Speelduur: 366 minuten / 400 minuten (miniserie)
Alternatieve titel: The Best of Youth
Italië
Geregisseerd door: Marco Tullio Giordana
Met onder meer: Luigi Lo Cascio, Alessio Boni en Maya Sansa
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Noors
Releasedatum: 5 februari 2004
Plot La Meglio Gioventù
"The Possibilities Were Endless..."
'La Meglio Gioventù' vertelt het verhaal van een Italiaanse familie van het einde van de jaren zestig tot nu. Het verhaal focust op de broers Nicola en Matteo. In het begin delen zij dezelfde dromen, lectuur en vriendschappen, tot ze op een gegeven moment Giorgia ontmoeten, een jong meisje dat lijdt aan psychische stoornissen. Hun toekomst neemt noodgedwongen een andere wending. Nicola beslist psychiater te worden, Matteo geeft zijn studies op en meldt zich bij de politie aan.
Nicola Carati
Giorgia Esposti
Angelo Carati
Giovanna Carati
321brb
Gisteren deel 2 in een stuk uitgekeken ook al was ik van plan om de film in vier delen van 1,5uur te kijken. Eerste deel vind ik al intregerend, maar nog niet echt super bijzonder, maar het tweede deel kon ik gewoon niet uitzetten halverwege. Prachtig om te zien hoe de levens van de hoofdpersonages elkaar telkens op een verrassende manier kruisden.
Turkeyloverz
Gisteren deel 2 ook afgerond, eindelijk. Dit 2e deel vond ik iets beter dan deel 1. De 1e was meer een voorbereiding en in deel 2 gebeuren de meest belangrijke dingen.
Het verhaal had ik eerst standaard genoemd, daar maak ik nu "realistisch" van. Ik heb een paar keer in het 2e deel kippevel gekregen door een aantal erg ontroerende momenten. De film vertelt over een periode van ongeveer 45 jaar. En daarin geeft deze film mooi weer hoe een gezin zich staande probeert te houden tussen alle ellende.
Nicola is duidelijk de hoofdpersonage, maar ondanks zijn erg sympathieke houding heb ik hem nooit echt gemogen in de film. Matteo is nog steeds overduidelijk de beste en de sterkste personage. Z'n dood kwam dan ook behoorlijk schokkend over.. Voor de rest heeft de film leuke personages erbij gekregen en het feit dat deze personages volwassener werden deed de film ook alleen maar goed.
Hij duurde erg lang, maar uiteindelijk kan ik gelukkig zeggen dat hij behoorlijk goed wegkeek. Zeker genoten.
Leland Palmer
ga deze morgen maar es helemaal achter elkaar kijken
Heb ik ook gedaan. Mooie film, maar de volgende keer ga ik deze film zeker in drie of vier keer kijken
donemans
misschien is dat ook wel beter, maar ik heb me in 6 uur tijd geen moment verveeld! prachtige film, mooi camerawerk en bij vlagen ook briljant geacteerd. 4,5*
Roowland
Vannacht heb ik deze film in een stuk gezien en behalve het eerste uurtje heb ik mij net zoals donemans geen moment verveeld.
Toch zitten er een aantal abnormale dingen in deze film. De hele film werkt naar een bepaalde climax toe die er uiteindelijk net echt komt en gek genoeg vond ik dat helemaal niet erg. Er gebeurd wel meer in als in een 'normale' familie mij eigenlijk was er niks écht bijzonders. Toch bleef mij het boeien. De film kon mij vaak ontroeren door vader-zoon relaties, vrouw-man relaties en moeder-dochter relaties die ieder op de juiste manier (in mijn ogen) werden uitgewerkt.
Over de acteerprestaties ben ik ook zeer te spreken. Vooral Luigi Lo Cascio vond ik geknipt voor zijn rol als Nicola. Hij heeft het gezicht van een echte goedzak. Ook Alessio Boni vond ik heel sterk.
Wat de film zo bijzonder en in mijn ogen origineel maakt is de weg door tijd. De op dat moment actuele dingen zoals Voetbal en Politiek komen mooi aan bod en geven je een goed beeld van 40 jaar Italië.
Wat ik wel iets minder vond was dat Matteo op het laatst nog even terugkeert bij Mirella en Nicola, was volgens mij vrij onnodig.
4.5 ster voor dit meesterwerk en een plaats in mijn top 10.
v2000
Hoewel het eerste uur wat saai was, vlogen de uren daarna voorbij. Zelden zo'n mooie film gezien. Ik zat soms met de tranen in mijn ogen te kijken. Prachtig gefilmd en subliem gespeeld. Mooi hoe op het einde alles weer samen komt.
gauke
Voortreffelijk, subtiel, ontroerend en schitterend geacteerd; het afgelopen weekend gefascineerd naar 6 uur film zitten kijken.
sehzades
Prachtige film, heb mij geen seconde verveelt.
geronimo
- 1955 berichten
Heb 'm net helemaal bekeken. Nu vierkante oogjes, maar is 't dubbel en dwars waard!
alie888
1 van de beste filmen op deze planeet! Een dikke 6 volle uren waar nog meer van dat bij kon. Waarschijnlijk zo mooi omdat het heel natuurlijk, herkenbaar,..overkomt.
Elementofone
Is er verschil tussen de box (3 dvd's) of de losse delen (2 dvd's). Zit er op de box meer filmmateriaal soms?
De box bevat de twee losse delen en een disc met extra's.
Elementofone
Ah thanks, dan ga ik toch voor de twee losse delen. Voor 12.50 inclusief verzendkosten gekocht op marktplaats.
Baggerman
Als ik dat zo lees had ik dan een koopje bij de ALDI (6,99 voor de gehele film)!
Eigenlijk kan ik met één woord de hele film omschrijven: een prachtfilm! (o, het zijn er eigenlijk twee!)
Ik was met een vooroordeel aan deze film begonnen, want ik heb ooit de laatste 2 uur van de film op tv bekeken en toen vond ik er geen ene reet aan! Geen wonder, want dit is echt geen film waarin je even halverwege in kunt vallen!
Maar al snel zat ik helemaal in de film en leefde ik helemaal mee met de lotgevallen van de (doodgewone) familie Carati en hun vrienden en kennissen. Ik was geschokt door de zelfmoord van de gekwelde Matteo en ontroerd door wat zich later (via Giorgia!) ontvouwde.
De kracht van de film zit voor mij weer in het, soms bijna terloopse 'gewone': de suppoosten in het museum die keihard juichen na het eindsignaal van de WK-finale in 1982, de vriend Vitale Micavi die op het huwelijk van Francesca een muziekje aanvraagt (met de verkeerde naam 'Anatomia'!), het verdriet om vader die ongenezelijk ziek (dement?) wordt, of om de vriend die zomaar door FIAT op straat wordt gezet.
Het verheugd me om te zien dat er nog zoveel anderen hier de schoonheid in deze film (kunnen) zien!
Elementofone
Damn, net bij de Aldi geweest...
Na ja, hij valt morgen op de deurmat. Nu nog een avond vinden waarin ik de tijd vinden. Aan één ruk doorkijken lijkt me wel wat als ik vakantie heb.
Waarom valt iedereen toch voor deze soap. Zo bijzonder is het toch allemaal niet. Ga eens Novociento kijken, dat gaat tenminste nog ergens over. Ik bedoel Who cares about this simple people... Of is het dat iedereen zijn eigen leven nog saaier is?
Legan
Persoonlijk vond ik het een prachtfilm. Het is een uitzonderlijk heerlijke, sterke en intrigerende film waarbij je met iedere stap steeds nieuwsgieriger en gebiologeerd door wordt.
Wat mij al snel opviel was gewoon de perfecte duur van iedere scène. Nergens zijn deze te kort of worden ze, zoals in soaps
, onnodig lang uitgerekt. Gecombineerd met uitstekende stukjes muziek, wordt de film nergens saai en blijft altijd realistisch. En dat voor een 6 uur lange film!
Kleine minpunt zijn de acteerprestaties van sommigen personen en alleen dit weerhoudt mij ervan de volle score te geven. Maar verder is het echt top!
Omdat het 6 uur duurt is het goed? Kijk eens 6 afleveringen van de Sopranos, Lost, 24, whatever.... Weten ook allemaal 6 uur te vullen....
Los daarvan vond ik het allemaal een saai gebeuren. Jongeman gaat naar zweden, komt thuis, trouwd, verdient geld, gaat iemand dood, raakt iemand de weg kwijt, bezoekt z'n moeder, etc....
Legan
Lost: onrealistisch en teveel tijdrekkerij en tijdopvullerij in de scènes.
24: onrealistisch en teveel tijdrekkerij en tijdopvullerij in de scènes.
GTST: onrealistisch en teveel tijdrekkerij en tijdopvullerij in de scènes.
The Bold and the Beautiful: onrealistisch en teveel tijdrekkerij en tijdopvullerij in de scènes.
The Best of Youth: realistisch zonder enige tijdrekkerij of tijdopvullerij in de scènes.
Zoek de verschillen
En al die uitstapjes naar willekeurig gekozen historische momenten? Pretentieuze tijdopvullerij zou ik zeggen.
Edit: Wat mij betreft was dit 6 uur tijdopvullerij. Als ik realisme wil ga ik wel uit het raam kijken.
Jongeman belandt op het verkeerde pad...
Klinkt al een stuk veel belovender.
Het realisme in Meglio is al helemaal ver te zoeken. Maar misschien dat het vermeende realisme zoveel mensen bij het soap idee brengt.
). Geef mij dan maar 6 uur testbeeld
.Klinkt al een stuk veel belovender.
marwan
vanmiddag heb ik deel 1&2 samen voor 6,95 gekocht!!!!!!!!!!!! bij de Kruidvat op het Osdorpplein.
Rennen voor je leven!!!!!!
speranza
De rollen van Matteo, Giorgia en Mirella worden zeer realistisch gespeeld. De interacties tussen Matteo met beide vrouwelijke personages afzonderlijk zijn bijzonder meeslepend. Deze film vervult mij met nostalgie. Het doet me pijn dat Mirella, het sympathiekste personage, pas aan het einde van de film krijgt wat ze verdient. Ik blijf achter met de prangende vraag waarom Matteo er niet in slaagt mensen dichtbij zich te laten komen en zelfs de oogverblindend mooie Mirella afwijst.
speranza
Zowel de karakters als de dialogen worden in dit nog nooit overtroffen meesterwerk uitstekend uitgewerkt.
Dit drama raakt je tot het diepst van je ziel. Het is pure nostalgie. Je lijdt mee met enkele personages en wil terugkeren.
Dit kan het eenvoudigst door dit 6 uur durende meesterwerk opnieuw te bekijken. Je wilt namelijk opnieuw een reis maken door de vele adembenemend mooie panorama's van Italië en de roerige jaren vanaf 1966 tot en met 2003, zoals het ontstaan van de rode brigades en de strijd tegen de maffia op Sicilië door de ogen van de personages opnieuw beleven.
Je blijft met vele vragen achter. Je kunt hier je eigen verbeelding op loslaten.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nuovo Cinema Paradiso

Hadashi no Gen
Animatie / Drama, 1983

Hodejegerne
Thriller / Misdaad, 2011
sicily, italyverlies van geliefdepolitical activismgangstercarrièremaatschappijcultural revolutionpolitiekflorence, italyturin brother against brotherfamily reunionfamily conflictna de tweede wereldoorlogyears of leadfamily sagalost youth may 68spanning generationstangentopolibrothers love same woman