja veel horror is er anno 2020 natuurlijk niet te beleven met deze film. Het is vooral een tragisch verhaal waarbij een man ongewild in een monster verandert. Het deed me ergens wel denken aan The Wolf Man. Het probleem is vooral dat er niet zo gek veel gebeurt in deze film. De uitschieter is uiteindelijk niet de transformatie van mens in een alligatorman, maar vooral de scènes met de echte krokodillen en de moeras setting. Charmant is het wel, maar misschien niet zo gek dat dit niet is uitgegroeid tot een klassieker en ook niet erg bekend is bij ons. Lon Chaney jr. als de beschonken wraakzuchtige local vond ik eerlijk gezegd ook nogal een miscast.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Eerlijk gezegd vond ik dit helemaal niet zo slecht. Een origineel concept. Tja, het resultaat na de transformatie zag er wat karnavalesk uit. En soms waren de ideeën beetje belachelijk (Cobalt 60 is hoog radio-actief. Geen probleem. Trekken we wat rubberen handschoenen aan). Maar toch wel een bewonderenswaardige film voor die tijdsperiode.

avatar van joolstein

joolstein

Leuke horrorfilm uit de jaren '50. Waar een beetje de geest van de klassieke Universal Monster-films (is van 20th Century Fox) in rondhangt Uiteraard nu meer iets voor een middagvoorstelling met zijn lichte griezeligheid. Maar in mooie opvallende cinemascope zwart-wit beelden. Heerlijke sfeervolle setting van een landhuis omringd door moerassen van Louisiana met een laboratorium voor gekke wetenschapper en een charismatische vrouwelijke hoofdrolspeler. Elke scène die zich in het moeras afspeelt is behoorlijk goed met veel echte en nep-alligators, drijfzand, en slangen En als toetje een dronken alligator-hatende haakhand aka Lon Chaney Jr. JA... alles is verpakt in precies de juiste hoeveelheid cheesiness. De omkaderende scènes aan het begin en einde met de hypnose bij de psychiater waren niet echt nodig