• 9.381.042 stemmen

King Arthur (2004)

Actie / Avontuur | 126 minuten / 142 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Avontuur

Speelduur: 126 minuten / 142 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Ierland

Geregisseerd door: Antoine Fuqua

Met onder meer: Clive Owen, Keira Knightley en Ioan Gruffudd

Gesproken taal: Engels, Iers en Latijn

Releasedatum: 29 juli 2004

Plot King Arthur

"Rule Your Fate."

Arthur is een aarzelende leider die niets liever wil dan Brittannië verlaten en naar de stabiliteit van Rome terugkeren. Maar voordat hij mag vertrekken, leidt een laatste opdracht hem en zijn ruiters - Lancelot, Galahad, Bors, Tristan, Dagonet en Gawain - hem verder van zijn doel af. Brittannië heeft een koning nodig, die het volk kan verenigen om het land tegen de binnenvallende Saksen te verdedigen. Onder begeleiding van zijn vroegere vijand Merlijn, de mooie en moedige Guinevere, zal Arthur de kracht moeten vinden om het tij te doen keren en Brittannië weer terug te geven aan haar oorspronkelijke bewoners.

avatar van Aris

Aris

sn@ke schreef:

, king arthur is veel anders dan first knight. Bij first knight legt de film zich volledig op de liefdestragedie Lancelot - Guinèvre en Arthur. King arthur gaat om de legende die zogezegd de basis was voor " koning arthur " en staat bol van actie en heroïsche daden. Moeilijk te vergelijken maar kwalitatief staat het typische maar goede " King Arthur" ver boven het stroperige first knight.

Tjsa misschien is het ook wel zo dat ik eerst First knight heb gezien en daarna dus vooroordelig naar King Arthur heb zitten kijken...

Tsja smaken verschillen zal ik maar zeggen dan

avatar van jacksparrow

jacksparrow

Was niet onder de indruk van deze film. Wel aardig maar voor de rest een beetje 13 in een dozijn. Het had niet de grootsheid van Gladiator maar ook niet de humor van bijvoorbeeld Troy. Ben meestal wel en fan van dit soort epossen....maar ben nu een beetje teleurgesteld...

avatar van Rujar

Rujar

Tja is inderdaad een film van al dat eigenlijk al 5 keer herhaalt is.

Een formule die het altijd wel goed doet.

Desalnietemin toch wel aardig. 2,5 ster plus een halve voor de moeite 3 ster.

avatar van andrew

andrew

Ben het met jacksparrow en Rujar eens. Een vaker vertoond trucje, kan zeker niet tippen aan Gladiator, maar is toch wel aardig. 3,5*

avatar van mister blonde

mister blonde

jacksparrow schreef:

maar ook niet de humor van bijvoorbeeld Troy.

humor?

avatar van Snuck

Snuck

humor in Troy? Jack, ben je niet in de war met Pirates of the Caribbean??

avatar van Zeross

Zeross

4,5 super mooier als gladiator

avatar van Anatolia

Anatolia

Hoorde ik het laatst nou goed? Heeft deze film nu ook 'Lux Aeterna' als muziek uitgekozen?

Zo ja: vies hoor...

avatar van jassonn

jassonn

Kan me niet herrineren dat nummer gehoord te hebben..

avatar van Anatolia

Anatolia

Volgens mij was het een reclamefilmpje voor de dvd.

avatar van Vinco

Vinco

Heerlijke film.

Lekkere muziek,goeie vecht scenes.

Kortom 4,5 ster!

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Eindelijk gezien! En of het verhaal nou echt is of niet,mij beviel ie wel. Misschien niet zo groots als ik (toch wel een beetje) verwacht had,maar toch zeker wel goed genoeg om een goede film neer te zetten. Niet al te bekende acteurs,maar dat deed niets aan de acteerprestaties af. Geweldig ook om Ray Winstone in deze film te zien. Hij deed me meteen terug denken aan die geweldige serie van vroeger (ik meen 1983?) Robin Hood,waarin hij Wil Scarlett speelt. Mooie rol had ie! Ook wel aardig om Knightley vechtend te zien in plaats van het mooie vrouwtje te spelen.

avatar van snoezelke

snoezelke

teleurstellende film voor mij.

het scenario valt samen te vatten in 5 zinnen.

de dialogen gaan vooral over moed opoffering en vrijheid en worden afgewisseld met ietwat rommelig in beeld gebracht wapengekletter.

jammer,want de film bevat enkele scenes die echt goed gedaan zijn.

en clive van owen doet het behoorlijk.

alleen jammer dat het allemaal zo oppervlakkig gebracht wordt.

het is aan 1 kant ok dat de makers opteerden voor het 'ware' verhaal.

maar dat ware verhaal is wel heel erg simpel.

het was leuker geweest om een big budget verfilming van de legende te krijgen.

met de magie,de 3hoeksverhouding en zoveel meer.

dat was leuker geweest.

toch nog 2 sterren voor deze film

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Echt een dikke teleurstelling. Ik heb de Directors Cut gekeken waar mij op de hoes werd vermeld dat het veel bloediger was dan het orgineel! Dat trekt aandacht maar werkt helaas misleidend, alsof de film iets moet goedmaken voor iets wat er voorheen niet was. Het script is saai, de karakters zijn ongeloofwaardig en slecht gespeelt (king arthur ). En snoezelke, over het verhaal van Koning Arthur en zijn ridders valt echt een hoop meer te vertellen dan deze oppervlakkige kul. Maar ik ben het verder wel met je eens.

De special-effects zorgen hier echt voor de twee sterren. Totale mislukking wat mij betreft.

avatar van morpheus

morpheus

Deze film moet het vooral hebben van de 20 minuten durende scene op het eind, namelijk het grote gevecht dat met recht spectaculair te noemen is. Clive Owen en zijn ridders hebben niet dat charisma wat het rechtvaardigd ze 130 door het scherm te laten hobbelen. De passie ontbreekt voor een groot deel. Keira Knightly als Guinevere heeft ook niet veel meer te doen als de boel opleuken. De vertelling van het beroemde verhaal door Antoine Fugua is niet slecht maar ook verre van optimaal want ondanks zijn 130 minuten komt het verhaal gehaast over, terwijl er toch ook wat saaie stukken in zitten. Het liefdesverhaal tussen Arthur en Guinevere komt onrealistich over en lijkt er meer te zijn omdat het nu eenmaal moet. De magie van de legende zelf is in iedergeval niet op het witte doek terug te vinden.

Weet wel, King Arthur is absoluut geen slechte film en op momenten heel vermakelijk. De film ziet er mooi uit, en als de actie eenmaal op gang komt dan is het een prima popcorn film, maar meer ook niet.

***

avatar van jacom

jacom

Anatolia schreef:

Zo ja: vies hoor...

wordt wel vaker gedaan bij reclamefilmpjes. zo ook bij lord pf the rings 2 trailer. en blijkbaar dus ook bij king arthur

avatar van PiDeR

PiDeR

Deze film is me alles behalve mee gevallen, hij kreeg over het algemeen wel slechte recensies maar kon mij toch nog wel boeien.

Het verhaal was wel anders dan de andere films en verhalen over king Arthur die ik me kan herrineren. Of dit nou het ware verhaal is achter king Arthur betwijfel ik, want hij wijkt wel veel af van de andere.

Afgezien van het verhaal was de film best wel meeslepend en vermakelijk. Ik vond de actie wel goed en de film was wel spannend te noemen.

De gevechtscene's waren ook wel gaaf en het viel me nog mee dat ridders van arthur toch niet onoverwinnelijk bleken

Leuk ook om Ray Winstone weer is terug te zien, die speelde in een vroegere serie van Robin Hood volgens mij, kwam wel goed tot zijn recht in deze film

3,5 ster namens mij.

avatar van jacom

jacom

waarom draagt guinever in godsnaam zo'n strakke, allesverhullende pakjes in de vriezende kou!?

Inderdaad erg suf.

avatar van Diesel

Diesel

jacom schreef:

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Er wordt van alles en nog wat geprobeerd om deze film zo spectaculair mogelijk te maken, maar op geen enkel moment was ik onder de indruk, de loop van het verhaal is vaak saai en heeft veel knelpunten.

Het is altijd leuk om weer een nieuwe film te mogen aanschouwen over bepaalde legendes (verzonnen of waargebeurt) maar deze film heeft verder weinig toegevoegde waarde aan wat er tot nu toe al verschenen is.

Met af en toe een gaapje wel aardig genoeg om af te kijken, ik twijfel tussen een 2,5 en een 3.

avatar van maartenv

maartenv

Het is wel leuk deze film een keer gezien te hebben, maar meer ook niet.....

avatar van Remi

Remi

het is een hele mooie film. Maar er zijn een paar dingen die anders zijn dan de film 'first knight', Merlin & Merlijn de tovenaar.

- Bij first knigt is king arthur ongeveer 10 jaar ouder als Lancelot (daar zijn ze even oud).

- Bij de miniserie Merlin zet Merlijn dat zwaard in een steen en zegt dat alleen iemand met een goed hart het zwaard eruit kan halen... (in deze film haalt Arthur het zwaard uit het graf van z'n vader).

- Bij Merlijn de tovenaar (tekenfilm) zijn Arthur & Merlijn een soort vrienden (in deze film haat Arthur Merlijn).

Voor de rest is het een goeie film.

3 *

avatar van BB Viper

BB Viper

had er meer van verwacht!!!!!

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Remi schreef:

Het was ook de bedoeling geweest om deze film anders te maken (zogenaamd door nieuw ontdekte kennis) dan zijn voorgangers.

avatar van Bioscoopfilm

Bioscoopfilm

Wel origineel ja, qua dat, maar de actiescènes waren niet veel soeps, ze hadden niet de sfeer die bijv. The Two Towers op riep, het ging nogal snel en gemakkelijk. En ook het liefdesverhaal was kalm, wel goed was de kijk van de ridders, maar je kan zo ook raden dat ze bij Arthur blijven.....

avatar van 20veetee

20veetee

Zonder historisch besef van die tijd heb ik deze film gezien, dus hoe accuraat het is kan ik niet beoordelen. (Gelet op het prettig blote gevechtspakje van Keira zal het wel niet helemaal historisch verantwoord zijn) Het was de "directors cut", kennelijk bekende dit meer bloed

Ik ben echter wel 2 uur uitstekend vermaakt met mooie beelden, prachtige gevechtsscenes en een mooi, weliswaar niet al te diep, verhaal. Ik vond Clive Owen wel erg geloofwaardig, ik kende hem eigenlijk vooral van de BMW Films en had niet verwacht dat hij ook echt kon acteren

avatar van Newbie

Newbie

sequi schreef:

Als men een flim maakt over een bestaand verhaal, hou je daar dan aan. Maar deze keer wou men iets anders, een film gebaseerd op een echte arthur. En natuurlijk de film is helemaal geloofwaardig. Maar zover ik weet klopt er niks van.

Deze film gaat niet over een bestaand verhaal. Jouw opmerking gaat hier niet op. En dan nog...

Dit is een verhaal waarop de legende gebaseerd is. Dus het is niet het verhaal die je in de boekskes leest. Ik vond het zeer origineel en tot op zekere hoogte redelijk geloofwaardig. Historisch gezien klopt dit meer dan de legende zou ik zo denken.

avatar van in123

in123

Een vrij aardige film met aardige scenes in.

avatar van My_Movies

My_Movies

Een grote teleurstelling. Jerry heeft zoveel meesterwerken afgeleverd en dan komt hij met dit. De gevechtscènes zijn te erg voor woorden. Ze zijn simpel en zijn niet goed afgewerkt. Net zo als de rest van de film. De karakters zijn af en toe wat vaag. En jezus, wat een stomme verhaallijn. Het enige mooie was de scène met het ijs. Maar ik vond de film tegen vallen en ik laat hem nu voorgoed achter als een slechte herinnering aan een van de beroerste films van 2004.

Please laat 2005 weer de oude Jerry terug brengen.

Een 2