• 9.377.570 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.211)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van The Oceanic Six

Interessant concept en gezien het feit dat James Cameron hem regisseert met een gigantisch budget is het meteen een film die mijn aandacht heeft, al is de Science fiction film 2012 wel meer gewilder bij me. Benieuwd wat dit wordt. Komt er nog eens een trailer ofzo?

avatar van starbright boy

Leland Palmer schreef:

Er zijn op de Cinema Expo in Amsterdam maar 24 minuten gescreend. De film is nog nergens in zijn geheel vertoond, dus je hebt 'm gewoon niet gezien.

Precies. Een serie fragmenten is niet de hele film, dus je hebt 'm niet gezien.

Leland Palmer schreef:

Eerste foto's. Ziet er prachtig uit.

Is dit concept-art?

Is dit concept-art?

Daar lijkt het wel op, maar ik weet het niet zeker. Zijn twee foto's die op enorme grote te bewonderen waren op de ''Avatar after-party'', na de korte screening.

88Fabian

Ok dus het waren foto's.Ja het ziet er niet filmische uit.die foto's zijn niet van de 24 minuten hoor denk ik.

Leland Palmer

Weet ik veel. Dat maak je maar voor jezelf uit. Ze zien er in ieder geval goed uit.

Leland Palmer schreef:

Jeetje ben jij van de crew op deze site.

doe normaal joh,ik maak er gewoon uit dat het niet de film beelden zijn,

ik heb namelijk ook niet gezegd dat het er slecht uitziet.

Leland Palmer

Those two photos below come from the Avatar after-party which included huge versions of this art, which look a bit like concept art, but you can judge for yourself.

Deze bron geeft aan dat we zelf maar moeten uitmaken of het concept-art is of niet, dus dat zei ik ook tegen jou. Ik zei niks verkeerd hoor, dus die ''doe normaal joh'' reactie vat ik niet. Jeetje joh...

- edit - volgens /Film is dit idd concept art.

HarmJanStegenga schreef:

[i]

- edit - volgens /Film is dit idd concept art.

Kijk aan,dan heb ik toch gelijk.

Als je tegen iemand 'weet ik veel' zegt dan klinkt dat nogal dom en geirriteerd.

Op de poster staat trouwens 'May 2009' maar het is blijkbaar helemaal

uitgesteld naar december.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Ze hebben de muziek uit Mishima: A Life in Four Chapters (Philip Glass) gebruikt in die teaser.

avatar van selfhealing

selfhealing

Deze film wordt een mega grote hit/of teleurstelling

avatar van Reinbo

Cameron maakt enkel mega grote hits, dus ik weet wel zeker het eeerste....

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Dit word voor mij toch wel dé winterfilm om naar uit te kijken. Grenzenverleggende CGI... ben zeer benieuwd! Bovendien maakt Cameron altijd gebruik van indrukwekkende computereffecten, maar hij verliest zelden het verhaal en zijn personages uit het oog. Dat is het grootste probleem van de science-fiction films van tegenwoordig, daarom heb ik wel weer eens zin in een science-fiction van goeie ouwe Cameron.

avatar van Resh

Resh

Deze film wordt denk ik één van de grote hits van 2009. En echt goed dat ze bijna tot nu toe nog niks hebben verklapt, zelfs niet in de trailer.

avatar van Mai*

Mai*

Ben echt benieuwd naar deze film. Het is met speciale nieuwe camera's gemaakt. Jammer dat we nog zo lang moeten wachten!!

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Mai* schreef:

Valt toch wel mee. Paar maandjes. Er zijn films waar ik nu al reikhalzend naar uitkijk die nog jaren ver weg zijn (The Hobbit, Bond 23...)

avatar van Artemis

Artemis

Artemis schreef:

Trailer

Ja, van Shyamalan's The Last Airbender, niet van deze film dus.

avatar van Artemis

Artemis

Leland Palmer schreef:

Ja, van Shyamalan's The Last Airbender, niet van deze film dus.

Hitte is een beetje slecht voor mijn concentratievermogen

Leland Palmer

Ach ja, kan gebeuren. Die trailer ziet er goed uit in ieder geval Ben benieuwd wanneer de trailer van deze film komt. Mag wat mij betreft z.s.m.

avatar van Bacoboy

Bacoboy

Ik heb me gergistreerd op deze site om alleen te kunne zegge dat dit een hele grote hit wordt en absoluut in de top SF films ooit terecht komt als SF liefhebber kan ik gewoon niet wachte

avatar van The Cube

The Cube

De de officiele film poster van Avatar

Er komen natuurlijk nog meer!

avatar van Tomkx

Tomkx

Dit word een gemiddelde film van 2 sterren, puur omdat weer iedereen er veel van gaat verwachten en dan met de conclusie komen dat ze er meer van hadden verwacht en maar 2 sterren geven. Voorspelbaar hier.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Er bestaan ook films die aan alle verwachtingen voldoen. Die zijn zowaar zeldzaam, maar James Cameron stelt sporadisch teleur.

En ook al valt hij tegen. Iedereen kijkt hem dan later gewoon nog een keer met de gedachte dat het best een slechte film is en dan komen ze tot de conclusie dat het toch een hele goede film blijkt te zijn.

88Fabian

Ik vindt de poster niet zo heel bijzonder eerlijk gezegd.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

88Fabian schreef:

Ik vindt de poster niet zo heel bijzonder eerlijk gezegd.

Ik vind er ook weinig aan, maar ze hebben de poster speciaal voor tomkx aangepast omdat ze bang zijn dat hij straks de film vindt tegenvallen. Dus een lelijke poster moet de hoge verwachtingen van hem doen dalen. Wat zijn ze toch slim.

avatar van Resh

Resh

Koert schreef:

Denk trouwens niet dat ik de enige ben die deze film een tijd genegeerd heeft, er vanuit gaande dat het om een verfilming van die japanse tekenfilmserie ging.

idd zelfde bij mij, maar nu zie ik deze film zeker een kanshebber op een plaatsje in m'n top 10, nog 5 maanden wachten ! Je word idd niet wijzer van de trailer, maar dat maakt deze film nou zo spannend en mysterieuz waardoor je deze film nog liefer wilt zien, meestal verklappen ze de hoogtepunten in de trailer waardoor de spanning van de film al weg is.

88Fabian

Ik vindt dat deze regiseur te erg word opgehemeld,zo goed is die nou ook weer niet,de titanic is een simpel romatisch filmpje die veels te lang duurt,terminator 1 & 2 zijn simpele actie films,waarbij alleen de special effects wel goed waren maar voor de rest niks voorstelde,en deze film word waarschijnlijk ook weer een mooie special effect show,zonder enig inhoudend verhaal,en personages waar je verder totaal niks aan hebt.

avatar van wimnoot

wimnoot

88Fabian schreef:

Ik ben het niet helemaal met je eens.De terminator films waren baanbrekend voor hun tijd. De eerste door zijn originele script en de tweede door overweldigende special effects. The abyss was ook een hele mooie film.En vergeet aliens niet!Titanic was iets minder, inderdaad een klein verhaaltje, maar het liet wel op een prachtige manier zien hoe het drama zich voordeed.

Wat deze film gaat brengen is voor mij nog echt een raadsel, half mens half machine. andere planeten e.d. ik ben gewoon erg benieuwd.