menu

Rise (2007)

Alternatieve titel: Rise: Blood Hunter

mijn stem
2,64 (163)
163 stemmen

Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland
Thriller / Horror
94 minuten

geregisseerd door Sebastian Gutierrez
met Lucy Liu, Michael Chiklis en Samaire Armstrong

Verslaggeefster Sadie Blake (Lucy Liu) ontwaakt na een lange tijd buiten bewustzijn te zijn geweest in een lijkenhuis. Ze weet te ontsnappen en gaat op zoek naar de mensen die haar dit aan hebben gedaan. Het blijkt een religieuze sekte te zijn en Sadie is uit op wraak.

zoeken in:
avatar van UrbanDjampa
2,0
Ondanks de aantal bekende gezichten zou ik deze maar overslaan.

2*

avatar van bubba01
4,0
Een mooie film. Een keer heel iets anders van Lucy Liu.
Zeker de moeite waard om te kijken......wel weer een vampier film, maar toch leuk.

avatar van smettipie
1,0
bijzonder zwakke film.
verhaal houdt geen 5 minuten steek!!!!
jammer ik geef het toch een 1 al weet ik nie waarom!!!


avatar van james_cameron
2,5
Slechte horrorfilm, een bij elkaar gejat zootje. Onbegrijpelijk dat een geweldige cameraman als John Toll hier zijn expertise aan verleend heeft. Het camerawerk stelt overigens bar weinig voor, net als het script en het akteerwerk. Vooral Lucy Liu is erg slecht in de hoofdrol. Ik was al geen fan van Gutierrez debuutfilm, Judas Kiss, maar dit is nog een stukje slechter. Snel vergeten.

3,5
Film is er een uit velen op een andere manier gebracht.
Dat de vergelijking met Blade gemaakt wordt kan ik me voorstellen maar klopt niet.
Het is een leuke film, waar de nadruk nu eens niet op de tandjes ligt.

avatar van Ché Cliché
1,5
Ongelofelijke gemiste kans. Hier zat meer in. Het verhaal ging veel te snel en de tegenstanders boden eigenlijk geen tegenstand. Het 'waarom' blijft eigenlijk in je hoofd spoken, terwijl de acteerprestaties van Liu tenenkrommend zijn. Overslaan. 1,5 ster.

3,0
Leuk tussendoortje.
Beetje gejat idee van de Blade reeks.
Toch blijft het allemaal wel vermakelijk.
Hier en daar een schrikmomentje( wel voorspelbaar)
In tegenstelling to eerdere berichten vind ik het acteren wel meevallen van Liu. Niet slechter in elk geval als haar voorgaande rollen. Michael Chiklis lijkt zo uit "The Shield" te zijn weggelopen in een identieke rol.

Bloedig hapje: Rise

3*

avatar van 606
3,5
606
vermakelijke film en redelijk spannend.

3,5 ster

avatar van Makz
3,0
Inderdaad een leuk tussendoortje. Vrij spannend en lekker vermakelijk:
*3,0

avatar van Killerbert
3,0
niet een top film, wel leuk voor tussendoor

3*

avatar van lordsnoopy
2,5
Jammer, het verhaal leek belovend. Maar de uitwerking is helaas slecht. De film gaat te snel, waardoor de karakters niet tot hun recht komen

avatar van Scarecrow
1,5
Erg zwakke horrorfilm die zich sexy en grof wil voordoen maar hier jammerlijk in faalt

Helaas, weer een misser in het horrorgenre. We worden de laatste tijd doodgegooid met horrorfilms, en alhoewel ik hier absoluut niet tegen ben (horror blijft een favoriet genre) zit er wel een heleboel troep trussen. Rise is daar een van.

Dat de film faalt heeft te maken met een aantal zaken, waarin de belangrijkste het zwakke scenerio is. Het verhaal hebben we allemaal al eens eerder gezien, het is allang niet origineel meer (maar gewoon een matige variant op het clicheverhaal). Dat de film ook langs de vastgestelde lijnen loopt - voor de mindere horrorfans onder ons toch even spoilertekens geplaatst - (bloederig begin, terug naar de dood en de herrijzenis van Liu, verwarring, mentor en langzame berusting in het vampier zijn, wraak langs een soort lijstje, niks verrassende dood van de 'eindbaas', het bekende open einde) doet daarbij ook nog eens afbreuk aan de spanning en het (eventuele, maar dus niet geslaagde) eigen karakter van de film.

Want o wat graag wil de film zowel het mainstream publiek aanspreken als een eigen stempel drukken op de film. En zo'n compromis werkt niet goed, althans niet hier. De film verdrinkt in de cliche's, maar wil daarnaast dolgraag een eigen visie geven op het vampier zijn (bijvoorbeeld: wel tegen zonlicht kunnen, halsen opensnijden ipv hoektanden gebruiken, hierarchie in vampierwereld - oke, niet zo origineel - een sterke benadrukking van de combiantie dood en seks: zo zie je Lucy meerdere malen naakt, evenals andere spelers, en wordt ook de opwinding niet geschuwd in de film). Het gebrek aan originaliteit en het toch zo graag willen zijn gaat echt ten koste van de film. Ook vanwege de standaardkarakters, en het (ik let nu even op de montage) weinig interessante beeld en geluid.

De niet spannende of erg bloederige actiescenes waren ook een minpunt, dat horen ze in zo'n film wel te zijn: maar ipv kick-ass Lucy uit Charlie's Angels zien we hier een vrij bitcherige dame die vijanden heel gemakkelijk vanaf een afstandje neerschiet met een pijl, verder doet ze niet zo gek veel. Wat is dta nu voor vampierdoodster? Waar is haar snelheid of kracht, of haar vechtmoves? De eerste de beste Robin Hood was erger geweest voor de vampierwereld. En de vampierscene's zijn nergens spannend of eng, soms wel wat vies maar nooit op een manier die veel pluspunten verdient.

Terug naar het scenerio, dat niet alleen erg matig is, maar ook veel steken laat vallen. Er zijn teveel korte of (en dit is nog erger) niet uitgewerkte verhaallijnen. De belangrijkste betreft de 'mentor' van Lucy, onze onbevreesde vampierdoodster. Zo wordt er verteld dat hij vroeger de vampierleider was, maar nu dus meer in afzondering leeft, en onder andere jonge vampiers een opleiding en doel geeft, namelijk andere vampiers en vampierleiders doden. In de film wordt daarnaast in twee zinnen uitgelegd dat dit misschien wel zo zou kunnen zijn omdat hij zijn oude machtspositie als leider weer wil innemen. Lucy schiet vervolgens de informatiebron die dit zei dood, en er wordt geen aandacht meer aan besteedt. Was haar 'baas' nu 'goed' of 'slecht'? Beter dan de rest van de vampiers of net zo erg?
Een tweede voorbeeld is de 'ontwikkeling' van Lucy zelf: het ene moment is ze bang dat wanneer haar fles bloed op is, ze zelf voor nieuwe drank moet zorgen. Dan haalt ze een reiziger op, en overhoort hem over zijn leven: niks bijzonders, maar we horen uiteindelijk toch dat hij een vriendin heeft etc. Maar een vampier moet toch drinken, dus ze verleidt hem eerst een beetje met seks en snijdt dan koelbloedig de strot door om te drinken. Nadat ze dit gedaan heeft, is er de teleurstelling en het verdriet om haar bestaan weer. EN zo gaat dit de hele film door: mensen, kies een richting die je uitwilt: wissel de bitch en het gevoelige mens niet steeds af, maar zorg voor een ontwikkeling.
Missie gefaald: weer geen interessante ontwikkeling in de film. Dit waren slechts twee voorbeelden van stomheden in het scenario.

Maar naast het scenario dan, niks te genieten? Ach, niet echt nee. Ik heb de zwakke karakters, het matige camerawerk en vervelende muziekkeuze al genoemd, evenals een lomp en oninteressant einde. De acteurs doen wel hun best (althans, de hoofdpersonen, de rest is foute b-acteur) maar kunnen er ook niks van maken, en spatten in hun rol ook zeker niet van het scherm af. En Lucy is een leuke actrice, maar heeft betere rollen neergezet en ziet er in deze film helaas minder gevaarlijk of sexy uit dan in menig andere film (Charlie's Angels, Kill Bill) of serie (Joey) met haar.

Al met al dus een hele cliche film, die zichzelf anders wil presenteren maar hier niet in slaagt, en zodoende zichzelf nog verder de nek omdoet. 1,5*, omdat er toch nog wel eens aardige gore in zat (wel te weinig voor zon horrorfilm), en enkele scenes wel aardig waren. Toch was het een gemiste kans, waar zinloze en saaie actie, met tegenstanders die zo gevloerd waren, een grotere rol kreeg dan een interessante vampierwereld of een kijk op het 'vampier zijn' met een ontwikkeling. Er had meer in gezeten.

Lijkjuh
Kheb um net uit de videotheek Nog niet gezien maar het ziet er wel boeiend uit.
Ga Rise waarschijnlijk wel deze week kijken.

avatar van S0SSA
2,5
geen slechte film zeker niet maar daar is ook alles mee gezegd .

3,5
Deze film is vermakelijk, ik ben fan van het genre en heb genoten van deze film. De film is nergens orgineel of spannend. Het verhaal kabbelt voort van begin tot einde, maar dat stoort niet.

avatar van Boeikens
2,5
Niet denderend.

Een ietwat andere vampierfilm met hier en daar wat redelijk bloed maar zonder de nodige gore.
Het verhaal is zwak en de flashbacks soms storend.
Ook de spanning, de nodige sfeer of de actie ontbreken.
Behalve het "mooie vlees" was er maar weinig goeds om nog eens naar te kijken.

2,5*

2,0
redelijke film.
leuk voor tussendoor, maar echt spannend word het niet.

avatar van notorious_kim
2,5
Zwaar teleurgesteld!

Het verhaal was verschrikkelijk goed, het was echt iets dat je meesleepte. Zeker als je zoals mij van vampierenverhalen houdt, was dit een verhaal om u tegen te zeggen.

De cast vond ik ook helemaal niet slecht. Alweer een schitterende lucy lui, ik zie die madam toch wel graag spelen, en voor de rest acteurs die ik minder goed ken, maar die ook schitterende prestaties hebben neergezet. Vampiers realistisch neerzetten is voor mij echt een kunst, en daar zijn deze acteurs wel in geslaagd.

De uitwerking en in beeld zetting was rotslecht!!! Ofwel is er ergens een artikel verschenen over de evolutie van de vampier die ik heb gemist, ofwel hebben de makers van deze nog nooit iets over vampieren gelezen!
1. Vampieren hebben twee scherpe tanden waarmee ze twee gaatjes prikken in de aders van hun slachtoffers en daardoor al het bloed opdrinken, ze eten niet de helft van hun vlees op en hangen nadien niet vol bloed zoals dat in deze film wordt voorgesteld. Ook het slachtoffer is niet zo erg bebloed, een beetje rond de twee gaatjes, but that's it!!!
2. Ze laten niets zien over hoe Sadie Blake tot vampier wordt gewekt, maar ze zeggen dat het komt door haar wilskracht, dat ze wou een vampier zijn. Terug fout, om vampier te worden moeten zij hun bloed drinken en dan moet het slachtoffer het bloed van de vampier drinken.
3. Vampieren die in het daglicht lopen??? I don't think so. Een vampier verbrand in contact met de zon
4. Vampieren doden met een metalen pijl???? Enige manier om een vampier te doden is een staak door het hard of het hoofd afhakken.
5. Als een vampier gedood wordt gaat hij *poof*, hij is enkel nog as. Hier waren die gewoon dood.
Er zijn wellicht nog dingen die ik me vandaag al niet meer kan herinneren. Maar damn ... aan de puntjes hierboven erger ik me dus verschrikkelijk.
Ook aan het feit dat bij het begin een stuk van de film uit het midden wordt getoond, waar was dat goed voor?

De overtuigingskracht die er door de cast is gebracht, is volledig verloren gegaan door de uitwerking van het verhaal. Dit is zeer spitjig, ik weet zeker zou een regisseur zoals Joss Whedon of Ridley Scott dit gemaakt hebben, het een echt schitterende vampierenfilm zou geweest zijn.

Om samen te vatten, sterk verhaal en sterke cast, maar met een andere regisseur zou dit een film van 5 sterren kunnen geweest zijn!

avatar van Cyberator
2,0
zoveelste vampieren film. Met cliché verhaal.
buiten dat zijn het wel aardige special effects.
acteurs ware ook redelijk. En het begin ik kreeg het warm

Maar het verhaal trekt op niets. Dus zien als je hardcore fan bent van vampiere films, of nog nooit een gezien hebt.

3,5
notorious_kim heeft idd een goed punt, ze verkachten heel het vampier gebeuren en aan al die puntjes ergerde ik me behoorlijk. Het verhaal was opzich wel leuk enzo en over het algemeen was het ook zeker wel een vermakelijke film, alleen zo jammer van die puntjes. Als vampier film zou ik de film een 2* geven. Als actie/horror zou ik de film een 3,5* geven

4,0
leuke actie film waar lucy liu weer in goed haar best doet.
en vampieren films hoe meer hoe liever
laat ze allemaal maar komen

avatar van schoenmakertje
3,5
Tja..vampier film, volgens geheel eigen vampier intrepetatie...en acht het verhaal stelt ook niet veel voor, maar geeft dat??? NEE! kijkt toch lekker weg, en Lucy Liu...die maakt alles goed.

avatar van DjFrankie
2,0
Niet bijzonder, slap verhaal, en eigenlijk ook nergens eng of spannend.
Jammer van deze cast.

avatar van Noodless
2,5
De uitwerking van het verhaal ( dat al niet zoveel voorstelt ) is zwakjes en strookt vaak niet met het vampieren-gegeven. Lucy Liu speelt een degelijke rol en het geheel kijkt lekker , simpel weg. 5/10

avatar van TimoGoedhart
2,0
Echt een ruk film. Een soort van vrouwelijke Blade-achtige tegenstribbelende ik wil niet, maar ik moet wel vampier met een verhaal van bahhhhh!!!! 1.0 voor Liu + 1.0 voor Chiklis = 2.0

avatar van RuudC
3,0
Lucy Liu op mijn scherm. Dat is lang geleden. Dat krijg je dus als je vrijwel niks om series geeft. Toch was ze niet de reden waarom ik deze dvd kocht, want de prijs en het genre waren grotere pullfactoren. De film is heel simpel. Meisje wordt tegen haar zin vampier en wil wraak nemen. Gelukkig is de invulling wel iets beter. De tegenstand wordt steeds zwaarder voor het hoofdpersoon en sommige gevechten zijn best cool. Lucy mag dan een leuk snoetje hebben, als actieheld is ze maar redelijk geschikt. Wellicht is de casting er de oorzaak van dat ik nergens echt een 'wow'gevoel krijg, ondanks dat de film toch best vermakelijk is. Michael Chiklis is een prima rechercheur, maar James D'Arcy laat weer eens zien waarom hij nooit een groot acteur zal worden. Hem als leider van de vijand neerzetten is een slechte keuze. Jammer, want de atmosfeer van Rise: Blood Hunter is namelijk wel goed.

avatar van xxc
4,0
xxc
Vond hem absoluut niet slecht!

Always liked them... films over vampieren. Of het nou over een serieuze, grappige, romantische film gaat.. het maakt me niet uit. Vampieren is (bijna) altijd wel goed.

Zo dus ook Rise.
Naar mijn weten is deze film niet erg bekend. Ik had er dan ook nooit eerder wat over gehoord voordat ik hem op ebay zag staan. Omdat de acteurs/actrices mij erg aanspraken, en natuurlijk (daar heb je het weer) het verhaal, twijfelde ik niet lang of ik deze film voor maar liefst 1,50€ zou kopen. Goede kaft, niet al te slecht verhaal, goede acteurs/actrices, waarom niet?

Het begin van de film vond ik erg sterk. Het begint eigenlijk ergens middenin de film waardoor mijn nieuwsgierigheid natuurlijk alleen maar meer werd. Wat gebeurde er daarvoor? En nog belangrijker, wat gaat er daarna gebeuren? Ja, daar houd ik wel van.

Het verhaal zelf is ook absoluut niet slecht, maar ik moet toegeven dat ik het gevoel heb dat ze er zo veel maar uit hadden kunnen halen. Het is geen slecht verhaal, integendeel, maar het had mooier gekunnen, sterker, meer. Maar.. in dat opzicht: het had natuurlijk ook slechter gekunnen.

Lucy Liu: mooie vrouw, acteert goed. Prima! Ook de bijrolletjes van Samaire en Carla vond ik erg leuk. De andere acteurs waren nieuw voor me (op een paar na) maar daar was ook niets op aan te merken.

Lekker veel bloed.. maar het had wel wat enger gemogen van mij.

Niet slecht,
4*

avatar van Gerlof1378
Best wel een aardige horror/actie film met in de hoofdrol Lucy Liu (mooi om naar te zien) en de rest van de cast bestaat uit o.a. Michael Chiklis, (o.a. The Shield) en Carla Gugino die beide kleine rollen spelen naar afijn. Het verhaal leek ij en beetje teveel van het idee 13 in dozijn vampier films en ja Blade, The Hunger en Bram Stoker's Dracula blijven toch de beste vampier films maar voor een keer is deze film best leuk maar daarna snel weer vergeten.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:21 uur

geplaatst: vandaag om 19:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.