Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
CodyN
Ik vind ze er wel realistisch uitzien, ze hebben wat.. onnatuurlijks, net of het gewoon perfect nagetekend is ofso.
YouTube - James Cameron's Vision Featurette
Featurette over de film, met uitleg van cast en crew maar ook flink wat nieuwe footage.
Nomak
Het ziet er echt fantastisch uit.
Ik snap niet dat mensen zeggen dat dit niet baanbrekend en revolutionair is. Dit is zo vernieuwend als die T-1000 van Terminator 2, dat was ook zoiets spectaculair als dit.
Het is dat men weet dat het CGI is, maar als Cameron had gezwegen zou de meerderheid denken dat dit gewoon echte acteurs zijn.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Het ziet er prachtig uit, maar toch, toch kun je zien dat het CGI is. Maar toch petje af, hoor, want hier is veel werk in gestoken! Ik heb hier heel veel zin in.
dutchtuga
Het ziet er echt fantastisch uit.
Mooie CGI hoor, maar je laatste uitspraak gaat echt te ver. Teveel tijd achter een xbox doorgebracht waardoor je kijk op realisme is verbasterd, ofzo? Dit kan je toch onmogelijk net echt noemen?
Deze nieuwe trailer heeft mij jammer genoeg nog steeds niet overtuigd. Al laat ik de CGI en dergelijke zaken terzijde, bevat dit stukje film mij nog veel te veel melodrama in plaats van keiharde actie. Iets wat ik simpelweg niet zoek in een nieuwe Cameron. Aliens en The Terminator 1 & 2 zijn niet voor niets verreweg zijn beste films. Dit doet me vrezen voor een Aliens meets Titanic.
CodyN
Ik vind ook dat bij hele korte shots in de trailer, je zo zou denken dat het acteurs zijn. Maar als het langer dan 1.5/2 seconden hetzelfde stuk is dan zie je het. In dat filmpje iets na de 2 minuten lijkne/zijn de marinegasten CGI. Ik vind de omgeving wel zeer realistisch lijken. Als er 10 man zouden zeggen dat dat echt was, dan zou ik het geloven. (Bij wijze van spreken)
Ik denk ook dat er teveel drama in komt.. Zou andere een geniale actiefilm worden. Ik denk ook dat ze het 12+ willen houden. Dus we zullen wel geen bloed zien-.-
Kevin13
Kun je bij vrijwel alle recente blockbusters zien dat het CGI is.
Eventjes over de film, ik loop er totaal niet warm van. Cast staat mij niet aan, verhaal ook niet, maar vooral de speelduur. Cameron kon hier wel een film van 90 tot 100 minuten van gemaakt hebben.
Jawaddedadde
Ook maar even de featurette bekeken. Sjonge, ziet er wel prachtig uit hoor. Van het verhaal weet ik nog niet veel af, maar visueel kan je nu al zeggen dat het baanbrekend is.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Kun je bij vrijwel alle recente blockbusters zien dat het CGI is.
Precies. En dan werd gezegd dat dit baanbrekend zou worden.
Kevin13
Inderdaad. Wat is hier nou zo speciaal aan?
CodyN
CGI is een beetje beter, en alles is zo groots... net of je een bijna grafisch perfecte game speelt, zo komen de omgevingen naar mij over.
De regisseur kotm bij mij over alsof hij niks wil overnemen of verbeteren maar iets nieuws wil creëren. (Dat geldt voor dezee film)
Wat in mijn ogen gedeeltelijk lukt. (Ik ben fan van de omgevingen
horned_reaper
Een aantal dingen spreken mij heel erg aan bij deze film!
In de eerste plaats de speelduur!
Ik ben echt gek op films met een lange speelduur
er kan lekker veel ingestopt worden en er is altijd veel tijd om van de omgeving, de natuur en bijkomende dingen te genieten.
In de tweede plaats vindt ik het prachtig wat voor een nieuwe wereld er in deze film is geschapen.
Allemaal nieuwe omgevingen, planten, dieren en andere vreemde dingen.
En juist omdat het verhaal een tikkeltje cliché is, moet dit een film worden om van te smullen!
Ik ben zelf een zeer groot fan van realisme... onrealistische bijkomigheden in een film doen mij bijna altijd direct afknappen.
En daarom kan ik werkelijk waar niet wachten tot deze film in de bios draait !
deTuinman
het wordt gewoon een leuke sci fi, maar idd weinig speciaals
het verhaal is verre van orgineel (Fern Gully, Pocahontas, Delgo) en de cgi is veel, maar niet baanbrekend
The One Ring
Ik snap niet dat mensen zeggen dat dit niet baanbrekend en revolutionair is.
Revolutionair? Dat is een grote term. Er werd inderdaad een revolutie beloofd, maar die krijgen we schijnbaar 1. in de vorm van menselijk acteerwerk omgezet in CGI-wezens en 2. in de vorm van 3D. Punt 1 is al sinds Gollum in The Lord of the Rings niet meer revolutionair. Punt 2 maakt het nog bonter, want 3D bestaat al sinds zeker de jaren '50. Zelfs de verbeterde 3D is afgelopen jaar al veel te zien geweest in met name animatiefilms. Dat het qua verhaal revolutionair gaat worden durft hopelijk niemand serieus te beweren.
Wie weet komt Cameron met nog wat verrassingen in de uiteindelijke film, maar ik blijf nog weinig in dit project zien. Ik hoop op zijn minst een aardige actiefilm, maar zelfs dat is afwachten.
- 2067 berichten
The One Ring heeft het mis op allebei de punten. Gollum was volledig ge-motion captured door Andy Serkis en daarna met CGI bewerkt (hetzelfde voor King Kong). De Na'Vi in Avatar zijn (met uitzondering van de gezichtsuitdrukkingen) 100% uit de computer opgebouwd. Het zijn dus volledig geanimeerde personages terwijl Gollum wel kon interacteren met acteurs en sets. Het feit dat de Na'Vi qua animaties realistisch aanvoelen (hoe ze bewegen en of ze ook echt 'gewicht' hebben in de wereld) is dus echt een vooruitgang (met name omdat dit voor een gehele planeet inclusief flora & fauna en dieren is gedaan, én ook nog eens in 3D!).
Ten tweede, en dit is de echte revolutie, is de door Cameron speciaal ontwikkelde Stereoscopic 3D Camera, gebaseerd op het concept van ons menselijk zicht. In plaats van twee camera's te gebruiken (de ouderwetse methode), heeft Cameron een camera ontwikkeld met twee lenzen, welke verschoven en naar binnen gericht kunnen worden afhankelijk van welk object je in focus wil hebben (als het ware onze pupillen). Dit zorgt ervoor dat je ogen eerder en makkelijker wennen (omdat de camera eigenlijk al voor je focust).
Elke grote regisseur die nu ook geïnteresseerd is geraakt in 3D (bijv. Steven Spielberg, Peter Jackson en Ridley Scott) hebben allen toegegeven dat het komt door hun kennismaking met deze technologie die Cameron voor Avatar ontwikkeld heeft. Als je dus de Hollywood-elite allemaal aan 3D krijgt door een door jouw ontwikkelde camera, dan mag je wel van een revolutie spreken.
CodyN
Ik kom er net achter dat er ook 3d mogelijkheden zijn in Pathé Eindhoven, maar is 3D de 2.50 extra waard? Het enige 3d dat ik heb gezien is de Panda Droom in de efteling, en ik ga liever naar niet 3D dan naa dat soort 3D.
AchmedATM
Los van de revolutionare beloftes zou dit toch wel een actievolle film kunnen leveren. De nieuwe trailer en de featurette beloven veel. Ik begin te bekeren, mijn geloof in Cameron begint terug te komen.
Maar ik wil niet dat ik binnenkort weer eens duizenden euro's moet neertellen voor een nieuwe tv, die dit maal volop 3D ondersteund. Dus ik hoop niet dat er al te veel schapen achter cameron aan gaan om ook 3D films te maken. Ik denk niet dat dit nu buiten de IMAX een echte ervaring kan zijn.
Jawaddedadde
Prachtige trailer! Ziet er echt veelbelovend uit! Hoop alleen dat ze er niet te veel meligheid in gaan stoppen.
wimnoot
Wat bedoel je met meligheid? Satire? Of bedoel je dat ze het niet te klef en romantisch maken?
Jawaddedadde
Dat laatste inderdaad. Niet te klef en niet te romantisch, slechts een vleugje van beiden.
Kevin13
En hopelijk niet al te sentimenteel. Daar krijg ik het bij bepaalde films echt van.
deTuinman
van mij mag het er allemaal in, behalve PUBERHUMOR
maargoed Cameron kennende zal dat niet gebeuren
- 2067 berichten
Er zit sowieso een romantisch subplot in, dat is al bekend. Overigens worden het geen Titanic-praktijken want uiteindelijk is het vooral een scifi/actie epos.
wimnoot
Misschien zien we nu wel een blauwe hand op een beslagen autoruit!
scorepio
Verwacht maar een impact a la Lord of the rings. Volgens insiders wordt dit de hit voor 2009.
En de nieuwste trailer belooft dit zeker waar te maken.
Staat mij bij in ieder geval bovenaan op mijn "must see "lijst.
Minotaures
Trailer net bekeken en vond het zeer prachtig uitzien. Ik vond het eerst maar niks klinken, maar ben nu erg benieuwd naar de uitkomst van de film.

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Actie / Western, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful