Genre: Oorlog / Drama
Bekijk via Prime Video
Morgen om 15:45 uur op BBC 2
Donderdag om 23:50 uur op BBC 4
Plot A Bridge Too Far
"Out of the sky comes the screen's most incredible spectacle of men and war!"
Het is tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog. De Duitsers hebben het meeste van Frankrijk verloren en de geallieerden troepen besluiten om hun de beslissende trap te geven. Ze plannen om duizenden soldaten te droppen in Nederland en houden daar een paar sleutelplaatsen vast, tot versterking aankomt. De belangrijkste plaats is de brug bij Arnhem; wanneer deze is veroverd, kan deze alles blokkeren van het westen van Duitsland.
Lt. Gen. Frederick Browning
Maj. Gen. Stanislaw F. Sosabowski
Generalmajor der Waffen-SS Karl Ludwig
Dr. Jan Spaander
Borky
Denk dat ie de brug bedoelt?
Inderdaad, ik bedoelde de brug.
BoordAppel
Goed te vergelijken met The Longest Day en voor mij geld ook zo'n beetje dezelfde kritiek. Het begin vond ik erg aardig en het is leuk om te zien dat Duitsers Duits spreken en de Nederlanders Nederlands. Waarom een Poolse generaal dan weer door een Amerikaan gespeeld moet worden ontgaat me een beetje. Jammer.
Het mindere aan dit soort films vind ik dat je totaal geen binding krijgt met de hoofdpersonen, het kon me allemaal niets schelen wie er het loodje legde. Ook vond ik de film veel te lang duren. Deze kritiek geld dus ook voor The Longest Day.
Ik geef deze film een 0,5 hoger omdat de actiescenes beter waren en het allemaal realistischer is. Als mensen hier dood gaan maken ze er tenminste geen hele voorstelling van. Het is ook gewoon leuk dat de film zich in Nederland afspeelt, geeft het toch een meerwaarde 3,5*.
Dustyfan
Wat denk je? In 1977, tijdens de Koude Oorlog.. Polen dat bij het Oostblok hoort...
Ik denk niet dat je in die periode zo gemakkelijk een Poolse acteur kon krijgen....
Overdrijf je niet een beetje? Ze hadden Roman Polanski zelfs kunnen inhuren
BoordAppel
...want er woonden natuurlijk ook helemaal geen Pools sprekende mensen in de VS of Engeland of waar dan ook. Ik denk trouwens ook dat je een beetje overdrijft en dat ze best een Pool uit Polen konden halen.
markiemark73
Dat vond ik nou ook, misschien wilden ze die mensen die het vroeger mee gemaakt hebben niet al te sentimenteel maken.
Net zoals bij Saving private ryan waar ook veteranen huilend de bioscoop verlieten.
BobdH
En dus maken ze hun heldendaden minder indrukwekkend door de impact weg te nemen en het realisme in te tonen? Ik denk dat hoe moeilijker je het het publiek maakt om de film te zien, hoe meer je het realisme van oorlog weergeeft. Dat ze de film minder aangrijpend zouden maken om de veteranen te 'sparen', lijkt mij eerder afbreuk doen aan hun prestaties en daarmee nog erger.
markiemark73
Ik denk eerder dat het aan tijd gebrek lag om die personage's beter of meer te belichten.
mars
Deze film ga ik vandaag eens lekker bekijken op dvd echt een van de beste films ooit !
Pacino88
Net als Longest day een superfilm.Deze soort oorlogfilms zijn juist mijn favoriete oorlogfilms,vanwege het realisme.Inderdaad worden niet alle personen even goed uitgediept enz..Maar vanwege de historische kant is deze film veel interresanter dan films als Windtalkers of Pearl Harbor.
Huntjut
"Realisme"...tuurlijk..Volgens mij heeft deze film een aardige duit gekost. Beetje jammer dat er dan op het inhuren van materiaal wordt beknibbeld. De duitse tank die de brug komt oprijden is een (nederlandse) Leopard gevechtstank (jaren 70) vermomd met kartonnen pantserplaten. Terwijl er originele exemplaren genoeg in allerlei musea staan. Volgens mij is Steven Spielberg de enige die het begrijpt. (Band of Brothers & Saving pr Ryan) In zijn films zijn wel originele voertuigen te zien.
Quido
Blijft gek natuurlijk. Maar het is bij Jordy bekend, dus dat komt wel goed
BraCom
Was mij ook al opgevallen, ik dacht nog dat lijkt wel een Leopard tank.
Maar een kniesoor die daar over valt, verder een uitstekende film.
FisherKing
Briljante film. Erg verrast trouwens. (had er helemaal niks van verwacht)
Fotografie is meer dan subliem.... (ondanks de uiterst merkwaardige editing) 4.5*
quiksilver2
Enkele woorden slechts voor deze film
Uniek , Subliem , nog niet geevenaard door welke oorlogsfilm dan ook.
boerenpummel
Zeer degelijke oorlogsfilm die qua structuur heel erg lijkt op The Longest Day. Dat de film zich afspeelt in Nederland geeft iets extra's, namelijk meer herkenning. De ongekende sterrencast en de indrukwekkende beelden doen de rest. Het voornaamste kritiekpunt is wel dat er "weinig" emoties losgeweekt worden bij de kijker, doordat de personages allemaal nummers zijn en je daardoor nauwelijks meeleeft.
wallywalrus
een vreselijk hoop geschiet en geknal.
de eerste keer dat ik de film zag ging het historische verhaal helemaal aan mij voorbij.
de scenes zijn zeer goed in beeld gebracht.
deze film moet je twee keer bekijken als je de historische feiten niet kent. ( of eerst even het boek lezen)
het is toch wel een hele goede film.
Dude-R
Deze film heeft m'n broer ooit eens opgenomen toen ik een jaar of 8 was, ik was er helemaal gek op ik denk dat ik 'm zonder overdrijven wel 20/25 keer heb gezien.
Bijzonder goed!

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem vandaag op televisie

Bekijk deze fantastische films voordat Prime Video ze uit het aanbod verwijdert

Vijf klassieke Tweede Wereldoorlog-films die niet uit je lijst mogen ontbreken

Das Boot

Zwartboek
Thriller / Oorlog, 2006

The Killing Fields
Oorlog / Drama, 1984
netherlandstweede wereldoorlogbrugallieslegeroperation market garden gebaseerd op een waargebeurd verhaalmissiontanksoldaatarnhemmilitary operation jaren 40historical battle