• 9.370.139 stemmen

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Allan Arkush en Nicholas Niciphor

Met onder meer: David Carradine, Valerie Rae Clark en H.B. Haggerty

Plot Deathsport

"DeathSport isn't just a game. In the year 3000, it's the only way to survive!"

In het jaar 3000 is de aarde na enkele oorlogen bijna verwoest. Er bestaan nog enkele grote steden en daartussen ligt louter woestenij waar mutanten de scepter zwaaien. Kay Oshay is één van weinige mensen die buiten een stad kan overleven. Maar dan wordt hij gevangen door Mankar Moor, een tiran uit een van de nederzettingen. Kay Oshay wordt door hem veroordeeld tot Deathsport, een strijd op leven en dood waarbij de spelers gebruik maken van 'Deatchmachines': speciale motoren verzwaard met pantser en laserkanonnen.

avatar van Waku

Waku

Onvoorstelbaar over the top futuristische actie.

Maar door de kitscherige en overdreven uitziende uitgedoste motoren wel komisch om te zien.

Helaas is de film niet komisch bedoelt.

Hoop lawaai en weinig inhoud maar grappig als je het allemaal niet te serieus neemt.

avatar van yeyo

yeyo

Wow wat een laag gemiddelde. Maar iets met zo een coole cover kan toch niet slecht zijn...of wel?

avatar van yeyo

yeyo

Dus toch!

Zo een vijf minuten valt er wel te genieten van de cheesiness die de film belichaamt, maar daarna is het gewoon je doodergeren aan de knullige special effects, de rotslechte belichting en het rommelige verloop waar werkelijk geen touw aan vast te knopen is. Mist bovendien de humor en de maatschappijkritiek van Death Race 2000. Geef mij dan toch de Italiaanse tegenhangers van dit soort post nuke-meuk, die films zijn tenminste nog charmant.

avatar van as

as

avatar van Prudh

Prudh

Ha! Veel slechter kom je ze zelden tegen en daarom is dit heel versmadelijk. Hoogtepunt zijn de mutants die gewoon pingpongballen als ogen hebben en netten als kostuums. Carradine acteert houteriger dan Pinokkio met spierpijn en verder zit er ook nog wat onfunctioneel naakt in en heel erg slecht getransformeerde motoren die in de toekomst blijkbaar Deathmachines zijn gaan heten. Carradine deed me overigens denken aan een op 90 graden gewassen Schwarzenegger uit Conan the Barbarian... Be powerful, Ankar Moor.

avatar van Prudh

Prudh

Raar eigenlijk dat deze film geen grotere cultstatus heeft gekregen door de jaren heen. Alle ingredienten zijn toch wel aanwezig. Ik vond dit echt topvermaak.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Deathsport heeft niet de cultstatus gekregen als Death Race 2000 ( ook met David Carradine), maar is voor mij als liefhebber van o.a. Grindhouse films zeker vermakelijk. Lekker cheesy, vol actie en explosies en special effects zoals horen in een film als Deathsport. Gewoon heerlijk kijkvoer uit eind jaren 70 van de vorige eeuw en dan ook nog eentje die ik nog nooit had gezien. Ik heb mij vanmiddag uitstekend vermaakt met Deathsport.