• 9.175.469 stemmen

Alternatieve titel: Stephen King's Thinner

Geregisseerd door: Tom Holland

Met onder meer: Robert John Burke, Joe Mantegna en Kari Wuhrer

Plot Thinner

"Let the curse fit the crime."

Een stevige advocaat rijdt een zigeunervrouw aan, maar wordt, mede door zijn contacten, vrijgesproken van alle blaam. Een zigeuner spreekt uit wraak een vloek over de betrokkenen uit. De advocaat verliest plots kilo's per dag. In het begin een godsgeschenk, maar er komt geen einde aan. De advocaat moet de zigeuner opsporen om de vloek ongedaan te maken voor het te laat is.

Heidi Halleck

Kirk Penschley

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Goed verhaal,typisch king...4 stars.

avatar van joolstein

joolstein

Een aardige Stephen King-verfilming. Die zelf ook nog een rolletje in de film speelt. Op Robert John Burke na zijn de rest van de rollen niet heel geweldig. De meeste kracht van het verhaal zit in de sfeer en doen wel wat denken aan de serie ‘Twilight Zone’. Waarbij de kijker een weerspiegeling krijgt te zien van je eigen realiteit. Regisseur Tom Holland (‘Child’s Play’) gebruikt hiervoor ook opzettelijk de cliché’s over zigeuners om je die spiegel voor te houden. Het zijn dieven, die de hele dag drinken en snode plannen bedenken en de vrouwen zijn hitsig. Dat gezegd hebbende Kari Wuhrer als Gina Lempke was wel een hele leuke dame! Veel Gore is er niet te zien maar dat weet iedereen die weleens een King-verfilming heeft gezien. Daar draait het dan ook niet om. Verder is het een aardig film, niets bijzonders of schokkends maar gewoon leuk.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Prima geschikt en totaal rijp voor een remake, deze film. Lijkt me ook de perfecte rol voor Christian Bale, dan kan hij zowel enorm aankomen zoals in Vice en enorm afvallen zoals in The Machinist. En dat voor dezelfde rol! Dat zal in ieder geval iets overtuigender zijn dan de make-up van Robert John Burke in deze film. Normaliter zou ik er niet zo kritisch op zijn - want zo héél slecht is het ook weer niet gedaan - maar bij Thinner is de transformatie van dikke man naar wandelend lijk het belangrijkste aspect van de film. En tja, dan is de dikke Burke niet overal even overtuigend. Hij mag dan een flinke onderkin hebben, de rest van zijn hoofd is veel te dun. En het is hilarisch om te zien hoe hij onder de douche zijn pak amper mag aanraken, dus de hele tijd heel zachtjes over zijn borstkas streelt.

Deze onbedoelde humor werkt niet echt bevorderlijk in een film die erg geslaagd had kunnen zijn met een serieuze aanpak. Maar helaas, dat zit er bij Thinner niet in. Dit heeft ook met de keuze van de regisseur te maken; Tom Holland heeft prima horrorklassiekers afgeleverd, maar staat nu niet bekend om zijn subtiele, serieuze werk. Iemand als David Cronenberg had hier waarschijnlijk wel raad mee geweten. Als Thinner iets meer op The Fly leek, was het een veel sterkere film. Zo bouwt The Fly uitstekend op wat betreft de transformatie. Bij Thinner gaat het allemaal wel erg snel,na zo'n twintig tot dertig minuten hebben we al een vrij dunne Burke. Dat had juist wel wat meer uitgespeeld mogen worden. Maar goed, dan moet je wel wat fatsoenlijk acteerwerk kunnen verwachten en de meeste acteurs zijn hier niet al te best. Hoofdrolspeler Burke kan als dikke man niets anders dan wat schaapachtig lachen en als dunne man vooral kreunen.

Het geheel wordt nog enigszins geestig als Joe Mantegna zich ermee gaat bemoeien. De film lijkt een hele andere kant op te gaan, maar het is wel vermakelijk om te zien hoe Mantegna zijn vriend Burke uit de brand helpt. Het levert in ieder geval amusement op. Maar de premisse van Thinner had een behoorlijk sterke thriller of intrigerende body-horror kunnen opleveren. Met een vrij karige uitvoering komt Thinner niet veel verder dan een oké tussendoortje. Het is verre van de slechtste verfilming van het werk van Stephen King, maar dat zegt ook meer over de kwaliteit van al die verfilmingen.

2,5 sterren.

avatar van shrink

shrink

• 2071 berichten

Erg leuk verhaal. Ik vind alleen de make-up van die oude zigeuner niet super.

avatar van Paranoid_Fish

Paranoid_Fish

Alweer een geweldige ontdekking. Oke, je ziet wel dat de man niet echt dik is, maar een bepaald kostuum aan heeft. Maar dat doet niks af aan het verhaal en hoe griezelig die film is. Volgende op de lijst: Firestarter.

avatar van princesspeach

princesspeach

Jammer. Is meer een comedy film.

avatar van umbra

umbra

Nog eens gekeken, had nog is zin in zo'n typische 90's horror Blijft toch vermakelijk, oké dit is geen horror in z'n puurste vorm en komt nu echt wat komisch over, maar als tiener vond ik deze creepy, vooral die ouwe gipsy Dus ga de 7/10 laten. Begrijp ook wel dat als mensen deze, in dit tijdperk voor het eerst zien, het nogal flauw en amateuristisch vinden.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Ik vermoed dat toen Stephen King dit verhaal nog eens overlas, toch even bij zichzelf heeft gedacht: "Dit is niet het beste dat ik ooit geschreven heb." En dan heeft de film nog 2 mankementen, het ziet eruit als en televisiefilm en de van dik naar dun transformatie ziet er niet heel overtuigend uit.

Helemaal hopeloos verloren? Nou nog net niet dankzij een fantastische scène op de kermis en een eten-is-vies- horror-feel, maar die andere 100 King-verfilmingen zijn net iets beter.

avatar van Walter S.

Walter S.

Sodeju, slecht acteren krijgt in deze film een totaal nieuwe dimensie. Zo bart en boos heb ik het niet vaak gezien. Dat in combinatie met de goedkope effecten maakt het wel dew slechtste King verfilming die ik ooit gezien heb.

Maar wat schetst mijn verbazing, het (vooral op horrorgebied) ultra kritische moviemeter is best mild voor dit gedrocht.

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Thinner keek ik gewoon omdat het een film was die gebaseerd is op een boek van King. Tevens was deze film geregisseerd door Holland, geen onbekende regisseur binnen dit genre. Ondanks dat zijn films in de loop van de jaren redelijk onzichtbaar zijn geworden was dit een film die nog een beetje bekend bleef.

Deze film bewandelt eigenlijk niet per definitie een pad die horror aantikt, eigenlijk denk ik dat de film beter had gewerkt als dramafilm met een beetje thriller. Holland kiest er voor om dit een nogal lompe fantasyfilm te maken met wat thriller en dramaelementen, maar beide worden ver naar de achtergrond geschoven waardoor de film overkomt als redelijk dwaas.

Horror is nog wel te bekennen, maar Holland leek een ander pad op te willen. Als hij toch voor het horrorpad wilde gaan vind ik dat een spijtige keuze, want het voelt niet zo aan. Met het concept wordt verder net wat te weinig gedaan in het kader van grafische beelden en bodyhorror, deze film had daar een goede kans voor kunnen bieden. Holland speelt de kaarten vooral veilig.

Wat ik wel erg kon waarderen waren was het luchtige begin van de film en het vermakelijke verloop. Dankzij wat spectaculaire scenes tussendoor en een concept dat nog niet vaak eerder is gedaan weet de film goed te boeien. Het levert bij vlagen ook veel stof op om bij na te denken. Acteerwerk is ook nog best redelijk te noemen van Burke. Andere rollen zoals die van Constantine vallen wat te ver uit de toon met de rest van de film.

Thinner duurt geen minuut te lang of te kort, en ik vond het einde nog best wel te doen. Het lijkt een beetje misplaatst te zijn omdat Burke door de film heen een beter mens leek te worden. Daarom vond ik het wel leuk dat hij als lul begon aan de film, maar ook als lul eindigde. Ik kon soms mijn ogen niet geloven dat King dit had geschreven, en ook dat het verfilmd werd. In ieder geval redelijk origineel, maar de uitwerking is te lomp.

avatar van RikkieD

RikkieD

Leuke film, goed verhaal, zit goed inelkaar voor een film met wat lager budget. Horror vind ik het niet echt, maar wel leuk om te kijken/redelijk spannend.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

...I'm being erased!

Al verschillende keren gezien en iedere keer overtuigd als acceptabele en vermakelijke King verfilming, al is het alleen maar om Kari Wuhrer en haar kwartje. Dat deze film alweer uit 1996 stamt.

Het verhaal is bekend, een advocaat met overgewicht die een vloek over zich uitgesproken krijgt en daarna wel heel snel gewicht begint te verliezen. Het is in die zin een typerend en apart verhaal uit de pen van King, van het boek kan ik mee even wel niet veel meer herinneren.

Er kan veel gezegd worden over de casting van Robert John Burke die vooral in de eerste fase niet sterk overkomt maar naar het einde wel wat beter in zijn rol komt. Sowieso komt de dikke Halleck in zijn 'fat-suit' nogal gekunsteld over, echter geeft dit de film ook wel weer iets. Het is niet serieus, het is niet super goed, het hoeft er niet geweldig gelikt uit te zien. Het past juist wel bij de film die wel een leuke vibe en aangenaam tempo heeft. De aftakeling, en dat Billy niet de enige met problemen betreft, is leuk. De bemoenissen van Ginelli prima en vooral de gypsy Lemke wordt aardig gestalte gegeven door de vorig jaar overleden Michael Constantine. Niet te vergeten Kari Wuhrer, beter bekend als Agent Tanya uit Red Alert, als bijzonder aangename verschijning.

Thinner voldoet als prima avondje vermaak en behoort zeker tot de categorie acceptabele verfilmingen, King zag het zelf ook wel zitten, vandaar zijn verschijning in het begin om de prima ontknoping nog even aan te halen.