Genre: Actie / Avontuur
Speelduur: 126 minuten / 142 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Ierland
Geregisseerd door: Antoine Fuqua
Met onder meer: Clive Owen, Keira Knightley en Ioan Gruffudd
Gesproken taal: Engels, Iers en Latijn
Releasedatum: 29 juli 2004
Bekijk via Disney+
Plot King Arthur
"Rule Your Fate."
Arthur is een aarzelende leider die niets liever wil dan Brittannië verlaten en naar de stabiliteit van Rome terugkeren. Maar voordat hij mag vertrekken, leidt een laatste opdracht hem en zijn ruiters - Lancelot, Galahad, Bors, Tristan, Dagonet en Gawain - hem verder van zijn doel af. Brittannië heeft een koning nodig, die het volk kan verenigen om het land tegen de binnenvallende Saksen te verdedigen. Onder begeleiding van zijn vroegere vijand Merlijn, de mooie en moedige Guinevere, zal Arthur de kracht moeten vinden om het tij te doen keren en Brittannië weer terug te geven aan haar oorspronkelijke bewoners.
Arthur
Cynric
Jordy
Ja want Keira Kneightley is vast op zoek naar iemand die ook 19 is
ThaMovieVoter
Aiiii, dat doet zeer, Keira Knightley valt idd op oudere mannen, dat zag je wel met Adrien Brody.
Neem dus niet te serieus wat ik zeg.
Ik verwacht ook niet dat ik een filmster aan de haak sla, ik denk jij ook niet
De GeuS
Een grotendeels afgekraakte film smaakt altijd beter wanneer je hem zelf aanschouwt.
Vond het persoonlijk wel een onderhoudende spectakel film; mooie kostuums, voor de verandering eens stoere, lompe en botte ridders van de ronde tafel met te grote bijlen en zwaarden.
Ik had af en toe wel een LOTR deja-vu en ik vond Clive Owen een beetje als een houten klaas acteren. Ook de spontaan ontvangen krijgskunsten van Keira Neightley kon ik niet echt plaatsen, maar goed; als je daar een beetje doorheen kunt prikken dan levert deze film wel een leuke avond op; 3,5 ster....
WiLL
Film viel mij wat tegen.
De gevechten vielen mij erg tegen. De personages hebben geen van allen diepgang.
Het verhaal vind ik maar erg vaag op bepaalde momenten. De rol van Keira overbodig en het acteerwerk soms maar matig.
Jammer ik had er meer van verwacht en er had ook veel meer ingezeten. 2,5*
robertvanmourik
Ze hebben in deze bioscoop-film harde vechtstukken weggelaten, als de film op dvd uitkomt komen alle harde stukken en weggelaten stukken gewoon terug
sn@ke
- 2077 berichten
In interview met Fugua gelezen dat de studio veel geknipt heeft voor hem "voor kinderen toe te laten" , al had Fugua aan Bruckheimer vooraf gevraagd of hij de film mocht maken met "kinderen niet toegelaten ". In tears of the sun heeft de studio zelfs zelf voor al dat stroperige propaganda gezorgd , Fugua wou alle soldaten laten sterven en de film meer als een wanhoopspoging van de amerikanen laten lijken waarop de studio het allemaal erg klef heeft laten eindigen. De controle bij de filmploeg ging weg omdat Amerika toen ook een echte oorlog begon. Fugua wou de heldhaftigheid beperken tot een poging om de vluchtemlngen te helpen. Geen geslaagde missie .. . De enige echte film waar hij zijn gang heeft kunnen gaan was training day. En dat zie je ook vind ik. King Arthur , en je kan dat belachelijk vinden , is trouwens even historisch correct als de voorgaande films over deze legende. Het is waarschijnlijk de meest historisch correcte visie. Toch heeft Fugua natuurlijk compromissen moeten sluiten. Dat de promotiejongens daar te veel op hamerden bv met de slagzin : "the untold true story that inspired the legend" moet hij met tegenzin aanvaarden. Maar er heeft wel degelijk een man in in de 5e eeuw geleefd die frappante overeenkomsten heeft met wat men later over Arthur heeft doorverteld , dat verhaal wordt verteld. Fugua wou de film ook niet King Arthur noemen , maar dit weeral wegens de studio en .. Vind ik toch een verhelderende blik op de film en de filmindutrie in het algemeen ,al is dit te verwachten bij de promotie van een blockbuster.
ThaMovieVoter
kan je nagaan hoe weinig macht regisseurs dan hebben over hun eigen films.
Ik geloof er niet in dat er een ´king Arthur´ heeft bestaan, het is allemaal en elke keer weer dezelfde fictieve bullshit.
Het is simpelweg een roman met een fleugje historie, deze film lijkt me matig, die ´Merlin´ zag er sowieso ´lachwekkend´ uit.
Maar natuurlijk eerst zien, dan oordelen.
nice guy eddy
kan je nagaan hoe weinig macht regisseurs dan hebben over hun eigen films.
Maar natuurlijk eerst zien, dan oordelen.
Haha ja die Merlin ziet er niet uit !
eerdekes
Bij de recensie van voetzoeker op canvas waren ze niet echt + over deze film
sydney
Mooie setting en goede vechtscenes. Maar verder kwam de film niet. Het geheel kwam ook ongeloofwaardig op mij over. 3,0*
Vari Shmari
Maar één ding moet je Keira nageven: met die leren banden (een kledingstuk kan je dat moeilijk noemen) en de bodypaint n het eindgevecht ziet ze eruit om op te eten; rrrrrrrrrrr
morpheus
In dat opzicht mag je niet klagen nee. Toch stoor ik me er soms ook wel aan, het slaat als een tang op een varken met de realiteit. Maar dat woord komt helaas niet voor in de hollywood woordenboeken.
Ik bedoel, kijk er nu eens naar
nice guy eddy
FUCK ik HAAT zo'n dingen in films als wat hierboven wordt gezegd een koningin zou dat noooooit mogen zo schaars gekleed gaan!! en mee naar de oorlog al helemaal niet!
zeus
Goede vermakelijke film, ben nu benieuwd naar de director's cut die gaat komen waar de 47 minuten die weggeknipt zijn voor het preutse America.
kittyklitty
Lekkere wegkijkfilm waarin helaas het geweld... wat bij dit soort films toch een soort van vereiste is om echt mee te leven met de karakters... verdoezeld wordt tot een mickeymouse achtig niveau... Ik bedoel wanneer iemand aan het zwaard geregen wordt... mag dit best in beeld gebracht worden naar mijn mening.... Voorlopig 4 *... nu uitkijken naar de dvd release waarop een director's cut staat.
BoordAppel
...waar de 47 minuten die weggeknipt zijn voor het preutse America.
Een goede reden om deze film niet in de bios te gaan bekijken.
[email protected].=-
Ligt het aan mij of is de beschrijving van deze film zoals vermeld hierboven totaal niet relevant?
Jordy
Aangepast.
Anyway, bij elkaar gejat rotzooitje. Vervelende acteurs, beroerde dialogen en erg slecht geregisseerde actiescenes.
1,5 *
Lazarus
van dit verhaal klopt dus echt helemaal niks, magoed. toch nog wel aardige actie in de film
MWX
Het lijkt me ook een hele goeie...maar lijkt me tevens ook een film waarbij je je verstand moet gebruiken, en misschien is MWX dat een beetje vergeten...
yeah wright
Kazuyuki
- 2068 stemmen
Eén groot cliché. Er wordt teveel gegoocheld met rook,
henneptattoeages en oorlogszuchtige Germanen, Saksen,
Romeinen of where-ever ze vandaan komen.
Eerste helft gaat, tweede helft is zeer droevig.
yeah wright
Je verstand gebruiken????
Als je dat echt zou doen zou je je ergeren omat er gewoon niks van klopt.
FisherKing
De kritieken die ik las zijn echt vernietigend.
Geloof ik graag, zelden ook zo'n ongeinspireerde trailer gezien. Er was echt niets aanlokkelijks om dit te gaan kijken.
Esteban
En daarin volg ik FisherKing graag. Bovendien lijkt het me een onnodige verkrachting van de legende. Ik wil heus wel dingen die compleet misplaatst zijn en helemaal niet kloppen ietwat door de vingers zien (zie Troy), maar er zijn grenzen.
BoordAppel
Maar dit is toch geen verfilming van de legende? Het ware verhaal wordt hier volgens de aankondigingen verteld. Als er iets niet historisch verantwoord is is het de legende wel.
Sharmayn
Ik ben het echt niet eens met de kritieken van jullie en de critici. Ik vond het echt een geweldige film. Toen ik de trailer voor het eerst (in de bios) had ik gelijk zoiets van dat ik deze film echt moet zien. En voor degenen die zeggen dat er niets van de film klopt: je moet ff wat beter opletten. Aan het begin van de film wordt gezegd dat er nieuw archeologisch bewijs enz. is gevonden, zodat het verhaal nu (meer) kloppend is. De critici zeiden dat wat wat meer focus ten goede was gekomen was aan de emotie. Dat zijn blijkbaar critici die immuun zijn voor emoties, want er zat echt duidelijk emotie in de film. Voor de rest zijn alle acteurs goed ingeleefd in de rollen en is het een mooi spectakel om te zien.

The Last Samurai
Historisch / Oorlog, 2003