• 9.374.599 stemmen

Geregisseerd door: Ben Sharpsteen

Met onder meer: Sterling Holloway, Edward Brophy en Herman Bing

Releasedatum: 25 april 1947

Plot Dumbo

"The One...The Only...The FABULOUS..."

De nieuwe zoon van Mrs. Jumbo wordt belachelijk gemaakt vanwege zijn gigantische oren, en krijgt de naam Dumbo mee. Dumbo wordt aan het werk gezet bij de clowns van het circus waar zijn moeder werkzaam is. Het is aan zijn enige vriend, een muis, om Dumbo zijn potentieel te laten benutten.

Mr. Stork (stemrol)

The Ringmaster (stemrol)

Narrator (stemrol)

Timothy Q. Mouse (stemrol)

Crow (stemrol)

Clown (stemrol)

Crow (stemrol)

Jim Crow (stemrol)

Elephant Matriarch / Mrs. Jumbo (stemrol)

Catty the Elephant (stemrol)

avatar van jeroentje125

jeroentje125

Raad eens wat ik hier bij ga schrijven!!

Goed, ook hier komt een vervolg op. Waarschijnlijk nog dit jaar, en er wordt gefluisterd dat deze film een CG film wordt (CG= Computer Generated). Lijkt me niet zo leuk.

Meer info:

't Nederlandse Disney Animatie Archief

avatar van jacom

jacom

avatar van Heracles

Heracles

jacom schreef:

echt een ontroerend goede tekenfilm!!!

100% eens, ook wederom een van de prachtige films van disney die nooit vergeten zullen worden.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Heel vroeger ooit eens gezien. Ik durf er eigenlijk geen waardering voor te geven, want dan dien ik hem eerst nog eens te zien. *** lijkt me voorlopig wel op z'n plaats (sentiment e.d.).

avatar van Phooze

Phooze

jacom schreef:

echt een ontroerend goede tekenfilm!!!

Ja, ik ook. Ik kom er nu pas achter dat de tekenfilm uit 1941 komt ! Gebaseerd op mijn gevoel over deze film: 3,5 ster

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Erg mooie en hartverwarmende tekenfilm. En uitzonderlijk pareltje. 4,5*

avatar van speedy23

speedy23

Mooi, ontwapenend sprookje van Walt Disney op het hoogtepunt van zijn carrière. Zowel kinderen als volwassenen laten zich meeslepen door deze schattige tekenfilm en dito personages. Speciaal voor de film werden er zes nummers gecomponeerd door Frank Churchill en Oliver Wallace, met teksten van Ned Washington. De soundtrack werd trouwens bekroond met een Oscar...

avatar van jester

jester

Zeker niet de sterkste Disney. Vergeleken bij Sneeuwwitje en Pinokkio naar mijn mening duidelijk minder. 3 ***.

avatar van joeri15

joeri15

2* omdat ik al wat ouder ben. Als ik jonger was geweest had ik er vast veel meer voor gegeven

Na meesterwerken als Sneeuwwitje en Fantasia en Pinokkio verwacht je toch wel een vierde. Maar Dumbo was tegen mijn verwachtingen. Er zitten nauwelijks liedjes in en alleen de zielige scène is echt goed.

avatar van djelle

djelle

Dit is gewoon een klassieker voor mijn part. Past zo in het rijtje van Sneeuwwitje en pinokkio, maar dumbo voelt gewoon nog iets kinderlijker aan denk ik. 5

avatar van Bioscoopfilm

Bioscoopfilm

Vond hem persoonlijk iets minder, maar het is toch een geweldige film. Echt een aanrader, maar ik vind die dansende olifanten toch wel een beetje idioot. Mijn neefje vond ze zelfs eng. Toch jammer.

avatar van djelle

djelle

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Leuke Disney klassieker, maar er zij veel leukere Disney films gemaakt. ***

avatar van Asmahan

Asmahan

Vind van alle tekenfiguren Dumbo nog het meest aandoenlijk. Meestal blijf ik stoicijns onder een overvloed aan lieve dierensentiment, maar Dumbo wist mij zowaar een beetje te raken.

Angrod_Pallanén

Een disney-film die ik echt niets vond. Ik hou van Disney, maar deze film vond ik toch echt vreselijk. Geen leuke liedjes die de verhaallijn (die toch wel goed is) opvrolijke, dit te danken aan het low-budget. Desondanks vind ik het niets... 2

avatar van The One Ring

The One Ring

Moeilijk te beoordelen, zo'n oude Disneyfilm. Als klein kind vond ik hem leuk (al is het bij lange na niet ooit mijn favoriete Disney geweest), maar tegenwoordig vind ik 'm maar saai. De roze olifanten waren een dieptepunt van de film.

3 sterren, omdat ik hierbij vooral moet denken aan de kindertijd.

avatar van Jan on fire

Jan on fire

Ik heb deze pas weereens gekeken en vind hem leuk blijven.. Hoe emotioneel kan het wiegen van een babyolifantje zijn!! snik snik.

avatar van Tim Burton

Tim Burton

Dombo is ook cool. Ik moest echt zo verschrikkelijk janken toen Dombo bij ze moeder op de slurf zat en dat zij hem dan gaat wiegen........

snik snik snik snik snik!!!!!!!!!!

avatar van FillumGek

FillumGek

Deze film heeft me geleerd dat olifanten niet alleen een toffe slurf hebben, maar dat ze ook nog kunnen vliegen

Tim Burton schreef:

snik snik snik snik snik!!!!!!!!!!

Ik snap het niet....waarom heeft die scène iedereen geraakt en mij niet

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Angrod_Pallanén schreef:

Ik snap het niet....waarom heeft die scène iedereen geraakt en mij niet

Jij,Robot!!!!

Raar dat de Disney's maar zo weinig krijgen hier?

Angrod_Pallanén

Ja, dat is het waarschijnlijk. Dit is ook een van mijn minste Disney's Classics en ik geef hem dan ook een 2,0 als de scène me werkelijk iets had gedaan was het wellicht anders geweest.

Jij, Robot!!!
Die verdiende ik..

avatar van feanaro surion

feanaro surion

3.5 sterren, 1 van mijn lievelings disney's...

avatar van Pacino88

Pacino88

Weer een leuke disney,maar kan lang niet tippen aan de klassiekers als Bambi,Pinokkio,Aladdin en Lion King.Verhaal is leuk,maar als de film pas echt op gang komt,is die al weer afgelopen.Ik had toch wel verwacht dat Dombo meer met zijn vliegkunsten deed.

Dumbo is altijd m'n favoriete Disney geweest, maar de laatste keer dat ik hem zag is weeral lang geleden.

Spoiled door een overvloed aan (betere) animatie was ik een beetje bang voor de herziening, toch houdt Dumbo zich nog matig overeind. Leuke, koddige animatie en een hoop schattige personages. Vreemd genoeg vind ik ook dat de enige goeie scene die met de zingende olifanten is. Redelijk gewaagd zelf, grappig dat velen dan net niks kunnen met die scene.

Verder wel een hoop negatieve punten. Verhaaltje van niks natuurlijk, maar vooral die gruwelijke liedjes zijn best irritant. Verder is alles gewoon ook iets te simpel.

2* plus een halfje voor jeugdsentiment. En toch blijft die oude lichting Disney films zoveel beter dan dat jaren '90 werk.

avatar van FisherKing

FisherKing

Niet eerlijk. Als je consequent bent........

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik vond deze weer wat minder van disney, het verhaal boeie me niet echt!!

hij hoort zeker bij de collectie maar dat is dan ook alles!!

avatar van Remi

Remi

Mee eens. Het is een echte disney film, maar het sprak mij niet echt aan, maar toch erg leuk om het een keer te kijken.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Een van mijn favorieten,

alleen vond ik die Dumbo wordt dronken scène raar en aanstaanjagend !