Genre: Actie / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 12 juli 1991
Bekijk via Disney+
Plot Marked for Death
"He's a good cop. In a bad mood."
DEA-Agent John Hatcher is net terug uit Colombia, waar zijn partner vermoord werd door een drugsdealer. Door dit voorval heeft John besloten een punt achter zijn carrière te zetten. Wanneer hij echter in een schietpartij met de drugsbaas Screwface belandt, en deze vervolgens zijn zus en haar dochter probeert te vermoorden, gaat John weer aan de slag. Samen met twee oude vrienden gaat hij op zoek naar Screwface.
John Hatcher
Tracey
Tito Barco
Duvall
djelle
Elke actiefilm heeft natuurlijk een stunt crew, waaronder enkele stunt doubles. Voor gelijk welke acteur. Maar in tegenstelling tot tegenwoordig nam Seagal in elk geval zo goed als alle vechtscenes voor zijn rekening. Dat is wel het belangrijkste denk ik.
SSeagal
Doe niet zo naief. Daar werkt Seagal al jaren mee.
Ik doelde natuurlijk op de vechtscenes. Die doet hij in deze prent gewoon zelf.
SSeagal
Uitzonderingen daargelaten dan. Vooral de laatste 2 films waren duidelijk the man himself wat betreft de vechtscenes. En nog een paar recentere films waarin dit zo is of iig gedeeltelijk.
garlic senior
Aardige actiefilm. Natuurlijk is Seagal tegenover bijna al zijn tegenstanders weer onoverwinnelijk. Dat vind ik toch best wel jammer, want dat maakt de film erg voorspelbaar. De bad-guy vind ik dan wel weer geslaagd, dat Jamaicaanse accent klinkt gewoon erg leuk! Daarnaast bevat deze film een aantal leuke one-liners en de actiescènes zijn niet verkeerd.
jonaske12baby
De beste acteertijden van steven segal
die films nu zijn niet meer zo spectaculeir
niethie
Nog niet zo gek lang geleden eens herkeken en ook ik moet toegeven dat dit toch een van de betere films is waar Seagal in mee deed, het plot is lekker fout en soms compleet over de top om over die lachwekkende Jamicaanse badguy maar niet te spreken, de actie en gevechtscenes komen goed tot zijn recht en de film is lekker hard en laten we eerlijk wezen daar gaat het toch om in dit soort filmpjes. Maar toch vond ik het in tegenstelling tot al die andere overenthousiaste Seagal fans die hier spreken niet meer zo bijzonder als toen ik nog een die hard fan van hem was, gewoon een heel vermakelijk filmpje die gemaakt werd in de hoogtijden van de betere actiefilm, lekker kijkvoer als je even niets anders hebt-
3 sterren.
Jan Vanhulle
een vd mooiste seagal films
maar ben hem wel een beetje uitgekeken maar dat beinvloedt mijn stem niet !
Iron Maiden
De beste acteertijden van steven segal
die films nu zijn niet meer zo spectaculeir
geen phistol whipped gezien zeker.
Lennert
Eindelijk gezien, maar vond het zeker niet de beste Seagal ooit om de volgende redenen:
1) het acteerwerk was voor een vroegere Seagalfilm redelijk aan de zwakke kant (dat stuk dat hij in het begin begint te biechten (wat overigens verder nergens terugkwam of nuttig was voor de film) leek nergens op, iets wat jammer is omdat ik Seagal in zijn eerdere films vaak een goed acteur vind.
2)het duurde mij toch wel behoorlijk lang voor er echt wat actie kwam.
Pluspunten zijn er genoeg natuurlijk:
1)briljante plotwending met die tweelingbroer, ik vond het al wat makkelijk gaan
2)De actie die er was was bottenbrekend gaaf, zoals altijd
3)Een overtuigend enge badguy
Goed, ik heb me weer goed vermaakt, maar beter dan Nico/Above The Law, Under Siege 1 & 2 en Out For Justice vond ik hem absoluut niet.
Wing Chun
Gewoon een goede vechtfilm en natuurlijk een klassieker in de genre. de gevechten waren puur aikido. lekker ouderwets klemmen en gooien en zelfs een zwaard gevecht.
het verhaal is goed en je blijft niet saai. je zit elk moment in je stoel te bibberen.
Screwface de perfecte tegenstander voor Seagal maar niet al te goed.
Dit is wat we altijd willen zien als we een Steven Seagal film kijken
Movie Jim
Leuke film met Steven Seagal. Alleen kreeg hij deze keer wel eerst klappen maar verbeterde zich al snel. Ik bedoel als hij bij Screwface binnen is krijgt hij een knal van hem.
martijnk
Dit is samen met de glimmer man toch wel mijn favoriete seagal film!
Ralf81
Seagal is toch wel dé armbreker onder de vechtersbazen!
In deze film doet ie het weer enkele keren! Nadat ik deze film als kind zag is me dit altijd bijgebleven. Screwface trouwens ook
Lennert
Toch een halve punt erbij, de vorige keer keek ik toch over een cruciaal element heen wat deze film onderscheidt van de andere Seagalfilms: echte, angstaanjagende sfeer. Daarnaast heb ik toch wel behoorlijk genoten van zijn aikidoskills die in deze film zeker het beste tot uiting komen. De soundtrack was overigens bovengemiddeld goed.
Lexcoaster
Zeker een van Seagal's beste films. Een originele en enge bad guy, een redelijk origineel script, een coole soundtrack, leuke personage's (rasta mannetjes), maar bovenal vond ik het een aangename verassing dat hij nu werkelijk probeerde te acteren. Het is Seagal's beste poging tot acteren tot nu toe.
Daarnaast had hij goede acteur's als tegenspelers. Maar om eerlijk te zijn, bij een Seagalfilm gaat het alleen om de actie. En het moet gezegt: dit is een zeer degelijke actiefilm! Seagal's Akidowerk is prima, de shootouts waren erg tof gemaakt en de film bevat ook een klasse zwaardgevecht en een goede achtervolgings scene.
Ik vond het dan wel weer jammer dat het 'familie verhaaltje' niet werdt afgemaakt. Hoe het nou zit met z'n nichtje, z'n zus en of hij de politie nog achter hem aankrijgt wordt ons niet bekendgemaakt. Jammer. Ook kent de film wat kleine ongeloofwaardigheden, maar die storen gelukkig niet. Enfin, het gaat bij een actiefilm niet om het verhaal natuurlijk, en voor de rest is dit een degelijk gemaakte film. Leuk is ook de plottwist op het eind met Screwface's tweelingbroer. En het eindgevecht is lekker hard, heel hard!
Al met al voor Seagal's doen een erg coole actiefilm! Deze film behoort zeker tot een van zijn beste, naast Out ForJustice, Under Siege 1&2, Pistol Whipped en Exit Wounds. 3.5*
FunkStarr
- 1922 berichten
Aardige Seagal film, die lekker vermakelijk is van begin tot eind.
Toch vind ik het jammer dat er wat gaten in het verhaal zitten, en bepaalde dingetjes gewoon niet kloppen.
Ik bedoel hoe krijg je in godsnaam een afgehakt mensenhoofd van Jamaica naar Amerika? en zo waren er nog wat kleine dingetjes.
Ook op het eind van de film blijf je als kijker met een aantal cruciale vragen zitten, je zou bijna denken dat er een deel 2 achteraan komt, maar dat is dus niet het geval.
Zoals Lexcoaster hierboven al vermeldde zijn dat ook de vragen waar ik mee zat toen de film plots afgelopen was, jammer.
Maar uiteindelijk toch wel een voldoende, al was het acteerwerk van meneer Seagal natuurlijk af en toe wel om te huilen, maar goed hij vermaakt daar gaat het om bij Seagal films.
Imperial Figure
Seagal laat hier pas echt zijn kunsten zien en het is op en top jeugdsentiment voor mij.
De regisseur Dwight H. Little is nu bezig met een tekken film, nu maar hopen of dat wat wordt.
Nomak
De beste film met Steven Seagal.
Steven Seagal doet het uitstekend, de mensen die zeggen dat hij niet kan acteren moeten het maar eens zelf gaan proberen, ik weet niet wat hij beter moet doen.
De absolute ster van de film was Basil Wallace in de rol van Screwface. Geweldig personage is dat, wat een enge en knettergekke psychopaat. Alle Jamaicanen deden het goed, maar Screwface stak er met kop en schouders bovenuit, zeer indrukwekkend neergezet. Hij is onmiddellijk tot één van mijn favoriete personages uitgegroeid.
De Jamaicanen hebben een prachtig accent.
Ook de auto achtervolging is memorabel, wat een actie.
En het eindgevecht, tja wat moet ik zeggen. Heel hard en brutaal gevecht.
Normaal gezien is het Seagal die de memorabele oneliners voor zijn rekening neemt. Maar in deze film kan Screwface er ook wat van met zijn accent. Het leek een wedstrijd tussen de 2 acteurs wie de beste oneliner van de film had.
Maar het mooiste was de plottwist, toen bleek dat Screwface helemaal niet dood was.
Als ik 1 film met Steven Seagal naar een onbewoond eiland moet meenemen, dan is het deze wel. Een echte aanrader!
FunkStarr
- 1922 berichten
De beste film met Steven Seagal.
Komop man, dat hoeft toch niet uitgelegd te worden hoop ik? Je ziet hem letterlijk z'n tekst van een blaadje aflezen! Hij heeft wel goede gezichtsuitdrukkingen en dergelijke, alleen komen deze soms zeer komisch over vanwege de slechte timing bijvoorbeeld.
Nee Seagal is echt geen topacteur hoor geloof me nou maar!
Verder een uistekende Seagal film, dat wel.
Lennert
Seagal is nochtans in een aantal films (Nico, On Deadly Ground en Fire Down Below) wat mij betreft goed bezig, al geef ik toe dat het acteerwerk mij in deze film ook wat tegenviel voor zijn vroegere films.
superfly84
Dit is Seagal in zijn glorie dagen. Maar in deze film heeft hij ook een leuk stel mede acteurs. Vooral de Jamaicanen, heerlijk dat taaltje! De verhaallijn is natuurlijk totaal niet diepgaand maar dat moet ook niet in dit soort films. In het genre smash en bash films is dit 1 van de allerbeste.
boemboem27
Een van de betere films van Seagal.
volop aktie spannend,zo zijn er daarna niet veel meer gemaakt.
zeker aanbevelenswaardig

charmed one
dit vind ik de aller beste film van steven seagal. echt een topfilm. hij was ook heel spannend vond ik.
IronHide
De enige echte goede film die hij heeft gemaakt buiten Warner Bros. Ouderwets knokken en tegen drugs strijden. Uiteraard zit er ook wraak in, anders is het motief weg.
eppy
een vd mooiste seagal films
maar ben hem wel een beetje uitgekeken maar dat beinvloedt mijn stem niet !
je IQ jammer genoeg ook niet......
Sportingerke
Eén van de betere films van Steven Seagal gezien heb. Na een aantal serieuze ontgoochelingen werd mijn vertrouwen in deze film eindelijk eens niet geschaad.
Ipv Duitsers, Chinezen of Russen zijn het nu eens Jamaicanen die de slechterik uithangen en dit originele uitgangspunt alleen al is extra sterren waard
Ook positief is het feit dat Steven Seagal nog alleen is en niet acteert samen met zijn dubbele kin en vetpens die hem anno 2009 ontsieren. Dit maakt de vechtscènes dan ook veel "geloofwaardiger".
Nu, geloofwaardig is een woord dat niet echt bij de Seagalfilms past want ook in deze film zijn de kogels steeds op wanneer dat moet en zijn gesloten deuren net open genoeg om de held door te laten.
Maar, dat weet ik wel en het is juist dat hersenloze vermaak dat ik in deze films zoek.
Een aanrader in zijn genre!
TheThirdMark
Dat het zijn tweelingbroer was bedoel je
Een van de betere Seagal films. 3* waard.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Retfærdighedens Ryttere