• 9.378.631 stemmen

Oorsprong: Canada / Duitsland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Uwe Boll

Met onder meer: Christian Slater, Tara Reid en Stephen Dorff

Gesproken taal: Engels en Portugees

• Bioscoop Zondag 22 februari in één bioscoop (Amsterdam)

Plot Alone in the Dark

"Can mankind defeat the army of darkness unleashed by an ancient evil cult?"

Edward Carnby is een detective die het paranormale en bovennatuurlijke onderzoekt. Hij probeert de moord van zijn beste vriend op te lossen en dat leidt hem naar gevaarlijke gebeurtenissen waarin blijkt dat demonen de wereld over komen nemen. Slechts hij en zijn ex-vriendin en antropologe kunnen de mensheid redden.

avatar van TerrorBird

TerrorBird

zucht........................weer een poepfilm

avatar van Flash1494

Flash1494

Om geld in te zamelen voor zo'n script was denk ik niet een heel groot probleem. Dat komt omdat deze thriller/actie in het begin probeert om echt een verhaal uit te leggen. Het had ook zeker potentie, maar deze regisseur heeft het niet helemaal begrepen.

Toen het verhaal echt op gang kwam(ook pas op de helft) werd dit vreed verstoord door een te slechte actie scene. ik bedoel het gedeelte dat alle 20 weeskinderen afgeslacht werden
Daarna ging het bergafwaards. Het gevoel ben je compleet kwijt doordat belangrijke dingen niet worden uitgediept, maar de accenten op kleine details worden gericht. De personages wisselen daarbij ook zo van karakter dat het je koud laat, wat er nou uiteindelijk met ze gebeurd.

En dan hebben we het nog geen eens over het einde gehad, dat is te slecht, daar ga ik ook verder niks over zeggen.

Bagger met een hele grote B, vooral in de videotheek laten liggen

De aftiteling vond ik nog wel gaan hoor Voor de rest, mijn drijvende drol in de plee was indrukwekkender om naar te kijken :-|

avatar van Fikret8

Fikret8

Alone In The Dark 2 staat voor 2009 gepland.

avatar van wannas

wannas

Mijn oordeel:

In het begin wordt alles mooi gebracht, maar de eerste achtervolging duurt mij al ''te'' lang. Het is een heel on-orgineel verhaal. Ik keek hem met mijn zusje (blond). Het voorwerp wat in het begin gevonden werd wist zij meteen al te kenmerken als een sleutel van de deur naar de duisternis.

Zelfs het bloed leek nepper dan nep. Helaas een hele slechte film, had er een avond voor vrij gehouden, had ik beter niet kunnen doen.

De film heeft vooral een hoog ''donker'' gehalte. Te veel zwart. Het aantal schrikmomenten was schrikbarend veel, waardoor je er te veel op kon voorbereiden. Het was een zeer voorspellende film.

Ik geef het een 1...

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

1,5*, het viel me nog mee na dat verschrikkelijke House of the Dead. Christian Slater doet en Stephen Dorff doen hun best (hoewel die laatste weinig meer te doen heeft dan rondrennen, schreeuwen en schieten), maar het lukt ze niet om de film te redden tussen de abobinamele special effects en een compleet gebrek aan spanning.

En waarom denkt Uwe Boll toch altijd dat het spannend is om te kijken hoe er tientallen machinegeweren al lichtflitsend worden leeggeknald? Ben benieuwd hoe deze film wanneer iemand als John Carpenter (in zijn jonge jaren) 'm had gemaakt.

avatar van Gestuz

Gestuz

als deel 1 al tegen valt waarom komt der dan IN HEMELS naam eeen deel 2 ?????????????

avatar van Gestuz

Gestuz

de trailer deed mij al weinig!!!

avatar van android325

android325

zonde dat mensen hiervoor geld uitgeven.!! totaal geen verhaal, ik viel een paar keer bijna in slaap. als je van horror houd , verspil je tijd niet aan dit soort films.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

echt jammer dat het totaal anders is dan de spel

ik vond de spel echt vet

ik weet niet of de film wel op de spel moest lijken als dat niet zo is waarom hebben ze toch die naam gepakt

avatar van Lilyroos

Lilyroos

Alone in the dark was wel letterlijk opgevat. Ik heb gedurende heel de film in het donker zitten staren. Ik zag totaal niet wat er aan de hand was en ik heb nogthans heel goede ogen. Voor zover ik er iets van kon zien waren de special effects en acteerprestaties ondermaats. Tot nu toe de slechtste film ooit gezien.

avatar van Youri

Youri

Alleen de filmhoes en de titel zag er spannend uit. De film is een en al drama. Als je niks te doen hebt kun je op deel 2 gaan wachten.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Beetje ook lomp dat daar op gelet wordt.

Verder was dit wel een crap film, 2*

Offtopic berichten verwijderd.

avatar van nightbreed

nightbreed

Inderdaad een erg slechte film met allerlei oppervlakkige en ongeloofwaardige karakters.

Ik vond dat fotomodel (dat domme blondje die wetenschappelijk onderzoek deed en bij Slater hoorde) met dat brilletje zonder sterkte echt te slecht voor woorden, over ongeloofwaardig en miscasting gesproken.

Het 'Blade meets The Matrix' gevecht in het begin van de film is ook om te huilen.

Christian Slater als held was ook erg droevig, de enige acteur die een voldoende wist te halen was Stephen Dorff.

Het script was voor de regie te slecht om er iets moois van te maken.

Een gemiste kans...

Cijfer: 2

avatar van Leno

Leno

Hoe haalt u het in Uwe Boll, zullen de geldschieters tegen de filmmaatschappij gezegd hebben toen bleek dat Boll de regisseur zou worden.

Oké het script is zwak, budget is vrij laag (voor een dergelijke film).. maar dan nog valt er wel wat meer van te maken dan dit.

Duidelijk is dat Bol van zijn vak geen kaas gegeten heeft. Zelfs zaken als de overgangen tussen scenes en de manier waarop muziek wordt gebruikt klopt niet. Dan nog die belachelijke actiescenes die meer weg hadden van vuurwerk met een vage monster creatie. Verder nog de slechte acteurs, slechte dialogen.. ga zo maar door.

Leno schreef:

Hoe haalt u het in Uwe Bol

avatar van bascross

bascross

wat een slechte film is dit.

0,5.

avatar van jennemen

jennemen

als je van een soort mix van raiders of the lost ark, tomb raider, aliens houdt dan moet je dit zien, verhaal is echter flinterdun en stelt geen zak voor, regelrechte bagger, een 0,5*

avatar van Joey83

Joey83

Gestuz schreef:

Omdat het uitmelken van slechte films Hollywoods 2e natuur is?

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

O mijn god wat een slechte film. Ik had verwachtingen na het spel. Maar jammer.

avatar van Redrabbit

Redrabbit

Ik zag hem liggen voor 1,5 euro, dacht die neem ik mee... omdat ik het spel wel wat ken en de acteurs toch ook degelijk zijn. Mja had mij er beter een cola mee gekocht met die euro...

avatar van DragQueen

DragQueen

Oke, erg goed is de film niet. redelijk acteerwerk, een slecht script, en iets tegenvallende special effects. maar de film heeft mij als hersenloos entertainment nog enigzins weten te vermaken. al is ie wel erg voorspelbaar, en veel scene's zijn te donker gebracht. er had veel meer met het concept gedaan kunnen worden. veel te oppervlakkig gebracht allemaal. 2 sterren.

avatar van Spring 04

Spring 04

Fikret8 schreef:

Alone In The Dark 2 staat voor 2009 gepland.

zucht..ze zouden zich de moeite moeten besparen scheelt tijd en geld

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Ik heb 'm wel gezien, maar ik kan me er echt geen ene moer meer van herinneren. Misschien nog eens kijken, maar ik heb er een hard hoofd in.

avatar van Fax

Fax

Wat een verschrikking zeg deze film. Dat hij niet in de klasse 'B-Film' valt!

avatar van El Chico

El Chico

"Slechts hij en zijn ex-vriendin en antropologe kunnen de mensheid redden."

HAHAHAHA

avatar van Slynkin

Slynkin

ik kreeg pijn in mijn ogen van deze film.

echt een topfilm!

avatar van nacht

nacht

dit is ook gewoon saai

avatar van T.Bos

T.Bos

0,5* Zelden zo'n slechte film gezien. Epic Movie is nog goed vergeleken met deze draak, en dat was voor mij de slechtste film ooit. Het had inderdaad iets kunnen worden deze film, maar het is zo slecht uitgewerkt, en ook slecht uitgevoerd qua acteerwerk, maar bovenal zo slecht in elkaar gezet. Slecht jatwerk van alien en resident evil. Hier ga je spontaan van vomeren. Ik heb de film uitgekeken in de hoop dat het tij kon keren, maar het werd alleen maar erger en diep treurig. Het einde is zo nep. Jammer dat je hier geen - 10* voor kan geven. Die halve * is voor de muziek. Die is in vergelijking met de film zo goed, dat het misplaatst is. Het geld ging zeker op aan de music director. Gewoon verbazingwekkend dat ze nog durven zo'n film op dvd uit te brengen en er geld voor te vragen.