• 9.376.374 stemmen

Oorsprong: Duitsland / Zuid-Afrika

Geregisseerd door: Darrell Roodt

Met onder meer: Casper Van Dien, Erika Eleniak en Coolio

Plot Dracula 3000

"In space there is no daylight."

Het is anno 3000. Een ruimtevrachtschip is op een interstellaire routinemissie. Onderweg ontdekken ze de verlaten ruimtetransporter Demeter, die 100 jaar geleden als vermist werd opgegeven. Omdat de bemanning van het vrachtschip financieel krap zit, gaan ze aan boord om zo veel mogelijk van waardevolle vracht te claimen. Helaas heeft het schip een gevaarlijke blinde passagier.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Capt. Abraham Van Helsing

Arthur "The Professor" Holmwood

Capt. Varna

avatar van Film Pegasus

Ik heb een hoop Dracula- en Vampierenfilms gezien. En veel eisen moet je niet stellen bij zo'n genre van films. Tenslotte kan je een vampier moeilijk realistisch voorstellen, omdat die nu eenmaal niet bestaan. Je moet het doen met de gegevens van Bram Stoker en andere oude Draculaverhalen (crusifix, wijwater, zonlicht, ...)

De Dracula in deze film is de slechtste Dracula die ik tot nu toe gezien heb. Een echte nerd die nooit dreigend overkomt. De film wordt in leven gehouden door enkele leuke fragmenten, maar die heb ik al eens in andere films gezien.

avatar van V

V

Die nieuwe (voor zover je het nieuw kunt noemen) Dracula-films, zoals Dracula 2000, vond ik behoorlijk vermakelijk. Zeker niet goed, maar wel lekker wegkijkvoer. Nu lees ik hier dat deze film niets met die bloedzuigerreeks te maken heeft. Is dit te merken? Hell yeah!!

Dit is één van de slechtste films die ik ooit gezien heb. Het gegeven is origineel: Dracula in space! Jason heeft een keer in het heelal gebivakkeerd, maar onze geliefde zuiplap nooit naar mijn weten. Kan leuk worden, dacht ik naief.

Echt alles aan deze 'film' is slecht: acteerwerk, scenario, camerawerk, special effects en ga zo maar door.

Scenario: bij een film als deze hoeft dat natuurlijk niet veel voor te stellen. Het is het jaar..... 3000. Een zooitje ongeregeld moet een ruimteschip inspecteren. De groep bestaat uit: een stoere leider, de gekleurde versie van Jerommeke, een leergierige bimbo, een dichtgeplamuurde en rondborstige bimbo en het genie ..... in een rolstoel. Kan nog steeds vermakelijk worden, denk ik dan.

Casper van Dien blijkt de achter-achter-achter etc kleinzoon te zijn van Van Helsing (Hugh Jackman ). Ene Vlad Tepes Dracul schijnt nogal een pleurishekel aan dit menneke te hebben. Waarom? Hij heeft hem en zijn soortgenoten opgejaagd en afgeslacht. Nu zit dat afschrikwekkende figuur in één van de plus minus 30 doodskisten die zich in het ruimteschip bevinden. Het is het jaar 3000. Die kolerelijders weten niet waar die kisten voor dienen, noch weten zij af van het bestaan van god. Maar meneer de geleerde zit doodleuk in een rolstoel waar zelfs de meest demente bejaarde in het verzorgingstehuis waar ik werk weigert in plaats te nemen.

Acteerwerkwerk: Casper van Dien doet zijn best om de stoere leider uit te hangen en dat lukt hem best aardig vind ik. Humvee, gespeeld door 'Tiny' (hele grote, brede neger), doet ook erg zijn best en is redelijk te genieten. Daar ligt het dus niet aan. Het probleem bestaat uit één woord: Coolio. Vreselijk irritant en talentloos. Uiteraard speelt hij een figuur die constant stoned is, maakt hij erg veel lawaai en probeert hij de pimp uit te hangen. Gezakt. Zeker als hippe vampier is hij waardeloos, maar die zinloze oneliners zijn niet aan hem te wijten, vooruit. Erika Eleniak was een jeugdheldin, punt.

Maar het meest trieste toch wel is mister Dracula himself. Hoge kraag, lange cape, slechte schmink en lachwekkende tanden. Serieus, als dat scharminkel voor je staat en zegt ,,I will suck your blood", of iets dergelijks, barst je spontaan in lachen uit. De meest pathetische Dracula ooit.

Over de special effects begin ik niet eens, mijn mongoloïde cavia flanst op een brakke zondagochtend zelfs wat beters in elkaar. Camerawerk: ik ben niet de persoon die zich snel stoort aan slecht camerawerk, vaak valt het me niet eens op als het bagger is. Ik geef één voorbeeld: mietje met cape rent door de gangen op zoek naar slachtoffers (Dracula die door gangen rent, come on!!). Camera volgt hem lekker schokkerig en in slow motion om het angst effect te vergroten. Lachwekkend.

Eindoordeel is, heel verrassend, een 0,5*.

avatar van stephan73

stephan73

En toen was er ineens een pokerwedstrijd.

Ach, zo jammer was het ook weer niet dat RTL7 deze film afkapte om iets anders te laten zien, want het was één enorme prul.

avatar van 606

poster doet enger voor dan het is en wat is het

niks aan....

1 ster

avatar van citybird

citybird

Film komt totaal nep en goedkoop gemaakt over. Van enige spanning is totaal geen sprake. Gelukkig zorgde Coolio nog voor een komische noot in de film zodat ik af en toe toch eens een kleine lach op mijn gezicht kreeg. Maar uiteindelijk zelfs als onbedoelde parodie op vampierenfilms is deze film zwaar gebuisd. Vermoedelijk was het budget van deze film ook snel opgesoupeerd want het einde is nogal abrupt. Anderzijds is dit misschien het enige positieve aan heel deze film. Ook voor de looks van Erika Eleniak moet je niet naar deze film kijken want deze zijn al wat passé.

avatar van John Milton

John Milton

Voor de Hooptober challenge 2023 op Letterboxd moest ik de laagst gewaardeerde Dracula film kijken die voor mij beschikbaar was. Met de gevorderde pindakaas skills van John Milton betekent dat helaas voor mij de aller, aller kutste. En dat was de onvolprezen Dracula 3000 met Caspar van Dien, Erika Eleniak en Coolio, van de Zuid-Afrikaanse regisseur Darrell Roodt, die je wellicht kent van zijn matig gewaardeerde film Prey (2007).

Dracula 3000 is een televisiefilm die opgenomen werd in Zuid-Afrika, en dat zal alles met het budget te maken hebben gehad, vermoed ik. Ik kan niet vinden hoeveel de productie gekost heeft, maar veel zal het niet zijn geweest. Het is verder niet eenvoudig om een recensie van zo'n film te schrijven, want als Casper van Dien een van de betere dingen in je film is, dan is er wel wat aan de hand. Oh ja, Udo Kier komt ook even opdraven. Hoort ook wel een beetje bij zo'n film. Stiekem is het toch wel geinig om gezien te hebben. Gezien oktober 2023 maar review alleen bij horrorchallenge geplaatst, en dat is natuurlijk zonde.

Elevator Pitch: It's... It's Dracula.... But in SPACE!!!! And we'll get a Baywatch actress too!